• 283
    dün fenerbahçe'nin turu tehlikeye atmasıyla bu kupanın önelemelerinde gerçekten rekora koşar hale geldik. en son bir türk takımının öneleme turlarını başarıyla geçip kupaya katıldığını hatırlamakta bile zorlanıyorum. diğer yandan steaua bükreş, young boys, apoel gibi facialar hala akıllarda.

    bir takım yerel ligini üst sıralarda bitiriyor ve önelemeleri geçtiği takdirde şampiyonlar ligi'ne katılma hakkı kazanıyor.
    ertesi sezon önelemeler geldiği zaman ise yepyeni bir kadro, gelenler, gidenler, hazırlık kampı. hiç bir takım gerçek gücünde değil, istikrarında değil. bazı ligler erken başlamış takımları hazır, diğerleri geç başlamış takım dökülüyor.

    önelemeleri neden o maçları oynama hakkını kazanan futbolcular oynamaz da ertesi sezon o takıma yeni katılmış oyuncular oynar?

    sanki önelemeler tüm ligler tamamlandıktan sonra oynansa, daha adil olur gibi geliyor bana. böylece yeni sezon açıldığında hangi kupalara hangi takımların katılacağı belli olur, herkes planını ona göre yapar, tüm sezonun rotası hazırlık maçı tadında oynanan önelemelerin sonucuna bağlanıp kalmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın