resim
Aykut Kocaman
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:59
Uyruk:Türkiye
  • 843
    kendi metin oktay'ını yaratma projesine giriştiler. zaten çok saygın bir isim olan lefter küçükandonyadis'i sonradan sonraya ve insanın gözüne batarcasına ön plana çıkarmaya çalıştılar. ancak önceden lefter'i kendileri bu noktaya koymamışlardı ki. rahmetliye lafımız yok, olamaz da, destur derler adama. lakin alex'in gidip rahmetlinin elini öpmesi, nostalji formalarıyla birlikte poz vermeler vb. gibi hareketlere gerek kalmadan en başından beri lefter'e lefter gibi davransalardı zaten doğal olacaktı. alex'e gelene kadar süperstar diye pohpohlanan onlarca futbolcuları oldu. en basitinden bir tuncay şanlı'nın bile lefter'in elini öperken fotoğrafını görmedik. çünkü maksat üstadlarına el öptürmek değildi. son zamanlarda dokunmaya başlamıştı "metin oktay" eksikliği. reklam, demogoji vb. derken bu proje pek tutmadı gibi.

    kendi arda turan'ını yaratma projesi tuncay şanlı ile başladığı gibi bitti. zaten altyapıdan yetişmemişti ama gençken aldıkları için ikame etmek istediler. sözleşmesi biter bitmez merdiven altı bir premier league ekibi olan middlesbrough'a gitmesi içlerine oturdu da, çaktırmamaya çalışıyorlar. bizde olsa böyle bir şey, arda turan bedava olarak getafe'ye gitse mesela biz temelli söverdik güzel güzel. arda turan'ı sev ya da sevme farketmez. burada bir başka kopya projesi olarak ele alıyorum olayı.

    ha bu aykut kocaman var ya, işte kendisi de fenerbahçe'nin kendi fatih terim'ini yaratma çabasından başka bir şey değil. bu kadar girizgahı bunun için yapmıştım.

    biz galatasaray olarak ortaya bir değer koyuyoruz, bu fenerbahçe de aynısından bizde de olsun ama yaa diyerek kopyalama işlerine bulaşıyor. sonuçlar ortada. aykut kocaman gibi taktik ve motivasyon anlamında şampiyonluk adayı bir takım için gayet yetersiz olan bir teknik direktöre sabretmeleri bu proje yüzünden.

    fenerbahçe kafası böyle bir şey işte arkadaşım. böyle böyle tanıyacaksın, böyle böyle anlatacaksın. aykut kocaman'ı sev ya da sevme o da farketmez. dirk kuyt transferinden sonra bile ağızlarındaki tek laf "johan elmander etkisi yaratacak" olan adamlar bunlar. fenerbahçe varlığı insana dönüşüp de dile gelse, ilk bunlardan tiksinir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın