• 10
    yakın geçmişteki forvetlerle kıyaslarsak zamanın ümit karan, hakan şükür, hasan kabze, necati ateş 4'lüsünden sonraki en iyi 4'lüsüne kavuşmuştur.

    galatasaray'ın başarılı olduğu sezonlarda forvet hattı hep yerli oyuncular ağırlıklı olmuştur. şimdi de karşımızda benzer bir tablo var.

    her şeyden önce çok çalışkan umut bulut ve johan elmander gibi iki forvetimiz var. muhtemelen bu 2 oyuncu kendi aralarında rotasyona girecek. 11'imizde rakip defansı yıpratıp hataya zorlayacak bir oyuncu mutlaka olacak. bu durum bize büyük avantaj sağlar. özellikle kitlenen maçlarda. bunun dışında burak yılmaz gibi iyi bir striker tipi oyuncumuz var. geçen sezonda 33'e ulaşmış bir oyuncunun ertesi sezonda 5-10 golde kalacağına kesinlikle inanmıyorum. üstelik kendisini besleyecek çok daha kaliteli oyunculara sahibiz. muhtemelen burak kariyerinin en güçlü kadrosunda mücadele edecek. selçuk'un yanında hamit, amrabat, elmander, eboue gibi oyuncuların hazırladıkları pozisyonlarda geçen sezonki gibi çok sık kaleciyle karşı karşıya kalması olası. formunu devam ettirmesinde hiçbir sakınca yok.

    bu 3 oyuncu dışında yine katkı vereceğini düşündüğüm necati ateş var. 3 kulvarda mücadele edeceğimiz bu sezonda ben forvet hattımızın yeterli olduğunu düşünüyorum. bir de bu oyuncuların hiçbiri düşüşte değil. hepsi çok iyi sezon geçirdi. moralleri ve iştahları yüksek seviyede. şimdi tek konu bu oyuncuların birbiriyle uyum sağlamasını beklemek.

    bana göre bu sezonki forvet hattımızın gözle görülür tek eksiği hava topları. elmander her ne kadar kafayla servis yapabiliyor olsa da yandan ortalara direk kafa vuracak oyuncumuz yok. muhtemelen bu sezon yapacağımız ortalar genellikle yerden ya da bel hizasında gelecek. buna göre oluşturacağımız sistem çok önemli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın