resim
Umut Bulut
Takım:Sarıyer
Mevki:Santrfor
Yaş:41
Boy:1.84
Uyruk:Türkiye
  • 463
    alındığında çok şaşırmıştım. hala da şaşkınım. kendisi çok çalışkan bir futbolcu olabilir ama forvet oyuncusunda en fazla olması gereken şey "yetenek" pek yoktur. 2012-2013 sezonunda da elmander'in yedeği olmalıdır. fazlası galatasaray için kayıptır. baktığımızda geçmiş sezondan beri zaten ileride pres yapan, savunmayı forvetten başlatan (belki de bu işi dünyada en iyi yapan futbolculardan biri) kadromuzda ve çok yüksek maç sayısıyla oynuyor. bizim ihtiyacımız olan dikine koşular yapabilen, oyunun büyük bölümünde diri kalabilen, caza sahası çevresinde de çok etkili olan ve senelik en az 15 gol atıp takımdaki gol yükünü biraz sırtlayabilecek bir oyuncuydu. onun da gidip en iyi tük olanını aldık (bkz: burak yılmaz).

    kendisinin kanatlarda oynayabilecek kapasitede olduğu yazılıp çiziliyor. kendisi bir kanat oyuncusundaki ne futbol zekasına, ne kıvraklığa, ne adam geçme yeteneğine, ne de o kadar iyi bir ayağa sahiptir. 4-3-3 ün ileri üçlüsünden biri olması ise ihtimal dahilinde bile değildir.çünkü ne biz o sistemle oynuyoruz, ne de kendisi buna uygun bir futbolcu. 4-3-3 ün ihtiyacı olan oyunu hızlı bir şekilde dikine oynayabilen bir furbolcu değildir zira. ayrıca uygun olmayan futbolcularla oturmuş bir sistemi değiştirmeye çalışmak intihar da sayılabilir.

    sonuç olarak kendisi kötü bir futbolcu değildir. fakat trabzon'da oynarken (gözümün önünde) birçok kişiye sinir krizi geçirtmiş bir adamı şampiyon takımın forvetine koyup gol beklemek hata olur. kadro derinliğinde elmander'e alternatif olması gereken oyuncudur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın