2008-09 Türkiye Basketbol Süper Ligi 28.Hafta Maçı
20:00 Abdi İpekçi Spor Salonu
89 - 62
  • 6
    lig ikincliği için ne yapıp ne edip kazanmamız gereken maçtır. normal sezonun bitimine üç hafta kala türk telekom ve fenerbahçe ile aynı puanda bulunuyoruz. fikstürün bir cilvesi olsa gerek son üç maçından ikisini fenerbahçe ve türk telekom ile deplasmanda oynayacak, iki maç arasındaki hafta da ayhan şahenk spor salonu'nda aliağa petkim'i konuk edecek takımımız. ligde şu anda playoff sıralamasında bulunan takımlar arasında sadece efes pilsen takımımıza karşı 1-0 önde başlama avantajını elde etmiş durumda. telekom'a ilk yarıda mağlup olmuş, fenerbahçe'yi ise mağlup etmiştik. bu üç maçı kazandığımız takdirde normal sezonu 2. sırada tamamlayarak çok büyük bir avantaj elde etmiş olacak takımımız.
    açık konuşmak gerekirse efes pilsen ligdeki her takımdan birkaç adım önde duruyor. her ne kadar dalgalı sonuçlar alsalar da son iki sezonun şampiyonu fenerbahçe ülker ve türk telekom de ligin sağlam kadrolarından, ki fenerbahçe'de solomon'un geri dönüşü onların elini fazlasıyla güçlendirmiş durumda. bizim üç maçı kazanmamız, telekom ve fenerbahçe'nin diğer iki maçlarını kazanması halinde ilk dört efes pilsen-galatasaray-türk telekom-fenerbahçe sıralamasıyla şekillenecektir. çeyrek finallerde bu ilk dört takımın seriye 1-0 önde başlayacak olması ve aradaki güç farkları da düşünüldüğünde süprizlerin olma ihtimalini saklı tutup bir kenara koyarsak yarı final eşleşmeleri efes pilsen- fenerbahçe ülker ve galatasaray- türk telekom şeklinde olacaktır. bu üçlünün arasında en zayıf halka olarak duran telekom'la, bu üç maçı da kazandığımızı varsayarsak 0-0'dan bir seriye başlayıp ligin en güçlü iki takımının birbirleriyle karşılaşmasının galibini beklemek "şampiyonluk" hedefi için çok büyük bir avantaj.
    eğer bu üç maçı da kaybedersek ligi en iyi ihtimalle 4. sırada tamamlayacak; çeyrek finali geçtiğimiz taktirde efes pilsen ile, hem de 1-0 geriden başlayacağımız bir yarı final serisiyle büyük ihtimalle lige nokta koyacağız. bir mucize gerçekleştirip finale çıksak bile haftada bir maç oynadığı dönemde bile zorlanan rotasyonumuzun ardı ardına iki zorlu seriyi çıkarması imkansız gibi duruyor. gerçekleşmesi muhtemel iki ihtimal arasındaki farkları anlatmaya gerek yok.
    yani özetle eğer hala "şampiyonluk" hedefi varsa erkek basketbol takımımızın, azalmakta olan şansını tekrar arttırmak için bu maçı almaktan başka bir alternatifimiz yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın