resim
Nordin Amrabat
Takım:AEK Atina
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:37
Boy:1.79
Uyruk:Fas
  • 663
    --- alıntı ---

    g.saray, yaklaşık 7 ay önce yani devre arası transfer döneminde beni almak için ilk hamlesini yaptı. ne yazık ki o zaman olmadı. her zaman gönlümde galatasaray'a gelmek yatıyordu. bunu her zaman dile getirdim. transfer ocak döneminde gerçekleşmeyince kayserispor genel menajeri süleyman hurma ile görüştük. ve ona 'galatasaray beni tekrardan isterse gönderir misiniz?' diye sordum. bana bu konuda söz verdiler. ve bugün de görüyoruz ki sözlerinde durdular. galatasaray'a transferim çok zorlu oldu. ben de çok uğraş verdim, galatasaray kulübü de. sonunda isteğim gerçekleşti ve şu anda buradayım. burada olmaktan dolayı da çok mutluyum.

    bu zorlu süreçte nasıl bir psikoloji içerisindeydin?

    çok stresli günler geçirdim. kafam sürekli transferimdeydi. inanılmaz yorucu ve stresli günlerdi. geceleri uyuyamıyordum. sürekli kayserispor'u nasıl ikna edebilirim diye düşündüm. galatasaray'a gitmek istediğimi nasıl söyleyebilirim diye hep stres yaptım. sonunda bu zor günler geçti. artık kafam rahat. futboluma kendimi daha iyi verebileceğim. performansımı katlayacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.

    transferinin maddi boyutunda da birçok sıkıntı baş gösterdi. sözleşmendeki madde gereği bonservis bedelinin yüzde 10'luk payına sahipsin. bu paradan neden feragat ettin?

    para benim için her zaman mutluluktan sonra gelir. para, günümüzde önemli bir unsur ancak her şey de değil. ben paradan çok mutluluk istiyorum. galatasaray'da da bu mutluluğu yakalayacağımı çok iyi biliyorum. galatasaray gibi bir kulüpte oynamayı herkes çok ister ama herkese nasip olacak bir şey değil. bana nasip oldu ve ben sarı-kırmızlı formayı giyeceğim için çok mutluyum. allah bana bu formayı giymeyi nasip etti, ne kadar şükretsem azdır.

    transferdeki kararlılığın, dik duruşun galatasaraylı taraftarın büyük beğenisini topladı ve şimdiden sarı-kırmızılı formayı sana çok yakıştırdılar. galatasaray taraftarına neler söylemek istersin?

    galatasaray taraftarının önünde oynayacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum. bu sezon iyi futbol oynayıp, kupaları kazanacağımıza inanıyorum. ben istanbul'a gezmeye gelmedim. ben buraya takımım galatasaray için geldim. benimle gurur duyacaklar. ben buraya tatil için değil kupalar almak için geldim.

    terim ile çalışacak olmak rüya gibi

    fatih terim ile birlikte çalışacak olmak bir rüya gibi. türk telekom arena'da oynadığım maç sırasında muhteşem atmosferden etkilenip 'inşallah bir gün bu statta galatasaray formasıyla oynarım' demiştim. artık o güne çok yakınım. büyük bir kulübe, büyük bir camiaya geldim. fatih terim çok özel bir insan. onunla çalışmak bana çok şey katacak. süleyman hurma bey'le de transferim hakkında konuşurken fatih terim'in bana katacaklarından bahsettim. şampiyonlar ligi'nde onun hoca olduğu bir takımda oynamak beni heyecanlandırıyor.

    g.saray'dan sonra ancak real'e veya barça'ya giderim

    ben psv'den kayserispor'a geldim ve bir basamak gerilemiş oldum. tekrardan basamakları çıkmak istiyordum ve bu da galatasaray'da nasip oldu. ben her zaman süleyman hurma bey'e de 'eğer büyük bir kulüp gelirse bana yardımcı olun' dedim. onlar da bana söz verdi ve şimdi istanbul'dayım. şampiyonlar ligi'nde oynayacağız. galatasaray'dan sonra tek hedefim olabilir, o da barcelona ya da real madrid'te top koşturmak. çünkü galatasaray'ın dengi ancak onlar. galatasaray benim için en büyük kulüp.

    bir insan ya barça'yı tutar ya da real'i

    "ben bir futbolcuyum. galatasaray teklifte bulundu ve sarı-kırmızılı formayı giydim. eğer f.bahçe'den teklif gelseydi ben yine galatasaray formasını tercih ederdim. ya fenerbahçe' yi tutarsın ya da galatasaray'ı. hem barcelona hem de real madrid tutulur mu? bu da aynı şey."

    6 ay içinde türkçe sözü verdi

    röportajdan sonra türkçe kelimeler kullanan amrabat, 'türkçe konuşabiliyor musun?' sorumuzun üzerine 6 ay içerisinde türkçe'yi tamamen öğreneceğinin sözünü verdi.

    rekabete her zaman hazırım

    "takım çok kaliteli. uzun bir sezon olacak ve çok maç oynayacağız. derin bir kadro bu yüzden çok önemli. galatasaray'ın iyi bir izleme ekibi var. bu sene yapılan transferlerin kalitesinden şüphem yok. ben de her türlü rekabete hazırım. şampiyonlar ligi için geniş bir kadroya ihtiyaç vardır. ve biz de bu organizasyonda yer alacağız. başarılı olacağımıza inanıyorum ancak her şey kuraya bağlı. gönlümden geçen gönlümden geçen barcelona ya da real madrid ile aynı grupta yer almak ve onlara karşı oynamak."

    --- alıntı ---

    http://yenisafak.com.tr/...p;i=395241&k=c12
App Store'dan indirin Google Play'den alın