resim
Nordin Amrabat
Takım:AEK Atina
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:37
Boy:1.79
Uyruk:Fas
  • 642
    haftasonu rehaveti sağolsun oturdum ve geçen sene oynadığı tüm karşılaşmaların özet görüntülerini izledim.

    izlediğim kadarıyla olumlu özellikleri:

    - ani gelişen ataklarda hızlı düşünüp feyk çalımlarını çok rahat atıyor. kornerden sekip gelen toplarda bam diye abanmıyor yani, ince işçilik yapıp defansı deliyor.

    - sol kanattan ortaya doğru, savunma arkasına doğru delici paslar atabiliyor. yani herkes selçuk inan derken, burak yılmaz'ı en çok besleyen oyuncu kendisi olabilir. ara ara xavi misin mübarek dedirtebilir.

    - adam eksilterek topu içeri doğru rahatça çekebiliyor, bu esnada bek bindirme yaparsa önüne topu bırakıveriyor.

    - dikine gidiyor. yani kontra atağa çıkarken alıp, bi bekleyip, bakıp, kağıt kalem plan çizmiyor(oyuncunun hasan şaş'tan ayrışan en büyük yanı bu) rakibi gardı düşük bulmuşken basıyor depara. ve defansların hızına yetişemeyeceği biçimde koşuyor.

    - çok rahat faul kazandırıyor takımına. selçuk-hamit-burakvarken güzel haber.

    - fena orta açmıyor. muhteşem değil ama kafayı gördüğü de çok oluyor.

    - gözükmediği, ön planda olmadığı, yeteneğini hissettirmediği maç sayısı çok az. neredeyse en iyi performanslarını da dört büyüklere karşı vermiş. büyük maç seviyor.

    - ve bizim için en önemli özelliği. kapalı bir savunmaya karşı hücum ederken, karşısına rakip sağ beki alıp, biraz yokladıktan sonra, topu tepip sıfıra doğru koşuyor. ve rakip bek ne olduğunu anlamaya çalışırken ondan önce topa yetişip sıfırdan orta kesiyor. ribery'nin en yi yaptığı şey yani. bunu hemen her maç bir kez yapıyor. şöyle söyleyeyim: bu özelliğini iyi kullanırsa asist sayısı rekora koşar.

    - kontra ataklara bayılıyor. bu sene öne geçip rakibin disiplinini bozduğumuzda burak ile birlikte tarihi farklara yol açmamızı sağlayabilir.

    - bizim için en önemli ikinci özelliği: yıkılmıyor. kendini kolayca yere bırakmıyor. kanatta didişiyor, iri yarı defans oyuncularına fiziksel üstünlük kurabiliyor. tam türkiye ligi oyuncusu yani.

    zayıf özellikleri:

    - bazı maçlarda topu içeri çekip 40-50 metre demeden şut çekiyor. ama şutlar hem çok hızlı değil, hem de genellikle ortaya. bilgisayar oyunlarında, sırf kaleyi bulan şut istatistiği artsın, belki bi mucize olur denilerek yapılan vuruşlar gibi. takım komple atağa çıkmışken şutu çekip şevki kırıyor.

    - defansa çok fazla yardım etmiyor. allah için geri gelmişliğine rastladım 2-3 kez ama yeterli değil. yine de rakip kanat oyuncularını rahat bırakmıyor, yakınlarındaysa bi kovalıyor. çok rahat orta açmamalarına neden oluyor.

    - vuruş algısı üst düzey değil. ayağıyla kalenin içi arasında gizli bağlantı yok. ceza sahasında bitiriciliği çok yüksek değil, yanlış şut tercihleri yapabiliyor. kaleciyle karşı karşıya, hatta boş kaleye dahi kaçırma ihtimali mevcut. hatta kaleciyi geçip defans oyuncusunu önüne aldığı pozisyonlarda bile, defansı da mı geçsem, kaleye yürüyerek mi girsem diye düşünebiliyor.

    ilk başta burun kıvırdığım bir transfer olmasına karşın, izlediklerimden sonra biraz daha ümitvar konuşabiliyorum kendisi hakkında.

    izlediğim özetlerde sadece önemli pozisyonlar olduğu için, ortasahada erittiği toplar, yaptığı kötü top kontrolleri ya da hücuma çıkarken kaptırıp rakibe kaptırdığı toplar varsa gözükmüyor. yine de eskişehir maçında kaptırdığı bir top kamara tarafından gole çevrilmiş. not düşelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın