resim
Hamit Altıntop
Görev:Sportif Direktör
Takım:Türkiye
Yaş:41
Uyruk:Türkiye
  • 1183
    --- alıntı ---

    1 29 yaşındaki hamit, kardeşi halil ile beraber 8 aralık'ta gelsenkirchen'de dünyaya merhaba dedi. hamit ikizi halil'den 10 dakika daha büyük.

    2 wattenscheid takımında ilk profesyonel sözleşmesine imza atan hamit altıntop, bu takımda karşıyaka forması giyen cihan yılmaz ile takım arkadaşıydı.

    3 mesafe tanımaksızın attığı sert ve isabetli şutlarla bilinen başarılı oyuncu, euro 2008'de türkiye'nin yarı finale çıktığı hırvatistan maçında maçın adamı seçilmişti.

    4 euro 2012 elemelerinde kazakistan ile oynanan ve 3-0 sona eren maçta attığı zidane vari golle 2010 yılı fifa puskas ödülüne layık görülmüştü.

    5 bayern münih'te oynadığı dönemde devler ligi finalinde de forma giyen altıntop, bu arenada final gören ikinci türk futbolcu olmuştu. ilk isim yine bir alman kulübüyle yıldıray baştürk olmuştu.

    6 altıntop'un almanya'da yaşayan ailesi aslen malatyalıdır. 1972 yılında almanya'ya göç ederek bu ülkeye yerleşmişlerdir.

    7 real madrid'e bedelsiz transfer olan hamit, bu takımdaki ilk maçına devler ligi'nde oynadıkları ajax karşılaşmasında türk asıllı mesut'un yerine oyuna girerek çıkmıştı.

    8 üç kız kardeşi bulunan hamit altıntop, iki yaşındayken babasını kaybetti ve babasız büyüdü.

    9 milli takımda çok kritik asist ve goller imza atan hamit'in en unutulmaz milli performansı ise euro 2008 elemelerinde norveç karşısında attığı iki frikik golüyle türkiye'ye bir puan kazandırdığı maçtır.

    10 hamit milli takımda kaptan olarak ise ilk defa 30 mart 2011 yılında avusturya maçında görev aldı.

    --- alıntı ---

    kaynak: goal.com
App Store'dan indirin Google Play'den alın