• 51
    bizim için kaymaklı ekmek kadayıfı gibi bir fikstür olmuştur.

    herkes geçen seneki playoff maçlarını düşünerek son 2 haftaya fb ve ts maçlarının gelmesinden rahatsız. halbuki galatasaray'ın karakteri finalleri iyi oynamaktır. fener'in aksine çok fazla final kaybetmez galatasaray. gerektiği zamanlarda çok iyi konsantre olur. hele ki başında fatih terim gibi bir hoca varken bu maçların bizim için dezavantaj olduğuna inanmıyorum. geçen sene o kadar çok 'final' yaratıldı ki finaller bile anlamını yitirdi. 34 haftalık periyottaki derbi başarıları ortada. biraz küçük hesaplara da girerek bu sezonki fikstürü değerlendirmek gerekirse;

    - ligin yeni takımlarıyla ilk haftalarda karşılaşmak her zaman avantajdır. çünkü yeni takımın gerçek kimliğine bürünmesi için mutlaka maç kazanması gereklidir. dolayısıyla ilk 5 maçtan 2'sinin kasımpaşa ve akhisar olması bana göre avantaj. kasımpaşa'nın yapacağı transferlerle özellikle 10. haftadan sonra tehlikeli bir takım olacağını düşünüyorum. takımın galibiyet serileriyle lige girmesi açısından da önemli.

    - 2. hafta beşiktaş'a karşı oynuyoruz. ligin henüz başında takım olmayı bırak ne olduklarını şaşıracaklar karşımızda. üstelik bu maç inönü stadında ve seyircisiz oynanacak. oynamadan maç kazanılmaz ama ben bu maça handikaplı 2 oynarım kimse kusura bakmasın.

    - şampiyonluk yolunda en önemli belki de tek rakibimiz fenerbahçe. içerideki beşiktaş ve trabzon maçlarını seyircisiz oynayacaklar. bu kesinlikle çok büyük bir dezavantaj. çünkü fener'in en önemli kozlarından biri büyük maçlar yani derbiler.

    - türkiye şartları düşünüldüğünde kış aylarında sivas gibi, kayseri gibi deplasmanlara kışın gitmek dezavantajdır. futbol maçından çok hokey maçlarına dönüşür bu maçlar. sakatlık riskleri falan da cabası. bu bağlamda ilk yarıdaki sivas ve elazığ deplasmanları bizi zorlayabilir. küçük de olsa eksi puan fikstürümüz için.

    - klasik bir ifadeyle 6 puanlık maçların son haftalara gelmesi riskli gibi görünse de 32. hafta sonunda pekala şampiyonluğumuzu ilan etme ihtimalimiz var. eğer 33. haftada böyle bir ihtimal olursa baskı altına giren taraf kesinlikle fenerliler olur. şampiyonluk son haftaya kalırsa düğüm arena'da çözülecek. bu da kesinlikle bir avantaj.

    bence güzel bir fikstür çektik. lige nasıl başlarsak öyle gider mantığıyla ilk hafta maçları çok önemli. şampiyonlar ligi başlayınca işler bizim için zorlaşacak. avrupa dönüşleri her takım için sıkıntı yaratır. puan kaybetme ihtimalimizin en yüksek olduğu maçların derbilerden çok avrupa dönüşünde gideceğimiz deplasmanlar olduğunu düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın