resim
Hamit Altıntop
Görev:Sportif Direktör
Takım:Türkiye
Yaş:41
Uyruk:Türkiye
  • 933
    fenerbahçe'ye transfer olmayı içine sindiriyorsa yolu açık olsun, buyursun atsın imzasını dediğim futbolcudur. dillere destan profesyonelliği onu fenerbahçe'ye götürecek gibi görünüyor.

    kaliteli bir futbolcu, tamam kabul ediyoruz. takımımızda yer almasını ben de çok isterdim. ama neredeyse 2 aydır galatasaray'a imza atmamışsa, bu yaşına kadar yaptığı kariyere rağmen hala mezar soyguncusu gibi pazarlık yapıyorsa, galatasaray'da oynamak istediğini söyleyip birkaç yüz bin euro fazla para için fenerbahçe forması giymeye hazırsa; tekniği falan bir kenara ne farkı var o zaman kendisinin çubuklu tosundan ?

    bak sözlük, galatasaray'da başarılı olacak oyuncu tipi az çok bellidir. mesela elmander fenerbahçe'ye gitmiş olsaydı başarılı olamazdı. selçuk inan bunu çok iyi bildiği için galatasaray'a geldi. miroslav stoch galatasaray'a gelmiş olsaydı şu an olduğu noktanın çok ilerisinde olacaktı. zamanında özer hurmacı için de benzer şeyler yaşandı, genç yazarlar pek bilmez. özer hurmacı ankaraspor'dan galatasaray'a gelmiş olsaydı muhtemelen arda turan gibi avrupa'da iyi bir takıma uzanacaktı yolu. çubuklu tosunun fenerbahçe'ye gittiği ilk günden ayrıldığı son ana kadar neyin mücadelesini verdiğini, neden bu kadar sinir-stres dolu olduğunu çok iyi biliyoruz.

    galatasaray, fenerbahçe'nin elinden pek öyle fazla adam kapmaz. bellidir istediği, kendisine uygun olan futbolcu tipi. ona gider, onu ister, o futbolcu da koşa koşa gelir. senelerce oynar, başarılı olur. fenerbahçe'nin kendisine istediği adamlar için araya girip ellerinden kapsa, galatasaray forması giydirse çok da verimli olmayacağını bilir.

    ama fenerbahçe bu, şımarık çocuk; "vericem parayı, binicem sırtına, vurucam kırbacı" çocuğu. zaman zaman gelir galatasaray'ın alacağı adamlara salça olur, satın alır. ama sonra o futbolcudan kendisi de fayda göremez. bize gelecek iken fenerbahçe'nin parasına tav olup oraya giden adamların da zaten bizlik adamlar olmadığı sonradan anlaşılır hep. ben bu teraneye 20 yıldır şahidim. benden büyükler eminim ilave hikayeler katabilir bu şaşmaz senaryoya.

    sözün özü; fenerbahçe'ye gidecek adam ise zaten koşa koşa gitsin. ne kadar tecrübeli ve kaliteli bir oyuncu olduğu bir sezon bitmeden unutulur. sıradan bir fenerbahçeli olur. kafaya takmayız. kendi başımızın çaresine bakarız. mehmet topuz için beşiktaş ile fenerbahçe birbirine girdiydi de ne oldu? belli bir verimi sürekli sağlamasının dışında mehmet topuz'un fenerbahçe için kilit oyuncuya dönüştüğünü kim söyleyebilir? hangi farkı kattığını kim açıklayabilir?

    fenerbahçe'de oynayabilecek bir futbolcu bize yaramaz. herkes müsterih olsun. giderse gittiğiyle kalır. ne galatasaray'a, ne şampiyonluğumuza, ne de avrupa maceramıza bir zarar gelmez. onun yerine oynayacak olan futbolcu "galatasaray'a layık olabilme" mücadelesi sayesinde gereken randımanı verir.

    emre çolak'ı barcelona'dan, engin baytar'ı arsenal'den, semih kaya'yı juventus'tan transfer ettik sanki...
    muslera'yı fenerbahçe'den kaptık, elmander kadıköy'e imzaya giderken yolu kesip kaçırdık sanki...

    şu saatten sonra, şu gördüklerimizden duyduklarımızdan sonra zaten gitsin fenerbahçe'ye. yolu açık olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın