• 1
    olimpiyat-festival arası bir spor organizasyonu. adından da anlaşılacağı üzere çeşitli spor dallarında çocukların yarıştığı bir organizasyon.

    fakat oyunların fikir babasının kim olduğu, kimin böyle bir düşünceyi ortaya attığı muallakta. dahası ismi dahi muallakta.

    devletin resmi birimlerinin de katıldığı, trt'den de yayınlanan resmi açılışın yapıldığı, asıl ilgiyi çeken 15 milyon tl bütçeli oyunlar 24 nisan 2011'deki açılışla ve melih gökçek'in de ön ayak olmasıyla üzere ankara'da yapılmış. buraya kadar bir sorun yok gibi görünüyor fakat biraz araştırınca hemen hemen aynı tarihlerde konya'da bu türde bir organizasyonun yapıldığı görülüyor.

    1. uluslararası rumi çocuk oyunları adıyla düzenlenen bu organizasyon 20-23 nisan 2011 tarihlerinde konya'da yapılmış ve içeriği, programı, ankara'da yapılan 1. dünya çocuk oyunlarıyla aynı çizgide.
    http://gss.gs/vQ

    diğer organizasyona göre daha kısıtlı bir bütçeyle *, daha düşük katılımlı bir şekilde yapılmış. isminin neden rumi olarak düşünüldüğü ve neden konya'da yapıldığını http://gss.gs/2O linkindeki yazıda görebiliyoruz. oyunların fikir babası olduğunu öne süren ve bunu 35 yıldır hayal ettiğini, ki 80li yıllarda ulusal düzeyde bu tür oyunların konya'da yapılmaya başlandığını da öğreniyoruz, söyleyen ömer altay konyalı ve evrensel bir değerimiz olarak gördüğü mevlana celaleddin rumi'nin ismini oyunlara vermişler.

    görünüşe göre gazeteci ömer altay'ın projesini melih gökçek iç etmiş. içeriği tam olarak bilmiyoruz, kesin konuşmak olmaz fakat öyle görünüyor basında çıkan haberlerde.

    http://gss.gs/B4
    http://gss.gs/6m
    http://gss.gs/mv

    ahmet çakır da bugünkü yazısında organizasyona ve ömer altay'ın emeklerine değinmiş.
    http://gss.gs/gg

    alanında ulusal egemenlik ve çocuk bayramı gibi ilk ve tek olan bu organizasyon devam ederek gelenekselleştirilip dünya çapında bir festivale/olimpiyata dönüşecek mi yoksa birincisi yapılıp devamı gelmeyen nice organizasyon gibi kaybolup gidecek mi göreceğiz. umarım dünyada ilgi çekecek bir tanıtım ve katılımla yoluna devam eder de övünebileceğimiz, patenti tamamen bize ait bir spor organizasyonumuz olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın