• 2
    teknik direktör etkisi diye bir şey vardır. kötü giden bir takıma gelen yeni teknik direktör, o takıma hiçbir şey vermese bile özgüven verir.

    birkaç oyuncunun performansını arttırır ve takım olmayı sağlar.

    bizim yardımcı antrenörümüzün de yardıma ihtiyacı var belli ki, tek bir ekstrasını görmedik.

    emre kılınç hariç performansı artan bir isim yok. takımın çoğunun da düştü tam aksine.

    kendisi ile olmayacağı çok belli. bence iyice panik moduna geçmeden önce kendisi ile yollar ayrılmalı.

    en azından türk oyuncuların yeniden kendine gelmesi, mental çöküşün önlenmesi gerekiyor. bir süre daha böyle giderse takımda oyuncular da rahat oynamayacak ve sakatlık vs sorumluluk almayacak.

    gerçek bir teknik direktör olması sebebiyle okan buruk'un acilen göreve getirilmesi gerekiyor.

    okan buruk şampiyon apoletli bir hoca olması yanında, kesin küme düşer denilen rizespor'u ligde tuttu, akhisar ile tarih yazdı.

    okan buruk kulübün genlerine, geleneklerine hâkim.

    seçim yapılsa bile okan buruk ile göreve devam edilebilir. yeni başkanın sıkıntı yaşayacağı birisi olmaz.

    hiç süre kaybetmeden görev değişimi gerekiyor, yoksa birkaç hafta sonra bambaşka şeyler konuşuyor olacağız.

    bu işin şakası kalmadı.

    edit: belli ki sözlüğün çoğunluğu çok farklı düşünüyor. şu an hepimiz kendisinin başarılı olmasını 3/3 yapmasını isterdik ama olmadı. onu geçtim hiçbir etkisi olmadı. bu takım trabzon maçında zaten tepki verirdi başında kim olursa olsun, hatta hoca olmasa bile.

    bakın kendisinin istifasını istemek, olacak olanı görmekle ilgili.

    bazen doku tutmaz, kan uyumu olmadı.

    duygusal ve kırılgan bir takımız. pragmatist bakmamız lazım.

    bugün bu kararı almak, belki de sezonun geri kalanını, son 16 turunu ve birçok şeyi değiştirecek.

    galatasaray futbol takımındaki mutsuzluğu, ruh halini, sahadaki duruşlarını, özgüven eksiğini hissetmiyorsanız size bir şey diyemem ama malesef çok kısa süre sonra hepimiz aynı şeyi düşünüyor olacağız.

    edit 2: (bkz: galatasaray sözlük/#3322129)
  • 7
    ciddi ciddi dile getirilen ama dışarıdan bakınca komik görülen istek. galatasaray gibi bir markanın kurumsallıktan bu kadar uzak olması tam bir rezalet. torrent iyidir kötüdür o ayrı, gönderilmesi gerekir gerekmez o ayrı mesele. ama 2 haftada böyle bir talebin olması, markanın değerinin düştüğünün net göstergesi.

    burak elmas sağolsun, koskoca galatasaray iyice sirke döndü. başkan twitter fenomeni olunca, taraftar da twitter kafasıyla düşünmekte, ona göre tepki koymakta, süper.

    bence de torrent istifa etmeli. burada ve twitterda okan buruk çok isteniyor. birkaç maç o da oynasın, valla ukte kalır. şahsen benim de yılmaz vural gibi bir isteğim var. bir iki maç kenarda yılmaz vural'ı görsek fena olmaz. hmmm... tabi en ideali, daha görevine son vereli iki hafta olmamış fatih terim'i tekrar başa getirmek.

    işte size 3 yıllık planlama, işte size yöneticilik. başkan gibi başkan.
  • 8
    3 maçta günah keçisi arayan, futboldan anlamayan insanların hayal dünyasında kurduğu şey.

    (bkz: 23 ocak 2022 galatasaray trabzonspor maçı)
    bugün maçta galatasaray gayet iyi oynadı.
    bireysel hatalar ile kaybettik.

    kaldı ki bu takımın eksiği çok. teknik direktörü henüz adapte değil.
    ha sezon sonuna kadar takımda hiçbir olumlu şey gözlenmez, evet istifa etsin denir.

    ama 3 maçta hocanın istifasını isteyenler için 2 ihtimal vardır;
    ya art niyetlidir, ya da fatih terim sevgisi gözünü kör etmiştir.

    istifa etmesi gereken yer için:
    (bkz: burak elmas yönetimi)
  • 10
    fatih hocayı bile gidişat nedeniyle istifaya davet etmiş benim için katılmamanın elimde olmadığı slogan. mevcut koşullarda alınacak risk olmaktan öte bir durum olmuştur kendisinin takımın başında kalması. bu ligi tanımıyor ve biz ateş hattındayız. geldiğinden beri de puan alamadık yani yeni hoca ivmesi de yaratamadı maalesef. futbolculara nerede olduklarını ve hangi konumda olduklarını hissettirmiyor belli ki. eleştirim iyi ya da kötü hoca olmasına yönelik değildir bu arada.

    edit: isterse 3 maç üst üste kazansın, fikrim değişmedi.
    edit 2: keşke haklı çıkmasaydım dediğim ama en ofsatta olmasından gurur duyduğum iletim.
    edit 3: haklı çıktığımı görmek beni hiç ama hiç mutlu etmiyor. git artık.
    edit 4: sonunda kovulmuş olan hoca. güle güle.
  • 12
    katılmadığım ve bir işe yarayacağını sanmadığım çağrı. planlama adı altında 30 milyon euro harcanıp, rezalet bir kadro yapısı ve fiziksel-mental olarak çökmüş kırılgan bir takıma şu haliyle okan buruk değil guardiola'nin kendisi bile 23 ocak 2022 galatasaray trabzonspor maçında daha fazlasını yapamazdı. çok transfer ve yeni yönetim lazım. o da bu adamın istifası ile olacak bir şey değil.
  • 16
    saygı duyulması gereken bir fikirdir. içinde bulunulan şu şartlarda yerli bir hoca ile sezonu devam ettirmek gerektiğini düşünebilirsiniz. fakat tutarlılık da önemlidir. 20 maçta 27 puan alan hocamız hakkında buna benzer çağrılarda hiç bulunmayan insanların şu an bu çağrıları çok komik. fatih hoca skor alamayınca hakemler ve kadronun yetersizliği bahane idi. torrent hocanın kaybettiği 3 maçta da hakem hatası da oldu, bireysel hata da oldu. fakat bunlar önem arz etmedi bu arkadaşlar için. tekrar belirteyim torrent hocayı istifaya çağırmak haktır, böyle düşünmekte beis yoktur. fakat tutarsızlık da göze batar. burada bize galatasaraylılık dersi veriyorsunuz sonra bir de.
  • 17
    ancak yoğun bir duygusallıkla yapılmış bir çağrı.

    ilk yarı izlenen oyunda geçiş oyununun hızlandığı ve oyuncuların birbirlerinin yerini bilerek seri pas yapma gayretinde olduğu açıkça gözüküyor.
    iyi bir teknik öğretiyle oturacak şeyler bunlar ve hoca umut vaadediyor. şu dakikadan sonra lig sonuna kadar hocayı hedefe almak akılsızlık olur.

    ayrıca hoca oyuncularını da yeni yeni tanıyor. taylan'ın bu kadar amatör ve kabul edilemez performansını, pas oyununun üzerine kurulduğu göbek ortasaha ikilisinin ne derece yetersiz olduğunu yeni yeni anlıyor. mutlaka transfer isteyecektir. 2 ya da 3 ilk 11 takviyesiyle iyi oyun izleteceğini düşünüyorum.

    ligden elbette düşmeyeceğiz. anca bu aşağılık merkez hakem komitesi ve federasyonla layık olduğumuz yerlere ulaşmamız da zor gözüküyor.
  • 18
    sonuçları, nedenlerini bir kenera bırakıyorum bunu ayrıca tartışırız ama 23.01.2022 tarihi itibari ile gerçekleşmesi halinde çok daha büyük yaralar açacağına adım gibi eminim.

    arkadaşlar 3 maçta teknik direktör gönderirseniz çok uzun bir süre üst seviye teknik direktör bulamazsınız. kimse size güvenmez. dalga geçilen kulüpler arasına girersiniz.

    biraz sakin lütfen bu takım ligden falan düşmez öyle ya da böyle 5 galibiyet alır. sene sonunda oturup konuşulur ama geldikten bir hafta sonra teknik direktör göndermek gerçekten akıl tutulması olur.
  • 19
    istediği transferler yapılmadan istifaya çağrılması yanlış olan teknik direktörümüz. 23 ocak 2022 galatasaray trabzonspor maçında yaptığı işi beğendim. yaptığı iş ise hiçbir şeye dokunmamaktı. bu maçta yaptığımız her iş fatih terim zamanından kalma. açıkçası benim korkum kendisinin şu kadro ile possession oynamaya uğraşmasıydı, 2 maç ile vazgeçtiğini düşünüyorum. gedson, pivot santrfor, kaleci ve bir holding midfielder ile bu takımın oyunu bir üst seviyeye çıkar.

    sayın torrent'in getirebileceğimiz herhangi bir türk teknik direktörden çok daha kaliteli bir isim. ben zamanla iyi set hücumları da çizeceğini düşünüyorum. transferleri gelsin, oyununa bir bakalım. küme düşürmediği sürece devam etmeli. küme düşersek de kimin suçu olduğunu zaten bin kere yazdım.
  • 20
    eğer bugüne kadar bizim durumumuza teşhis koyamadıysa, bu akşam yönetimin karşısına çıkıp isim vererek "bana şu, şu, şu lazım bunlar olmadan olmaz, bunlar olursa olur" diyemiyorsa istifadan önce ışıtan beycağızım cebinden tazminatını verip yollarını ayırmalı. bize sunabileceği en büyük katkı zaten eksiklerimizi tespit edip, doğru ilacı vermesi. bunu yapamıyorsa "ya ben berkanla da oynarım, halille de oynarım" falan diyorsa zaten kendisine gerek yok. biz kendi kendimize de küme düşeriz.

    ha gidişinden sonra benim de en başından istediğim okan buruk'un gelmesi falan da hayal olur. kimse adını çöküşün üzerine yazdırmak istemez. sezonu teknik direktörsüz bitiririz yüksek ihtimal.
  • 22
    10 gündür takımın başında olan ve bu süreçte 3 maça çıkan teknik direktör. ilk rakibine karşı takımı tanımadan çıktı, ikincisi ligin en formda takımı, üçüncüsü ise şampiyon olacak takım. üstelik bu maçların tamamında bariz hakem hataları oldu!

    bu kadar sıkışık zamanda yoğun maç trafiği ve güçlü takımlara karşı çıktığı maçlardan sonra istifası isteniyor. üstelik takımın gayet iyi oynadığı 23 ocak 2022 galatasaray trabzonspor maçından sonra!

    sözde galatasaray’ın başarısını savunan bu istifa çığırtkanlarının, galatasaray 11 maçta 1 galibiyet alırken, ikinci ligin son sırasındaki takımın yedek kadrosuna elenirken ya da ikinci yarının ilk maçında giresun’a yenilirken galatasaray’ın iyiliği akıllarına gelmiyordu sanırım.
  • 24
    yazın sırf terim faktörü sayesinde sorgusuz sualsiz davul zurnayla karşılanan, kendilerinin aksini düşünenlerin ve lisenin toptan töhmet altında bırakıldığı, haklarında "cengiz takımın önünü kesiyor, seçilmelerini engelliyor" denen burak elmas yönetimi kadar suçlu olmadığı açıktır torrent'in. doğru isim olduğunu düşünmüyorum (bu kadroyla iflahımız kurudu pep usulü pas futbolundan, geriden pasla oyun kurma işinden) ama öyle "ha" deyince olan şeyler değil bunlar.
  • 25
    bu mağlubiyet silsilesinden sonra
    başarısız olan her teknik direktör için , terim de dahil, açılması olağan başlık...
    bazen forumun demokratik çizgiden uzaklaşıp fanatik korumacılığa kaçtığını düşünüyorum.
    bu olmamalı, hakaret olmadığı sürece her başlık açılır, altında karşıt görüşler ifade edilir.

    domenec/pas futbolunun galatasaray’a uygun olmadığını
    düşünsemde, şimdi olmaz. galatasaray 1 yılda 3-4 antrenör değiştiren bir kulüp değildir.
    dolayısıyla başlıktaki görüşe bu sezon itibariyle katılmıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın