• 1
    gayrı resmi havuz medyası hüviyetinden resmi havuz medyası hüviyetine dönmüş. hürriyet'in sabah, fanatik'in a spor, cnn türk'ün a haber olacağına delalet olan satıştır. nokta kadar da olsa muhalif seslerin çıktığı bir medyaydı. samimiyetlerine inanıyor muydum, hayır. ama artık medyada muhalif sesler hemen hemen hiç çıkmayacak. ana akım medyada cnn türk en azından bu konuda güçlü bir kanaldı. insanlar açık oturumlarda karşıt görüşleri bir taraf bastırılıyor olsa da dinleyebiliyorlardı. demem o ki, satışları özgür basın ve halkın habere ulaşma hakkı anlamında malesef ülkenin hayrına değildir. hiç olmazsa benzim zammını, köprülerin zarar etmesini belirten ve bunu verirken"müjde" ya da "güncelleme" başlıklarıyla vermeyen bir medya grubuydu.

    galatasaray'ın hayrına ise hiç değildir. ülkenin en çok okunan gazetesi artık federasyon başkanının eline geçti ve kendisi hocamız canımız ciğerimiz fatih terim ile kanlı bıçaklı. çıkacak haberleri siz düşünün artık. umarım kulübümüz bu tür durumlar ile ilgili önlemlerini alır. caydırıcı tedbirler uygulanmalı medya kuruluşlarına, zamanında ntv spor'a yaptığımız gibi. kimse yalan haberlerle galatasaray'ı yıpratmaya cüret etmemeli.
  • 4
    yazılı ve görsel medyada kontrollü muhalefet yapan bir şirketti. siyasi iktidar kendilerine bir çizgi çekmişti buranın dışına çıktıklarında hep tokadı yediler. yine siyasi iktidar arada bir haraç usulü yandaş yayın yapmasını istiyordu bu gruptan.

    satılmış, yandaş etiketini de medyada leke istemeyen titiz muhaliflerden yediler. medya pislik içinde. doğan grubu da bu pisliğin içinde bir nebze daha temiz bir gruptu. kendilerine zarar vermeyecek dozajda muhalefet yapıyorlardı.

    yıllardır cnn, hürriyet vs. peder sayesinde ben de az çok takip ediyorum. benim de bu gruba çok sinirlendiğim dönemler oldu. ortalık her sakinleştiğinde ince ince muhalefet yaptılar.

    artık bu da fazla. ince muhalefet de yok. muhalif olmak yasak. doğan grubunun satışı da malumun ilanı oldu.

    ''tamam da bunun galatasaray'la ne ilgisi var?'' diyenler olabilir. türkiye'de gerçekleşen her şeyin galatasaray'la ilgisi var. hele de siyaset-spor ikilisi son yıllarda bu denli yakınlaşmışken.
  • 5
    doğan medya grubunun demirören’e devri yeni bir boşluk doğurmuş demektir. bu boşluğu dolduracak akıllı bir işadamı, doğan medya payının %90’ına konabilir.

    spor gazetesi ve tv olarak bunu çok daha kolay başarabilirler diye düşünüyorum. çünkü hürriyet spor ve fanatik zaten fener gazeteleriydi demirören grubuna geçmesi birşeyi değiştirmez. galatasaraylı bir işadamı bir normal gazete, bir de spor gazetesi çıkarsa çok karlı bir yatırım yapmış olur. çünkü hürriyet okurunun demirören grubunu tasvip ettiğini zannetmiyorum. milliyet bile büyük kayba uğramıştı zamanında.

    medya grubunu satın almak, okur ve izleyiciyi de satın almak anlamına gelmiyor. yeni bir gazetenin ve tv’nin tam zamanı.
  • 11
    ooof off. arkadaşlar, beni her şeyden çok sizin anlamsız ideolojik söylemleriniz üzüyor ve sinirlendiriyor. türkiye burjuva sınıf vs. vs. ya siz cidden durumun ciddiyetinin farkında değilsiniz. ne burjuvası kardeşlerim ne sınıfı? hayırdır 1789 yılının fransa'sında mıyız jakobenler girondenler falan mı var mecliste ben mi bilmiyorum? türkiye'de olan ilkel derecede siyaset ve politikayı nasıl bağlıyorsunuz böyle şeylere hayret ediyorum.

    https://twitter.com/...s/976459308274802689

    eğer uydurma bir tweet değilse, adam artık baskılara dayanamayıp satmış. burda "zaten satılıktı", "zaten yandaştı", "zaten yalakaydı" diyen arkadaşlara soruyorum; madem öyle neden bu kadar baskı yapılıyordu bu medya grubuna? siz herhalde türkiye'de 2018 yılında ana akım bir medya grubundan abd'de cnn'in yaptığı muhalefeti bekliyordunuz. bence bu şartlarla gayet iyi muhalefet yapıyordu.

    ben size bir şey söyleyeyim mi, türkiye'de artık muhalefet, ana haber bülteninde meral akşener'den bahsedebilmektir. evet, bahsedebilmek. ya çıldırıyorum ya, ütopya'da mı yaşıyorsunuz anlamıyorum ki. internet mi sizi bu hale getiriyor acaba?

    iyi veya kötü türkiye'de ana akım olup muhalefet yapabilen son medya grubuydu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın