• 1
    türkiye'de son 15 yılın yöneticileri tarafından popüler hale gelmiş eylem. normalde inandığınız doğrular için, baskı gördüğünüz zaman yapılması beklenir. ancak siyasi yönetimlerin öncü olduğu ve daha sonradan tüm yönetme işine enjekte olmuş bir söylem haline geldi. kullanım şekli şu izahattedir.

    her türlü kepazeliğin, hırsızlığın, ihmalkarlığın, beceriksizliğin yapıldığı yönetimlere gelen tepkilere karşı oluşturulmuş refleks kullanımı.
    kendi kendinize düşman yaratın. gerekirse, önce kadrolaştırın. sonra terörist diyin. kendiniz çalın, kendiniz oynayın. sonra sizin işaret ettiğiniz şeyi yapmaya karşı çıkanlara da benzer yaftaları vurun. kitlenizi oluşturun ve her türlü yönetimsel beceriksizliğe tepki gösterenlere karşı dik durduğunuzu belirtin. kitlenize de belirttirin. örnek;

    "dik dur eğilme, bu millet seninle."
    gibi...

    size karşı olanlar için, "biz zaten onların ne olduklarını biliyoruz" de. yapılan eleştirinin ne olduğundan çok, kaynağını hedef göster. dik durmuş, eğilmemiş olursun.

    dursun bey yönetimi de şimdilerde "dik duruyor". (bkz: #2152969). yapılanları zaten bu platformda sıkça yazdılar değerli yazar arkadaşlarım. ben galatasaray başkanı'na bu "dik durma" eylemi ile alakalı bazı öneriler sunmak isterim.

    eleştiriler karşısında "dik durun" sayın başkan. galatasaray taşınmazlarının peşkeşi karşısında "dik durduğunuz" gibi.
    sizi istemeyenler karşısında "dik durun" sevgili başkan. kulübünüzün iç işlerine karışan, ihraç kararlarına müdahale etmeye çalışan bakanlara, cumhurbaşkanlarına "dik durduğunuz" gibi.
    sizi sevmeyenler karşısında "dik durun" sayın başkan. fetösaray başlıklı haber yapan medya şaklabanlarına karşı "dik durduğunuz" gibi.
    kendi taraftarınıza karşı "dik durun" sayın başkan. hakemlere, federasyona, rakip takım başkanlarına karşı "dik durduğunuz" gibi.

    hangi dik duruşluluk bu böyle?
App Store'dan indirin Google Play'den alın