• 1
    odtü'nün kapasitesi bilinmeyen stadıdır. tribünde vakti zamanında yazılan devrim yazısı nedeniyle bu ismi almıştır. bu yazı her sene bahar şenliklerinden önce tekrar boyanıp canlı tutulmaktadır.

    bu stad bahar şenliklerinde sahne olarak kullanılır, kimi zaman rugby maçları yapılır. ara sıra okul içi futbol turnuvalarına ev sahipliği eder. sportif amacından çok havadarlığı nedeniyle açık hava meyhanesi olarak kullanılır hava ısındığı ilk zamandan soğukların başladığı zamana kadar. eğlenceli mekandır, zamanında odtülü aslanlar ile galatasaray'ımızın ankara'daki müsabakalarından önce ve derbilerden önce demlenip kampüsü tezahüratlara boğmuşluğumuz çoktur.

    şimdi odtülü aslanlar'ın da eski tadı yok, zaten havalar da tükürük donduran cinsten, içilmiyor.

    http://www.onedergi.com/...onen-odtu-devrim.jpg

    ek: odtü'nün sitesinde 13.000 kişilik olduğu yazıyor, ama ne kadar doğrudur bilinmez.
  • 3
    sportif açıdan en keyifli an -umarım hala düzenleniyordur- yurtlar turnuvasını izlemektir, tabii oyuncu olarak sahada olabilme şansınız varsa ne ala. gerçi toprak sahadaki uluslar turnuvası bence en iyisidir ama yurtlar turnuvasının zevki de ayrıdır. bunun dışında:

    - hava şartlarına bakılmaksızın tribünlerinde içki içilir,
    - ilkbahar/yaz gibi saha boşalınca iki top tepsek diye kenarda tabir-i caizse dilenilir, sahaya girince akşama doğru fıskiyelerin çalıştırılmasını takiben ıslanmak güzeldir,
    - eskiden bahar şenliğinde içki sokmanın yasak olmasını geçtim (son yıllardaki durumu bilmiyorum ama 1997-2006 arası yasaktı) tuborg falan sponsor olurdu. ama yine de konsere kaçak içki sokma çabası da ayrı bir keyiftir,
    - en güzeli de ikinci sırada yazdığımı yaptıktan sonra ilk sırada yazdığımı yapmaktır, üç maddede yazdıklarımı yapmanın tek yolu da zaten konser sırasında olur, sahada hem top peşinde koşulur, hem içilir, bunları yapmak için de kaçak içki sokmak gereklidir zaten.
  • 4
    ortalama bir anadolu stadı kapasiteli tek tribünü, atletizm pisti ve çim zemini ile standart bir türk üniversitesi stadı. 1968 yılında, aralarında hüseyin inan'ın da bulunduğu 4 öğrencinin tribünlerine yazdığı devrim yazısından kelli namı misak-ı milli sınırlarına yayılmıştır. tribündeki devrim yazısı, sol görüşe ilgi duyan ve üniversite sınavına hazırlanan liseli gençler arasında kulaktan kulağa yayılan bir efsanedir.
  • 5
    bir şehir efsanesine göre dönemin kimya öğrencilerinin türlü uğraşları ile çıkmayan boya kullanarak tribününe devrim yazdığı staddır...

    --- alıntı ---
    devrim yazisi ateşle yazilmiş

    odtü stadyumundaki devrim yazısının nasıl yazıldığı konusunda bir sürü efsane var. bir anlatıma göre; bu yazıyı yazanlar, yazıyı yazdıktan sonra boyayı ateşe vermişler. boya sabaha kadar cayır cayır yanmış. ve devrim yazısı adeta taşlara nakşedilmiş. bir de yazı çok düzgündür. bunu da şöyle becermişler: stadyumun tam karşısındaki spor salonunun damına çıkan öğrenciler, dürbün ve inşaat bölümünde kullanılan ölçüm aletlerinin yardımıyla, yazıyı yazanlara rehberlik etmiş. böylece o kadar büyük bir yazı stadyum merdivenlerine düzgün bir biçimde yazılabilmiş.

    devrim yazisi neden silinmiyor

    odtü stadyumunun tribün merdivenlerinde boydan boya "devrim" yazıyor. okulda anlatılana göre; bu yazı, 80 öncesi kimya mühendisliğinde okuyan çocukların hazırladığı "özel" bir boyayla yazılmış. yönetim tarafından defalarca üzeri boyanan, silinen, kazınan bu yazı bir türlü silinmiyor. özellikle yağmur yağınca neredeyse yeni yazılmış kadar net okunuyor. denilene göre; bu boyanın formülünü sadece bu boyayı hazırlayan öğrenciler biliyormuş..
    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın