• 2
    bu seneki * çok ama çok önemli.

    bence her şeyi transferde beklemek yanlış bence biraz bakış açımızı değiştirmemiz lazım. bu takımın en büyük ihtiyacı santrfor şu an. sadece 2 santrfor dahi alınsa bence pek bir sorun yok. şu an bu takımda kimse tam randımanlı oynamıyor. o yüzden kadromuz kötüymüş algısı var herkeste. oysa durum böyle değil. mesela ben orta saha lazım diyenleri hiç anlamıyorum. senin elinde ndiaye-emre akbaba-fernando-donk-belhanda rotasyonu var, bunları kullanamıyorsun. transfer yapsan modric'i mi alacaksın? bunlardan iyi olmayacak alacağın oyuncu.

    bu takım ndiaye ve rodrigues toparlanmadan toparlanmaz. mümkün değil. transferle falan çözülecek sorun değil burası. bu ikisi toparlanacak başka yolu yok. toparlanırlarsa ikisi de zımba gibi yeni transfer ayarında olur. ikisi de yatıyor 3-0 aldığımız lokomotiv moskova maçından beri. devre arası transferlerinden çok devre arası kampı önemli. kötü bir kadromuz yok yani. ama şu an hiçkimse %50'siyle oynamıyor. benim gördüğüm en büyük sebebi zayıf fiziksel kondisyon. yüklenebildiği kadar kondisyon yüklenmeli devre arası'nda. en azından 70-75 dakikayı çıkarsın kadro. 55-60 dendi mi maç bitsin diye hakeme bakıyor topçular.
  • 3
    takımın yarısı sakatlandı yarısı 90 dakika maç tamamlayamıyor. sezon başı hazırlık süreci olabilecek en kötü şekilde verimsiz geçmiş. tam ve hazır takımımız forvetsiz bile ligde şampiyon olur düşüncesindeyim. devre arasında fiziksel yükleme doğru yapılamazsa 3 tane forvette alsak da şampiyonluk hayal olur. o yüzden önümüzdeki devre arası kampı herşeyden çok ama çok önemli
  • 4
    19 ocak 2019 galatasaray ankaragücü maçındaki iyi oyun performansı bir kenarda dursun, kamp takıma çok pis yaramış. oyun anlamında ne derece etkisi olduğunu önümüzdeki haftalarda daha iyi gözlemleriz gözlemlemesine de, takımın fiziksel durumunda gözle görülür derecede iyileşme var. mariano ligin ilk yarısında yapmadığı kadar bindirmeyi bu maçta yaptı misal. artık dinlenmenin güzelliği midir, yeni kondisyonerden ötürü müdür yoksa her ikisinden dolayı mıdır bilemem ama bir şeyler olmuş yani antalya'da, belli.
  • 5
    sezon başında arap yarımadası senin, yunanistan benim gezerken bölünen dünya kupası sebebi ile geç katılan isimler ile de iyice tüy dikilen dönemden sonra kadro dışı kalan isimler ve nagatomo dışında ilk defa takım halinde bir 10 gün geçirmemizin etkisi çok net gözüküyor. yeni gelen kondisyonerin sıkı çalıştırdığı da bir gerçek tabi ki.

    önümüzde çok zorlu iki deplasman maçında daha objektif biçimde gözlem yapma şansını da göreceğiz. göztepe ve alanya gibi ligin futbol oynamaya çalışan iki takımı karşısında mutlaka üst düzey konsantrasyon, kadar oyundan düşmeyen ve enerjisini 90 dakikaya yayabilen bir takım da şart olacak.
  • 6
    galatasaray futbol takımı için genel istisnai durumlar haricinde uzun bir aradan sonra ilk defa pozitif geçmiştir. takımın kondisyon olarak vites yükseltmesi ve mental açıdan sezonun geri kalan kısmı açısından umut vaad etmesi bundan 1 ay önce öngörülen bir durum değildi. takıma katılması düşünülen transferlerinde umarım bu arayı iyi değerlendirmesi göz ardı edilmiyordur.
  • 7
    süper lig 2019-2020 sezonu için yapacağımız olanı bizim sezon için kaderimizi belirleyecek.

    şöyle ki henüz tam form tutamayan lemina, falcao gibi anahtar oyuncuların sağlıklarına ve fizik güçlerine kavuşması çok önemliyken bir de maç temposu olmayana henry onyekuru, jesse sekidika, saracchi ve linnes gibi kanat oyuncularının da takıma yeni katılmasıyla çok daha büyük önem arz ediyor.

    galatasaray geleneğidir zaten, ilk devre yatar, 2. devre 40+ puan alır şampiyon oluruz.

    dilerim yine aynı şeyi başarabiliriz, bunun yolu da kalitemizi arttırırken fizik olarak da çok güçlü olmaktan geçiyor.
  • 8
    süper lig 2019-2020 sezonunun ikinci yarısı için yapacağımız, ama pek de anlayamadığım kamp programı.

    https://www.galatasaray.org/...-kamp-programi/45822

    takımın 10 ocak cuma günü antalya'ya gideceği ve aynı gün ile bir sonraki gün olmak üzere iki adet hazırlık maçı yapacağı bildirilmiş. ancak takımın bir sonraki resmi maçı 15 ocak çarşamba günü.

    (bkz: 15 ocak 2020 çaykur rizespor galatasaray maçı)

    maçtan bir gün önce de rize'ye hareket edileceği düşünüldüğünde, maça kadar yükleme yapılabilecek fazla gün kalmıyor bu tabloda. belki de rizespor maçına daha az süre almış oyuncular veya altyapı oyuncularıyla çıkacağız, bilemedim. rize'den tekrar antalya'ya döneceğiz desem, o da olmaz zaten lig maçı haftasına girmiş oluyoruz.

    fiziksel olarak güçlenmemiz gerektiğini de göz önüne aldığımızda, garip bir kamp programı olmuş gibi.
  • 9
    süper lig 2020-2021 sezonu için olma ihtimali düşük olan periyot. tff'nin sitesindeki fikstür bilgilerine bakılarak ilk yarının son haftasının 24 ocak 2021 tarihini içeren haftada, ikinci yarının ilk haftasının ise 31 ocak 2021 tarihini içeren haftada oynanması planlıyor. bu durumda camianın devre arasında yapılacak transferler veya gönderilecek oyuncular konusunda pek fazla beklentiye girmemesi gerekir. elimizdeki oyuncu grubuyla yola devam ederiz gibi. düşününce mantıklı da, ligler oynanırken gelecek oyuncunun takıma ve lige adaptasyonu için geçen süreyi göz önünde bulundurduğumuzda ne kadar verimli olacağı tartışılır.
  • 10
    1997/98 sezonu ara kampa girerken fener önümüzde 9 puanla liderdi. arada da trabzon vardi. sonra imparator fatih terim takımı ispanya'ya götürdü.* bir kamp yaptırdı bir kamp yaptırdı. dönüş röportajında ustu kapali iclerinde gececez mesajini da verdi.

    ligin 2.yarisi 14 galibiyet 3 beraberlik 1 mağlubiyet alarak son haftayı beklemeden şampiyon oldu.

    sezonun ikinci yarısında yaşananlar ise şu şekildedir:
    (bkz: türkiye birinci ligi 1997-1998 sezonu/#3003813)

    ayrica devre arasına girerken galatasaray fatih terim'i yollayacak haberleri cikti. hatta ferdinand diye bir hoca yazilip cizildi. ama hocam yine firavunların musa'sı oldu.*
  • 11
    galatasaray futbol takımınının 2021-2022 sezonunda kesinlikle antalya da yapması gereken kamp türü. bunu yapmamız için birden çok neden var.

    1 - 23 ocak 2021 galatasaray trabzonspor maçından sonra 2 haftalık milli takım arasına giriyoruz. bu arada uefa konfederasyonlarına sahip ülkeler takımlarına gitmeyecek. yani neredeyse tam kadro olacağız.

    2 - yeni teknik direktörün oyun sistemini oturtması lazım. bunun için kamptan daha ciddi bir olay olamaz.

    3 - takım zihinsel olarak çökmüş durumda. birlikte geçirecekleri 10 günlük kamp moralleri yükseltebilir ve futbolcuları sıfırlayabilir.

    4 - önümüzde ki hafta istanbul’da çok şiddetli kar yağışı olacak. florya’da sağlıklı idman yapma şansımız yok. büyük ihtimalle istanbul’da kalırsak günde 1 saat spor salonunda vakit geçirilir.

    5 - milli ara sonrası oynayacağımız ilk maç alanyaspor deplasmanı. antalya’da kampa girdiğimizde yolculuk yapmadan direkt alanya maçına gideriz. sonrasında da istanbul’a döneriz.

    6 - yeni transferler geldiğinde kampta kaynaşma ve takıma adapte olma şansları çok daha yüksek olur.

    7 - hem fiziksel yüklenme hem taktik için bazı günler çift idman yapma şansımız doğacak.

    demem o ki trabzon maçından sonra takım halinde en az 10 günü antalya’da geçirmemiz lazım. 2 gün izin verirsin çarşamba antalya’ya gidersin yine sorun olmaz. galatasaray futbol takımı hiç olmadığı kadar kampa ihtiyaç duyuyor ve kamp yapması için bir çok nedeni var. umarım bunu akıl edebilirler ve ayarlayabilirler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın