resim
Cenk Ergün
Görev:Futbol Direktörü
Takım:-
Yaş:51
Uyruk:Türkiye
  • 417
    bugün katılmış olduğu radyo programında ozan’ın sözleşmesine 7,5 milyon euro serbest kalma bedeli eklenmesine dair yapılan görüşmelerde yer alan kişi olduğunu doğrulamıştır.

    kendini aklamak için de şu içi boş, insan aklıyla dalga geçen açıklamayı yapmıştır: “biz, ozan galatasaray’da kalsın diye bu maddenin eklenmesine onay verdik. bu konu hakkında dışarıdan ahkam kesmek romantiklikten öte bir şey değildir.”
  • 782
    yanlış anlamadıysam kendisine verilen bütçe ile işini yapamamış gibi gözüken sportif direktör.
    e network dendi, yok iş biliyor dendi, kadro kurmayı biliyor dendi. herkese yıllık 3-4 milyon euro verilmediği, menajerlerine de 2-3 paslanmadığı zaman kurulamıyor gibi.
    hayatında bir kere kadro kurmuş onu da tarihimizin en yüksek harcamaları ile kurmuş bir kişiydi. o başarısını ufak bütçe ile yapamaz diye düşündüm, yapamadı gibi.
    eğer yapamayacaksa durmasına gerek yok. yerine ufak bütçeler ile çalışmayı bile ve bu networke sahip biri gelsin.
  • 1367
    yollanması gereken kulübün şu anda en büyük problemi.

    14 ağustos 2024 günü mikrofonların karşısına geçti,
    ''dış güçlerin kendisi üstünden galatasaray'ı yıpratmak istediği''
    şeklinde boş, hamaset dolu, saçma sapan bir açıklama yaptı.

    bu açıklamarı yapmadan önce serhan sen şuraya geç, bilmem kim mikrofonu buraya getir, o buraya kaysın diyerek basın mensuplarını çok güzel dizdi.
    belli ki florya'ya giren galatasaray muhabirleri kalk deyince kalkıyorlar, otur deyince oturuyorlar, sadece kendilerine dikte edilen soruları soruyorlar.
    madem basın mensupları üstünde bu kadar gücün var, fbjk lobisine karşı
    bir şeyler yapmak için kullansana? sadece bu etkiyi galatasaray içinde güç devşirmek için kullanıyor.

    20 senedir bu kulübün içinde... kendisi, söylediği gibi, bu kadar galatasaray'a
    yararlı ise, neden şu zamana kadar ali koç ve fbjk lobisi hiç kendisi aleyhine bir şey söylemedi? ali koç; terim'e sardı, oyunculara sardı, timur'a sardı, başkanlara sardı, okan buruk'a sardı, okan buruk'un oğluna bile sardı fakat kendisine hiç bir şey söylemedi. niye?

    galatasaray'a söylediği gibi yararı olsaydı, ilk önce kendisi hedefte olurdu.
    kendisi ali koç'un en sevdiği galatasaraylı olabilir.
  • 74
    kimsenin hakkında net bir şekilde iyi ya da kötü konuşmadığı adam. herkes gidiyor kendisi de kalıyor yönetim değişse de. ingilizce röportajı vardı galatasaray ile ilgili ünal aysal zamanı. helal len demiştim. ama tam olarak neyi yönetiyor bizde bilmiyorum. kendisi zamanında inanılmaz çöp transferler yapıldı, inanılmaz kötü planlamalar oldu. bu işte parmağı yoksa bile engellemediği için başarısız bir yönetici benim gözümde. ha kendisini karıştırtmıyorlarsa kendisinin işi nedir ve niye bizledir onu da bilmiyorum. vallahi tam olarak görevi nedir cenk ergün'ün? klas, donanımlı, iyi konuşan bir adam ama görevi ne?
  • 1032
    bende kendisini eleştiriyorum ama eğri oturup düz konuşalım verdiği maaşlar fazla o kısmı atlarsak. yaptığı transferlerle şampiyon olduk. gomis (maaş az diye sorun çıkarıp gitmişti) feghouli, belhanda, mariano, fernando (sattık)hatta badou ( iyi bir karla sattık) bunlardan feghouli çok kötü bir sözleşme almıştır o da yıldız olarak geldi sanırım ilk 2 senesinde de şampiyonluk için katkı verdi. uzun lafın kısası yangın yapalım ama suyunu da çıkarmayalım insanlar işini yapsın. şimdi tete sözleşmesine baksak ve feghouli'ye baksak sizce kim o parayı hakeder? mesela zaha geldi onla kıyaslarsak? zaha çok daha büyük bir star mıydı bu sözleşmeyi aldı?
  • 140
    arkadaslar ben hala anlayamiyorum sizleri.

    bu adam maasli bir calisan. kafasina gore ben brezilya'ya gidiyorum diyip cekip gidemez. bunun yoneticisi var, ismi mehmet ozbek. mehmet ozbek denen sahis cenk ergun'e gorev verir, kalk su su ulkelere gidip su kisilerle gorus der, cenk ergun de kendine verilen gorevi yerine getirir. anliyorum dursun denen herife ve onun komisyoncu tayfasina sinirleniyorsunuz da bu cenk ergun dedigimiz kisi elmander, drogba, sneijder, kewell gibi delismenlerin transferinde de ayni gorevdeydi. hepi topu idari bir gorevi olan bir adami yanlis yere suclu addediyorsunuz.
  • 906
    erden timur’u yerme bahanesiyle övülen futbol direktörü.

    haris seferovic adlı bitikle yola çıkacaktık eğer timur devreye girip icardi’yi almasa. yine timur’un bedavaya aldı diyebileceğimiz ve okan hocanın en istediği oyuncu olan lucas torreira’yı almayıp elneny’e bonservis+dolgun maaş verecektik. o elneny hâlâ top yüzü görmüyor. sergio oliveira’ya son vurgununu yapan yine bu adamdı, elden çıkaramadık.

    geçen seneki şampiyonluğun başlangıcı, bu adamın geri plana atılmasıyla geldi. tekrar gelişini normal karşılamak için hafızasız olmak lâzım.
  • 1165
    1 değil, 2 değil, 3 değil... bu kulüpten ivedilikle, en hafif tabirle defedilmesi gerekiyor. evet, en hafif tabirim bu. hakettiği şeyi yazmayayım.

    bir insan aktif görevde olduğu her an rezil oluyorsa ve inatla hala görev veriliyorsa da o kendisinin değil bizim suçumuz, bizim aptallığımız.

    daha 2 sene öncesine kadar menajerlik yapmasına vs. değinmiyorum bile.
  • 1219
    tete'nin kontratının sızdırılmasıyla ilgili baş şüpheli konumundaki kişi. kesin suçlu diyemeyiz ama sebepler de görmezden gelinemeyecek durumda:

    - erden timur göreve geldiğinde ilk icraatının cenk ergün'ü etkisizleştirmek olması. direkt görevden el çektirmesi.

    - erden timur gittiği gibi koştura koştura onun görevini devralması. her sosyal medyayı açtığında transfer konusunda kendisinin sürekli eleştirildiğini ama erden timur'un övüldüğünü görmesi.

    - en önemlisi de verdiği kontratlar büyük eleştiri alan, hatta bu konuda dalga konusu olmuş birisi.
  • 1738
    komplo teorisi; parayı bu kadar çok seven bir "profesyonel", çooook parası olan bir rakip takım başkanıyla işbirliği yapıp bizi içerden dinamitlemek istemiş olabilir mi ?
    elindeki en iyileri (futbolcu, yönetici) küstürüp gönder, yerine ederinin 5 misliyle oyuncular al, onları da takım sistemine filan bakmadan rastgele al, bazı mevkileri şişir, bazı mevkilerde fukara kal.
    bir insan birkaç ayda istese de bu kadar zarar veremez şampiyon bir takıma. lig yeni başladı, sanki 10 yıldır şampiyon olmayan biziz, öyle bozuk moralimiz. bunu başarmak da marifet, ciddi bir çaba ister. "bilinçli bir çaba".
  • 649
    galatasaray'ın yeni futbol direktörü olmuştur.

    2017-2018 sezonu yaz transfer döneminde belhanda, maicon, ndiaye, fernando, mariano, feghouli ve gomis gibi oyuncuların transferleri için kulüplerine toplamda 44 milyon euro bonservis bedeli verildi. o günkü kurla birlikte bu para ortalama 180 milyon türk lirası yapıyordu. yani bu da 7 milyon tane 5 litrelik ayçiçek yağı ediyordu.

    gomis: yılda 3.35 milyon euro----------------------1 yılda 3.35. bonuslarla birlikte en az 5 milyon euro.
    belhanda: yılda 3.35 milyon euro-----------------3.5 yılda toplamda 11.72 milyon euro. bonuslarla en az 15 milyon euro
    feghouli: yılda 3.85 milyon euro------------------ 5 yılda toplamda 19.25 milyon euro. bonuslarla en az 25 milyon euro
    fernando: yılda 3.30 milyon euro-----------------2 yılda toplamda 6.60 milyon euro. bonuslarla en az 9 milyon euro
    ndiaye: yılda 2.75 milyon euro--------------------yarım dönem 1.5 milyon euro.
    maicon: yılda 2.20 milyon euro--------------------1.5 yılda 3.3 milyon euro. bonuslarla en az 5 milyon euro
    mariano: yılda 2.30 milyon euro-------------------3 yılda toplamda 6.9 milyon euro. bonuslarla en az 9 milyon euro.

    bu 7 oyuncuya kabataslak bir şekilde toplamda 60-70 milyon euro para verdik. yani yıllık ücretleri ve bonservislerle birlikte bu oyunculara neredeyse 110 milyon euro para döktük. katkı verenler veya iyi bonservis bedeli kazandıranlar oldu eyvallah ama bu paralara da bir zahmet onları yapsınlar değil mi? bak o zamanlarda 180 milyon tl ile tam 7 milyon tane beş litrelik ayçiçek yağı alabiliyorduk. şimdi ise 44 milyon milyon euro, 802 milyon tl yapıyor. yani 4 milyon tane beş litrelik ayçiçek yağı alabiliyoruz. aradaki alım gücü farkını görebiliyorsunuz değil mi? yani 2017 yılında sırf bonservislere verdiğimiz para, bugünün 1.5 milyar tl'sine falan tekabül ediyor.

    o dönemde başarılı olduk, bazı bonservis bedelleri ve şampiyonluklardan doğan paralarda kasaya girdi ama uzun süreli sözleşmeler ve ücretler belimizi inanılmaz derecede büktü. yani bu cenk ergün, o dönemde harcadığı paralarla çok büyük bir kumar oynamıştı. hani siz şimdi diyorsunuz ya, işte kurduğu kadro şampiyon oldu vs. diye falan... hah işte eğer şampiyon olamasaydık, verdiği bonservis ve yıllıklar yüzünden galatasaray kulübüne her yerden hacizler gelirdi. kim bilir belki de gazetelerde "113 yıllık çınar ....." ile başlayan üzüntülü manşetler görürdük.

    sözün kısası, bu cenk ergün denilen adamı sevmiyorum ve de hiç mi hiç güvenmiyorum.

    not: uzaktan eğitimle ekonomi okudum.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın