• 2
    galatasaray tv'de arasıra denk geldiğimde mantıklı ve tarafsız basketbol yorumlarıyla ilgimi çekmişti bu arkadaş. cumhuriyet gazetesi ve basketdergisi.com basketbol editörüymüş ayrıca.

    gelelim sadetimize. kendisi belli ki büyük bir basketbolsever.

    tkbl 2010-2011 sezonu playoff final serisinde yaşanan olaylar sadece galatasaraylıların değil bütün basketbolseverlerin içini sızlatmıştır/sızlatmalıdır. fakat belli ki sevgili can işbakan yaşanan olaylardan hiç rahatsızlık duymamış. buyrun:

    --- alıntı ---

    potanın kraliçeleri

    yaşadığı birçok travmanın ardından fenerbahçe, türkiye kadınlar basketbol ligi play – off final serisinde galatasaray medical park’ı uzatma sonunda 91-86 yenerek durumu 3-1’e getirdi ve şampiyonluğa ulaştı. kadrosundaki iki yıldız taurasi ve taylor’ı ‘doping skandalı’nın ardından kaybeden ve sarı – kırmızılılara saha avantajını kaptıran fenerbahçe, final serisinde abdi ipekçi’de kazanıp, yarıladığı yolu caferağa’da tamamladı. mccoughtry’nin bire birleri ile rakibinin savunmasının dengesini bozan sarı – lacivertliler, üçüncü maçta olduğu gibi yine bençten gelen horakova’nın müthiş katkısıyla g.saraylı augustus’un performansını gölgede bıraktı ve şampiyonluğa uzandı.

    --- alıntı ---

    şimdi elbette kendisi hem bir basketbolsever olarak, hem de bir yazar olarak sadece saha içini konuşmak ve yazmak istiyor olabilir. haklıdır, tarafsız bir yazarın yapması gereken de zaten budur. amma velakin saha dışında yaşananan olaylar saha içine bu kadar etki etmişken sanki hiçbir şey olmamış gibi bir yazı kaleme alması bana göre sevdiği basketbola ihanettir. hele hele galatasaray tv'de yorumculuk yapan bir insanın hiçbir şey yaşanmamış gibi bir yazı kaleme alması kabul edilemez.

    biz elbette kendi kanalımızda mehmet baturalp ve türevleri gibi gözünü fanatizm bürümüş insanları görmek istemiyoruz. ama söz konusu galatasaray hakları olduğu zaman, galatasaray tv'de yorumculuk yapan bir şahıstan beklediğimiz ise gerçekleri yazmasıdır.

    yaşanan çirkin olaylara yazısında yer vermesi tarafsızlığına gölge düşürmezdi. ama o, sanırım 'bir kesimin' tepkisini almaya cesaret edemediğinden suya sabuna dokunmamayı tercih etti.

    velhasıl kelam, sevgili can işbakan'ı bir daha galatasaray tv ekranlarında görmek istemiyoruz.

    ekleme: "gazete almadiginiz icin bilmiyorsunuz, kufur hakem detaylari notlar bolumunde sayfamizin hem macta hem notta ayni seyi yazamiyoruz" diyek savunmuş kendisi. haklı, gazete almadım, haliyle de notlar bölümünü okumadım. şu anda da gazeteye ulaşamıyorum haliyle...
App Store'dan indirin Google Play'den alın