• 1141
    fatih terim'i kullanarak imkansız olanı başarıp seçimi kazanan yönetim. vaat ettiği hiçbir şeyi gerçekleştirmeyen yönetim. fatih hocanın gönderilmesi veya bırakması herkesin doğru bulduğu bir karardı ama gönderiliş şekli ve zamanı sebebiyle tüm desteklerini kaybettiler. bundan sonrası onlar için iyi değil. tarihin en kötü yönetimlerinden biri olarak anılacaklar. daha da kötüsü yıllar sonra bu yönetim konuşulduğunda fatih terim'i sırtından vurdukları anımsanacak.
  • 90
    kendilerine karşı sabırlı ve hoşgörülü olmamız gerektiği konusunda hemfikirim. kendilerinden umutluyum.

    terim'in devam etmesini istemiyordum, ama getiriliş tarzını sevdim, olumlu.
    sosyal medya sınırlandırmaları, olumlu.
    hazırlık maçını gs tv ve youtube'dan yayınlamaları, olumlu.

    ama, "seçildikten sonra 10 gün içinde transferler bitmiş olacak" diyen, m.cengiz, ya da albayrak olsaydı nasıl hareket edeceksek şimdi de öyle hareket etmek de tutarlılığın gereğidir. zannediyorum kendileri de seçimlerden önce bu konuda biraz bol konuştuklarını farketmişlerdir.

    ayrıca genel kurul onayına gerek duyan basketbol a.ş. konusunu da bitmiş gibi lanse etmeleri, hatta olmayan şirketin başına yetkili atamaları bu kadar kurumsallıktan bahseden bir ekibe yakışmıyor.

    taylan konusunda ise ortadayım, tepki vermek ve işi büyütmek taylan'a da zarar verebilir. biraz geç oluyor ama kurumsal ve dikkatli bir tepki bekliyorum.
  • 1128
    yakın zamanda tüm itirazlara rağmen atanan ceo hanımefendinin özgeçmişine futbol penceresinden baktığınızda, fatih terim hocamdan boşalan teknik direktör koltuğuna domenec torrent fontu getirmesi oldukça tutarlı olacak yönetimimiz. bu bey en azından çok üst düzey takımlarda yardımcı antrenörlük filan yapmış. hoca konusunda beni morartmalarını temenni ediyorum.
  • 1263
    sorunu kişilerden çok daha derin olan yönetim. uyguladıkları yanlış ve hayalci stratejiyi hiçbir yönetici başarıya ulaştıramaz. galatasaray gibi büyük bir baskının olduğu bir camiada, türkiye gibi sert bir ligde, ajax tarzı gençlerden kurulu bir takım başarıya ulaşamaz. fenerbahçe için de aynı şeyleri söyleyebiliriz. son 20 yılda fenerbahçe altyapısından kaç futbolcu çıktı ki ?
  • 1605
    (bkz: 14 mart 2022 galatasaray beşiktaş maçı) öncesi yaşananları şaşkınlıkla, hayretle ve bir o kadar da öfkeyle takip ediyorum. başkan ve yönetiminin yeteneksiz ve yalan söylemlerde bulunduğunu zaten biliyorduk ama bu maç öncesi zeka seviyelerinin de çok ama çok düşük olduğunu bize gösterdiler.

    öncelikle sevgili galatasaray başkanı ve yönetimi (özellikle nihat kırmızı bey), çok ama çok önemli bir barcelona maçı öncesi beşiktaşla tansiyon yükseltmek mi bizim işimize gelir yoksa herkese mavi boncuk dağıtıp daha sakin bir havada derbiyi atlattıktan sonra barcelona maçına odaklanmak mı ? siz bunu akıl edemeyecek kadar düşük zekalı mısınız ya ? beşiktaş maçının galatasaray için malesef bu sezon hiçbir önemi olmadığını farkedemeyecek kadar saf mısınız ? yok efendim ülke puanıymış, avrupa’da atılan golmüş niye giriyosunuz bu konulara ? hee sert bir cevap verilecekse de barcelona maçı geçer, ardından gerekli açıklama yapılır. süreç yönetimi bunu gerektirir çünkü.

    erteleme konusuna gelince, hava şartları uygun olmadığı sürece maç ertelenmeli. ama bu saçma diyaloglardan sonra kasırga da çıksa beşiktaş kulübü maçı oynatmaya çalışır.
  • 492
    2 ya da 3 ay sonra birkaç tane imalı tweetle hedef tahtasına konulacak olan ekip.

    tweetlerde kısaca hocanın aslında x oyuncusunu istediği ama bunların y oyuncusunu aldığı ya da hiç alamadığı gibi şeylerden bahsedilecek. sonra 14. haftada içerde alacağımız bir anadolu ekibi mağlubiyeti ile derin bir yalnızlık oluşturup iyice düşman bellenecekler.

    bunlar yine denenecektir ama artık yemeyecektir. iskoç ligi'nin dümdüz bir takımına bile set hücumu yapamayan bir ekibin sebebi asla ama asla kendileri değildir. porto maçında tıkanıp kalınırsa belki ama antep, kayseri maçlarının sorumlusu burak elmas olamaz.
  • 1269
    burada hocayı oynatmak istediği futboldan elestirdik. çok lüks ve çok özel futbolcular ister, yedekler aynı kalitede olmazsa sistem çöker dedik. hoca 3 sene inat etti, harcanan milyon eurolar (kiralik, maaş vs) sonrası gene olmadı. bu hocanın kendi hatası.

    ama şimdi gidip aynı ya da benzer futbol mantığı ile oynatacak kişiyi kendileri seçtiler. yani bile bile yapılan bir karar bu, hocayla devam etme kararı daha seçim odaklı bir karar olduğu belli.

    bu noktada madem bir işe girildi o zaman devamı getirilmeli.
    ama gönlümüzde olan, yıllardır hocadan da istediğimiz şey galatasaray'ın presli ve geçiş hükümlü bir yapıda olması. ama anladık ki yönetimler pas futbolu seviyor. o zaman gerekliliklerini yerine getirmeliler.
  • 35
    en büyük temennim, tutarlı ve hesap verebileceği bir başkanlık dönemi geçirmesi. başarı, başarısızlık, branşlar arası uyum gibi şeyler hem çok göreceli, hem de diğer etmenlere epey bağlı konular. başkanlığının ilk dönemindeki söylemleri son günlerinde yüzüne vurulacak şekilde kötü sabıka bırakmasın, kâfi. yoksa kupalar, transferler, galibiyetler illa olur.

    başarılar ve sabırlar dilerim. bin tane farklı tipte deliyle uğraşacaklar, allah yardımcıları olsun. en büyük deliler de biz oluyoruz :(
  • 1319
    gerekli transferleri yapıp o şekilde istifa etmeleri gereken yönetim. şimdi istifa ederlerse yeni yönetim gelene kadar transfer dönemi bitecek ve bu takım şaka değil gerçekten küme düşer arkadaşlar, hakikaten çoğumuz mevzunun ciddiyetinin farkında değiliz. nasıl temizliyorlarsa bıraktıkları bu enkazı bir şekilde en azından ayağa kaldırıp öyle gidecekler.
  • 299
    iletişim anlamında ilk fiyaskoyu mehir vakfı olayı üzerinden yapan yönetimdir.

    hatalar ders çıkarılmak için varlar, bundan sonra makamda ağırlanan kişilerin fotoğraf çekmesine izin vermez, fotoğraflama işi sadece hakları kulüpte olacak fotoğraflarla kulüp görevlisi tarafından yapılırsa böyle rezillikler yaşanmaz. çat kapı bir ziyaretse fotoğraf çekimi sonrası araştırırsın ağırladığın kişileri, sorun yoksa gönderirsin fotoğrafları muhatabına yayınlasınlar diye. makamda önüne gelen japon turist gibi şipşak fotoğraf çekmesin bi zahmet.
  • 1493
    galatasaray tarihinin en başarısız başkan ve yönetimidir. bu öznel değil tamamen nesnel bir yargıdır.

    bu kadar vaat ile beklenti yaratıp bu denli hayal kırıklığı inanılır gibi değil. takımı bile isteye ölüme sürüklüyorlar. 6 aylık berbat performansları ve bu son gedson skandalı ile kulübü şimdiden psikolojik olarak küme düşürmüşlerdir bile. maalesef arkadaşlar bu böyle. ligdeki puan tablosunda normalde dengin bile olamayacak rakibin sana bu transfer üzerinden iğneleyici paylaşımlar yapıyor. bunu nasıl sindiriyorsunuz siz yahu? nasıl galatasaraylısınız siz? yazıklar olsun kulübü bu hale getirenlere.

    bu iş artık onur, haysiyet meselesini dahi aştı. düşün yakamızdan. derhal istifa etmeli burak elmas ve yönetimi. yoksa çok geç olacak.
  • 1501
    düşündükçe tadı tuzu kaçıyor insanın, öfkeden eli ayağı titriyor.

    sevimli hayalet casper cicaldaou'ya 6.5m euro veriyorsun, wonderkid denilen geçen sene bjk maçınd tek başına takım olmuş adamı aynı paralara alamıyorsun bu basiretsizliğin vasatlığın acısı kolay kolay çıkmaz. bu kadar vasat, rezil bir yönetimin hala galatasay markasını kullanması kabul edilemez.

    derhal istifaya çağrılması gereken gelmiş geçmiş en kötü yönetimlerden biri, belki de ilki.
  • 1204
    şu an belmas yönetimi olsam ilk yapacağım hareket ikinci emre kadar tüm yönetimin sosyal medya hesaplarını dondurmak/sildirmek olur. işin ilginci 40lı yaşlarında yöneticilik yapmış birinin bilmesi gereken ilk şey. şu an yurtdışında bu mevkide çalışan birinin corporate bir sosyal medya hesabının her tarafının tertemiz olması gerekir. bunun için şirketler, eğitimler vs bulunuyor.

    büyük ihtimalle galatasaray tarihinin önce tff, ardından terimciler tarafından en zorlanan yönetimi oldular. yönetimde iyi niyetli olduğuna inandığım herkese (burak elmas'ın kendisi dahil) ciddi bir sempatim var, ama günün sonunda parçalandılar. yakın zamanda toplu istifalar bekliyorum. tek dileğim olabildiğince şu anki "3 yıllık planlama"nın devam ettirilmesi.

    eğer yeni başkan elneny vs tipleri doldurursa, hatta daha beteri bilinmeyen bir başkan adayı fatih hoca'yı geri getireceğim diye kampanya yaparsa bu takım gözümüzün önünde erir gider. yıllardır yapılan "fenerbahçe olmayalım" geyiği fatih hoca galatasaray'dan tamamen el eteğini çekene kadar gerçekleşmiş olur.
  • 1270
    transfer tahtasının açıldığı ilk gün as kalecimiz dönene kadar ilk on bire yazılacak olan kaleciye florya'da eldivenleri giydirmeleri gerekirdi. ya kiralık gönderdiğimiz okan kocuk veya batuhan şen ya da kiralık başka bir yabancı kaleci. bırakın ilk günü, ilk maça kadar halledemediler. bu yüzden bunların herhangi bir planlama yapacak kapasiteleri olduğuna inanmıyorum.
  • 37
    başarılar dilediğim yönetim. ilk olarak beklentim tabii ki takımın başına 21 haziran 2021 pazartesi gününden tezi yok -önceden kendisi söylediği için- fatih terim'i getirmesi ve bu teknik direktörsüzlük durumuna bi' son vermesidir. ikinci beklentim yine seçim öncesi katıldığı her programda dile getirdiği 10 günde tüm transferleri bitirme sözünü yerine getirmesidir. zira galatasaray'ı 90'lı yılların başından beri takip ederim herhangi bi' yaz kampının tam kadro, tüm transferler yetişmiş bi' şekilde yapıldığını bilmem. 1 ay kalan şampiyonlar ligi eleme maçları öncesi de bu hızlı ve yerinde transferlerin bi' an önce bitirilmesi şart. yine ayrıca her fırsatta belirttiği stat sponsorluğunu da yine ilk 10 gün içerisinde açıklaması ve o global çapta hizmet veren şirket her kimse onunla sponsorluk anlaşmasını -belirttiği şekilde 50-60 milyon tl arası bi' senelik gelirle- imzalasını bekliyor ve istiyoruz. eğer bu 3 kritik hamle söz verdiği gibi çabucak gerçekleşirse hem tüm galatasaray taraftarı ve camiasının burak elmas'a olan güveni tavan noktasına ulaşacaktır hem de kendisine çok daha rahat ve güvenli ve huzurlu çalışma imkanı yaratacaktır bundan sonraki süreçte.
  • 615
    en az 1 bence 2 orta saha transferi yapmadıkları taktirde sınıfta kalacak yönetimdir.

    yangın yapmayı sevmem, yapmam da ama her sene bu taraftara bu hezeyanları yaşatamazsınız ki siz yeni göreve gelen bir yönetimsiniz, orta sahasız sezona girmek direkt olarak yapılanma hatasıdır. bu takımın stoperden önce orta saha ihtiyacı vardı ve 7 milyon euro verdik stopere. bu yapılanmada payı olan teknik heyet, yönetim herkes hatalıdır.

    geçen sene birine hangi bölgede eksiğiz diye sorulsa ilk cevap orta saha olurdu ama sezon biteli neredeyse 4 ay, yönetim göreve geleli 2.5 ay olmasına rağmen bu sorun çözülemedi. orta sahasızlık yüzünden yediğimiz her hücum stoperlerin kucağına düşüyor ve bu sarmaldan çıkamıyoruz.

    eylül dedik fırsat ayı dedik, eylül ayını değerlendiremeyen tek takım olduk.

    umarım kalan 2 günde beklentiler gerçekleşir de bu yazdıklarımdan utanırım.
  • 440
    4 gün içinde 1 ya da 2 transfer açıklayacaklarına kesin gözüyle bakıyorum.

    21 temmuz 2021 psv eindhoven galatasaray maçındaki 5-1’lik ağır yenilgiden sonra eleştiri oklarının başta burak elmas olmak üzere kendilerine çevrildiğinin farkındalar.

    narkozu anca transferle vururlar, aksi takdirde rövanş maçında “yönetim istifa” seslerini bile şahit olabilirler. ki yeni göreve gelmiş bir başkan bunlara şahit olmak istemez. hep beraber göreceğiz en geç 26 temmuz’da banko 1 ya da 2 transfer açıklayacaklar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın