• 5
    4 ocak 2021 tarihinde yaşananlarla ilgili medyada çıkan haberler hakkında bilgi vermek istediğim okulum. bilmeyenler için boğaziçi üniversitesi senelerce rektörünü kendi içinde seçim yaparak seçti ve bu seçimi kazanan kişi rektörlük için tek aday oldu. bugün bir mezunu olarak, üniversitemize 80 darbesinden sonra ilk defa seçim sonucunu hiçe sayarak, okul dışından atanan ilk rektörü protesto etmek için ben de orada bulundum.

    ne yazık ki beklediğim şekilde çoğunluğu henüz 19-20 yaşında olan öğrencilere kıyasla protesto konusunda daha deneyimli olan çeşitli topluluklar her protestoda olduğu gibi işi kendi siyasi propagandalarına çevirdi.esasen boğaziçi üniversitesi öğrencileri, mezunları ve akademisyenleri herhangi bir siyasi görüş propagandası yapmadan bu duruma tepki göstermek için toplanmıştı fakat bu gruplar sebebiyle daha önce de defalarca kez gördüğümüz şekilde ana akım medyada bu protestoyu düzenleyen öğrenciler, dhkp-c marşı söyleyen teröristler olmakla suçlandı.

    bugün orada birçok polisle de komiserle de konuştum. onlar da orada durumu protesto etmek isteyen öğrenciler ve dışardan gelen bazı provakatörler olarak 2 farklı grup olduğunun farkındaydı. şunu da açık yüreklilikle söylemek istiyorum başlangıçta polislerin öğrencilere karşı herhangi bir kötü niyeti yoktu. hatta konuştuklarım arasında rektör atamasini eleştiren polisler de oldu. biber gazından etkilenen bir polise, öğrenci bir arkadaşımız maske verdi, polisler bana su ikram ettiler. sonrasında ise dışarıdaki gruba yapılan bir müdahale oldu, ben okulun içindeki gruptaydım. dolayısıyla dışarda neler yaşandığını tam detaylarıyla göremedim fakat önce biber gazı sıkıldı, daha sonra tomayla ve söylenene göre plastik mermiyle müdahale edildi.

    kahvaltı dahil yapmadan gidip sonuna kadar orada bulunduğum için medyada dezenforme edilen bu konuyu kendi politik görüşümü olabildiğince katmadan sizlerle paylaşmak istedim.

    ve son olarak şunu söylemek istiyorum. bugün sosyal medyada, medyada ne konuşuldu bilmiyorum ama gerçek şu ki bugün orada bulunan kalabalığın büyük kısmını oluşturan öğrenciler, mezunlar, akademisyenler; kendi yaşam alanlarını, emeklerini, üniversitelerini takılmaya çalışılan ve adına siyaset denilen bu kelepçeden korumak için oradaydı.

    https://ilerihaber.org/...gazicine-kelepce.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın