• 1
    bir zamanlar tesislerin eve yakınlığı ve ulaşım kolaylığından dolayı beşiktaş altyapısında top koşturdum. uzun hikaye gerçi o kısım neyse. 11 yaşındayken fransa'da bir turnuvaya katılmıştık. orada guimaresli çocuklarla aynı otelde kalıyorduk. her akşam odalara çekildikten sonra tam bir savaş alanına dönüyordu otel koridorları. çocukça vurup kaçmalar, güreşmeler yani 11 yaşındaki çocuklar ne kadar ciddi kavga edebilirse o kadar ciddiydi. en son ben ve 1-2 arkadaşım hocanın odasına gidip durumu anlatmaya karar verdik ve çaldık kapısını. eski bir beşiktaş futbolcusu olan hocamız baksırıyla karşıladı bizi kapıda. içeride de ne gördüğümü anladınız siz. şimdi bu haberi görünce ulan keşke birkaç yaş daha büyük olsaymışım oraya gittiğimde diye düşünmeden edemedim.*
  • 2
    u16 takımının bazı oyuncularının bir turnuva sırasında odalarına fahişe çağırdıkları iddia ediliyor.
    çocukların yaşları düşünülünce o yaştaki gençlerin takımla gittikleri kampta odalarına fahişe çağırabilmeleri o çocuklar için değil de o takım için skandaldır bence. 15 16 17 yaşları, cinselliğin hayli yoğun yaşandığı yaşlar ve bence de normal ekstrem örnekler hariç olmak kaydıyla. yani bu çocuklar kendi aralarında toplanıp tatile gitseler ve orada böyle bir şey yapsalar bu aileleri ile onların arasında bir mesele olurdu bence. ne var ki burada aileleri, reşit olmayan bu çocukları hocalarına, görevlilere emanet etmişler. allah korusun oradan bir hastalık vs. kapsalar ya da başlarına bir şey gelse sorumluluk onların başlarındaki insanlarda olur. çok daha dikkatli olmaları gerekirdi. çocukların da biraz daha olgun ve sorumluluk sahibi davranmaları gerekirdi. 15 16 yaşında otel odasına fahişe çağırmayı ve ücretini ödemeyi bilecek kadar olgunlarsa kulüplerini ve hocalarını ne kadar zor duruma düşürdüklerini(olay gerçekse tabii ki) düşünecek kadar olgun olsalardı keşke.

    bu arada 15 yaşını doldurmuş çocuğun cinsel ilişki yaşaması cinsel istismar değildir. zaten tck'da da (madde 104) reşit olmayanla cinsel ilişki şeklinde tanımlanır bu olay, cinsel istismar olarak tanımlanmaz. avrupa ülkelerinde de reşit olmayanla cinsel ilişki durumu farklı şekillerde ele alınmıştır. mesela ilişki yaşayan kişiler arasındaki yaş farkında göre ceza verilip verilmemesi hali ya da cezanın miktarı değişir. örneğin işte 16 yaşında bir kızla 19 yaşında bir erkek karşılıklı rıza ile cinsel ilişki yaşarsa ceza verilmez ya da az ceza verilir ama 16 yaşındaki kız ya da erkekle 30 yaşındaki biri ilişki yaşarsa o 30 yaşındaki kişiye daha ağır ceza verilir falan falan. tabii zaten şikayete bağlı bir suçtur ancak her ülkede şikayete bağlı mı onu bilmiyorum. bizim ülkemizde şikayete bağlı ama.

    neyse özetle 15 yaşını doldurmuş kişi çocuk değildir. yani hukuki tanım olarak çocuktur da 15 yaşını doldurmamış bir çocuğa kıyasla hayli farklıdır statüsü. cezai ehliyeti tamdır bir kere. rızası ile cinsel ilişki yaşayabilir. dini yönden bakarsak zaten çok daha fazla itiraz edeceğiniz bir durum çıkar ortaya o yüzden sadece hukuki açıdan bakıyorum şu an. 15 yaşında birine ilgi duyan kişi de pedofil değildir. ama tabii bunu kocaman kadınlar, adamlar 15 16 yaşındaki insanlarla ilişki kurabilirler demek için falan yazmıyorum. sadece kavramları karıştırmamak, doğru adlandırmak gerekiyor. nesnel bir bilgi veriyorum yani. bana göre şöyle, sana göre böyle bir durum değil bu. yetişkin bir bireyin ergenlere yönelik cinsel arzu duymasına ephebophilia, ergenliğe girmemişlere cinsel arzu duymasına pedofili denir. konuya dönersek; olay gerçekse fahişe ya da fahişeler paralarını almış, vaat ettikleri hizmeti sunmuşlar. karşılıklı rıza da var. burada fahişeleri suçlayacak bir durum görmüyorum ben. hele hele fahişeler için çocuk istirmacısı ya da pedofil demek hem çok ağır bir itham hem de yanlış bir tanımlama olur.
  • 5
    harcanan paraya ve verilen emeğe değen altyapı. a takımda altyapı çıkışlı pek çok isim var; ersin, serdar saatçi, necip uysal, rıdvan*, emirhan. yerlerine kendi ayarlarında türk transfer yapmaya kalksalar en az 20lik olurlar. altyapmızdaki gençlerin daha az yetenekli olduğunu sanmıyorum. biz de kendi altyapı çıkışlı oyuncularımıza yeterince süre vermek zorundayız. mesele sadece oyuncu satmak değil. idare edecek oyuncuları da kendi içinizden çıkarabilmek. çünkü bir oyuncuya talip olunca fiyatı otomatik olarak katlanıyor.
  • 7
    bizim taraftarımız sabırsız. başarılı olmak zorundasınız. en ufak bir başarısızlıkta hoca kovuluyor. hal böyle olunca da 16-17 yaşındaki çocukları oynatmaktan korkuyorlar. beşiktaş için tam tersi. taraftar başarısızlığa alışkın. başarıyı mükemmel sanıyorlar. hocaları da korkusuzca yerli yetenekli çocukları oynatıyorlar. aradaki fark tam olarak budur.

    yoksa geçen sene çok rahat bi şekilde emin, bartuğ, okan, eren a takımda süre bulabilirlerdi. zaten rezalet bir sezondu.

    bu seneye baktığımızda bana kalsa hatasıyla günahıyla akman kardeşlerin, defansta emin'in, forvette eren'in ciddi süreler alması lazım, heleki bu yoklukta.
App Store'dan indirin Google Play'den alın