*

  • 3827
    galatasaray: türk olmayan takımları yenelim.

    fenerbahçe: galatasaray gibi olalım... zaman geçer... tüh olamadık o zaman onları kendi seviyemize düşürelim.

    beşiktaş: futbola karşı kuruluyoruz... aa bi dk baya meşhur oldu, futbol takımı kuruyoruz... başarılı mı olmaya çalışsam yoksa fener abim gibi mi olsam... zaman geçer... bunlar ne zor şeyler ya, taraftarım küfürbaz olsun yeter.

    (bkz: küçük kulüp)
  • 3830
    galatasaray mağlubiyetinden sonra önce teknik anlamda sonra da yönetim anlamında çöküş yaşayan kulüptür. maaşlar ödenemiyormuş. bence bir kulübün düşebileceği en kötü durumdur. bir taraftar olarak futbolcu ve personelin maaşını ödeyemeyen yönetime lanet ederim.

    paran yoksa taraftara anlatırsın rafa ile immobile’ye dünyanın parasını vereceğine bir kaç genç oyuncu alır zaman verirsin. taraftar sana kızar ama bir şekilde kabullenir.
  • 3835
    sezona şampiyonluk parolasıyla girip 36 haftalık ligin 13. haftasında lige havlu atan, havlu atmakla da kalmayıp götü başı dağıtan kulüp.

    herhangi bir kulüpte daha önce örneği var mıdır bilemiyorum bu durumun. önceki sezonun ocak ayında 2 oyuncuya 25 milyon euro harcayıp, yazın yine isimli ve maliyetli oyunculara gidip, ligin daha 3'te 1'i oynanmışken dağılmak büyük marifet.

    daha önce de yazdık, aklı başında beşiktaşlılar da durumun farkındaydı. sen bir önceki sezon iki rakibinin 50 puan gerisinde kalmışsın, iki rakibin de kadrosunu korumuş hatta takviye etmiş. gidip 34'lük immobile ile benfica'nın yasin öztekin'ini getirince şampiyon mu olacaksın? türkiye'deki bu futbol zekası gerçekten inanılmaz.
  • 3838
    8 milyar 429 milyon tl borcu olan kulüp. daha buna rafa'nın, immobile'nin falan alacakları dahil değil. ne futbolcu satabildikleri var, ne başka bir gelir kalemleri var. bu adamlar nasıl transfer yapabiliyor, devlet bankaları bu adamlara nasıl bu kadar kredi verebiliyor anlamış değilim. uefa bize yasak getirdi bu adamlara hiç yasak da yok. bu şekilde devam ederse kayyum falan atanır herhalde. şu borcun faizi ne kadar acaba.
  • 3841
    yancı kulüp. okey masasında yancı olursan aslında o masada oturur zaman geçirebilirsin, ama ne önünde ıstaka olur, ne eline taş alabilirsin. yanına oturduğun kişi lütfederse belki sayesinde çay içip, tost yersin. küçük bir çocuksan belki oynayan kişi " al bu taşı yere at" bile diyebilir.
    beşiktaş şu anda tam bir okey masası yancısıdır. masadaki oyuncular, rakipler kendisini kale bile almıyorlar. yanına oturduğu esas oğlan ne yapılmasını söylerse onu ancak yapabiliyorlar. sene sonunda biz okey dışarı yapıp ıstakayı masaya "dikine" koyduğumuzda artık o ıstakayı alıp yancı mı oyuncuyu, oyuncu mu yancıyı kovalar, ıstakanın akibeti ne olur artık onu da biz düşünmeyelim.
  • 3843
    beşiktaş, hasan arat dönemi ile fenerin arka bahçesine dönüştü ve fenerbahçeleşme sürecine girdi. yetmedi fenerin yönetimini kendine örnek alıp, hayali yapıyı kendilerinin de söylemeleriyle futbolcu ve teknik heyetin kendini salmasına da neden oldular! mesela teknik patronları, gitti milli araya 5/6 gün izin koydu. neden? çünkü sen kaleye gidemediğin başakşehir maçından sonra hiç utanmadan hakemi kurban ettin ve hocana, oyuncuna laf söyletmedin. sonra 13 puanda fark yersin 50 de!

    beşiktaş camiası acilen kuruluş ayarlarına dönmek zorundadırlar yoksa tamamen yok olacaklar. kendilerini örnek aldıkları fener, son 10 yılda şampiyonluğu yok! eskiden beşiktaş yönetimleri galatasaray'ı kendilerine örnek alırlardı, 2-3 yılda bir şampiyonluk alırlardı.

    mesela yapı yapı yapı diyorsun ama 2-3 yıl önce 1 golle şampiyonluğu aldığını unutuyorsun! böyle yapının ben içine edeyim ki bizden şampiyonluğu alıp, sana vermiş? herhalde tatildeydi...

    süleyman seba, yıldırım demirören, serdar bilgili, fikret orman, ahmet nur çebi, bu eski başkanların ortak özellikleri, kimseye eyvallahı olmayan adamlar olmalarıydı. ne aziz yıldırım, ne ali koç, ne de başka galatasaray başkanıyla bunları el ele kol kola göremezdin. çebi ile dursun özbek ailece görüşürmüş mesela ama o rezil yönetimi sonrası çebi , dursun başkan'a neler etti, adam ailece darıldık, konuşmuyoruz dedi. ama ali koç'la da iyi geçinmezdi mesela sayın çebi. yapı veya salıncak laflarını çebi dönemi duydunuz mu? duyamazsın! çünkü adam beşiktaş ı bağımsız bir büyük gibi yönetti ama başarısız bir başkan olduğundan beceremedi, indirildi…

    hasan arat geldiğinden beri beşiktaş'ı fenerleştiriyor. ali koç bak bizim yellow'umuz var diye övüyor, öbürü de bak bizim app'imiz var, uygulama çöktü diyor yoğunluktan. arkadaş uygulama senin iyi alt yapı yapmadığından çökmüştür. övündüğün şeye bak. futbol takımını konuşsana, sen neden küçük ali koç gibi takılıyorsun? yapı olayına da beşiktaş taraftarı sosyal medyada gerekli tepkiyi koymadı, koysaydı bunlar milli arada kendine çeki düzen verirdi. o yüzden bugün beşiktaş taraftarı 1 numaralı suçludur. boşuna kimseyi suçlamasın!

    ayrıca her gelen yönetim diğerini rezil rüsva ederek, insan içine çıkamayacak duruma getirip, ibra etmeyip gönderiliyor. bu da bu camia'da gelenek oldu. geçen mali genel kurullarını izledim, inanamadım. eski başkan korkudan 20 koruma ile gelmiş, yeni başkan çayını yudumlayıp, trolleri ile ona saldırıyor, korumalar onlara, onlar korumalara deli gibi kavga ediyorlar ve başkanları çıkıp, durun bile demiyor. camiada başa gelen herkes mi mesela hırsız? herkesin hırsız olma ihtimali var mı? sanmıyorum! yakında kendilerine başkan bulamayacaklar, bu da inanılmaz yanlış bir yaklaşım. hasan arat o gün çayını içiyordun ya, şimdi mesela sıra sende, bunu düşünmedin mi? gerçekten bunu düşünmeden böyle kulüplere nasıl başkan oluyorsunuz, aklım almıyor! bu olayların baş nedeni de kesinlikle sosyal medya da örnek aldıkları yorumcular! yorumcular da malum alayı galatasaray düşmanı ve salıncakçı! mesela fener hakem ile maç kazanır, beşiktaş fenomenler kış uykusunda olur, asla ses vermezler ama bizim lehimize hakem yanlış penaltı verir, bunlar ortalığı ayağa kaldırır fenerlilerle birlikte. diyorum ya her şey galatasaray düşmanlığı ve fenerbahçeleşme süreci ile başladı. hepsi birbirini tetikliyor.

    buraya kadar yazımı okuduysanız teşekkür ederim. allahtan onlar okumuyor da düzelemeyecekler...
  • 3846
    büyük kulüp özelliğini kaybetmek üzere olan kulüptür. geçmişten beri bütün unsurlarıyla sevimsiz bir kulüptü ama yine de bir ismi vardı. derbilerde beklenmedik galibiyetler alırdı veya transfer dönemi herkesin peşinde koştuğu bir oyuncuyu renklerine bağlardı vs orada olduğunu hissettirirdi. son yıllarda fenerin salıncağına öyle alıştılar ki bu bahsettiğim şeylerin hiçbirini yapamaz oldular veya fenerli sponsorların elverdiği ölçüde yapabilir oldular. o malum salıncaktan inmeden de herhangi bir başarı elde edebilmeleri mümkün değil.

    galatasaray sosyal medya hesaplarından bu salıncak tivitinin atılmasını kim düşündüyse belki de türk futbol tarihinin en sağlam göndermesini yaptı. asıl önemli olan ise paylaşımın değeri günden güne daha da ortaya çıkıyor. ilk başlarda belki gülünüp geçilecek eğlencelik bir paylaşımken her olayda aslında goygoy değil yüzde yüz gerçek olduğu daha da netleşiyor. düşünenin aklına sağlık.
  • 3847
    hak ederek kazandıklarına inanmadığım, incelense 2010-11 sezonunun karşısında diz çökeceği 2020-21 sezonu şampiyonluğundan sonra yokuş aşağı gitmeye devam eden kulüp. o sezonu asla unutmayacağım. çok az gs taraftarı bunların kollanmasına ses çıkarıyordu. sanırım seyircisiz olmasının da etkisiyle acayip işler oldu.

    beşiktaş rutininde ortalama 10-12 yıla 2-3 şampiyonluk kazanabilen bir camia ki bazen bunları da 2-3 sezon üst üste yapmayı başarabiliyor. 2015-16 ve 2016-17 sezonları ve şampiyon olamasalar da başarılı şampiyonlar ligi macerası ile geçen 2017-18 sonrasında kendilerini dev aynasında görmeye başladılar.

    2020-21'den sonra ne oldu. şenol güneş zamanı gibi ritim ve seri yakalayacaklarını zannettiler. sözde şampiyon kadroya pjanic, alex teixiera, batshuayi gibi 3 tane isimli futbolcu transfer ettiler sonuç şampiyonlar liginde sıfır çekmek oldu. hem de karşılarında real madrid, city, juve, psg gibi takımlar yoktu.

    kusura bakmayın kardeş. 2020-21'in diyeti ağır olacaktı ve olmaya devam ediyor. türkiye liginde 5. olacak kadroyu şampiyon yaparsan olacağı budur. o sezonu kurtardılar ama sonraki yılları hem maddi hem manevi kaybettiler. en son dönemin başkanı ahmet nur çebi ibra edilmiyordu.

    her camianın iniş çıkışı olur. bizde de yeri geldi bileklik satıldı, oyuncular parasını alamadığı için idmana çıkmadı ama kimse de yüksekten uçmadı. goygoy yaptığımız o menemen zamanı aslında doğru işler yaptılar. samet aybaba ile kurulan biliç ile gelişen şenol güneş ile zirve yapan çok iyi kadro yapılanmaları oldu. benzer bir süreç yaşamaları gerekirken sidik yarışına girip gedson, rasciha, rafa silva aldılar. o günlerde yarınlar yokmuşçasına sırıtıp bize laf çakıyorlardı.

    eh ne diyelim bu kafayla devam etsinler.
  • 3848
    daha öncesinde yokuş aşağı giderken bugün yaşananlardan sonra bu saatten sonra artık uçurumdan düşmekte olan jimnastik kulübü.

    burnu yere düşmüş ama yerden uzanıp almayan bir başkana sahipler. hala ben doğru yapıyorum, sıkıntılar olabilir, her transfer tutmaz gibi üzerinden sorumluluk atmaya çalışan bir konuşma yapıyor.

    aman bize ne ya. kendi düşen ağlamaz. önce o tahterevalliden insinler. sonra su yolunu akar bulur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın