• 1
    yine galatasaray taraftarıdır tabi ki yoksa hangi rakip takım taraftarı şu an dünyanın en iyi futbolunu oynayan kulübünü galatasaray'la özdeşleştirir. taraftar bunu özdeşleştirir özdeşleştirmesine de neye göre yapar bunu? kendilerinin dediğine göre barcelona da galatasaray gibi altyapıdan oyuncu çıkartıp takıma monte ediyormuş böyle başarılı oluyorlarmış. tamam. ama barcelona'ya tamam. adamlar en azından sürekli oyuncu çıkartıp bunları takıma monte ediyorlar ve başarılı oluyorlar ama bunu sen galatasaray ile aynı göremezsinki. barcelona her allahın yılı adam çıkartır ama galatasaray yıllardan yıla altyapısından adam çıkartır bunların da çok azını takıma monte edebilir şimdi sen gidip bunları nasıl aynı görürsün ve barcelona için ispanya'nın galatsaray'ı dersin? ispanya'nın bir galatasaray'ı varsa eğer bilin ki o real madrid cf'dir. tıpkı galatasaray gibi pek fazla oyuncu çıkarmayan genelde dışarıdan transfer yaparak kadrosunu güçlendiren ve yine tıpkı galatsaray gibi son yıllarda başarısız olan kulüp real madrid cf ispanyanın galatsarayıdır ve de en önemlisi tıpkı galatasaray gibi ispanya'nın gelmiş geçmiş en başarılı kulübüdür. eğer ki başka bir yerden bakmak istiyorsanız onu da yapalım real madrid ispanyada yönetime yakın zümre olarak görünür şimdi olmasa bile galatasaray da öyledir bir mekteb-i sultani var sonuçta. son olarak buradan kendilerine ay canlarım benim demek istiyorum bu kadar iyimserlik olmaz.

    edit: bu entry de galatasaray real madrid ile özdeşleştirilmemiştir. denilmiştir ki "ispanyanın bir galatasaray'ı varsa eğer" denmiştir düpedüz gs denktir real madrid gibi bir şey yok yani benzerlikler anlatılmış sade.
  • 2
    tıpkı real madrid'i galatasaray'la özdeşleştiren taraftarın yaptığı gibi boş muhabbet yapmaktadır. galatasaray bazı konularda barcelona'ya, bazı konularda real madrid'e benzer, bazı konularda da kimselere benzemez. dışardan bir takıma sempati/sevgi duyuyoruz diye kendi takımımızı ona benzetmeye kasmamız gereksiz, yersiz...

    ayrıca galatasaray barcelona veya real madrid'e pek benzemez, bu yönde yapılan benzetmeler bana temelsiz gelir fakat illa benzetme yapacaksak bence türkiye'de real madrid'i en çok andıran klüp uzak ara fenerbahçe'dir. burda konu bu değil, o yüzden fazla deşmiyorum, ama biraz düşünürseniz sizde göreceksiniz.
  • 4
    günlük başarılardan etkilenmesi sebebiyle bu işi yaparlar. belki galatasaray 'ın 10 yıl önce ne yaptığını bilirler ama barcelona'nın 10 yıl önce nerde ne vaziyette olduğunu sorsan bilmezler. ama aslında baksalar galatasaray , kimseye benzemez ama illa biriyle benzeteceksen bu takım real madrid olabilir. nedenleri ise:

    1- bu iki takımda ülkelerinin içeride dışarda en başarılı takımlarıdır.
    2- bu iki takım ekonomik olarak ülkelerinin en varlıklı takımlarıdır.
    3- bu iki takım da altyapılarından çok kaliteli oyuncular çıkartırlar. birer örnek vermek gerekirse (bkz: arda turan) (bkz: guti)
    4- bu iki takım da ülkelerinde en çok taraftara sahip olan takımlardır.
    5- iki takım da ülkesel takımlardır. galatasaray türkiye'dir ama barcelona ispanya değildir.

    daha fazlası sıralanabilir ama eğer galatasaray ' ı bir takımla özdeşleştirilecekse bu takım real madrid olabilir. sonuç olarak bu özdeşleştirmeden vazgeçmesi gereken taraftardır.
  • 7
    benzer yönlerine atıfta bulunarak; sempati duyulan diğer takımları, galatasaray ile özdeşleştirmek gayet doğaldır.
    türk telekom arena açılış protestoları olduğunda, st. pauli ve livornoyla bile özdeşlikler kuruldu...
    neyse uzatmayayım:)

    bi olay vardı ki, benim de bu güruh* arasına girmeme neden oldu.
    şöyle ki:

    26 subat 2009 galatasaray bordeaux maçı'nda bir pankart açılmıştı: (bkz: geliyoruz ama siz yoksunuz)
    http://img9.imageshack.us/img9/5433/geliyoruzg.jpg
    eğer bu durum gerçekleşseydi adım adım ezeli rakibin mabedine gidecektik ve onlar orada olmayacaktı...
    ama yapamadık.

    tıpkısının aynısı bir sene sonra şampiyonlar liginde, barcelona ve real madrid arasında yaşandı:
    28 nisan 2010 barcelona inter maçı'na kadar, barcelonalı taraftarlar da, real madridlileri kızdırmak için;
    "santiago bernabeuya geliyoruz ama siz olmayacaksınız" tarzı söylemlerde bulunmuş, madirdlileri kızdırmışlar; ama onlar da bunu gerçekleştirememişti...
    tıpkı bizim gibi...

    ki barcelona her zaman bana sempatik gelmiştir, real madrid ise daha bi soğuk duruyor benim gözümde... tıpkı fener gibi...
    bu yüzden ben de kendi dünyamda barcelona'yı galatasaray ile özdeşleştiriyorum...
    hatta facebookta katalan sayfalarında onlara da galatasaray'ı aşılamaya çalışıyorum mütemadiyen:)
    http://img192.imageshack.us/...237/galatasarayl.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın