• 1
    g-14'ün ocak 2008'de dağılması sonucu 103 takımın katılımıyla, 53 ulusal federasyonun her birinden en az bir takım olması koşuluyla bir araya gelen; avrupa'daki futbol kulüplerini temsil eden birliktir. ingilizce asıl ismi european club association olduğundan çeşitli kaynak ve haberlerde "eca" şeklindeki kısaltmasıyla da anılır. kurucu üyeleri anderlecht, dinamo zagreb, fc kopenhag, chelsea, manchester united, lyon, bayern münih, olympiakos, juventus, milan, birkirkara*, ajax, porto, glasgow rangers, real madrid ve barcelona'dır. türkiye'den galatasaray, fenerbahçe ve beşiktaş'ın da bulunduğu 103 üyesi vardır.
  • 4
    --- alıntı ---
    uefa’nın verdiği avrupa kupaları’ndan men cezası cas tarafından onanan fenerbahçe ve beşiktaş’a bir kötü haber de avrupa kulüpler birliği’nden (eca) geldi. eca’nın dün cenevre’de yapılan toplantısında sarı-lacivertliler ile siyah-beyazlıların olağan üyelikleri düşürüldü. birleşik üyeliğe gerileyen bu iki kulübümüzün yerlerine trabzonspor ile bursaspor olağan üyeliğe yükseltildi. 53 ülkeden 214 üyesi bulunan oluşumda olağan üyelik için iki şart söz konusu. bunlardan birincisi bağlı bulunduğu ülke federasyonunun en üst liginde oynaması. diğeri ise avrupa kupaları’na katılımda herhangi bir engel bulunmaması.

    fenerbahçe ve beşiktaş’ın yanısıra yunanistan’dan panathinaikos yerine atromitos, sırbistan’dan b.podgorica’nın yerine zeta, ukrayna’dan ise m.kharkiv yerine dnipro olağan üyeliğe yükseltildi. eca’nın türkiye’den beşiktaş, g.saray, f.bahçe, trabzon ve bursa olmak üzere 5 üyesi var.

    --- amkspor ---
  • 5
    avrupa kulüpler birliği icra kurulu, asil üyeliği uefa lisansını karşılamadığı gerekçesiyle galatasaray'ı yedek üyeliğe alırken, kulüp katsayı puanı nedeniyle fenerbahçe'nin asil üyeliğe alınmasına karar verdi.

    avrupa kulüpler birliği aldığı yeni kararı açıkladı. birlik dün gönderdiği bir yazıyla sarı-lacivertli kulübün galatasaray'ın yerine asil üyeliğe alındığını açıkladı.

    fenerbahçe resmi internet sitesinden yapılan açıklamada konuyla ilgili olarak şu bilgi verildi:

    "avrupa kulüpler birliği icra kurulu, fenerbahçe'yi asil üyeliğe getirdi. avrupa kulüpler birliği icra kurulu, galatasaray spor kulübü'nün avrupa kulüpler birliği'ndeki asil üyeliğinin uefa lisansını karşılamadığı gerekçesiyle yedek üyeliğe alınmasına ve kulüp katsayı puanı nedeniyle fenerbahçe'nin asil üyeliğe getirilmesine karar verdi. avrupa kulüpler birliği kısa adıyla eca'nın genel sekreteri michele centenaro, bir mektup göndererek fenerbahçe'nin asil üyeliğe alındığını belirtti."

    "seçme hakkı tanındı"
    açıklamanın son bölümünde ise şu bilgiler paylaşıldı: "eca icra kurulu, 2016/17 sezonu için eca asil üyeliği'ni fenerbahçe spor kulübü'ne teklif etmekten mutluluk duymaktadır' ifadeleri kullanılan mektupta, fenerbahçe'ye eca genel kurulu'nda oy verme hakkı ve ilgili alt bölümlerde eca genel kurul üyelerini seçme hakkı tanındığı açıklandı."

    kaynak (bkz:http://www.sporx.com/...dilar-SXHBQ558851SXQ )
  • 6
    --- goal ---

    avrupa kulüpler birliği'ne (eca) bağlı altyapı çalışma grubu tarafından üçüncü kez düzenlenen gençlik geliştirme konferansı allianz arena'da gerçekleştirildi.

    oyuncu gelişiminde yeni yöntem ve stratejilerin konuşulduğu toplantıda 34 ülkeden 82 farklı kulübün 100 temsilcisi yer aldı. türkiye'den yalnızca galatasaray'ın katıldığı konferansta kulübü akademi direktörü emrah bayraktar ve idari menajer savaş çam temsil etti.

    galatasaray dışında herhangi bir türk kulübünün yer almadığı konferansın ardından katılımcılar, bayern münih'in 70 milyon euro'ya inşa ettiği altyapı tesisini ziyaret ettiler ve bayern münih'in altyapı akademsiyle ilgili bilgiler edindiler.

    --- goal ---

    türkiye'de futbolun gelişimine kimin gerçek anlamda katkı sağlamak istediği ortada.
App Store'dan indirin Google Play'den alın