• 1
    twitter'da taraftarlarımızın açmış olduğu hashtag.

    bence gayet başarılı güzel fikirler de var aralarında, mesela zamanında köln'ün podolski'yi geri alırken taraftara numune ürün satarak transfer parasını çıkarmışlardı.
    benim fikrim ise şu; mesela bir internet sitesi kurulsun ve milyonluk puzzle parçası olsun, her parça 5 ya da 10 liradan satışa sunulsun, parçalar oluştukça alınan oyuncuların yüzleri belirsin amaç nakit girdisi sağlamak. gs store üzerinden yapılan kampanyalar tutmuyor çünkü hem çok pahalı hem de gelirin çoğu nike ve tedarikçi firmaya gidiyordu.
    böyle birşey veya buna benzer direkt kulübün kasasına gidecek bir kampanya umarım yapılır.

    edit: poldi kampanyası da benim fikrimle hemen hemen aynıymış ya da ben onlardan görüp aklımda kaldı unuttum neyse ki @sisli meydanlarinda dolasan uyardı sağolsun. ilgili poldi olayı da şu entry de mevcut.

    (bkz: fc.poldi-piksel)
  • 2
    sembolik ücrete sahip, tüm geliri kulübe kalacak bir ürün çıkarılması ve elde edilen gelirle transfer ihtiyaçlarına maddi destek sağlanması amaçlanan bir hashtag. twitter'da takip ettiğim galatasaraylılar çalışmayı başlattı. listeler toparlanıyor, "kim ne kadar ürün alıp öğrencilere vs dağıtabilecekse rakam bildirsin" şeklinde. etkisini, yayılım gücünü göreceğiz.

    #aslangibisponsor

    edit: kişisel düşüncem: bileklik muadili bir ürün olursa hiçbir yere varamaz. ürünün seçimi ve fiyatı başarı konusunda belirleyici olur. ayrıca pek sevgili yönetimimiz ffp kadar tff limitlerini de takıyor kafaya. bu tarz bir gelirin o kaleme artı katkısı olacak mı bilen arkadaşlar yorumlayabilirler, ben bilmiyorum. yine de modu düşürmeye gerek yok. ben katılacağımı bildiriyorum buradan.
  • 3
    üzgünüm renktaşlar fakat rekor gelir elde edilen, en fazla ürün satışı yapılan kampanyalar bile muhtemelen istediğimiz x oyuncunun maliyetinin 1/10'ini bile karşılamıyordur. en son falcao forması rekor satış yapacak, maliyetinin bir bölümünü karşılayacak diye yola çıkıldığında sonunun nasıl bittiğini hepimiz biliyoruz. o yüzden taraftarın yapabileceği bir şey yok. çözüm üretmesi gereken, kaynak yaratması gereken kişiler şuan da yönetimde bulunanlar.
  • 6
    bir hatıra bileti bastırıp satılabilir diyeceğim de bunlar 25-30 kuruşluk matbaa işini bile 2 tl ye yaptırıp 5 tl ye satışa çıkarırlar. öyle beceriksiz bir yönetim var böyle bir kampanya yapılacaksa bile hatıra biletinin maliyeti yine gs li biri bulunup en ucuza hatta belki maliyetine yaptırılıp kulübe fatura edilebilir. herşey şeffaf olursa katılım daha da çok olacaktır.
  • 7
    destek olan herkese kaçıncı sıradaysa o numaranın yer aldığı bir bilet hediye edilebilir. biletin konsepti galatasaray'a destek vermekten gurur duyuyorum ben de bu kampanyadaki yerimi alıyorum olabilir. altında kişinin ismi ve teşekkür eden sembolik mesajla başkanın imzası yer alabilir. mükemmel bir hatıra olur. ayrıca bu bileti de dijital olarak mail atarsınız. dileyen kişi saklar dileyen çıkartır yazıcıdan bastırır. çocuklarına torunlarına hatıra olarak gösterir. böyle bir şey yapıp 50 tl ya da 20 tl ya da 150 tl fark etmeksizin herkese ulaşılabilir. elimizi taşın altına sokan hep biz olduk yine biz olacağız gibi görünen durumdur.
  • 8
    taraftarımızın olaya tam olarak vakıf olmadığını gösteren hashtag. ya da ben vakıf değilim.

    bize uefa tarafından ffp gereği sattığımız kadar alma şartı getirilmedi mi? yani şu an paran olsa bile oyuncu satmadan kimseyi alamayacaksın. olsa olsa yarım sezon kiralık ve zorunlu satın alma opsiyonu ile bu yasak aşılabilir.

    şu an taraftar destek sağlasa da bu para bir işe yaramayacak anlaşılan. ayrıca taraftarın doğrudan maddi destekte bulunması da ne kadar mantıklı düşünmek gerek. milyar liralarca borç yapanlar gelip versin parayı, cebinde üç kuruş para bulunan taraftarın cebinden para çıkmamalı.

    konu hakkında bilgi verebilecek yazar varsa yanlış bir nokta bulunduğu takdirde entryi düzenleyebilirim.
  • 10
    50.000 kişi ile katılınırsa koltuk isim hakkı bir kaç yıllığına kişiye ait olabilir. bu şekilde maliyeti olmayan bir katkı sağlanır ve kulübümüze destek veririz. elektronik sistemde ve yazılı biletlerde koltuklar numara yanında isim ile satılarak kulüp tarafından da katkı yapan taraftara teşekkür edilmiş olur.
    kapı no g11 sıra 12
    koltuk:0032 musleraeli gssözlük
  • 11
    gerçekçi olmayan kampanyadır. fenomen hesaplar gaza geliyor ama halkın ekonomik durumu ortada. benim şu an cebimden çıkabilecek para yüz türk lirası. birçok vatandaşın durumu benim gibi hatta benden daha kötü. biletmiş kuponmuş yok efendim bileklikmiş benim verecek param yok. formamı alırım her sene orjinal o kadar. yönetim transfer yapsın istiyorum ve destekliyorum ancak bunlara inanmamaları lazım. fenomen hesaplar ben şunu şu kadar alacağım diyor 1 ay sonra unutuluyor. bu işin mantıklı bir yanı yok. burda eğer bir kampanya yapılacaksa televizyonda yapılır. önce görelim bakalım galatasaraylı iş adamlarımız nasıl bir destek veriyor. ondan sonra taraftar da elinden geleni yapacaktır zaten.
  • 12
    bu sponsor ben değilim poltergeist in başlıktaki entrysine aynen imzamı atıyorum.

    ha bu sponsoru bulmak gerekli ise de örnek olarak vereceğim 2 isim olacak sonrasını aynı şekilde çoğaltabilirsiniz.

    1.si abdurrahim albayrak bu kampanya özelinde ne satılacak ise ondan minimum 20 tır dolusu satın alsın kardeşim benim 1 tane aldığım yerde 1000 tane 10000 tane alması yetmez kişisel servetlerimiz arasındaki fark bu mu? veya özel birşey yapılmayacaksa store deposunda elde kalan tüm ürünleri boşaltın dağıtsın türkiye'nin dört bir yanına.

    2. si dursun özbek ve özbek ailesi madem kulübe kasa kolaylığı sağladılar içeride paraları var karşılığını bu üretilecek ürünü veya işte store da elde kalan ürünleri alarak yapsınlar.

    bu örnekleri sıra sıra çoğaltabilirsiniz.

    galatasaray adı ile tanınır hale gelenler destek olsun galatasaray sayesinde uykuları kaçanlar değil
  • 13
    milyonlar kazanıp, galatasaray'ın her şeyinden faydalanan iş adamları bir kuruş destekte bulunmuyor üç kuruş kazanıp evine ekmeği zor götüren taraftar mı destekte bulunacak? yorgunluğumuzu, yaşam savaşımızı, düşüncelerimizi 90 dakikalığına unutarak fedâkarlığın en büyüğünü yapıyoruz zaten ve bu 90 dakikada bile milyonlar kazanıyorsunuz üzerimizden! işe yarayacağını düşünsem, klübün geleceğine gerçekten önemli bir katkıda buluncağını düşünsem hemen veririm elimden gelen katkıyı. ama bizi yoldukça yolan, sevgimizi, aşkımızı kullanarak her zaman bizim üzerimizden geçinenlere bir kuruş vermem! galatasaray'a duyduğum aşk başka paranın kokusunu alan vahşiler başkadır gözümde. yıllarca klüplerin kanını sömürerek ülke futbolunu bu konumlara getiren insanlara hâlâ yardım seçeneklerinde bulunmak gerçekten üzücü!
  • 14
    senelerdir, milyonlar kazanan futbolcuların cebine para girmesi için yapılan destek kampanyalarından bir başkası. sevgili renktaşlar, bu kafada olursanız, sizin cebinizdeki son 100 tl’nizden daha çok para alırlar.

    kulübü doğru yönetmesi gerekenler yönetemesin, saçma sapan transferlere paralar harcansın. ondan sonra taraftar para versin. bu düzen sürdükçe, galatasaray kulübünün düzlüğe çıkmasına imkan yok.

    yanlış anlaşılmasın mustafa cengiz yönetimine değil lafım, belki de en suçsuz yönetim.

    ayrıca ffp’de karşılığı olduğunu zannetmiyorum, satmadan almak mümkün değil.
  • 15
    tişört satmakla falan zerre yol alınamayacak kampanya. yurt içi ve yurt dışı galatasaraylı dolar milyonerleriyle dolu. onları konsolide edecek bir kampanya düzenlersen, sponsor yaparsan bir şeyler olur. aksi halde elde edilecek para en ufak bir şeye derman olmaz.

    euro olmuş 10 lira senin alacağın bir formadan, tişörtten nike'in komisyonu, gs storeler'in işletme maliyeti, çalışan giderleri vs düşünce kulübün kasasına sembolik bir rakam dışında bir şey kalmıyor zaten.

    almak isteyen kendisi için tabi ki alsın ama bunu maddi destek olarak düşünmek baya hayalcilik.

    edit : bu entry'i dün gece girmiştim. bu kampanya bu öğlen resmileşti. ya 30 milyon taraftarın var. galatasaraylı sayısız zengin iş adamı, aile var. böyle bir kampanya yapacaksan önceden planını programını, reklamını yapmadan yapılır mı. dün gece twitter'da gördüm alın size iban pazartesine kadar yollayın paraları ne kadar amatörce bir yaklaşım.

    camia'yı bir noktaya konsolide etmeden, gerekli şeffaflık ve bilgiyi sağlamadan insanlar ne kadar destek olacak ki sana. normalde fenerbahçe'nin topladığından daha fazla toplayabilecek potansiyelin varken yanlış yöntem ve yaklaşımın sonucu olarak çok çok daha azı toplanacak. bilmiyorum toplanan para açıklanır mı ama sonucunda komik bir meblağ çıkacağına eminim.
  • 16
    düşünce olarak desteklediğim taraftar yardım kampanyası, ama geliştirilmesi lazım çünkü bugüne kadar yapılanlar genel olarak başarılı olsa da finansal olarak pek başarılı olmadı.

    benim fikrim;

    kulüp bence oyuncu tarafından ya da maçına/kupasına/başarısına göre komple takım & teknik heyet tarafından imzalı maç forması/ekipmanı satarak bu işi sürdürülebilir ve katma değerli hale getirebilir.
    ben onlardan biri değilim ama bu tür forma koleksiyonu, özel forma toplayıcılığı yapan ve bunlar için inanılmaz paralar harcayan insanlar mevcut, fenerbahçeli bir tanıdığım (arkadaşım değil ne kadar doğrudur bilemiyorum) böyle bir koleksiyonermiş ve söylentiye göre formalarını sigortalatmış.* neyse konumuza dönelim; mesela bu işi bir süredir yapıyor olsak son kadıköy galibiyetimizde futbolcuların (özellikle onyekuru'nun) giydiği formalar için inanılmaz fiyatlara alıcı bulabilirdik, mesela bugün; canımız ciğerimiz muslera 7 ay sonra yeniden sahalara dönecek, bugün maçta giyeceği formayı veya eldivenlerini elbet almak isteyecek ve bunun için de güzel paralar ödeyecek birileri çıkacaktır. benimkiler sadece örnek, daha da geliştirilebilir, mesela direkt satış değil de açık artırma yöntemi düşünülebilir.
  • 17
    maddi olarak çok büyük bir meblağ toplanmayacağını ve pek bir yardımı olmayacağını düşünsem de, yönetimi gaza getirmek ve bir şeyler ummalarını sağlamak adına, en önemlisi de, şu anda veremedikleri kararları vermek ve adım atmak için, desteklenmelidir.

    yönetimin buraya baktığını biliyoruz, buradaki tartışma ve fikirlere değer verdiğinin* farkındayız. o yüzden sözlük yönetiminden ricam, bu başlığın tepeye sabitlenmesidir. bu taraftar kitlesinin sesi olmaya artık başlaması gerekiyor..
  • 19
    taraftarın düşünmüş olduğu yardım kampanyası.
    yardım etmek isteyen elbette etsin.
    ancak ben kulüplere normal kazançla hayatını devam ettiren insanlardan alınan yardım kampanyalarına oldum olası karşıyım. takımımı destekler store’dan alışveriş yaparım; neticede gönül verdiğim takım. ancak millet kulübü batıracak, oyuncular benim hayatımda göremeyeceğim parayı bir ayda kazanacak, onlar indirim yapmayacak ama ben yoksulluk sınırının altındaki maaşımla çocuğumun rızkını oyuncuların parasını ödemek için yardım olarak vereceğim öyle mi?
    zaten ülke şartlarında edebildiğimiz az miktar yardım var; onu da sokaktan çöpten yiyecek bulmaya çalışan insanlara, yetimlere etmeyi yeğlerim.
  • 20
    desteklemeyeceğim kampanya. her sene aynı tırı vırı. zaten bizim türk lirasıyla alacağımız 2 tişörtün kulübe maddi anlamda bir faydası yok. 2 milyonluk alışveriş yapmayı başarsak ederi 268 bin dolar. bu komik parayı da transferde kullanamıyoruz. ne anladım bu işten?
    benzer kampanyaları geçmiş senelerde de eleştirmiştim. tamamiyle kolaya kaçma hareketidir. taraftar, takımı adına ürün alabilir/almalıdır/alır(almayabilir) ama bunu kampanya adına yaptırtmak, dilenciliktir. para bulmak istiyorlarsa farklı çözümler aramak zorundalar. taraftara dilenerek kulüp yönetilmez. fener ol, bileklik satma, sms isteme, yellow friday gibi kampanyalar birbirinin kopyası olan, modern dilencilikten ibarettir. taraftarın duygularını suistimal etmektir.
  • 22
    destek vermeyeceğim kampanyadır. kaç senedir yaptıkları kampanyaların hepsine destek çıktım. ilk başta başarılı da buldum kampanyaları ama sadece taraftar bir şey yapıyor.

    mustafa cengiz yönetimini seviyorum ama sadece taraftarla olmaz bu işler, sen her şeyi kanuna küreke uygun yapmaya çalışıyor olabilirsin ama türkiye’de bu işler böyle yürümüyor.

    sende bazen arkadan dolanman gerekiyor diğer kulüpler nasıl buluyorsa sen de bulman lazım. yönetimin görevi orada sadece galatasaray’ın parasını saymak değil, titiz harcamak değil aynı zamanda sponsor, para ve başarı sağlamak.
  • 23
    boyle kampanyalarla bir yere varilmaz. ulkenin ekonomik durumu belli, adam evine ekmek zor goturuyor, irfan cani alsin diye parami vericek kulube sacma sapan bir sey almak icin. forma satisi ile de olmaz, zaten paranin cogu tedarikciye gidiyor. oyle bir sey olmali ki verdigin paraya degsin. ve aklima gelen tek sey galatasaray uyeliginin taraftara acilmasi. ac bakalim uyeligi, bu taraftar neler yapiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın