resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Shakhtar
Yaş:38
Uyruk:Türkiye
  • 17826
    --- alıntı ---
    cehennemde yeni bir zebani işe başlamış. ilk gün kıdemli zebani tarafından gezdiriliyormuş. her yerde ayna ve önlerinde bir grup insan görmüş. aynaya bakan dehşete düşüp çıldırmış gibi saçını başını yoluyormuş. zebani sormuş:
    -bu nedir? diye sormuş.
    kıdemli zebanide cevaplamış:
    -bu aynalarda insanlar uluslarının en adi, en aşağılık insanını görüp kendilerinin o olduklarını sanıyorlar. çıldırmaları bu sebeple.
    zebani etrafına bakmış; almanların, amerikalıların, ingilizlerin, çinlilerin, hatta somalililerin bile önünde bir ayna var fakat türklerin önünde yok. tekrar sormuş:
    -peki türklerin önünde neden ayna yok?
    kıdemli zebani hafifçe gülümseyerek tekrar cevaplamış:
    -türkler adi bir adam görünce o kadar çok seviniyorlar ki, onların aynası cennete kaldırıldı.

    --- alıntı ---

    bu adamı kötülemekten sıkıldım. 3 yıldır oynamayan bir futbolcu eskisi için, "tuttuğunu iddia ettiği" takımın başkanı ve hocasının arasının açılmasına ses etmeyen taraftarlar olduğunu, sadece konu arda turan olunca yazan ve galatasaray başkanına hakaret eden yazar parçaları olduğunu görünce insanlığımdan utanıyorum.

    uğursuz herif, adının geçtiği yerin beti bereketi kaçıyor. evlerden uzak olsun.
  • 17827
    önümüzdeki sezon galatasaray’a gelecek ve galatasaray’ın bütün dertlerini bitirecek “yüz yılda bir gelen” futbolcu. falcao ile atletico madrid’de neler yaptı hatırlamıyo musunuz? barça-psg maçında da messi’nin kulağına “sen en iyisisin.” dedi. hem ağabeylik de yapacak takıma. gelmezse twitter’da hashtag açarız ya arda ya istifa! diye. çünkü bütün sorunları çözecek arda. galatasaray’ın başka hiçbir sorunu yok!
  • 17829
    artık ben bıktım arkadaş bu arda mevzusundan; istemememe rağmen gelsin, gelsin de artık herkes işine konsantre olsun. iki sezondur yetti artık bunarda turan transferi. ne adammış arkadaş ya. başakşehir oynatmadı onu, bakın başakşehir diyorum. ne medet umuyor fatih hocam anlamadım.
    arkadaş 82-83 dakika geçmiş futbolcuların dilleri dışarıda oyuncu değiştirmiyoruz, defansı beşliyoruz, gençlere bir türlü şans vermiyoruz ama hala arda turan. ya biz zamanında gençken ardaya da güvenmedik. allahtan bir manisa’ya gitti oynadı da öyle takıma monte ettik.
    bana son zamanlarda ozan kabak hariç bir tane genç oyuncu söyleyin devamlılığını sağladığımız. ozan da çok çaresiz kaldık da oynattık ve o da bu şansı değerlendirdi.
    gençleri komple değişen bir takımda kupada, o da ilk maçlarda oynatıyoruz orada da kayboluyorlar woowww al işte bak hoca haklıymış bunlar tam bir çöp diyoruz. işleyen bir sistemin içine birer ikişer, hafta hafta monte etsek de bir görsek devamlılıklarını sonra karar versek.
    ama ne gereği var, tecrübeli, kapmış taş gibi sözleşmeyi, kırmızı görmüş ve takımın ağzına sıçmış olsa da hemen ilk 11’e konan futbolcu varken, kaç sezondur top bile oynamayan ama el öpen futbolcular varken, durmadan pas hatası yapan, disiplinsizlik ve kırmızı kart için vardiya sırası bekleyen bir belhanda varken bizim gençler niye kendilerini hazır bekletsinler ki? siz olsanız hevesiniz kırılmaz mı, siz olsanız oynayacağınızdan emin olabilir misiniz?
    gel paşam bir de böyle deneyelim. hiç gelecek kaygısına girmeyelim, hiç sistem kuralım artık biz türkiye de bir farkındalık yapalım hem oynayan hem yetiştiren bir takım olalım demeyelim. her sene bir eski futbolcumuz galatasaraylıdır diye vefa gösterelim.
    arkadaş ben de amatör ligde senelerce kalecilik yaptım doğuştan galatasaraylıyım hem de hiçbir maddi ve manevi menfaatım olmadan galatasaraylıyım muslera da sakat bir vefa da bana gösterin. yaşım geçmiş olabillir ama büyüklere saygı da kusur etmem bayramda seyranda şu salgın bir geçsin el de öperim.

    yeter artık vallahi yeter gelsin kurtulalım artık.
  • 17830
    bütün saha dışı olayları bir kenara koyup, sahanın içine dönecek olursak, gelmemeli, oynadığı maç yok yakında. saha dışına da bakarsak bizde yeri yok. ben de hiç istemiyorum ve fakat bize çok büyük mutluluklar yaşatan, camianın en güçlü figürü, fatih terim bu kadar istiyorsa gelsin kardeşim. hocanın bu kadar kredisi var, düzgün bir sözleşme yapılsın, alsın kadrosuna. hocanın artık yönetim, yalı çocuğu, tff gibi dış etkenlerle uğraşmaması, tamamen saha içine odaklanması lazım. gelmesini tek istememe nedenim hocanın çok istemesi.
  • 17831
    hoca en son yaptığı maç sonrası toplantıda "üstüne basarak söylüyorum arda konusunda bu haberleri kim çıkarıyor ona bakmak lazım" dedi. hoca her şeyin farkında. arda gelir veya gelmez bilemeyiz ancak hoca bu tarz dedikodulardan ve basında sürekli konuşulmasından çok rahatsız. resmi hesabın attığı son bildirinin aksini de konuşmadı.

    şu yabancı kısıtlaması saçmalığı olmasa arda'nın muhtemelen esamesi okunmayacaktı ancak gelecek kuraldan dolayı arda'nın en azından yedek olarak gelmesi mantıklı duruyor. kim ne derse desin formda ve kondisyonlu bir arda gelecek sezon bize katkı verir.

    şu an yapmamız gereken ise ligin şu son maçını da tamamlayıp hocanın yeni kadro mühendisliğini beklemek. umarım gençlerle, uzun vadeli ve iş ahlakına sahip topçularla bir takım oluşturulur.
  • 17832
    bir iki şartla gelmesinede bir beis görmüyorum. bu şartlar sırasıyla.

    1) bir skandala bulaşma durumumda (gazeteci dövme, silahlı tehdit..) kendisi klübün imajını zedelediği için xm€ tazminat verecek. (bilinmeyen skandalın büyüklüğüne göre değişir)

    2) siyasilere ve siyasete bulaşırsa direk kapının önüne konacak.

    3) adam kelimesini her kullandığında maaşından 4x asgari ücret kesilecek (neden 4? çünkü adam 4 harf :))

    bunlara uyacaksa gelebilir. he bir de sadece maç başı ücreti.
  • 17833
    yıllar önce futbolun kendisini bıraktığı ama kendisinin bundan haberi yokmuş gibi davrandığı bir zamanların iyi futbolcusu. bu saatten sonra kendisi futbolu bıraksa ne olur 10 yıl oynayacağım dese ne olur. futbolu galatasaray’da bırakma çabası böyle gelecek endişesi taşımayacak kadar para kazanmış birisi için çok gereksiz. arda bey zaten dünyalığınızı yaptınız allah daha çok versin gözümüz yok. ama bir rahat bırak şu takımı yav hali hazırda dünya kadar derdi var bu takımın.
  • 17837
    son 3 senede 19 maç oynamış adamı ben istemiyorum takımımda. tabi, benim sözümün, isteğimin hükmü var mı? hani son zamanlarda performans harici neler sunuyorsunuz? 'insandır, hata yapabilir diyenler var ya. silah çekmiş ateşlemiş de, taşıması, bulundurma ruhsatı varmış.' arda gelsin. evet. galatasaray özel harekat birliği kuruyoruz. arda da komutan olarak başa geçecek.

    gelsin. kafamız attı mı oraya buraya namlu doğrultacak adamımız olsun.
  • 17839
    gelmesini hiç istemiyorum ama artık geliyorsa gelsin, gelmiyorsa da gelmesin. geliyorsa da bir zahmet fit gelsin. gelip takımda mücadele etmeyecekse, öyle göbek büyütecekse, takım içinde sorun çıkartacaksa hiç uğraşmasın, bizi de uğraştırmasın.
    bu muhabbet uzadıkça ortam daha da gerilecek, gerildikçe biz zararlı çıkacağız.
    ben bu konuda yönetimi desteklesem de, hocanın da bu kadar bir tolerans hakkı olduğunu düşünüyorum. ve ayrıca en büyük ayıbı da hocaya yapmıştı.
    onun vicdanı kaldırıyorsa benim diyecek bir şeyim yok.
    arda gelirse tribünde bağırmam, alkışlamam ama öyle maça gitmemezlik de yapmam.

    (bkz: 2020-2021 sezonu yaz transfer dönemi)
  • 17840
    gelmesini asla istemiyorum ama fatih terim istedikten sonra almamak baya saçma bir şey olur. fatih terimden bahsediyoruz sonuçta. hocanın devre arasında arda üzerinden galatasaray başkanına laf çarptırması kadar saçma olur almamak. fatih terim'in bir bildiği vardır diyerek alınması gerekiyor sanırım. üstelik çok maaş alacak yabancı hakkını dolduracak bonservis ödenecek biri de değil. bildiğin arda. hocam istiyorsa gelsin. tatsızlığın alemi yok.
  • 17841
    hem saha içi hem de saha dışı sebeplerden dolayı takıma katılmasını asla ama asla istemediğim futbolcu. yalnız artık işin tadı kaçtı. bu süreç uzadıkça hem taraftar hem de yönetim-hoca bloğu gerilmeye devam edecek. transferi gerçekleşecek ise de bir an önce duyurmak lazım. aylar boyunca arda turan haberleri okumak istemiyorum.

    galatasaray, kişiler üzerinden güç savaşı yapılacak yer değil. hele ki şu şartlar altında ve hiç kimse unutmamalı ki kulübün sahibi her zaman taraftardır.
  • 17842
    arda turan olayı artık kabak tadı verdi. yönetimin çıkıp kesin bir dille açıklama yapması gerekir. “arda turan galatasaray’a transfer edilmeyecektir” cümlesini kurup, fatih terim’e de artık bu konuyu gündemden kaldırmasını söylemesi gerekir.

    fatih terim de ona göre planlamasını yapar. böyle sessiz kalmak doğru değil ve her açıdan galatasaray’a ve taraftarına zarar veriyor.
  • 17843
    galatasaray sözlük özelinde arda konusunda düştüğümüz bir hata var gibi. galatasaray taraftarının arda'yı istemediğini ifade ediyoruz; ancak yumurta hesap olmayan galatasaraylı sosyal medya profillerinin, gerçek anlamda öznel bir kişiyi temsil eden galatasaraylı hesapların hiç de azımsanamayacak kadarı arda konusunda son derece olumlu.

    geçtiğimiz hafta bir tag patladı twitter'da ve yönetime hitaben dendi ki, "arda yoksa siz de yoksunuz". bu tag'e katkı sunan tweet'lerin büyük çoğunluğu arda karşıtıydı. ilaveten birilerinin pohpohuyla olaya dahil olduğu aleni belli olan troll hesaplar da söz konusuydu. işte bu kesimi dışarda tutarak yazıyorum; "arda bizim camianın çocuğu, evladımız, gelsin" diye düşünen, arda 2 sene önce futbolu bırakmış olmasına rağmen "iyi idman görürse takımın yıldızı olur" şeklinde görüş beyan eden o kadar çok galatasaray taraftarı var ki. hatta bazı "arda gelsin mi" temalı anketlerde "arda gelsin" şıkkının önde olduğuna dahi denk geldim.

    ben kendisini takımda görmek istemiyorum. 2 yıldır top oynamayan veteran bir adamın takımımızda işi ne. öte yandan taraftarın kendisini istemediği söylemi doğru değil. son dönemlerdeki pr belli ki olumlu anlamda işe yaramış arda için.
  • 17844
    ben bir galatasaray taraftarı olarak ''hırsız burak'tan kral burak'a'' evrilen tinerciler gibi olmak istemiyorum.

    fatih hoca arda'yı çok seviyorsa, evinde beslesin. galatasaray spor kulübü başkanı da, yönetimi de, camiası da ve büyük kısım taraftarı da arda'yı istemiyorken, kendi kişisel ilişkilerine galatasaray'ı neden alet ediyor ki? nerede aslolan?
  • 17845
    yahu insan yıllardır bu belirsizlikten kendisi sıkılır yahu. bu eski futbolcu kardeşimizin 2yıldır ne iş yaptığı belli olmadan ortalarda dolanması kendisinin canını nasıl sıkmıyor onu anlamadım.

    insan çıkar bir radikal karar alır,
    - bundan böyle profesyonel olarak bilardo sporuna başlıyorum.
    - tamamen ticarete odaklandım, ülkeme bu şekilde hizmet edeceğim.
    - futbolu bıraktım ama futbolun içinde kalmaya devam edeceğim, antrenörlük kursuna başlıyorum.
    - önümüzdeki sezon için ispanya 4.liginden bir takım ile anlaştım

    e bişey de artık da, ya da bişey yap.. bizi de kurtar kendini de kurtar. hadi biz basiretsiziz, kestirip atamıyoruz. bari sen kendi kariyerin için net olsaydın, sıkıldım lan artık, deyip radikal bir karar alabilseydin. ne zevk alıyor beklemekten anlamadım?
  • 17846
    transferi üzerinden fatih hoca, yönetim ve galatasaray sürekli zarar görüyor. bunu doğru yönetemeyen yönetimimiz de yangına benzin döküyor. gereksiz uzadı konu artık. gelecekse gelsin bir an önce ve konu kapansın. bıktım iki günde bir arda turan haberleri yüzünden gerilmekten. gelince ne işe yaracak bilmiyorum ama yaşanan süreç mi daha çok zarar veriyor yoksa arda turan'ın takıma katılması mı artık kararsız kaldım.
  • 17847
    galatasaray'a transferi gündemde olan futbolcu.

    buradaki arkadaşların düştüğü çok büyük bir yanlış var. galatasaray taraftarını sadece kendileri ya da kendileri gibi düşünenler olarak görüyorlar. dışarıda sizin gibi düşünmeyen çok çok fazla galatasaray taraftarı var.
    arda konusu da böyle. o yüzden çıkıp taraftar istemiyorken hoca neden istiyor demek çok boş bir söylem oluyor. çünkü başka bir yerde de taraftar istiyorken yönetim neden istiyor diyenlerin olduğunu unutmamak lazım.
  • 17848
    4 ağustos 2020 tarihinde açılacak transfer döenminde olumlu yada olumsuz sonuçlanacak transferdir. kendisi transfer olacak ise transfer döneminin başında gelecektir. kendisinin bize ya da başka bir takıma imza atmadığı her gün sosyal medya ve basın arda konusu üzerinden teknik heyet ve yönetimi yıpratacaktır. gelmesini hiç istemiyorum. kendisi hakkında daha önce de belirtmiştim bir sabah uyanacağız ve istemesekte kendisi floryada idmanlara çıkacaktır.
  • 17850
    yönetim arda ile görüşlerini ve galatasaray'da transferin nasıl yapıldığını ocak ayında bildirmişti. eğer yönetimde bu futbolcuyla ilgili bir fikir değişikliği yoksa tekrar bir açıklama yapmalarına da gerek yok.yonetimin bu görüşüne taraftar da, galatasaray efsanesi olan hocamız da saygı göstermeli.

    birileri sürekli bu futbolcuyla ilgili haberleri ısıtıp ısıtıp ortalığa salıyor. bahsi geçen futbolcu arda yahu, messi filan değil. tartışmaya bile değmeyecek bir futbolcu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın