ardaaaa ardaaaa ardaaaa diye kulaklarımda çınlayan spikerimsi...
352
herhangi bir sekansı anlatma süresi ve heyecanı arttıkça ünlü harflerin tamamını yuvarlak ünlülerle değiştirmeye başlıyor, bir de sanki gırtlaklanıyor gibi sesi hırıltılı çıkmaya başlıyor ama cidden son nefesini verecek gibi bir can havliyle. geriliyorum amk. örnek:
“hakan, haakaan, haakoon, hookoon!!11!!” (pozisyon taç falan bu arada)
353
kendisinin çalıştığı kanalda (bkz: murat kosova) gibi efsane bir spiker varken, bütün maçları neden bu kötü sesli ve fanatik fb'li şahıs anlatıyor anlayamıyorum.
354
inanılmaz bir arda güler sevgisi var. arda'ya eleştiriye bile tahammülü yok adamın. maç anlatımı da maalesef yetersizdir.
355
anlatımı yoran insan. bir de cumhurbaşkanı ekrana her geldiğinde gürcistan cumhurbaşkanının ne kadar iyi ağırlandığından bahsetti. arkadaşın devletler arası protokolden haberi yok sanırım. olsaydı çünkü maçı izleyen protokolün sıradan kulüp başkanları olmadığını, iki devletin cumhurbaşkanları olduğunu ve çok konuşmaması gerektiğini anlardı. hayır sanki ali sami yen stadında fener başkanını ağırlıyoruz olağanüstü bir şeymiş gibi.
maç spikerliği nefes almadan konuşmak değildir diye düşünüyorum. allah aşkına aralarda nefes al biraz, sus veya ne bileyim yorma be.
yani kim sana ifa ettiğin meslekle alakalı akıl vermek veya tavsiyede bulunma gafletine kapıldı bilemiyorum.
anlattığı maçlarda sesi kısıyorum. böylesi daha sağlıklı.
357
acaba sahada top ayağına gelen her oyuncunun ismini söyleyecek mi diye maçı izlemeye başladıktan sonra izleyici olarak mümkün değil maça odaklanamıyorsun.
bu arada top ayağına gelen her oyuncunun ismini söylüyor.
bir yandan saçmalıyor bir yandan bağırıp çağırıp kafa ütülüyor.
359
15 kasım 2025 türkiye bulgaristan maçında ismail yüksek’in bilerek kart gördüğünün bile farkında olmayan spiker. ya adam sıradaki ispanya maçında cezasını çekip play off maçlarına cezasını çekmiş çıkacak işte. ispanya maçında olsa ne olmasa ne.
360
yahu ben arada bir milli maç izlemek istiyorum diye bu spikerin bağrış çağrış sesine, hamasi yorumlarına maruz kalmak zorunda mıyım? tamam arda güler'i, en çok seven sensin, tamam. sesi kapatarak izliyorum bunun yüzünden maçları.
361
emre tilev ile birlikte ilker yasin tedrisatından geçmiş spiker. hem penaltı hem gol ilker yasin, 3 saniye sessizlik sonrası haykırmalı kewell* emre tilev’in yanında yine evladır.
362
15 kasım 2025 türkiye bulgaristan maçında muazzam kelimesini neredeyse hemen her cumlede kullandi. bir yerden sonra maci takip edemedim. rahatsiz ediyor. en son sesi kistim onda da golu kacirdim.*