1501
son dönemde transfer sürecini en merak ettiğim futbolculardan birisi.
kim cicaldau'yu izledi, raporladı ve ısrarla önerdi? (bu sorunun cevabını az çok biliyorum.)
burak elmas-yönetim-fatih terim üçgeninde cicaldau önerisini en çok kim sahiplendi?
cicaldau için 6.5 milyon euro verirken hiç kimse bu parayı daha farklı kullanalım demedi mi?
yani stanciu'ya gittiler tamam, iyi oyuncu. o iş olmayınca neden illa cicaldau dediler ki? birbirini muadili olmayan iki futbolcu. birisi kreatif orta saha, diğeri hakkında hala net kanaatim oluşmadı, 10 numara falan asla değil çünkü romanya milli takımını sırf cicaldau için 3 maçta 90 dakika falan izledim. oynatılan bölgenin 10 numarayla zerre alakası yoktu, 6 numaranın yanında oynuyordu 6-8 karışımı dediğimiz türden.
velhasıl sır gibi transferdir benim için. cicaldau kötü futbolcu değil'i duyuyorum bazen. burada mesele kötü olmaması değil, hem mental hem sportif anlamda galatasaray'da oynamaması gereken bir futbolcu. bizimle dokusunun uyuşması çok zor. hem o gelmeyi kabul etmeseydi hem de biz almasaydık keşke. iki taraf için de saçma eşleşme oldu.
1502
kendimi tekrar ediyor gibi olacağım ama evet kesinlikle kötü futbolcu değil, doğru parçalarla birlikte oynadığında çok iyi futbolcu olduğunu düşünüyorum. keşke iyi bir 6 numara(mesela elneny)+gedson ile beraber izleyebilseydik cica'yı da öyle karar verseydik bazı şeylere.
arkasında sıfır üretkenlik taylan-berkan ile beraber kendisine yüklediğimiz, kendisinden beklediğimiz o sorumluluğu kaldıramamış olabilir.
bazen problemler futbolcularda değil, kendi kapasitelerinin üzerinde şeyler beklememizdedir.
1503
mustafa sarp’ın çeyreği kadar bile takıma faydası olmayan kötü futbolcu. bu transfer hamlesine imza atanların hiçbiri şu an kulüple ilişkili halinde değil. armudu yediler, çöpü bize kaldı.
1504
galatasaray bünyesinde bir süredir devam edegelen “iyi futbolcu olduğuna faydalı olduğuna zorla kendi ikna etme”lik futbolcu. seri, belhanda filan hep böyleydi. yani hani bir futbolcu vardır çıkar kabak gibi iyi oyuncu dersin oyuna etki ettiği görürsün ya, he işte galatasaray’ımızda bir kontenjan var kim peydah ettiyse başımıza.. bu kontenjandaki oyuncunun iyi oynadığı devlet sırrıdır. ilk bakışta asla anlaşılmaz, gezegenler bir araya geldiğinde tek gözünüzle bakarsanız aslında ne kadar iyi oyuncu olduğunu ve ne kadar faydalı olduğunu görebilirsiniz. işte cicaldao bu ekolün topçusudur.
yormayın bizi...
1505
bir ara sözlükte yazılıyordu, italyadan acayip teklifler var, öyle süper böyle muhteşem bir oyuncu diye. yaz transfer dönemi başlıyor, bakalım göreceğiz kaç teklif gelecek, kaça satılacak.
bu yok zamanda, bir oyuncuya melo ve sneijder parası veriyorsam kusura bakmayın da yok çevresi iyi değil, yok takım bilmem ne falan bahane kabul edemeyiz. adamın alıp bizi bir üst seviyeye taşıması lazım.
bu adamdan bir cacık olmaz. ne çok teknik, ne çok hırslı, ne çok güçlü, ne de lider. hiç bir özelliği üst seviyede değil. umarım bu yaz elimizden çıkarabiliriz de adam gibi bir orta saha kurabiliriz.
1506
bu transfer döneminde ilk satılması gereken futbolcudur.
hem yabancı kontenjanını işgal ediyor, hem orta sahayı, hem de transfer bütçesini.
tez elden gönderilmesi dileği ile.
1507
maç olmadığı zamanlar iyi futbolcu.
zaten cicaldau için "aslında kaliteli futbolcudur." diyenler de maç olmadığı günler yazıyor. maç oynanırken dutluğa dönüyor arkadaşın başlığı.
1508
galatasaray'da tutulması gereken oyuncu. değeri geç anlaşılacaklardan olacaktır.
1509
önünde sneijder, yanında melo, forvette drogba falan oynarsa iyi oyuncudur. gerçekten bu kadar yetersiz bir yabancı orta saha hatırlamıyorum son yıllarda. morutan çok yetenekli ve farklı sorunlardan dolayı adapte olamadı, oynatilmadi vs. ama bu arkadaş maalesef düşük kalitede bir oyuncu umarım az zararla elimizden çıkartabiliriz.
1510
kendisini savunanların, iyi maç çıkarmasını bekleyip, ardından "hani çöp diyordunuz bla bla" demesine fırsat bile vermedi helal olsun. yanına 2 tane taş gibi orta saha koyarsan oynar. e ama covidden önce öyle değildi. hadi abicim hadi.
1511
bonservisine ödenen para bakımından, euro birimi bazında wesley sneijder ile aralarında 1.5 milyon euro olan futbolcudur. ancak, tl cinsinden düşünüldüğünde wesley sneijder için ödediğimiz meblağdan 2 kata kadar daha fazla ödediğimiz futbolcudur. bu nedenle bu futbolcudan beklentimizin işte sağı solu önü arkası oynamıyor, covidden amuda kalkamıyor tarzı değil, maç kazandıracak özelliğe sahip olmasını bekliyoruz. taraftarlardan kimsenin bu romen oyuncu kadar bonservisine para dökülen nelson için bu kadar olumsuz konuştuğunu duymadım. çünkü olacak olan adam belli, er ya da geç olacak. ancak bu iki romen (bu ve apaçi kankası morutan) oyuncudan maalesef bir iş olmayacak. kendilerinin bonservis+ 1 senelik maliyetlerinin toplamı 12-13 milyon euro civarı para yapıyor, ve maalesef iki oyuncuyu satsak bu kadar bonservis alamayacağız.
1512
taylan-kılınç-akbaba
taylan-kılınç-feghouli
kulübümüzün kasasından 6.5 milyon euro cicaldau için çıkmamış olsaydı ve yukarıda bulunan opsiyonlar ile oynamaya devam etseydik sezon sonunda durumumuz nasıl olurdu?
cicaldau fan club üyesi bir arkadaşın bile bundan kötü olurduk diyeceğine inanmıyorum. mezzela devşirilmiş emre kılınç bence kendisinden daha iyi bir orta saha oyuncusu. yabancı sınırının olduğu bir ortamda kendisinden gelecek 4 milyon euro üzeri her parayı öpüp başımıza koymalıyız. yabancı sınırı olmasa kalsın, rotasyona girsin denilebilir ama savunma kısmında 5 yabancıyı mükemmel futbol planlamamız sayesinde harcıyoruz. kalan 2 yabancı hakkından birini bu adama kimse kusura bakmasın ama hagi, popescu, becali' yi geçtim en büyük romen milliyetçisi bile kullanmaz.
1513
4 temmuz 2021'de hagi ve popescu'nun florya ziyaretinde önerilmiş olma ihtimalinin varlığını merak ettiğim futbolcu. morutan'ın yanında stanciu olmayınca alternatif olarak cicaldau'yu almamız her ne kadar başarıları tartışılsa da umarım en azından scout ekibi tavsiyesiyle gerçekleşmiştir. italya haberlerinin de düzenli aralıklarla basına salınması bana gerçekçi gelmiyor ama bu yaz en azından ödenilen bonservise elimizden çıkartabilirsek her şeye rağmen ben senden razıyım cica. sağına, soluna, önüne veya arkasına istediğimizi koyalım kulüp tarihinde iz bırakacak şekilde "düz topunu oynuyordu ama çok etkili adamdı." dedirtecek standart bir performans izleyebileceğimizi düşünmüyorum.
1514
galatasaray gibi büyük takımlarda oynayan oyuncularda mutlaka bir özellik sıradanın üstündedir. en vasat oyuncularımızı bile düşünürseniz bu böyledir. berkan aşırı dinamiktir. ömer bayram'ın kararlılığı çok yüksektir. taylan çok sakindir. morutan yaratıcı ve zekidir. sacha iyi bir atlettir. akbaba iyi bitiricidir. bu liste böyle uzar gider. cicaldau'nun 10 üzerinden 6'ya ulaşan bir tane bile özelliği yok. agresif değil, tekniği vasat, pasları vasat, şutları vasat, hızlı değil, güçlü değil, havadan yok, defansta yok, hücumda yok. kendisi galatasaray'dan hemen gönderilmesi gerekenler listesinin ilk sıralarında yer almalıdır.
1515
italyan takımlarının kör yöneticilerinin fark edip bonservisle almasını beklediğimiz oyuncu.
1516
2022/23 sezonunda çok iyi bir performans beklediğim rumen futbolcu.
1517
değersizleştirilmesinin kimseye bir faydası olmayan futbolcu, galatasaray taraftarı artık galatasaray taraftarı gibi hareket etmeye başlamalı. yüksek bonservise giderse seviniriz, kalırsa iyi performans almaya bakarız. genç yaşında milli takımının as oyuncusu olmuş ve bize geldiği ilk zamanlarda ne verebileceğini gördüğümüz bir futbolcuya çöp muamelesi yapmamalıyız.
1518
2022/23 yaz transfer sezonundan en büyük beklentimin kendisinin satılması olduğu futbolcu. 3-4 milyon neyse ne kendisini bir satsak o kadar sevineceğim ki. umarım yeni gelen sportif direktör ve özellikle teknik direktör yönetime hemen satılması yönünde rapor verir de zararına elden çıkarırız. hadi be âma italyan takımı yöneticileri. yapın bi güzellik.
1519
cska moskova'nın 4+1 milyon euro'luk bir teklif yaptığı konuşulan oyuncumuz.
bana kalırsa top almaktan korkan bir orta saha için fazla bile.
1520
yabancı sınırı düşünüldüğünde yedek kulübesine atamayacağımız oyuncu. sadece ligde varız, 15-16 kişilik bir rotasyon bizi mutlu sona götürebilir. ilk 11'de oynama ihtimali benim gözümde yok, yetersiz bir futbolcu şampiyonluğa oynamak isteyen, dar alanı açmak zorunda olan takımlar için. bu sebeple 4-5 ne ise satılıp kendisinden gelecek parayla da başka mevkileri güçlendirebiliriz. yedek kulübesinde oturmak görevini emre akbaba'ya verebiliriz, 1 sene de daha bizim oyuncumuz ve yerli statüsünde kendisi. aynı işleri yapmıyorlar evet farkındayım ama bizim cicaldau yerine yetenek fışkıran, gol-asist yapan, adam eksilten bir oyuncu bulmamız gerekiyor.
1521
5 milyon euro’nun 100 milyon tl civarlarında olduğu düşünülürse, satışına karşı çıkmanın zor olduğu futbolcudur. bir aşağı bir yukarı maliyetine ulaştırıp satmak iki taraf için de iyi olacak.
kötü futbolcu değil ama karakter koyma konusunda bizimle uyuşamadı.
1522
açık düşürmeyle satmaya çalıştığımız oyuncu. italyan kulüpleri 7 veriyordu güya geçen ay. bu ay ruslar 4-5 veriyor. temmuzda 3 milyonu verene satarız. yeni transfer için güzel bir fiyatla satıp orayı açmamız lazım.
1523
en az aldığımız fiyata elden çıkarabileceğimizi düşündüğüm görev adamı.
sistem takımlarının çarkında sırıtmayacak bir adamı 3 4 milyon civarı bırakmak zarar yazar.
cica bence bu sene yeterli doneyi teknik direktör değişimi olmadan önce bize gösterdi.
değeri bu kadar çabuk düşecek bir oyuncu değil. kaldı ki sakatlanmadan kart cezası olmadan uzun süre 11 oynadı.
verilere falan göz atmadan en az 40 maç oynadığını düşünüyorum.
gayet yeterli maç sayısı.
dzemali bize geldiğinde ismi olan düz bir adamdı. bizden gitti italya gibi sert bir futbol ikliminde kaptan oldu.
değerlerimizi bu kadar kolay yemeyelim.
1524
kendisine gelen tekliflerin düşme sebebi taraftarın kendisine verdiği tepkiden kaynaklanan oyuncu. italyan'lar 7 veriyor diye haber çıktı, bizim taraftarımız her haberin altına ya sat yazdı ya kazıklıyoruz yazdı hem de italyanca... şimdi de rusya haberi çıkmış. eminim ki aynı grup rusça o kadar etmez/kazıklıyoruz/üçe beşe bakma sat yazacak. dünyada kendi assetine böyle davranan kimse yok, en yakın örnek malum partinin ülkeye davranması olabilir.
1525
tüm futbolcularda olduğu gibi değerini taraftar söylemleri değil, gösterdiği performansın belirlediği futbolcu. bir futbolcunun taraftar sesiyle
çok iyi diye diye fiyatını artıramayacağınız gibi, kötü diyerek de fiyatını düşüremezsiniz. karşınızdakiler profesyonel kulüpler, milyon euro para ödüyorlar, taraftar sesine göre haraket edebileceklerini düşünmek gerçekten komik. cicaldau bazında ise olay net. 2 maçını izleyen bir kişi 3-4 milyon euro'dan 1 kuruş fazla verilmemesi gerektiğini görür zaten. ben hatta o paraları bile vereceklerini sanmıyorum.