*

resim
Abdurrahim Albayrak
Görev:Asbaşkan
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 3402
    aylardır piyasada gözükmeyen ikinci başkanımız.

    geçtiğimiz transfer dönemlerinde mobese kameralarının bile karşısına geçip açıklamalarda bulunuyordu. aylardır gündemde olmaması merak etmeme sebebiyet verdi. ya elini ayağını transfer işlerinden ve basın sözcülüğünden kesti ya da farklı bir şeyler var. ama görünen o ki transfer görüşmelerini artık kendisi yapmıyor.

    belki bir yerlerde jesse transferi için eskişehir'e ziyaretlerde bulunuyordur. kimbilir...
  • 3407
    cevat prekazi’nin golüyle şampiyon kulüpler kupasında elediğimiz ve yarı finale çıktığımız, hagi’nin çok sert şutuyla ekarte ettiğimiz monaco’yu tanımayacak kadar bilgisi yok haklısınız. hatta yazın yaklaşık 2 ay boyunca transfer döneminin her günü monaco’lu yetkililerle falcao ve onyekuru transferi için uğraşacak ama yine de tanımayacak karşısındaki kulübü. bakın fenerbahçe’nin transfer politikasına eğer onların yaptığı transferleri biz yapsak yazın bu adam yerin dibine sokulmuştu. deniz türüç, vedat muriç, 39’luk emre belözoğlu, tolga ciğerci, serdar aziz, zanka, rodrigues şu transferleri bu adam yapsaydı yerli sevicilikten başlanır siyasi nedenlerle yapıyor falan denirdi. fenerbahçe’de comolli var sözde ağı çok geniş suarez’i bulup liverpool’a getiren adam falandı transferin başında o vardı. medya şişirmesiyle sıradan bir adamı getirip yükseltip sonra balonunu söndürdüler. kimse kusura bakmasın yaz transfer dönemi bittiğinde herkes mutluydu sadece deniyordu ki sağ bek ve sol bek yetersiz kaldı o da devre arası hal olur. takım uçacak kaçacak. bu adamlar elinden gelen kadroyu kurdular. sadece transferle değil florya peşkeşini düzeltmek içinde uğraştılar, gecelerini gündüze kattılar. sabri’nin bordeaux’a attığı gole senin benim gibi sevinen, arena’nın ilk derbisinde fenerbahçe’ye yenilince senden benden daha çok üzülen bir adam abdürrahim bey. ilk devre oyuncu performansından yeterli verimi alabildiğimizi, teknik direktör sayesinde zorlu bir maçı kazanabildiğimizi düşünen varsa beri gelsin konuşalım. profesyonel olmayabilir nerede ne hareket yapması gerektiğini bilmiyor olabilir ama bu adam içten ve bu hareketleri takım içerisinde seviliyor. bugün bırakın türk oyuncuları yabancı oyuncular bile galatasaray’dan ayrıldıktan sonra sürekli abdürrahim’den bahsediyorlar. prandelli döneminde 4-0 yenildiğimiz başakşehir maçından sonra gelip ortalığı toplamış ve dursun özbek başkanlığında hamza hocanın başında olduğu kadro’nun gizli kahramanı olmuştur. takımın pis işlerini yapan adamdır. galatasaray için gecesini gündüzüne katan çalışan çabalayan bir adamı ironik olarak monacospor dediği için yedirmeyiz kardeşim.
  • 3409
    bugün sosyal medyada bir fenerlinin kendisi hakkındaki yorumunu gördüm ve bu konuda bazen ne kadar kıymet bilmez olduğumuzu anladım. adam şöyle diyordu mealen: 'ali koç'u comolli'si çok iyi yabancı dil biliyorlar da noluyor? çer çöp toplayıp geliyorlar. adamlar monaco'dan leipzig'den takır takır getirdi oyuncuları.' durum bence tam olarak bu. bakın bu adamın olduğu her sezon şampiyon olmuşuz neredeyse, hataları da vardır elbette, zaten kimse mükemmel değildir. ama eleştiri konusunda da biraz insaflı olmamız gerekiyor. gelen çoğu yabancı oyuncumuz bu adamla çok iyi anlaşıyor, hepsi seviyor bu adamı, samimiyetini. ben ali koç gibi baba parasıyla bir yerlere gelmiş dil bilen 'vizyonlu' bir yönetici yerine abdurrahim albayrak gibi dipten gelmiş, galatasaray için çalışan samimi yöneticiyi tercih ederim.
  • 3411
    transfer işlerine fazla karışmaması gerektiğini düşünüyorum. bunu kenara not edeyim.

    gündem ile ilgili de şunu söylemek istiyorum. türkiye cumhuriyeti vatandaşı olan 80 milyon kişiden biri ve karadeniz şivesi nedeniyle eleştiriliyor. sanki sözlük yazarları dahil hepimiz istanbul şivesi ile konuşuyoruz. bu tepeden bakma, lümpence tavırlar beni benden alacak.
  • 3412
    eleştirilecek belki 10 tane lümpen davranışı varken işin ucuzuna ve basitine kaçılarak şivesi ve yabancı dil bilgisi ile eleştirilen ikinci başkanımız.

    kaldı ki kendisi çok şanslıdır ki insanların çoğunun aynı konudaki eleştirilerini bir kişiden ötekine para ve nüfuza göre değiştirme dönekliği gösterdiği bir coğrafyada yaşamaktadır.

    göz önündeki insanlar ya da kendini göz önüne çıkaran insanlar işin doğası gereği eleştirilir. yeter ki eleştiri doğru konularda ve yapıcı olsun.

    örneğin son zamanlarda kameraların önüne çıkmıyordu. bu onun hayrına oluyordu. çünkü ne kadar az demeç o kadar az pot kırmak demekti. ben bu kararını destekliyordum. inşalllah bu kararından dönmez.

    aile ortamı yaratma zarları şu bitirdiğimiz ilk yarıda hep yek gelmiş gözüküyor. enerjisini oraya yönelterek ikinci yarıyı süpürmemize yardımcı olmasını umuyor ve kendisine başarılar diliyorum.
  • 3415
    bıktırdı sizin bu şekilciliğiniz beni. abdurrahim albayrak kültürsüz bir adamdır, diksiyonu kötüdür vs. bunları tartışmaya gerek yok zaten. ama biz de ingiltere prensi aramıyoruz ki takıma. adamın parası var, şak diye nakit akışı sağlıyor, oyuncularla iletişimi iyi, aile ortamı sağlıyor florya'da her soruna yetişiyor, adam her geldiğinde şampiyon olmuşuz. bu da bize yeterli arkadaşlar. kulübe başkan olmadıktan sonra abdürrahim'in bana batan hiçbir tarafı yoktur. ister monacospor desin ister galatasarayspor desin, ne derse desin abdürrahim albayrak işte.
  • 3416
    kendisini eleştirdiğimiz için şekilcilik ve lümpenlikle suçlayan arkadaşlarımız, tt arena'daki ilk fener derbisini kaybettiğimizde bu beyfendi kameralar karşısında ağlıyorken, kulübün efsanesi için "hagi gitsin" diye bağırıyorken ne hissediyorlardı acaba? yaşları mı yetmiyordu, yoksa iyiyi hatırlamak üzerine mi kurulu hafızaları? iyi insan, iyi galatasaraylı, fakat profesyönel bir yönetici değil.
  • 3420
    komodo ejderi avından yakaladığı yerde küçük bir ısırık alır. neresinden aldığı önemsiz olmakla birlikte, o ısırıktan gelen bakteriler sayesinde o bölge yavaşça ölür. bu durum bazen günler sürebilir. o esnada komodo ejderi avını usulca takip eder. ısırığın etkisiyle harekete geçen bakterilerin avını etkisiz hale getirmesiyle birlikte kendine ziyafet çeker.

    işte abdürrahim beyin transfer taktiği de komodo ejderinin avlanması gibidir. önce kucaklar, öper. sonra avının, kucaklamanın ve öpmenin etkisiyle, yavaşça etkisiz hale gelmesini bekler. sonunda da imzayı attırır.

    https://gss.gs/Hst.jpg
    https://gss.gs/Ye4.jpg
  • 3421
    (bkz: bizde imzalar alından öpülür)
    (bkz: son bel kavrayıcı)
    transferlerle "aman bir yere kaçmasın" diyormuşçasına tutarak fotograf çektiren, imzalardan öncede alından öperek mühürleyen yöneticimiz.
    edit. ayrıca kendisi sadece kutsal öpücük sahibi olmakla kalmayıp, komili zeytin yağından çok daha üstün bir transfer bükücüdür.
  • 3423
    yıllar önce sempatik bulsam da büyüdükçe ve dünya görüşüm değiştikçe artık antipatik bulduğum yöneticimiz. yine de kulübe olan bağlılığı sebebiyle severim ve galatasaray için yaptıklarından dolayı kendisine saygı duyarım. ancak değişen dünyada kendisi yerine daha profesyonel, çağa entegre ve uluslararası alanda temsil kabiliyeti yüksek bir yönetici profilinin görev alması gerektiğini düşünmekteyim. hiç değilse transfer süreçlerine dahil olmaması, siyasi malzemeye sebep olabilecek işlerden kaçınması,basına demeç vermemesi(en azından maç sonraları) yeterli olacaktır.
  • 3425
    tam bir bizim ulkemiz neden bu haldenin karsiligi. tipik bir turkiye özeti gibi kendisi. turkiye'nin olması gerektiği gibi ya da en basta hayal edildiği gibi demiyorum dikkat ederseniz. ha tamamen kotu bir şeyden mi bahsediyorum? hayır tabi ki. insanimizin butun yanlış insanların pesinden gitmesinden mütevellit ortaya cikmis kotu aliskanliklari bir tarafa, bu millet dna'sinda olan bazı degerler sayesinde ne olursa olsun tam anlamıyla bir ortadoğu ulkesine de dönüşmüyor ne mutlu ki. iste abdurrahim albayrak tam bir arada kalmisligin spor ve is adamı bünyesine toplanmış hali. çok yetersiz eğitim, kendi çabasıyla ve sark kurnazligiyla yapilmis ve korunmakta olan bir servet ve gunun sonunda param var o halde her taşın altından ben cikmaliyim, isin ehliyle calismak, organizasyonu kurup kendisine gelen bilgiler isiginda harekete gecmek degil de "madem cogunluk bunu istiyor, ben de bu islerde hep onde gorunup kendimi parlatmalıyım" seklinde tamamen populist ve duz mantıkla olaylara yaklaşmak. bu yaklaşım kimi zaman kendisine tarik camdal'a servet ödetiyor, kimi zamansa falcao'ya! kendisi hiç bir mağlubiyette ortada gözükmediği gibi asla tarik camdal'i da kendisinin aldigini söylediğini göremezsiniz ama falcao'yla daha durum gizli kalması gerektiğinde bile sarmaş dolaş fotoğrafları basina sızar. kotu biri degil ve maalesef turkiye'nin şartlarında faydalı birisi çünkü spor dünyasında sadece kendisinin dilinden anlayan bir dolu adam var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın