• 1
    --- alıntı ---

    cimbom, rapid bükreş’i 2-0’la geçti

    galatasaray, romanya’nın rapid bükreş takımyla oynadığı hazırlık maçını 2-0 kazandı.
    istanbul
    aa

    8 ekim— (a) milli futbol takımı’nın dünya kupası elemelerindeki maçları nedeniyle lige verilen arayı değerlendiren galatasaray, romanya’nın rapid bükreş takımıyla yaptığı özel maçı 2-0 kazandı. sarı kırmızılı takımın golleri 65. dakikada serkan ve 82. dakikada burak’tan geldi.

    stat: ali sami yen
    hakemler: metin seval xx, kamil biricik xx, aleks taşçıoğlu xx
    galatasaray: taffarel xx, capone xx, emre aşık xx, vedat xx, mehmet yozgatlı x, bülent akın xx, hagi xx, ahmet xx, recep xx, jardel x, serkan xx
    rapid bükreş: lucescu xx, chirita xx, constantinovici xx, iencsi xx, stanciu xx, bundea xx, isaila xx, iftodi xx, frasineanu xx, pancu xx, radu xx
    goller: dk. 65 serkan, dk. 82 burak

    10. dakikada hagi’nin soldan ortasında, jardel topa yetişemedi, ancak ceza alanı sağ çaprazında meşin yuvarlakla buluşan mehmet yozgatlı’nın şutunda, top yandan auta gitti.
    12. dakikada sağ kanattan gelişen galatasaray atağında, ahmet’in ortasında serkan topa çok sert vurdu. ancak meşin yuvarlak kaleci lucescu’da kaldı.
    22. dakikada recep’in soldan kullandığı köşe atışına, jardel’in ceza alanı içinde yaptığı kafa vuruşunda, top üstten auta gitti.
    27. dakikada hagi’nin yaklaşık 25 metreden kullandığı serbest vuruşta, top üst direkten döndü.
    29. dakikada ani gelişen rapid bükreş atağında, pancu’nun ara pasında sağ çarpazdan ceza alanına giren isaila, uygun durumda topa sert vurdu. kaleci taffarel’den dönen topu, aynı futbolcu bir kez daha kaleye yönlendirdi. meşin yuvarlak, direğin yanından auta gitti.
    kalan dakikalarda 2 takımın çabası gol getirmedi ve ilk yarı golsüz eşitlikle tamamlandı.

    rapid bükreş, ikinci yarıya pancu’nun yerine sasu’yu (x) alarak başladı.
    51. dakikada hagi’nin soldan ortasında, serkan sert vurdu. top auta gitti.
    53. dakikada rapid bükreş’ten constantinovici sarı kart gördü.
    54. dakikada jardel’in ceza alanının hemen dışından kullandığı serbest atışta, top az farkla yandan auta gitti.
    57. dakikada galatasaray’da, jardel, yerini marcio’ya (x) bıraktı.
    63. dakikada hagi’nin mükemmel ara pasında topla ceza alanına giren marcio’nun kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunda, top yandan auta gitti.
    64. dakikada rapid bükreş’te, radu’nun yerine balan (x), galatasaray’da ise mehmet yozgatlı’nın yerine ümit aydın (x) oyuna girdi.
    65. dakikada ahmet’in ara pasıyla ceza alanına giren serkan, düzgün bir vuruşla topu filelere göndedi: 1-0.
    66. dakikada rapid bükreş’te constantinovici, maçtaki 2. sarı kartını görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
    70. dakikada rapid bükreş’te, iftodi’nin yerine mutica (x), galatasaray’da da bülent akın’ın yerine ufuk (x) oyuna girdi.
    74. dakikada galatasaray, ahmet’i yerine sedat’ı (x) oyuna aldı. sedat, aynı dakikada sarı kart gördü.
    75. dakikada rapid bükreş’te, chirita yerini constantin’e (x), 80. dakikada ise bundea, buta’ya (x), galatasaray’da da serkan, burak’a (xx) bıraktı.
    81. dakikada soldan çalımlarla ceza alanına giren marcio, sert bir orta yaptı. oyuna 1 dakika önce giren burak, altıpasta topa ayak koyarak filelere gönderdi: 2-0.
    88. dakikada galatasaray, hagi’yi oyundan alarak yerine eyüp’ü (?) koydu.
    89. dakikada emre aşık’ın sert şutunda top yan direkten döndü ve karşılaşma, eksik kadrosuna karşın galatasaray’ın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

    lucescu’dan oğluna “torpil”
    galatasaray teknik direktörü mircea lucescu, bu akşam rapid bükreş ile yaptıkları dostluk maçında 2 gol yiyen oğlu razvan’a “torpil” geçti. mircea lucescu, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, rapid bükreş’te oynayan oğlu razvan’ı nasıl bulduğunun sorulması üzerine, “hemen hemen her pozisyonda iyiydi. genellikle iyi kurtarışlar yaptı” dedi. rumen çalıştırıcı, oğlunu savunmak için de, takımının attığı ilk golün kendisine ofsayt gibi geldiğini söyledi.
    rapid bükreş ile milli maç için verilen arayı değerlendirmek için karşılaştıklarını kaydeden lucescu, uzun süredir oynamayan vedat’ın bu maçta görevini yaptığını, serkan’ın da başarılı olduğunu, genç oyunculardan ise sedat’ı beğendiğini bildirdi. bu arada teknik direktör lucescu, futbolcularına yarın izin verdi. sarı-kırmızılı futbolcular, siirt jet-pa spor maçının hazırlıklarına, 10 ekim salı günü başlayacak.

    notlar
    galatasaray ile romanya’nın rapid bükreş takımı arasında yapılan karşılaşmayı, yaklaşık 5 bin sarı-kırmızılı taraftar izledi. galatasaray kulübü yöneticileri, yağmur başlayınca kapalı tribünün kapılarını açtırarak, açık tribündeki taraftarları buraya aldırdı ve ıslanmalarını önlediler.
    - maçta, sakatlığı nedeniyle popescu, emre belözoğlu ve okan forma giyemezken, uzun süredir kadroda yer almayan vedat ve mehmet yozgatlı ile ümit takımdan recep, ilk 11’de sahaya çıktı. - galatasaray’da, aldığı cezalar ve sakatlıklarıyla takımdan uzun süredir ayrı kalan vedat’ın, bülent, suat ve popescu’nun yokluğunda sahaya kaptan olarak çıkması dikkat çekti.
    - konuk ekibin kalesini, galatasaray teknik direktörü mircea lucescu’nun oğlu razvan lucescu korudu.
    - sarı-kırmızılı taraftarlar, maç öncesinde kaleci taffarel’in oğlu dodo ile rapid bükreşli futbolculara sevgi gösterilerinde bulundular.
    - karşılaşma öncesinde, galatasaray minik takımı ile rumen dinamo bükreş kulübü’nün minikleri arasında yapılan maçı, sarı-kırmızılılar 5-3 kazandı. minik takımın antrenörü iaunus cuda, kendilerini istanbul’a davet eden hagi’ye teşekkür plaketi verdi.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın