• 1
    https://www.galatasaray.org/...ntisi-na-cagri/51229

    lütfi kırdar kongre merkezi anadolu auditorium toplantı salonunda saat 10.00’da yapılacaktır.

    son yıllarda kulüp adına beni en çok heyecanlandıran gelişmelerin yaşanacağı genel kuruldur. yönetim kurulunun galatasaray adası, florya arsası, mecidiyeköy binası, kemerburgaz yeni kamp tesisini de kapsayan faaliyetlerinin yürütülmesine yetki verilmesi oylanacaktır.

    beni, galatasaray'ın faiz yükünden kurtaracak her rasyonel formül heyecanlandırır. teoride bu projelere, şu ana kadar aktarılan detayları çerçevesinde müspet yaklaşıyorum.

    ada*'yı ayrı tutuyorum, orada mimari proje ve düzenleme için yetki alacaklar ve bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. üyeler, memnuniyetle verecektir yetki. hatta oy birliğiyle verilir büyük ihtimalle.

    mecidiyeköy binası için ise otel için inşa edilen binayı konut olarak düzenleyip finansman sağlanacak. burası içinde bir yetki verilme sorunu çıkacağını sanmıyorum genel kurulda.

    genel kurulda ana gündem, birbirleriyle ilişkili olan florya arsası ve kemerburgaz yeni kamp tesisi konusunda olacaktır diye düşüyorum. fazlasıyla detaylı projeler. yönetim kurulu tarafından bilgilendirme amaçlı birçok açıdan fazlaca açıklama ihtiyacı duyulacak ve hazirun'un hakkında fazlaca sorular soracağı projeler.
  • 2
    galatasaray'ın gelecek 5-10 belki de 15 yılına yön verecek önemli bir toplantı aslında. temmuz sonu gibi, bu işlerde "rey" hakkı bulunan cemiyetimizin tatil yörelerinde bulunduğu bir zamanda düzenleniyor olması mide bulandırıcı. tıpkı florya arsası üzerinde devlet-i aliyemizin tasarrufları ve garip bir şekilde ertelenen seçimin ardından bir anda ittirilen dursun özbek'in tekrar başkan olması gibi...

    günün sonunda alabileceğimizden ziyade bize layık görülecek olanı alacağımız mevcut statükoda kaçınılmaz gibi ama, umarım 117 yıllık koca çınar hem elindekinden olup hem de ihtiyacını alamayarak kazıklanmadan bu süreci atlatır...
  • 3
    --- alıntı ---

    başkanımız dursun özbek, kulübümüzün bugünkü olağanüstü genel kurul toplantısı’nda kürsüye gelerek bir konuşma yaptı.

    başkanımızın sözleri şu şekilde:

    sayın divan başkanım, değerli divan heyeti, değerli galatasaraylılar, saygıdeğer hanımefendiler ve beyefendiler, hepinize saygılarımı ve selamlarımı gönderiyorum.

    bugün galatasarayımızın geleceğine dair önemli kararları almak için yetki genel kurulumuzda birlikteyiz. tüm üyelerimize zamanlarını ayırıp, genel kurulumuza katıldıkları için bir kez daha teşekkür ediyorum.

    göreve geldiğimizden bugüne yaklaşık 1,5 ay oldu. bu süreçte neler yaptığımızdan kısaca sizlere bahsetmek istiyorum.

    size seçim dönemi bir söz vermiştik. çok kısa bir sürede adamızdaki çalışmaları tamamladık, sözümüzü tuttuk. sadece bir gün o da bayramın birinci günü durdu çalışmalarımız… geçmişte olduğu gibi galatasaraylıların buluşma noktası adamız olacak. özellikle avrupa yakası’nda üyelerimizin buluşma noktalarında eksiklik vardı. karşı tarafta kalamış var, burada da adamız var artık eskisi gibi… bunu başardığımız için çok mutlu ve gururluyuz. ayrıca, adamızdaki tapulu arsamızın yanında yer alan milli emlak’a ait bölümlerinin irtifak hakkını 30 yıllığına galatasaray’ın kullanımına aldık.

    kemerburgaz arazisinin galatasaray’ın geleceği için çok değerli olduğuna inanıyorum. kemerburgaz’da milli emlak’a ait 3 parselin üst kullanım hakkını 30 yıllığına aldık. eğer bugün sizin teveccühünüzle yetkiyi alırsak, galatasaray’ımızın geleceğini bu araziye kuracağımız futbol takımı ve altyapı tesisleriyle inşa etmeyi planlıyoruz. sadece bugünün başarılarını değil galatasaray’ımızın geleceğini buradan yetişen gençlerle garanti altına alacağız sevgili arkadaşlar…

    biliyorsunuz, önümüzdeki sene mustafa kemal atatürk’ün bize emanet ettiği cumhuriyetimizin 100. yılı… galatasaray, şanlı tarihiyle; fikri hür, vicdanı hür duruşuyla; eşi benzeri olmayan başarılarıyla cumhuriyetimizin en değerli spor kulübü olmuştur ve olmaya devam edecektir. cumhuriyet’in 100’ü galatasaray’dır değerli arkadaşlar…

    bu amaçla, en iyi kadroları kurup, özlediğimiz sportif başarılara ulaşmak için çalışıyoruz. ama şunu unutmamalıyız; bu görev bana ve ekip arkadaşlarıma emanet edildi, sadece bugünü değil geleceği de düşünmek zorundayız. galatasaray’ın bir lirasının bile hesabını yaparak hareket etmemiz gerekiyor. bu tavrımızdan vazgeçmeyeceğimizi burada bir kez daha sizinle paylaşmak istiyorum.

    arkadaşlarımızla beraber bugünkü gündem için detaylı bir çalışma yaptık. tamamıyla şeffaf, sadece yapılmak istenen projelere yönelik bir yetkiyi genel kurulun takdirine sunuyoruz.

    genel, ucu açık bırakılmış bir yetki talep etmiyoruz sevgili arkadaşlar…

    galatasaray tarihinde ilk defa, yönetim olarak kendimizi sınırlandırarak, 4 aşamalı denetim ve onay sürecini de bu yetkiye dahil ettik. bu yetki ile gerçekleştirilecek ihale süreçlerinin yöntemi ve projeler neticesinde oluşacak gelirin nasıl kullanılacağına dair bilgileri de arkadaşlarım birazdan detaylı bir şekilde sizlerle paylaşacak. bu yaklaşımımızın önümüzdeki dönemlere örnek olmasını ümit ediyorum.

    konular

    bankalar birliği anlaşması
    galatasaray adası
    florya arsası
    mecidiyeköy binası
    kemerburgaz yeni kamp tesisi
    yeni taşınmazların kazandırılması
    bugün sizden yetki istediğimiz konuların hepsinin üzerinde detaylı bir şekilde çalışıldı, tüm hesapları yapıldı. üzerimizdeki borç ve faiz yükünün azaltılmasının yanında yarına daha güçlü bir galatasaray bırakmak için de bu projelerin gerçekleşmesi gerektiğine inanıyoruz.

    ama bu projelerden daha önemlisi bizim tüm galatasaraylılar olarak birlik olmamız sevgili arkadaşlar… galatasaray’ı daha iyi günlere ulaştıracaksak, bunu hep birlikte çalışarak başaracağız. bunun için, sizin desteğinize her zaman ihtiyacımız var.

    hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

    --- alıntı ---

    https://www.galatasaray.org/...galatasaraydir/51377
  • 5
    kulüp açısından transferleri de etkileme potansiyeli yüksek genel kurul toplantısı.

    anladığım kadarıyla yöneticiler bankalar birliği anlaşması nedeniyle pek para koymadılar transfere şu ana kadar. çünkü bu parayı ancak 7 yıl sonra geri alabiliyorlar. ancak yetkiyi alırlarsa, bankalar birliği anlaşmasından çıkabilecekler ve koyacakları parayı veya sağlayacakları kasa kolaylığını en çok 1-2 sene içinde geri alma durumları var. bu da transferlere olumlu yansıyacak gibi duruyor, hatta yetkiyi aldıkları taktirde hafta içi 1-2 tane ses getirecek transfer hamlesi gelirse şaşırmayacağım. bunlar tabi tamamen tahmin ve okuduklarımdan naçizane çıkardıklarım. ne kadar doğrudur orasını bilemem.
  • 9
    1000 kişi katıldı ve oylandı. galatasaray tarihinin en geniş ve sınırsız yetkileri verildi. katıla katıla 1000 kişi katıldı.
    bak daha öncede söyledim. bu kafa ile bir bok olmaz. bir kulüp 1000 kişi ile hareket edemez. tüzük değişikliği esas şart olması lazımken nelerle uğraşıyoruz.galatasaray olarak halen çağa ayak uyduramıyoruz. o kadar geride kaldı ki kulüp ne desek boş.
    hayırlısı olsun bakalım..
  • 13
    kurul, tüzük, dursun mursun bilmiyorum. arazilerin en değerli ve en pahalı olduğu dönemdeyiz, gelecek yıldan itibaren hükümet değişikliği sonrası çok ciddi bir faiz artışı ile ülke minimum 2 yıllık bir resesyona girecek. bu dönemde bütün gayrimenkullerin ve arazilerin fiyatı düşecektir. nakti olanın ve bunu yönetebilenin çok karlı çıkacağı senaryolar oluşacaktır.

    bu doğrultuda bir hamle yapılıyorsa, yani bugünden garanti anlaşmalarla ve sıcak parayla tüm araziler yüksek fiyattan elden çıkarılabiliyorsa galatasaray'ın lehinedir. bu fiyatları uzunca bir dönem kimse göremez.
  • 14
    çok ciddi kısıtlamalar ile birlikte gayrimenkuller ile ilgili yetkilerin genel kurul tarafından yönetime verildiği genel kurul toplantısıdır.

    kısıtlamalar ile ilgili erden timur'un ilk konuşmasını tekrar dinlemenizi tavsiye ederim. fon yönetimi ile ilgili detaylı bir sunum yapıyor. bu projelerden elde edilecek gelirler, önceden belirlenmiş konulara harcanmak için çeşitli banka hesaplarında bloke halde kalacak gibi bir plan var.

    allah erden beyi ve galatasaray'ı muvaffak etsin inşallah.
  • 15
    mevcut yönetime istenilen tüm yetkilerin verildiği genel kurul.

    dursun özbek yönetimine verilen yetkilerin galatasaray'ımızın geleceği için kullanılmasını ümit ederim. galatasaray için hayırlı olsun.

    genel kurul genelinde verilen birlik havası uzun zamandır galatasaray'da görmek istediğimiz bir tavır oldu. böyle devam etmesini dilerim. hoşumuza giden hareketler bunlar.
  • 16
    içime sinmeyen toplantıdır. içime sinmediği hâlde tüm yetkiler de dursun’a verildi. pek sanmıyorum fakat hadi kulübün borcu sıfırlandı diyelim. sonrasında ne olacak? mevcut yönetim veya sonra gelecekler sıfır borç politikasını devam mı ettirecek? hiç sanmıyorum. hepsi de taraftara şirin gözükmek için sağa sola tonla para saçarlar. çok değil 5 sene sonra yine galatasaray’ın borcu bugünkü seviyelere gelecek. bu borcu sıfırlamak için de şurayı burayı satalım diyecekler ama ortada satılacak bir gayrimenkul kalmamış olacak. işte o zaman kulübü satalım diyecekler.

    dursun önceki gelişinde riva’nın yetkisini aldı. 500 milyon dolar gelecek ve borçlar sıfırlanacak dendi fakat olmadı. bugün de aynı adama bu sefer florya’yı veriyoruz. inşallah yanılırım fakat bence artık galatasaray dönülmez bir yola girdi. ve yolun sonu pek ışık vermiyor. üzgünüm.
App Store'dan indirin Google Play'den alın