• 1
    1993-2023 yılları arasında galatasarayımızın süper ligde kurduğu dominasyondur. 30 yıllık süreçte 15 kez süper lig, 9 kez türkiye kupası, 9 kez türkiye süper kupası kazandık. geriye kalan 15 şampiyonluğu ise fenerbahçe, beşiktaş, trabzonspor, bursaspor ve başakşehir paylaştı. bu sebeple ki taraftar anketlerinde her zaman bizim taraftar sayımız fazla çıkıyor. spor basınında yavaştan yerleşmeye başladık. genç yorumcuların büyük kısmı galatasaraylı. spor basını yakın tarihte galatasaraylıların etkisinde olacaktır. futbolu yönetenler kısmında hala daha belli yaşın üzerindekiler yer aldığı için oralarda lobilerimiz daha zayıf. muhtemelen bu başarımızın etkisi oralarda da 10-20 sene içinde etkisini gösterecektir.
  • 2
    uefa şampiyonu olduğumuz 2000 yılından 3 temmuz 2011 sürecine kadar olan dönemde aslında bir fenerbahçe dominasyonu vardı. fener ligdeki bütün türk yıldızları rahatlıkla transfer edebiliyordu. biz draft'ta sonuncu sırada kalan takım gibi kimsenin almaya tenezzül etmediği adamları alabiliyorduk. yabancı transferlerini saymıyorum bile. ona rağmen lucescu, gerets ve kalli ile boktan kadrolarla üç şampiyonluğumuz var. bir de bursa'nın şampiyonluğu var. bu şampiyonluklar çok kritikti.

    bana gülmediyseniz veya sövmediyseniz 10 senelik o aralıkta fenerin 5 şampiyonluğu 4 ikinciliği var. bu ikincilikler de yukarıda saydığım inanılmaz şampiyonlukların ikincilikleri.
  • 4
    yeni bir 30 yıla girmemiz gereken dönemdeyiz.
    önümüzdeki bir kaç yılda üst üste kazanacağımız şampiyonluklar ile çok başka seviyelere gelebiliriz.
    2025 e kadar olan süreç çok önemli.
    3 sene üst üste şampiyon olmak demek şu an ki türkiye liginde bayern'e dönüşmek demek.
    sayım dursun özbek bakanım ve erden timur bakanım eminim ki bunun farkında ve buna göre transfer hazırlıkları yapıyorlardır.
  • 6
    bu süreç milyonlarca çocuğu galatasaraylı yapmıştır. 2003-2011 arasında galatasaray ve fenerbahçe çekişme yaşamış olsa da 2011’den sonra bariz bir galatasaray dominasyonu yaşandı. sadece kupa sayısı değil popülarite anlamında da. şöyle ki olumsuz anlamda olmayan magazinsel olaylar diyelim. icardi’nin bu sene saha dışında yaptığı reklam hepinizin malumu. şarkı mevzuları, çapkın adam, ikonik gol sevinci, erkekleri bile kendisine aşık eden yakışıklı ve mevkisinin en iyisi gibi reklamlarla saha dışında başta kendisine takım arayan çocuklar dahil büyük bir kitleye ulaştı. kısacası top oynayan çocukların ismini haykırdığı isim, futboldan anlamayan kadınların bildiği nadir isim oldu. işte benzer bir reklamı 2011’den itibaren muslera(3. rengimiz yeşil oldu resmen her yerde yeşil formalı polarlı taraftarlar var), melo(anlatsam destan olur), sneijder, drogba, burak yılmaz(ronaldo taklidi bile sükse yapmıştı), belhanda, gomis(o sen olsan bari), onyekuru, falcao(geldiğinde yer yerinden oynamıştı), kerem(harry potter effect) yaptı. fenerbahçe buna karşı koyamadı. beşiktaş yaşadığı şampiyonluklar ve benzer futbolcular ile çocukların bir kısmını kapmıştır ama ağırlık galatasaray’da olmuştur diye düşünüyorum. 13 yıldır kısa süreli bocalamalar dışında hep zirvede olmak büyük iştir. icardi son bayrak taşıyıcımız oldu. umarım bu etkiyi devam ettirir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın