• 9
    fatih hoca'nın kendini gayet güzel ifade ettiği toplantı. birkaç kısım harici bence gayet iyiydi. yapılan eleştirilerle ilgili uzun uzun konuştu, özellikle taraftarın yaptığı eleştirilerle ilgili. kötü oynadığımızı söyledi o da. oyun planını, sahada yapmak istediklerimizi detaylı taktik analiz yapmasa da anlattı. adamın oynatmak istediği oyunu beğenirsin beğenmezsin, kendince başka fikirlerin vardır, bunlar hep ayrı konular sonuçta. şimdi benim hoca'dan beklentim anlattıklarının çalışmasının yapıldığını sahada görmek. bunun için de üstü kapalı zaman istedi zaten. bekleyip göreceğiz.
  • 10
    hocanın burdaki çoğu yazarla aynı fikirde olmadığını gördüğümüz toplantı. burada galatasaray’ın 2 yıldır kötü futbol oynaması başlığı açılırken hoca bugün 2 yıldır güçlü bir oyun yapımız var ve şampiyon oluyoruz dedi. ayrıca çift forvete dönebileceğinin sinyalini pek verdi diyemem. biraz soğuk bakıyor gibi 4-4-2’ye. orta saha oyuncuları form tutarsa onu da deneriz dedi ama yine de soğuk bakıyor gibi heldi bana çift forvetli sisteme.
  • 12
    fatih terim hocamı severiz, kendisi galatasaray kulübü için teknik direktörden öte bir figür.
    basın toplantısında da takımımızın iyi olmadığını belirtti.

    geçtiğimiz yıl da 24 ekim 2018 galatasaray schalke 04 maçı sonrasında "galatasaraylılar şunu çok iyi bilmeli ki, değişeceğiz, bir anda olmuyor, yavaş yavaş değişeceğiz, biz de farkındayız" demişti.

    sene sonunda kadroda büyük revizyon yaptı, oyuncu grubu olarak değişmenin sinyalini göstermişti.
    kadro değişti belki ama bizim oyun sistemi olarak da değişime ihtiyaç duyduğumuz aşikar.

    ancak hoca oynadığımız oyunu beğenirse bu kabullenilemez işte.
    nitekim basın toplantısında 28 eylül 2019 galatasaray fenerbahçe maçı için maçın büyük bölümünde* iyiydik, pozisyonlarımız vardı dediğinde kafamdan aşağıya kaynar sular döküldü.

    ben başka bir maç mı izledim?

    hakeza geçtiğimiz yıl, berbat oynayıp ezim ezim ezildiğimiz 6 kasım 2018 schalke 04 galatasaray maçı'ndan sonra da ne demişti hatırlayın.
    "ilk yarı şampiyonlar ligi'ne uygun oynadık, burada böyle oynanıyor"
    oysa maçı hepimiz aynı maçı izledik, hiçte hocamın söylediği gibi oynamamıştık.

    yapma işte hocam, şunu söyleme allah rızası için söyleme.
    5 kuruşluk top oynadığımız yok. birbirimizi kandırmayalım.
  • 13
    fatih hoca, günümüz futbolunda ör: 4/4/2 gibi dizilişlerin çok önemli olmadığını maç içerisinde sürekli diziliş değiştirilebildiğini, iyi oyun için ilk 11'de bulunan futbolcuların birbirleriyle daha çok maç yapmış olmaları gerektiğini yani zamana ihtiyaç olduğunu söyledi.
    şahsen bundan sonra galatasaray ile ilgili artık teknik, taktik, diziliş, kulübün çeşitli sorunları vb. hakkında kafa yormayacağım sadece takımımı destekleyeceğim, maçları izleyeceğim. fatih hoca rahat durumda ben neden kendime işkence edeyim ki?
  • 14
    ayrıca tahmin edildiği gibi teknik-taktik-diziliş konularını çok önemsemediğini bir kere daha duyduk hocadan. bunların günümüz futbolunda çok önemli olmadığını, oyunun değiştiğini, tek bir sistemle maç bitirilemeyeceğini belirtti. yani biz oynadığımıza "kaos" futbolu derken çok da haksız değilmişiz. hocanın da haklı olduğu yerler var elbet ve hoca'dan daha iyi bilecek değilim ama ben takımımın öncelikle tarif edilebilir, güçlü bir oyun şablonunun ve sisteminin olmasını, alternatif-eklektik versiyonları ihtiyaç duyduğunda "belirli bir amaçla, bilerek" oynayabilmesini beklerim. yoksa işte ortaya çorba bir oyun çıkıyor. ayrıca hoca da "güçlü oyunumuzdan" bahsetti ama bunu teknik,taktikle,dizilişle değil topa sahip olmakla, rakibe top vermemekle açıkladı. ha 2 yıldır oynadığımız "güçlü" oyunumuzun ne kadar güçlü olduğu da ayrıca tartışma konusu. son olarak oyun hızına kavuştuğumuzda topa sahip olma felsefesi ile daha etkili oyunlar ortaya koyacağımızı da ekledi. yine de garip duygular içinde izledim. takımda maalesef şu an çok sorun var ve hoca da farkında. 3 kere oynanan oyundan memnun olmadığını söyledi ama reçete konusunda sanırım takım gibi hocanın da zamana ihtiyacı var. bekleyip göreceğiz.
  • 16
    fatih hoca belki çok iyi ifade edemedi ama bence çok doğru bir modern futbol tanımı yaptı ya da yapmaya çalıştı diyelim. modern futbol eski tabirlerle açıklanamaz bir noktada. uç örnek olabilir belki ama trent arnold savunma oyuncusu mu hücum oyuncusu mu mesela. savunma puanı 100 üzerinden çabukluğu sayesinde 70-75 olsun hücum özellikleri 80-85 ama dizilimde defansta gözüküyor. firmino hücum ve savunma puanları benzer olabilir ama en uçta oynuyor, klopp'un sistemine cuk oturuyor hep problem çözücü oluyor. bir çok takımın sahaya maç başlarken dizilişi ile ortalama oyun yerleşimine baktığınızda dağlar kadar farklar var.

    çoklu görevler artıyor, hız artıyor, farklı şekillerde deneyebilirsiniz farklı çözümler üretebilirsiniz demek istedi bence hoca. geçen sene onyekuru ile önceki sezon rodrigues-gomis ile çözmüştü. bu sene hız işi zor tabi ama hoca illa çözüm bulacaktır biraz sabır gerekiyor.
  • 17
    4-4-2 için kadronun oturmasını ve çok net 2-3 tane forvet transferi beklediğini söyledi. bir ara 6 tane forvet ile oynuyorduk bir ikili çıkarıyor diğer ikili giriyordu dedi. genel tabloya bakınca devre arasından sonra bir ihtimal gibi geliyor belki cl sonrasında haftada 1 ziraat kupası maçları ile 2 olacak şekilde elinde babel-adem-falcao üçlüsünden ikiliyi kullanır ama başka bir oyun ile vaad ettiklerini gerçekleştirmek istiyor.
  • 19
    sahsi gorusum fatih hoca'nin bu toplantidaki 28 eylül 2019 galatasaray fenerbahçe maçıyla ilgili yorumunun yanlis anlasildigi yonunde. derbi sonrasi sosyal medyada oyle bir intiba olustu ki sanki fenerbahce maci domine etmis, biz 1 puanla zor kurtulmusuz. hocanin vurguladigi 15-65 arasi bolumu hatirlayalim. lemina'nin iki iyi sutu, altay'in iki iyi kurtarisi. nagatomo'nun karsi karsiya dengeli bir vurus cikaramayip harcadigi pozisyon. falcao'nun kendini biraz geride tutabilmis olsa yine atacagi ofsayt golu. yine lemina'nin hakem ekibinin son derece organize ve profesyonel sekilde pozisyonun en basina donerek iptal ettirdikleri penalti pozisyonu. ayni 50 dakikalik surecte fenerbahce'nin yarattigi ne firsat var derseniz, tolga cigerci'nin diregin hafif yanindan auta giden beklenmedik plasesi disinda herhangi bir firsat yok.

    hoca ozetle sunu demeye calisiyor. biz kotuyuz, oynadigimiz oyundan memnun olmadigimi zaten bu toplantida defalarca belirttim. istediklerimizi yapamiyoruz, yeterince tempo ve hucum varyasyonu yaratamiyoruz. ama bizim kotu halimiz bile bu kadar ovulen fenerbahce'den daha fazla net pozisyona girmis, macin buyuk cogunlugunda hakimiyet kurmus. enseyi karartacak bir durum yok, medyanin gazina gelip fenerbahce cok iyi oynuyor, galatasaray cok kotu sanmayin. 2-3 mac sonra toparlariz, yine lider oluruz. yeter ki taraftar bize destek olsun.

    diyebilirsiniz ki madem bunu demek istiyor, fenerbahce'nin adi niye gecmiyor basin toplantisinda? bunun da cevabini bu basin toplantisinin hangi spor organizasyonu icin yapildigini dusunurseniz kolayca bulabileceginize inaniyorum (bkz: uefa şampiyonlar ligi). dolayisiyla negatif yonlere takilmaya gerek yok, bulundugumuz yerin farkina varip 1 ekim 2019 galatasaray psg maçında takimimiza tam destek olmaya odaklanalim arkadaslar...
  • 20
    hocanın sosyal medyada ve burada "4-4-2 oyna, 3-5-2 oyna" vs. şeklinde yapılan eleştiri ve talepleri okuduğunu, değerlendirdiğini ifade eden açıklamaları ile sanırım en güzel ve en doğru cevabı verdiği basın toplantısı olmuştur.
    bu konuda içtenlikle cevap veren hocama bir futbol sever olarak öncelikle teşekkür ederim.

    hocanın dediği bana da mantıklı geldi çünkü burada da yorumlarımızı paylaşıyoruz. bizler 4-1-4-1 yada 4-3-3 dizilişi ile oynuyoruz diyoruz ama maç içinde takımın farklı sistemlere geçiş yaptığını gözlemleyebiliyoruz. bana kalırsa en doğrusu da bu düzendir. takımda birden fazla mevkide görev alabilecek oyuncular var. bu oyuncular maç içinde farklı görevler üstelenebiliyorlar.

    hocanın altının çizilmesi gereken bir diğer açıklaması da; yeni kurulmuş bir takım olmamız. gerçekten bazı oyuncular maçlarda ilk defa yan yana oynuyorlar. misal belhanda - lemina fb maçında ilk defa birlikte oynadı. falcao daha sadece 3 maç forma giydi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın