2024-25 Türkiye Süper Lig 25.Hafta Maçı
20:00 Ali Sami Yen Spor Kompleksi Rams Park
0 - 0
Özeti İzle
  • 504
    takımın tek oyun planı stoperlerden osimhen'e uzun top şişirmek olacaksa, hem tribünlerin hem de takımın 20. dakikada mental olarak kırılıp kaybedeceği maçtır. tıpkı içerdeki az alkmaar, young boys, geçen sezonki fenerbahçe maçları gibi. 20. dakikada maçı kaybedeceğimizi anlıyoruz ne yazık ki. bunun mücadeleyle de bir alakası yok, oyuncular gayet mücadele ediyor ve istiyorlar ama oyun sistemimiz yüzünden sahanın her alanında rakiplere eziliyorlar.
  • 506
    kaç gündür maçla alakalı taktik teknik vs. yorum varsa dinlemeye çalışıyorum, sürekli kafamda nasıl olur diye düşünüyorum. bu maç öncesi bu başlığa son yazım. daha da beklentimi yükseltememe gerek yok. düşürmek faydalı.

    öncelikle içimizde bulunduğumuz durumu değerlendirmek lazım diye düşünüyorum. geçen sene ve bu sene avrupa’dan bize yakışmayacak oyunlarla orta sınıf takımlara elendik. bunu özellikle galatasaray’ın 90lardaki avrupa başarılarını görmüş herhangi bir taraftarın kabul etmesi mümkün değil. burada hemfikiriz. bu moral bozukluğu, okan hocanın basit doğruları uygulayamaması hepimizde hayal kırıklığı yarattı. çoğumuz bir ceza görmek istiyoruz ama o an şu gün değil. ilk alkmaar maçından sonra ben umudumu sıfırladığım için, ikinci maçtaki sonuca çok takılmadım. ama oynanan oyun, ilk 11 tercihleri çileden çıkartmasına rağmen, ön kabul olarak uefadan tescilli takımın maçına konsantre oldum. bu maç bizim bu senede ipi göğüsleyebilmemiz açısından kritik maç. o yüzden bütün eleştirilerimi, isyanımı dondurdum. bu sene şampiyon olalım, yıl sonu zaten hep beraber birbirimize gireriz bu konularda.

    diğer taraftan da maçın hakem ataması, tff başkanı denilen şahsiyetin açıklamaları, uefadan tescilli takımın her türlü pisliği yapması, acun’un açıklamaları, kulübümüzün değerliği yalnızlığı ve üzerine gelinmesi ile kimse kusura bakmasın, ben takımıma ortam bu haldeyken avrupadan elendik diye bu maç öncesi gönül koyamam. her galatasaraylının şu an içinde bulunduğumuz durumdan farkında olması lazım. adil ve herşeyin doğru olduğu bir ortamda rekabet etmiyoruz.

    maçın ilk 11 ile alakalı herkes hemfikir. okan hoca bu sefer umarım inat etmeyecektir. mertens karakterine, oyununa bayıldığım, lise en arka sırada beraber geyik yaptığım arkadaşım gibi. çıkar kendisi der, hoca beni bu sefer oynatma diye. ilk 11 başlamaması gerektiği malum.
    maçın bizim açımızdan x factorünün franky olacağını düşünüyorum. ortaları, içeri kıvrılmaları, orta sahayı fazlalaştırmasıyla çok işimize yarayacaktır.

    maçın önemli noktaların bir yinelediğim gibi takım ve tribünce sakin kalıp, provokasyona gelmemek. gergin bir ortam bize hiç yaramıyor, yaramadı.

    son sözüm taraftara. maça gidecek taraftara çok iş düşüyor. müthiş bir ortam yaratmalılar. telefonlarınızı bırakıp anı yaşayın. şimdiden hepsinin emeğine sağlık.

    sözün özü, önemli bir maça çıkıyoruz. bu maça gelene kadar olanları düşününce normal bir maçtan söz edemiyoruz. umarım yaradan yanımızda olur. attığımız gol, yediğimiz ofsayt olur. ben uefadan tescilli takımın sevinmesini istemiyorum. o akşam kazanıp, bide bunlar üzülünce vücut ekstra seratonin salgılıyor. hakkımızda hayırlısı.
  • 507
    öncelikle üşenmeyip eski entrylerime bakarsanız okan buruk’u en şok eleştirenlerden biriyimdir.
    öyle totemci gerçeklikten uzakta yorum yapmaktan da kaçınırım.
    gerçekten inanmadığım hiçbir durum için buradaki ya da çevremdeki insanları gaza getirmek için de konuşmam.
    gelelim şimdi bu maç hakkındaki düşüncelerime;
    futbolun gerçekten basit gerçeklerle iyileştiğini düşünüyorum. galatasaray’ımızın kadrosu da formu da özgüveni de öncelikle rakibimizden iyi. bakmayın siz öyle algı çalışmalarına.
    kadromuzun ihtiyacı olan tek şey ateşleyici bir moral ya da unsurdu. icardi’den sonraki oyundaki düşüşte bence sadece bundan dolayı.
    şimdi lemina, frankowski ve eren gibi takıma hem ateşleyici güçler eklendi hem de futbolcularımızın psikolojisinde güçlü olan biziz algısını tekrar oluşturdu. zaten rize’deki kenetlenmede bunu gördük.
    hücumdaki oyuncu, kanattaki oyuncu benim arkamda eren var frankowski var ortasahada lemina var diyecek daha korkusuzca pres yapacak. top ayağındayken daha özgüvenli oynayacak.
    tek başına lemina bile ateşleyici güç olmaya yetecekken, beklerde de hem hücumda hem savunmada iki kaliteli isim eklendi. stoper ikilisi bence yine en iyisi bizde.
    futbol takım oyunu eksik parçalarla güzel sonuç ortaya çıkmıyor.
    bizde eksik parçalarımızı tamamladık ve kusursuz bir takım olduk.
    bir örnek vermek gerekirse bjk birkaç takviyeyle geçen seneye oranla nasıl çehresi değişti bir hatırlayın.
    çok fazla uzatmadan biz kadro olarak eksiklerimizi tamamladık. kadro kusursuz, psikoloji yerinde üstüne hem takımda ateşleyici güçler var hem de rakibin algılarını çirkinlerini görüp bunları boşa çıkarmak isteyecek karakterli futbolcular. ekstra motivasyonu da az maçını unutturmak isteyeceklerdir.
    bu işin %50 si kadro kalitesiyse %50 si psikoloji ve özgüven.
    bizde her ikisi de mevcut.
    o yüzden orta hakem acun, var ali koç olsa da biz bu maçı kazanacağız.
    maç sonu bu entry’i editlerim.
    benim onbirim de aşağıdaki gibi ki bence okan hoca onbirde de herkesi ters köşe yapacak ama yinede kazanacak.
    muslera
    frankowski davinson abdülkerim eren
    yunus torreira sara lemina barış
    osimhen
  • 509
    https://x.com/...GqxJkJASXGbMbADHmyGg

    alıntı

    sloven hakem vincic maribor’un maçlarını yönetmiyor, neden? diyorlar ki maribor doğumlu olduğu için yönetmiyor. slovenya’da ljubljana doğumlu hakem ljubljana maçını yönetebiliyor. demek ki vincic’in farklı bir durumu var. bu adam şampiyonlar ligi’nde maç yönetebiliyor ama maribor’un maçlarını yönetemiyor.

    alıntı

    bu maç için kurbanlık koyun gibi pazartesiyi bekleyip, “hakemi de yeneceğiz, isterse acun hakem olsun onun yönetiminde bile yeneriz, yenemiyorsak zaten bize yuh” gibi hamasi söylemlerde bulunmamıza hiç gerek yok.

    bu maça bu kadar organize olup, bütün temayülleri yerle bir etmelerine bu kadar aciz görünemeyiz. kendimizi bu kadar dışarda bırakıp gücümüzü aklımızı alay konusu haline getiremeyiz.

    büyük bir ihtimalle yönetim şu an başka yoğunluklarla meşgul ve maçı bekliyor, ama.

    ivedilikle maça avrupa futbolunda güç sahibi kişileri davet etmeliyiz. uefa başkanı gelmedi tamam lakin sansasyonel durumlar olması halinde gözleriyle görüp kamuoyu oluşturacak insanlar tribünde bu maçı izlemeliler. fenomenler olur, dünyaca ünlü futbolcular olur, olur da olur.
    maç yayının haklarına erişme imkanı olan ülkelerin ve kuruluşların temsilcilerine bu maçın önünün anlatılması gerekir.
    statta, koridorlarda profesyonel güvenlik ekiplerinin sayısının arttırılması sağlanmalı. oyuncuların bılunduğu alan dahil. herhangi bir taşkınlığa izin verilmesinin önüne geçilmeli ve hatta rakibin ohal şartlarında olunduğu halini hissetmeleri sağlanmalıdır. yerlilere etki etmese de rakip yabancı oyuncularını titretecek gerginlik yaratılmalıdır.
    vip ve protokol tribünlerine girecek kişiler kati suretle güvenlik acziyetine uğramamak adına, ismine bakmadan kontrol edilmelidir. asla ve kat’a wanda ya da l-gantenin stada girişine izin verilmemelidir.

    yeter artık ne yaparsa yapsınlar biz yine de efendi olalım, nezaketimizden taviz vermeyelim saçmalıklarına. adamların bu dikta yapılanmasına karşı sakin abi tavırlarından, vur ensesine al lokmasını denilen kişi olma halinden sıyrılalım artık. biz kendimizi bilsek de, görünen maalesef bu. son dönemde yemediğimiz şamar kalmadı. kendinize gelin ey yönetim!
  • 510
    milliyet gazetesinin iddiasına göre 4-3-3 olarak sahaya çıkacakmışız. mertens kenara çekilip lemina oynayacak. iddialar:

    - 4-3-3 sistemi ile sahaya çıkacak.
    - mertens yedek başlayacak.
    - orta saha kurgusu torreira-lemina-sara üçlüsünden oluşacak.
    - beklerde frankowski ve eren elmalı olacak.
    - stoperde ise sanchez-abdülkerim ikilisi görev alacak.
    - kaleyi muslera koruyacak.
    - cuesta kulübede olacak.
  • 511
    niye bu kadar gerildiğimizi anlamadım. az bir sakin olun allah aşkına!

    1. stada giden taraftar koreografi yapmayacak, sataşma vs. mevzularına karışmayacak ve sadece sahadaki oyuna odaklanacak!

    2. okan hoca da doğru düzgün bir 11 ve taktikle sahaya çıkıp fişi çekecek. kalkıp da mertens, cuesta, kerem falan sürmesin sahaya bir zahmet!

    not: hakem konusunda herkes gibi ben de endişeliyim ama artık çok geç! bu konuda esas konuşması gereken yönetim susuyorsa burada yapacak bir şeyimiz yok. zaten her hafta ekstradan hakemi de yeniyorduk. bizim için yeni olmayacak.

    (bkz: allah yardımcınız olsun)

    (bkz: iyiler mutlaka kazanır)
  • 512
    son derece uyanık olmamız gereken maç. asla sahaya yabancı cisim atılmamalı. söv, say ama atma. önde olduğumuz anda en ufak bir olayda içeri girecekler, gözlemci vs herşey ayarlanmıştır. verilecek ceza bile bellidir. (puan silme, saha kapatma vs vs) bu kadar da olmaz demeyelim. bu sezon "bu kadar da" olmazların hepsi oldu.

    takımımıza güveniyorum. aslanlar gibi çıkıp istediğimiz sonucu alacağız.
  • 513
    öncelikle şunu iliştireyim, genel yönelimi de merak ediyorum;

    https://anketinho.com/6925

    bu hafta 20 şubat 2025 galatasaray az alkmaar maçından sonra sinan yılmazın güzel bir değerlendirmesi oldu. 30+ yaşında star'da cl maçları ile büyümüş galatasaraylılar için doğal rakip fb değil, roma juventus ne bileyim real gibi takımlardır diye. gerçekten fb ile sidik yarışı zerre ilgimi çekmiyor. benim için lig sadece avrupa'ya katılım için bir araç. ligdeki başarının bizim ne kadar rahat avrupa'ya katıldığımızı göstermesi dışında bi anlamı yok benim nezdimde.
    belki bilen 3-5 kişi vardır iyi bir okan buruk savunucusuydum, bu sene içeride 3-3 biten kiev maçına kadar. burada sezon sonu değişim tarafına daha yaklaşmaya başladım. bahsettiğim bu haftaki az maçı ve öncesindeki rize maçında, ikisinde de buruk'un mertens'le başlayıp 45'te çıkarması, 2 maçta da neredeyse birebir aynı hataları ve değişiklikleri yapması sonrası artık netleştim. bu sene direkt avrupa'ya katılacak şekilde, yani şampiyonlukla gemiyi limana yanaştıralım ve bu birlikteliği sonlandıralım.
    bu maç içinse, maçtan umutlu olmamın tek sebebi sanırım lemina. lemina'nın tek başına maçı alacağından falan değil de genel anlamda leminalı kurgunun zorla buruk'un hatalarını telafi edeceğini düşündüğüm için umutluyum. tabi bir de frankowski'nin 'futbolcu' olmasından kaynaklı pozitif bir durum var. bunlar olmasa, bu sene bizi avrupa'da rezil eden düşük bütçeli takımlarla çok benzer bir oyun anlayışı olan fb'den 3 puan alacağımıza dair umudum 0 olurdu.
    sonuç olarak buruk'un artık bir kredisi kalmadı. avrupa'da 2-3 maç değil, istikrarlı biçimde sistem takımlarına madara olan hiçbir hocanın da bundan sonra gs'da kalıcı olamayacağını bilerek göreve başlaması lazım. avrupa yoksa destek yok. kimse kusura bakmasın.
  • 514
    yunus oynayabilecek durumda ve formdaysa; günay derbi atmosferini kaldırabilecek gibi görünüyorsa teknik ekipçe ideal 11 böyle olmalıdır.

    ----------------------günay
    frankowski - davinson - abdulkerim - barış
    -------------- torreira ---- lemina
    sallai ---------------- sara ---------------- yunus
    ---------------------osimhen

    ama muhtemelen günay'ın genel olarak derbiyi kaldıramayacağı ve muslera'nın derbi performansı da göz önünde tutularak ve de yunus'un maç eksiği dikkate alınarak şöyle bir 11 ile çıkacağımızı düşünüyorum. umarım yanılmam.
    ayrıca mertens ile başlarsak 45 dakikayı çöpe atmış oluruz. bu çok kritik bir tercih olacak. (son 20-30 dakika sonradan girip maça etki edebilir.)

    ----------------------muslera
    frankowski - davinson - abdulkerim - eren
    -------------- torreira ---- lemina
    sallai ---------------- sara ---------------- barış
    --------------------- osimhen
  • 518
    her şey şer odaklarının tekelinde ve ayarında.
    hakemi ayarladılar, tff, mhk, karşımızda, üstüne üstlük sosyal medyada yığınla ama yığınla algı olayları sarı kart, kırmızı kart görmediler olayından tut bir çok mevzuya kadar.
    bunlar da yetmez bazı galatasaraylı gibi görünen hesapları kullanarak formu düşük oyunculara saldırtma niyetleri var.
    yetmezmiş gibi hocayı da yem ettiriyorlar.
    üstüne üstlük mert hakan gibi it oyuncularını da maç önü itlik yaptırarak seyirciyi galeyana getirecekler daha da fazla.
    erden timur 2 ay evvel dedi ötesi ve fazlası var.
    bunların derdi şampiyon olalım her yol mubah fazla fazla fazla kötüler. çok dikkatli olup sakin kalıp bunlara akıllıca davranmak gerek. istedikleri her manada bizlerin ve takımın saldırması temkinli olalım. bizim değil onların ihtyacı var puanlara.
  • 519
    gereksiz gerginleşiyoruz maçla alakalı. bir kere rakip az alkmaar değil orayı geçtik. kadro da o maçtaki kadro olmayacak. bu arada maçın ilk ayağını 4-1 kaybetmedik, 3-1 kazandık. genel toplamda 6 puan öndeyiz. kafayı yorduğumuz şeyler mert hakan soytarılık yaparsa taraftar tahrik olursa maç tatil olursa bla bla. hakem acun'un kankası bizi doğrarsa vs. elit kategorideki bir hakem işi gücü yok fener'e arka çıkmaya mı gelecek? geçelim bu işleri. herhangi bir türk hakemden daha mı kötü yönetecek. ayakta kalan maçı kazanacak, onlara göre çok daha diri bir takımız. aslanlar gerekeni yapacaktır. pazartesi saat 22:00 sularında taştaş geçiyor olacağız. sakın kalmakta yarar var. kazanmak zorunda olan ve deplasmana gelen taraf onlar. anderlecht illüzyonu son bulacak canınızı sıkmayın. rize ve konyaspor'u nasıl yenebildiklerini gördük. karşılarında alelade bir anadolu kulübü değil galatasaray olacak.
  • 520
    yabancı hakemin sahaya madde atma ve seyircinin sahaya girmesi gibi olaylara sıfır toleransı olacağını ve maçı tatil edebileceğini unutmayalım. bence karşı tarafın asıl planı da bu. maçı tamamlatmadan hükmen yenilmemiz için bir senaryo uygulayabilirler. aklıma her şey geliyor ve bunlardan her şeyi bekliyorum. mesela bir oyuncu tahrik edici bir tişört giyer, üstünde yazı resim vs. bir şey olur tribün aşağır iner. bir oyuncu taraftara el kol yapıp diyaloga girer ve taraftar sahaya atlar. veya gol yersek tahrik edici bir sevinç olur, birine şişe isabet eder yalandan kanama ve sakatlık tiyatrosu yapılır falan filan.

    bunların hiç birine fırsat vermeden ıslık ve tezahüratla takımı desteklemeliyiz. maç 90 dakika oynanır ve tamamlanırsa kaybetme ihtimalimiz yok denecek kadar az. beraberlik dahi bizi %80 şampiyon yapar. maça gelecek herkes provakasyona gelmeden ve maçın iptaline sebebiyet verecek bir hareket yapmadan maçı izlesin lütfen.
  • 523
    oynadığımız oyun ve son dönemdeki olumsuz gelişmeler, açıklamalar üst üste gelince favori çıkmıyoruz.

    ancak; ümitli olduğum bazı noktalar var.

    birincisi; fenerbahçe'nin, son dönemde üçlü savunma ile aldığı galibiyetlerin suni olduğunu düşünüyorum. görece zayıf rakipler karşısında, çok sayıda faktörün üst üste gelmesiyle aldılar galibiyetleri.* tahmin ettiklerinden de çok pozisyon verdiler rakiplere. tabi gönül ister ki djiku başta olmaka üzere stoperleri maça yetişemesin ve geri üçlüyü yine levent mercan, amrabat, mert müldür gibi oyunculardan bazılarıyla oluşturmaya devam etsinler. dörtlü çıksalar bir tık daha favori görürdüm hatta ama bakalım. inşallah hayalimdeki gibi olur saha içi de.

    ikincisi; fenerbahçe, ligde tepedeki takımlara karşı çok zorlandı bu sezon. eli ayağı düzgün takımlar hep zorladı. avrupa'yı da dahil ettiğimizde galatasaray seviyesinde ve kadro değerine yakın takımlarla da ya oynamadılar ya kaybettiler deriz. özellikle bu üçlü macerası için onlar adına da ilk ciddi sınav olacak.

    üçüncüsü ise fenerbahçe'nin, bizim zorlandığımız tempolu ve genç diyebileceğimiz takımlarla bir ilgisinin olmaması. aksine son derece uyuşuk, yaş ortalaması yüksek bir takım. bu da bir avantaj olabilir.

    tekrar tekrar olumsuzlukları döşemeye gerek yok. onları zaten herkes biliyor, yazıyor.

    gazamız mübarek olsun.
  • 524
    sosyal ve dijital medyada yazılan on birleri görüyorum ve gerçekten hayret ediyorum. sara'nın barış alper'in bu performanslarıyla on birde oynamamaları gerekiyor. keza mertensin de öyle. çıkmaza girilen nokta ise yunusun hazır olmaması. aslında kim nerede nasıl oynayacağı değil de oyuncular bu maça yüzde yüz motivasyonla çıkabilecekler mi diye sorgulamalı. takım içi sarsılan güvenin ve motivasyon kaybının önüne geçilebilecek mi? normal şartlar altında fenerbahçe'yi yenememek için bir neden göremiyorum. son olarak okan hocayı tanıyorsam 3 lü savunmayla çıkacaktır. hatta şöyle bir on bir : lemina, davinson, abdülkerim, frany, sara, torreira, sallai, barış, mertens, osimhen gibi bir on bir beni şaşırtmayacaktır. kalede de muslera'yı oynatacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın