• 10
    4. turda harika müsabakalar sonucunda açık kategoride letonya'nın 2.5-1.5 ile yendiğimiz, kadınlarda ise 5 numaralı seribaşı ukrayna ile gülenay aydın'ın son maçındaki galibiyeti ile 2-2 berabere kaldığımız olimpiyatlardır. açık kategoride 22. başladığımız olimpiyatlarda 12. sıraya kadar yükseldik. kadınlarda da 16. başlamıştık ve şu anda 9.'yuz.

    sıralamada bu denli yükselince artık zurnanın zırt dediği yere doğru geldik ve açık kategoride magnus carlsen'li norveç ile eşleştik. kadınlarda da 3 numaralı seribaşı polonya karşımıza gelecek. açık kategoride ilk masada mustafa yılmaz'ın magnus carlsen'in karşısına çıkarak muhtemel bir yenilgiyi üstlenmesi en ideal senaryo. 2. ve 3. masada sırasıyla ediz gürel ve yağız kaan erdoğmuş'un fark yaratmasını bekleyeceğiz. kendilerinden elo olarak daha yüksek isimlerle karşılaşacaklar ama mevcut form durumları çerçevesinde 1 galibiyet ve 1 beraberlik masada olası sonuçlar arasında duruyor. 4. masada da artık vahap şanal'ın bir galibiyet kazanmasını bekliyorum. 2.5-1.5 mükemmel olur ama 2-2 kalırsak da koyar cebime devam ederim.

    kadınlarda da gm'si olan az sayıda ülkeden birisi olan polonya ile oynayacağız. hiçbir masada favori olmayacağız ama yine çok iyi bir olimpiyat geçiren gülenay aydın'dan 4. masada muhtemel bir beraberlik ve buraları genellikle iyi oynayan betül cemre kadıoğlu ile 2. masada yine bir beraberlik masadaki sonuçlar. ekaterina atalık ve kübra öztürk'ün o anki performansına göre sonuç şekillenecektir. 0.5-3.5 ile kaybetmemiz beni şaşırtmaz ama umarım 2-2'ye olabildiğince yakın bir sonuç alırız. averaj da önemli olduğundan kaybedeceksek bile nasıl kaybettiğimiz önemli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın