• 805
    hermoso olmamış, rabiot gelmemiş çok da önemli değil. yönetimimiz en iyisi için çalışıyor arkadaşlar. ibrahim hatipoğlu ne demişti, taraftar bize inansın, güvensin. inanalım, güvenelim ki transfer olsun arkadaşlar. zaten bu güne kadar da hep güvenilecek işler yaptılar. mesela ben real madrid'in yerinde olsam bellingham'ı falan dolaba saklardım. en iyisi için bekleyen bizimkiler her an imza attırabilir.

    (bkz: cenk ergün ibrahim hatipoğlu ikilisi)
  • 807
    tarih 14 temmuz 2024
    https://x.com/.../1812547990562676921

    --- alıntı ---

    bizimkilerin nasıl yemek yediğini bilmeyenlerin hala var olduğunu görmek bizleri şaşırttı.

    uygun olduğu düşünülen listedeki herkese teklif yapılır, ilgi gösterilir, eylül 1'den sonra kalan alınır. 2 senedir taktik budur!..

    her teklifi yazsak sayfalar yetmez..
    gaza gelmeyin!
    --- alıntı ---

    bugün 1 eylül ve gerçekten de dediği gibi herkese teklif gitti, wendel'ler ile başladık sara'lar ile bitirdik takımda sol bek yok, getirecekleri adam da müptezel alemci, sağ beke aldıkları adam 45 kilo çocuk gibi fiziği var. totalde 45-50 milyon euro para harcamış olacaklar ve aldıkları oyunculardan bir tane elle tutulur adam yok.

    bu twiti ilk gördüğümde yok ya olamaz öyle bişey demiştim. bugüne geldiğimizde haklı olması çok canımı sıktı.

    şurda fm oynayan 2 arkadaş yürütsek transfer işini bunlardan daha iyi iş çıkartırdık. en azından komisyon yemezdik.
  • 808
    elimizde cok kanat var diyerek oguz aydın' fenerbahce'ye verip, ilk basta zaha sonra da muhtemelen ziyech ile yollarımızi ayıracagimiz sezondur. devre arasında ayrılan sasha boey'in yerine 8 ay sonra jelert'i alip 2 senedir eksik olan orta saha transferine 40 milyon euro harcayıp, takımı bu kadar eksik bırakmak hakikaten buyuk bir futbol aklı ve yetenek ister. emegi gecenleri kutlarım, tebrik ederim.
  • 809
    tam tahmin ettiğim gibi sportif direktör yokluğundan, futbol aklı eksikliğinden dolayı azap şeklinde geçmiş transfer dönemidir.

    erden timur olsa da sıkıntı yaşayacaktık, erden timur yokken bu sıkıntılar rezilliğe dönüştü sadece.

    çözüm belli, akıl edecek kadro yok. tabandan da baskı gelmiyor. taban şöyle diyor: “takıma yıldız getir ağam”. ağa şimdi yıldızı getirir ve tabanı biraz susturur.
  • 811
    40 milyon euro harcadık ama yaptığımız en iyi transfer yaka paça yönetimden gönderilen erden timurun bonservissiz anlaştığı batsuayi. maliyetinden bağımsız sarayı beğendim ve bence çok katkısı olacak ancak 3 oyuncuya(fransa'dan gelecek sol bek dahil) 40 milyon euro ve takımı üst seviyeye çıkarır diyebileceğimiz bir oyuncu olmaması ve hala 2-3 tane transfer beklememiz durumun berbatlığını açıklıyor.
  • 815
    nando/günay -----> nando/günay
    aurier/kaan -----> jelert/kaan
    davi/nelss -----> davi/nelss/mete
    apo -----> apo
    köhn ----->
    torr/berkan -----> torr/berkan
    demir/ndom -----> sara/demir
    mert -----> mert
    ziyech/bay/tete -----> ziyech/bay/yunus/yusuf
    zaha/aktürk ------> aktürk
    icardi/vini -----> icardi/bats

    oyuncular tamamen okan buruk'un kullandığı şekilde konumlandırıldı. bu transfer döneminde şimdilik 11 mevkinin sadece 1 tanesinde gelişti galatasaray. elias jelert ve gabriel sara için henüz konuşmak erken. ayrıca sara için 8 numara doğru mevki değil. aynı şekilde kaan ayhan için de sağ bek doğru mevki değil. niteliği boş ver, nicelik olarak birçok mevki boş. yönetimi bu kadar berbat bir dönem geçirdiği için kutlamak lazım.
  • 816
    stoperin ile yolları ayırmak mi istiyorsun? aynı anda hem göndereceğin stoperin yerine alacağın oyuncu ve kulübü ile anlaşır, hem de göndereceğin oyuncunun gideceği kulüp ile hem sen anlaşırsın, hem de oyuncunun anlaşmasını beklersin. bu sayede pürüzsüz şekilde transfer işini halletmiş olursun. belki alacağım oyuncuyu ile önceden anlaşmış olursun ve transfer cepte olur.

    ama biz transfer işlerine yeni bir stil getirdik! elimizde tek olan mevkiinin oyuncusunu, yenisi ile anlaşmadan yolluyoruz. üstelik gönderdiğimiz isimden daha kötüsü ile ve daha pahalı olanıyla.
  • 817
    daha önce de yazmıştım ama tekrar etmek isterim. galatasaray gibi dünya çapında, milyonlarca taraftarı olan, marka bilinirliği en yüksek takımlardan olan, türkiye’nin en büyük klübünü neden o dönem hangi yönetici gelmişse, onun vizyonu kadar yönetiyorsunuz? bir kurumsal yapı neden yok?

    3-4 yılda biri geliyor ve tüm galatasaray takımı, transferi onun yapabileceği kadar oluyor. kendi başına bişeyler yapabiliyorsa oluyor, yapamıyorsa bu kadar oluyor işte.

    erden timur geldi öyle oldu, o da anlamıyordu lakin anlayan insanlarla çalıştı, o gidip başkası geldi böyle oldu.

    futbolun başına hangi kriterlere sahip olan yöneticileri seçiyoruz?

    biz mecbur muyuz gelen adamın insiyatifine kalmaya?

    geçen sezonun başına gidelim.
    bu takımın bekleri boey ve angelinho idi. şimdiye gelelim, geleceği söylenen sol bekle birlikte şimdilik harcanan para 40 milyon euro olacak.

    soruyorum, şimdi takım güç mü kazanmış olacak, güç mü kaybetmiş olacak?bu alınacağı söylenen sol bek galatasaray’a ne kadar kalite katacak? para harcayıp takımın kalitesini düşürmek te tam bizim yönetime yakışır.
  • 819
    en kötü transfer dönemi listesi yapılsa ilk 3’e girecek dönem.

    gelecek mevkiler belli, gidecek mevkiler belli iken hiç bir hazırlık yapılmadan başlanan transfer sezonu, şampiyonlar liginden elenerek son bulmuştur.

    sağ bek almadan sağ bek yollama konusunu sol bek almadan sol beki yollamak olarak geliştirdik.
    8 aydır alınmayan sağ bek mevkisi için alınan adam hazır değil diye en kritik maçlarda görev almadı, aldığında da göz dolduran bir performans ortaya koymadı.

    harcanan paralar inanılmaz, geleceğimiz ipotek altına alınarak transferler yapılıyor. aldığımız adamların hiç biri aldığımız paraya elden çıkartabileceğimiz adamlar değil. geçen sene alınan tüm “yıldız” futbolcularımız üç kuruş paralara satıldı yada kiralık gönderildi.

    geldiğimiz noktada 3 sene önce ki hücum rotasyonu ile maçlara çıkıyoruz ama 3 yaş daha yaşlı mertens ve icardi ile çıkıyoruz. keza kalecimiz ve sol stoperimiz de daha yaşlı / ağırlar.
    barış alper dışında elimizde değerli aset yok denilecek kadar az.
    3 yıl öncesine göre hala tatmin edici 8 numaramız yok ve sağ bekte çok daha kötü durumdayız.

    bir takım ancak bu kadar kötü yönetilir, emeği geçen herkese yazıklar olsun.
  • 822
    nokta transfer yaparak güçlenmemiz gerekirken , takım zayıfladı. kalemizde 14. sezonu geçirmekte olan muslera, sezona formsuz başladı. mental olarakta iyi görünmedi. adama bir şey diyemiyorum çünkü bizim dışarıda gördüklerimizi bizzat kendisi yaşadı. aynı girdaplara girip ,çıkmaktan yorulmuştur. stoper hattımız , geçen sezon en iyi denirken bu sezon yerden yere vuruluyor. sanchez sakat. metehan baltacı kendisine verilen şansı iyi değerlendirirse bizim için artı olur. takımın omurgası torreira'nın yanına adam alınmadı onu bekliyoruz hala. sol bekimiz kiralık gitti, diğerinin sözleşmesi feshedildi. elimizde alt yapı oyuncuları haricinde sol bekimiz yok. sağ beke transfer yaptık ama kimseyi oyun ve fizik olarak tatmin etmedi. yabancı kanatlarımız kalmayacak galiba. bu anlamda da geriye gittik. bir nevi toksit ilişki yaşıyoruz onlarla. sara'yı aldık doğru adam olmadığı yazılıyor. martens 38 yaşında. onu tolere edecek asker oyuncular nerede? forvet hattımızda en azından gerileme yaşamadık. elimizde barış, kayhan ve berkan dan oluşan üç jokerimiz var. öyle bir yerdeyiz ki, iki nokta transfer ile bu takım toparlarda, ya da aynı şekilde devam eder. gördüğüm her anlamda en kötü transfer sezonu. şansımız omurgamız iyi. ya vasat olacağız, ya da çıkışa geçeceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın