• 780
    çıkan haberlerden anladığım kadarıyla son günlerinde kulübün sadece bugününün değil geleceğinin de belleneceği transfer sezonu. maaşının bir kısmı ödenerek kiralık gönderilen zahalar, adı anılan 1,68 boyunda vasat kanat oyuncuları, nelsson ve davinson'un toplam maaşından yüksek maaşla ikna edilmeye çalışılan hermosolar, gelmeyen orta sahalar...

    hani bir laf vardır ya *, aynen ondan olacak gibi şu önümüzdeki 3-4 günde bir mucize olmazsa.
  • 781
    mevcut oynadığımız sistemde ısrarlıysak tek çare savunma ağırlıklı elit bir sol bek ve elit bir 10 numara almak.

    stoper gerekli değil bu takıma. nelsson, abdulkerim, kaan, davinson var. sağ bek jelert yerleşecektir. mecbur yerleşecek o yatırıma. orta sahada torreira, sara, kerem, berkan harici ilave düşünmüyor okan hoca. ziyeş, kerem, barış, yunus da kanatlara yerleşecek belli ki dönüşümlü. santraforlar zaten tamam. sara eğer 10 numarada düşünülmüyorsa kesinlikle transfer şart. eğer sara 10 numarada düşünülüyorsa fizikli orta saha şart. eğer ziyeş 10 numarada düşünülüyorsa fizikl bir kanat şart.

    yani sistemimizi öyle zora soktuk ki ne yapacağız haketten bilmiyorum.işin kötü yanı bir de oliveira, zaha, dubois, yusuf gibi etkisiz elemanlarla şişti kadro.
  • 784
    sadece dursun özbek yönetimi özelinde değil, profesyoneller olarak cenk ergün ve okan buruk özelinde de irdelenmesi gereken dönemdir.

    galatasaray’ın genel kurulu bu dönemi iyi incelemeli ve ilgili isimlerin galatasaray’da bir daha görev alıp almaması konusunda çok dikkatli olmalı. hele cenk ergün konusu çok nettir. okan buruk da iyice cenk ergünleşme yolunda. okan buruk için de galatasaray’ın kapıları uzun süre kapalı kalabilir.
  • 786
    yıllık maaşlarını hesaba katmadan gabriel saraya 18 milyon euro, jelerte 11 milyon euro ve batshuayiye yaklaşık 4 milyon euro imza parası verdin, adi bizimle anılan jakobsa 10 milyon euro ve hermosoya yaklaşık 7-8milyon euro imza parası verileceği söyleniyor. yaklaşık 50 milyon euro şaka değil gerçek rakam 50 milyon euro? batshuayi hariç verilen rakamlar hepsi saçmalık. gabriel sara iyi topçu olabilir max bonservis 7 milyon verirsin, jelerte max 5 milyon verirsin. euro şuan 38 tl. bu takım köy takımına ezilerek şampiyonlar liginden elendi. ıcardiye 10 milyon, zahaya 8 milyon mertense 4 miyon olivieraya verilen 3 milyon euro maaşları konuşmuyoruz daha. bu takim bu paralardan sonra nasıl dönecek?
  • 787
    galatasaray bu transfer dönemi de batmazsa artık hiçbir zaman batmaz. yolda selam verene 10 milyon euro bonservis veriyoruz, bonservisi elindeyse de 3 milyon euro maaş veriyoruz. okan buruk da durmadan istiyor. istediği oyuncuların hem maliyeti fazla hem galatasaray'ın oynaması gereken oyuna uygun değil.

    bu kadar adam alacağımıza 1 tane teknik direktör alsaydık keşke.
  • 789
    galatasaray tarihinin en karanlık transfer dönemlerinden biri olmaya aday. transfer dönemi dahilinde oynanan şampiyonlar ligi elemelerinde görüldü ki bu takım ileriye planlı çıkamıyor, oyun bağlatısı yok. uzun top atmak zorunda kalıyor, ileride atak sonlandıramıyor ve geçiş yiyor.

    çok kötü transfer dönemleri yaşadık dönüp bakınca. fakat hepsinde bir amaç ve/veya bir neden vardı. belki yöntem çok yanlıştı, belki sebepler istemediğimiz sonuçlara yönlendirdi. profesyonel hayatın umulmadık bariyerlerine takılırken bile mantıklı bir şey dener de beceriksizlikten yapamazdık. morutan cicaldau falan alırken en azından bir amaç doğrultusunda bir şeyler denenir de olmazdı.

    sen gidip gönderdiğinle aynı tip sol beke ve ortalama üstü bir stopere eşek yüküyle para gömüyosun. yazıklar olsun. hocam, sahada başı kesik tavuk gibi gezmeyen her takım 12 kişi mi oynuyor? gerçekten tek derdin stoper ve sol bek mi? gerçekten fikrimiz yaratıcı adamları atalım ortaya kanatlar ileri koşsun bişeyler yapsın şeklinde mi? cevap evetse peki, cevap hayırsa o zaman bu sezon yapılan transferler neden yapıldı? cevap her ne olursa olsun bunun sonu tüm paydaşlar için çok kötü.

    canım okan hocam, galatasaraylı okan hocam, bu dönemdeki transferleri sen istemdiysen söylemek zorundasın. söylemezsen gerçekten bir daha kulüpten içeri adımını atamayacak hale getirecek bu yönetim seni.
  • 790
    haziran ayinda gönderilmesi gereken oyuncuları kampa götürüp bol bol övüp sonra resmi maclarda kadroya almayip ağustos sonu şampiyonlar liginden elenince apar topar yollari ayırmaya çalıştığımız sezon. bir de bunun sergio ve leo'su var. hem kamplara götürdük ki ikisi de leşti ve birini leş olmasına rağmen resmi maçlarda oynattik. şimdi de sözleşme fesih (sanmıyorum) yapmak üzereyiz. haziran'da ağustos başına kadar transfer için vakti vardı yönetimin. önce gidecek adamlara yol verip o arada da istediğimiz oyuncuları getirebilirlerdi. belki zaha, leo satılabilirdi şimdi adamların eli güçlü çünkü vaktimiz yok. mantiksizliklarla dolu bir transfer dönemi ve hem yönetime hem de buna razi olan (belki de parmağı olan) okan hocaya kocaman yazar. kelle de alir 23-24 gün sonra!
  • 791
    sanırım bu takıma gerçekten herhangi bir orta saha alınmayacak.

    yani herhangi... 10 numara olur, 6 numara olur, 8 olur. alınmayacak gerçekten.

    yahu madem illaki 4-2-3-1 oynayacağız ve kerem demirbay'ı veya sara'yı 10 numara pozisyonunda düşünmüyoruz, bari 10 numara alsaydık?

    transferin son dönemine 3 transfer sıkıştırıp bunlardan stoper, sol bek ve kanat olursa ağlarım. utanıp sıkılmam oturur ağlarım.

    ben hayatımda gala'mın bu kadar para harcadığı bir transfer dönemi görmedim.

    maşallah! var ki harcıyoruz.

    ulan o zaman neden şampiyonlar ligi'nden elenmeden önce tamamlamıyorsunuz şu takımı?

    bu birinci sıkıntı.

    ikincisi, yine alsan yine eksik hissettiriyor takım. bu nasıl kadro mühendisliği.

    ve yaratan aşkına şu takıma bir orta saha daha alın. münkünse 6 numara -tor olmayınca ne yapacağız? ya da 10 numara -merto olmayınca ne yapacağız?
  • 793
    cenk: başkanim bize bek lazımmış ama dünyada 1 tane bek kalmış. jakobsmus adi çok sakatlandığı için de elden çıkarmak istiyorlarmış tam firsati bence. 10 istiyorlarmış pazarlığa gerek yok bence para da var.
    dursun: o zaman kimse almadan hemen git al. sen zaten bu işlerden iyi anlıyorsun geçmişte 10 milyona belhanda, 8 milyona maicon almış adamsın.
    cenk: sağol başkanım sen bana yürü de yeter. bi de hermoso varmış sanchezin maaşının iki katına alacağım onu da arabistan istenen teklifi bulamamış biz verirsek 7 milyona alırız. zaten 6 numara, kanat ve 10 numaraya para kalmaz böylece taraftar da bizden isteyemez limit kalmadı deriz.
    dursun: al gitsin baskı çok fazla. istifa mistifa bilet milet bisey diyor taraftar unuttururuz bugün.
    cenk: sağol başkanım takımin anasını ağlatmadan transfer yaptık sayenizde.
  • 794
    vedalaşılması gereken oyuncular ve sebepleri;

    dubois - yüksek maaş
    abdülkerim - yaş, performans ve bonservis getirisi ihtimalinin düşüşü
    zaha - aidiyet, maaş, performans
    ziyech - performans
    kerem - taraftar-oyuncu bağının kopmuş olması, negatif eq
    oliviera - performans, maaş
    cicaldau - ödenen bonservis ikamesi gerekliliği ve zamanla düşen değeri
    yusuf demir - (kiralık) tecrübe eksikliği düzenli 11 oynama gereksinimi
    halil dervişoğlu - performans ve kötü şans getiriyor oluşu
  • 795
    24/25 sezonu transfer döneminde deadline day'e çok yaklaştık. hal böyleyken, üstüne üstlük türkiye'de transfer daha uzun sürecek iken neden panik transferleri yapıyoruz anlayabilmiş değilim. aksine bu dönem kadroda düşünmediğimiz oyuncuları göndermeye çalışıp ardından avrupa'da transfer sezonu kapanmışken gayet fırsat transferleri yapabilirdik. misal konuşulan hermoso transferinin maaş beklentisi united için bile çok yüksekti. peki biz diğer oyuncularla dengeyi nasıl sağlayacağız?
  • 797
    young boys maçı sonrası cl'den de elenince ne bu yönetim ne de okan hoca hiçbir transfer yapmamalıdır. yönetim yolun sonunu görüyor, kulübü sakat veya 3 kuruşluk yunculara 10 lira verip menajer dostlarına kulüp parası aktarma, kulübü borca sokup floryayı peşkeş çekmek derdinde, okan hoca ise ne yapmak istediğini nasıl bir oyuncu istediğini bilmeyen bir durumda (yoksa bu ülkede 6 ayda bir iç çamaşırı değiştirmeyenler var). bu ikilinin yapacağı her transfer takımı geri götürecek, okan hoca takımdan ayrıldığında elimizde para edebilecek, takımı yenileyebilecek hiçbir oyuncu kalmayacak. 100 milyon euro maaş ödemesi olan bir takımla başbaşa kalacağız. sonra liseli olmayan bir gelip kulübü toparlamaya çalışana kadar...
  • 798
    hiçbir kayda değer satış yapmadan veya yaptırılmadan, teknik heyetin eline maliyeti oldukça yüksek futbolcuların verildiği/verileceği dönem. tıpkı 2023 gibi.

    tek bir örnek üzerinden gitmek yeterli. 2023 yazında yüksek bonservis ve yüksek bir yıllık ücret karşılığında tottenham'dan davinson sanchez alınmıştı. davinson, sağ stoperdi. halbuki galatasaray'ın stoper bölgesinin sağında oynayan ve şampiyonluk kazandıran oyuncusu vardı, victor nelsson. nelsson satıldığı takdirde yüksek bir maliyet eşliğinde sağ stoper transferi makul görülebilirdi yoksa galatasaray'ın ihtiyacı sağ stoper değildi. orta sahaydı. ama hoca istedi; nelsson satılmadan davinson alındı. bugüne gelelim. bugün durum daha da içler açısı. elinde yabancı stoper olarak nelsson ve davinson olan teknik direktör bu kez eski bir atletico madrid'li mario hermoso'yu istiyor. üstelik bu oyuncuyu isterken, nelsson ve davinson da takımda kalsın istiyor. mario hermoso sol stoper. sol stoperde abdülkerim var ancak hoca hermoso'yu abdülkerim'in de satışına karşı bir duruş eşliğinde talep ediyor. yani hoca sağ stoperde davinson, nelsson; sol stoperde hermoso, abdülkerim rotasyonunun peşinde. kimse gitmesin, satılmasın ama istediği herkes de alınsın derdinde. hangi teknik direktörde olmuş galatasaray'da bu kadar geniş yetki, bu kadar sınırsız istediğini yaptırabilme gücü? işin ilginç yanı yaptırıyor da. istediği her şeyi yaptırıyor hoca ve hala bazıları "kadro yetersiz, kadro yetersiz, bana ne bana ne kadro yetersiz" şımarıklığına başvurabiliyor. "yönetim hocanın istediği adamları almadı" diyebiliyor. bu da yetmiyor; elde istediği her şeyi yönetimden alabilen bir türk teknik direktör var iken, yönetimin yabancı teknik direktör peşinde koştuğunu ve taraftarda da yabancı teknik direktör hayranlığı olduğunu ifade edebiliyor insanlar. şaşırmamak hatta bu bakış açısı karşısında ürkmemek mümkün değil şu transfer döneminde. izliyorum şaşkınlıkla bu durumu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın