• 1
    göz göre göre ve herkesin gözleri önünde her maç uygulanan operasyondur.

    türkiye süper lig’i şu anda fenerbahçe’nin şampiyon olması ve aynı şekilde galatasaray’ın şampiyon olmaması için çabalayan rakip takımlar, hakemler, tff ve kurumlarından oluşmaktadır.

    normalde görevi maçları tarafsızlıkla yönetmek olan hakemler aleni şekilde fenerbahçe’yi tutuyor ama bunlara işledikleri suçlar için etik yaptırımlar uygulayan merciiler ortada yok.

    aynı şekilde bu ligde yarışıyorsa üstüne düşen tüm takımlara karşı futbolunu oynamak zorunda olan anadolu kulüpleri galatasaray’a karşı doping almış deli danalar gibi ölümüne mücadele ederken fenerbahçe’ye karşı sırayla her hafta ama her hafta (bir tek adana demir ve trabzon hariç) bariz ve kasıtlı hatalarla skoru teslim ettikleri maçları bize seyrettiriyorlar. maç değil bunlar, her hafta aynı sahnenin sergilendiği senaryosu belli tiyatrolar. bu takımları denetleyecek, gerekirse yaptırım uygulayacak kurumlar var mı peki ortada? ee yukarıda belirttiğim gibi yine hayır, yoklar.

    aslında ortadalar; bu ligi tarafsızlıkla yönetmesi gereken tff ve onun gerekirse ligde taraf tutan tüm takım ve hakemlere yaptırım uygulaması gereken kurumları olan pfdk ve tahkim. hepsi ortadalar. ama tesadüfe bakın ki onlar da fenerbahçe’nin tarafını tutuyorlar! ortaya çıkmak için genelde galatasaray’a ceza verilecek bir durum oluşmasının beklemekle ünlüdürler!

    galatasaray’a karşı suç işleyenlerle bu suçları cezalandırması gerekenler suçu beraber işliyorlar. hem de her hafta! amaç belli, maksat belli; fenerbahçe’yi şampiyon yapmak.

    galatasaray’a karşı 11 kasım 2023 hatayspor galatasaray maçı ve 24 aralık 2023 fenerbahçe galatasaray maçında galatasaray lehine verilmeyen penaltılarla işlenen suçlar, asıl 19 haftadır fenerbahçe alehinde verilmesi gereken kararların “hakemler de insandır, hata yapabilir” kisvesi altında bilinçli ve kasıtlı olarak es geçilmesi ve rakiplerinin fenerbahçe’ye karşı şüphe çeken ve normal görünmeyen dirençsizliği ve isteksizliğinin doğal bulunması yoluyla kendini belli etmektedir.

    bu durum galatasaray’a 2020-2021 sezonunda averajla şampiyonluk kaybettirenlerin, bu şampiyonluğu fenerbahçe’ye devretmeyi çok istemelerine rağmen galatasaray’ın son 4 haftada 6 puan geriden gelip şampiyon yapılan beşiktaş takımıyla hem puan farkını hem de ikili averajı eşitlemesi nedeniyle şampiyon yapılan takımdan fenerbahçe’ye liderliği devredememesi ile bozulan planlar ve mecburen beşiktaş’ın şampiyon yapılması ve şimdi 10 yıldır şampiyonluk için yanıp tutuşan ama bunu her zaman saha dışı yollarla elde etmeye çalışan fenerbahçe’ye bir şampiyonluk borcu olduğu ve fenerbahçe’nin ısrarla bu borç için kapılarına alacaklı gibi dayandığı düşünülmeden edilemiyor.

    oysa yalansız, dürüst, cesur bir duruş sergilemek sadece galatasaray'ın işi olmamalıdır.

    galatasaray dışında kalan tüm süper lig muhattaplarının hileye ve yalana dayanan fenerbahçe’yi şampiyon yapma esaslarının nereye varacağını izleyerek göreceğiz. inşallah bir kez daha şerden bir hayır çıkar, hile hurda yapanlar değil dürüst ve namuslu olanlar kazanır.
  • 2
    galatasaray'ın maalesef ki başkanı olan dursun aydın özbek'in ses çıkarmadığı olaylar.

    bu tarz doğranmalar burak elmas'ın mustafa cengiz'in zamanında da yapıldı. o zamanlar camia içinden yönetime "tepki gösterin" tarzında eleştiren liseciler ise bugünkü başkan liseli diye 3 maymunu oynuyor, yönetimi baskı altına almıyor. bu operasyonlara karşı ne galatasaray yönetiminden ne de üyelerden tepki yok. tepki gösteren tek topluluk galatasaray taraftarı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın