• 28
    https://x.com/.../1796247695167742421

    galatasaray'ın iptal edilen golleri floodu, avrupa maçları dahil. haksız kararlar o kadar çok ki, şampiyon olmamıza rağmen hala çok gıcık oluyorum.

    icardi ligde 30 gol oluyormuş zaten. verilmeyen penaltıları da eklersek tanju'yu yakalayacaktı. adil olunsaydı yüz golü çok rahat aşmıştık. 29 tane direkten dönen toplarda da az şanslı olsak inanılmaz bir gol sayısına ulaşabilirmişiz. neyse ki şampiyon olduk, yoksa sinirimden ağlardım herhalde.
  • 29
    (bkz: şampiyon galatasaray)

    transferler

    gelenler:
    icardi
    kaan ayhan
    angelino
    halil dervişoğlu
    bakambu
    zaha
    icardi
    günay güvenç
    kerem demirbay
    tete
    siraçhan nas
    hakim ziyech
    tanguy ndombele
    davinson sanchez
    eyüp aydın
    gökdeniz gürpüz

    gidenler:
    nicolo zaniolo
    yusuf demir
    fredrik midtsjö
    emin bayram
    berkan kutlu
    juan mata
    alpaslan öztürk
    olimpiu morutan
    berk balaban
    emre kılınç
    alexandru cicaldau
    eren aydın
    batuhan şen
    ışık kaan arslan
    atalay babacan
    süleyman luş
    taylan antalyalı
    mathias ross
    okan kocuk
    mostafa mohamed
    metehan baltacı
    caner doğan
    sam adekugbe
    emre taşdemir
    bafetimbi gomis
    yunus akgün
    abdussamed karnuçu
    berkan mahmut keskin
    gökay güney
    leo dubois
    oğulcan çağlayan

    ara transfer dönemi gelenler:

    derrick köhn
    serge aurier
    berkan kutlu
    carlos vinicius

    ara transfer dönemi gidenler:

    sacha boey
    cedric bakambu
    halil dervişoğlu
    kazımcan karataş

    1- (bkz: 25 temmuz 2023 zalgiris galatasaray maçı)
    2-2 (a. bardakçı, h. dervişoğlu)

    sezonun ilk resmi maçı. henüz hazır olmadığımız net olarak ortadaydı. rakibimizin zayıf olması bizim için çok büyük bir şanstı. birçok oyuncumuzun vasat altı performansına rağmen, sonradan oyuna giren morutan'ın performansı dikkat çekiciydi.

    2- (bkz: 2 ağustos 2023 galatasaray zalgiris maçı)
    1-0 (d. mertens)

    hala hazır olmadığımızın açıkça ortada olduğu, kendi taraftarımızın önünde beklentilerin çok altında performans gösterdiğimiz rövanş maçı. ilk maçta yokları oynayan barış alper ve yunus'un bu maçta da süre almaları, bizlere pahalıya mal olabilirdi. bu denli zayıf bir rakibe karşı kaybedebilirdik. şampiyonlar ligi için kurulan bu kadronun, henüz 2. turda elenmesi, sezonun geri kalanı için yıkıcı olabilirdi. okan buruk'un daha dikkatli olması gerekiyor. ayrıca lucas torreira'nın sadece savunmada değil, takımın hücum aksiyonları için de ne kadar önemli olduğunu açıkça gördük. torreira'nın bir an önce iyileşmesi elzem. önümüzde çok daha güçlü rakipler var. boey'in performansı ve mertens'in unutulmaz golü dışında söylenebilecek çok az olumlu şey var. daha iyi olmalıyız.

    3-(bkz: 8 ağustos 2023 olimpija ljubljana galatasaray maçı)
    0-3 (k. aktürkoğlu, d. mertens, h. dervişoğlu)

    net bir skor ve geçmiş maçlara göre çok daha organize bir oyunla kazandığımız bir maç oldu. takımımızın ne yaptığını bilen, sakin ve maçın her anı rakibe verdiği ''biz daha iyiyiz'' görüntüsü çok sevindiriciydi. maçla ilgili tek soru işareti olabilecek konu, rakibimizin, bir önceki turda karşılaştığımız zalgiris kadar kapanmamasıydı. sezon boyu çoğu rakibimiz bize karşı derinde, çok fazla kapanarak oynayacak. ancak teknik ekibimiz ve futbolcularımız bu sorunu çözecektir. berkan, kerem, mertens oldukça etkili performans gösterdiler. kazımcan iyi bir performans gösterdi. barış alper ise, önceki turdaki oyununa göre çok daha iyiydi. sonuç olarak tüm galatasaraylıları mutlu edecek bir oyun ve skor aldık. maçın galatasaray tarihi için unutulmayacak olmasının bir sebebi de, icardi'nin kiralık olarak değil, sözleşmeli futbolcumuz olarak forma giymesiydi. tekrar ediyorum: bu maçta, mauro emanuel icardi rivero sözleşmeli oyuncumuz olarak ilk kez forma giydi.

    4-(bkz: 12 ağustos 2023 kayserispor galatasaray maçı)
    0-0

    çok kötü oynadığımız, en iyi oyuncumuzun kaptanımız muslera olduğu ligin ilk maçı. böylesine değerli bir kadronun, üstelik şampiyonlar ligi ön eleme maçları varken, hala hazır olmaması, galatasaray seviyesi için kabul edilebilir değil. aslında bu şartlarda ve dönemde karşılaşabileceğimiz en ideal rakiplerden biriydi kayserispor. transfer tahtası kapalı, 18 yaşında çocukların forma giydiği bir takım. ve biz bu takıma karşı hiçbir şey yapamadık. hatta galibiyeti kaçıran taraf onlardı.

    5-(bkz: 15 ağustos 2023 galatasaray olimpija ljubljana maçı)
    1-0 (icardi)

    ilk maçta turu geçtiğimiz için, bizim adımıza rahat geçen bir maçtı. maçla ilgili en önemli not, torreira'nın gereksiz bir kırmızı kart görmesi oldu.

    6-(bkz: 19 ağustos 2023 galatasaray trabzonspor maçı)
    2-0 (icardi 2)

    bu maç için söylenecek çok şey vardı: mauro icardi

    7-(bkz: 23 ağustos 2023 molde galatasaray maçı)
    2-3 (s. oliveira, icardi, f. midtsjö)

    yine iyi oynamayarak kazandığımız bir başka maç oldu. lucas torreira'nın yokluğunun, oyunumuza olan devasa etkisi üzerinde iyi düşünülmeli. şehr-i istanbul'un sahibi icardi ise, inanılmaz gollerine devam ediyor. takımın icardi'yi daha rahat ve fazla pozisyona sokması gerekiyor. ''baba'' fazla kilolarına rağmen çok istekli ve sezona müthiş başladı. allah nazarlardan saklasın.

    8-(bkz: 29 ağustos 2023 galatasaray molde maçı)
    2-1 (icardi, angelino)

    hala kötüyüz. her iki maçta da molde bizden daha iyiydi. neyse ki bir kazaya uğramadık. şampiyonlar ligindeyiz.

    9-(bkz: 2 eylül 2023 gaziantep fk galatasaray maçı)
    0-3 (k. aktürkoğlu, icardi 2)

    büyük takım deplasman oyunuyla kazandığımız, iyi sinyaller verdiğimiz maçtı. yavaş yavaş ritmimizi bulmaya başlıyoruz. ligde hala gol yemedik.

    10-(bkz: 16 eylül 2023 galatasaray samsunspor maçı)
    4-2 (k. aktürkoğlu 2, a. bardakçı, icardi)

    baştan sona baskılı oynadığımız, iç sahada görmek istediğimiz galatasaray'dan örnekler sunan, güzel bir maçtı. icardi'nin mükemmel kafa golü, unutulmazlar arasında yerini aldı. böyle devam.

    11-(bkz: 20 eylül 2023 galatasaray kopenhag maçı)
    2-2 (s. boey, tete)

    sonuç olarak baktığımızda hayal kırıklığı yaratan, ancak hikayesiyle buruk bir sevinçle sahadan ayrıldığımız, sezonun ilk devler ligi maçıydı. ilk 30 dakikadaki pres gücü yüksek ve bol pozisyon bulan oyunumuzun sonuç vermemesi üzücüydü. tete attırdığı ve attığı goller ile maçın tartışmasız yıldızıydı. hedef maçımızdı, yazık oldu. ancak ilk 30 dakikalık oyunumuz, bizlere çok fazla umut verdi.

    12-(bkz: 23 eylül 2023 başakşehir galatasaray maçı)
    1-2 (h. ziyech, icardi)

    büyük takım deplasman oyunuyla kazandığımız bir başka maç. oyunun hakkı daha rahat bir galibiyet olmalıydı. ilk onbirde forma giydiği üst üste 12 lig maçında da gol atan icardi, topsuz oyunda da çok güzel sekanslar sundu. ziyech'in attığı ilk golümüzde icardi'nin yaptıkları sanat eseriydi. hakemin inanılmaz kötü olduğu bir maçtı ayrıca. iyi yoldayız.

    13-(bkz: 26 eylül 2023 istanbulspor galatasaray maçı)
    0-1 (icardi)

    beyaz formamızla maça çıktığımız ve olimpiyat stadı zemininin yeşile boyanması nedeniyle oyuncularımızın yeşile döndüğü maçtı. pozisyonlar bulduğumuz ancak bitiremediğimiz maçta, kerem-icardi işbirliği ile kaçan penaltı, hafızalarımızdaki yerini aldı. neyse ki icardi kaçan penaltıdan dakikalar sonra, güzel bir gol buldu.

    14-(bkz: 30 eylül 2023 galatasaray ankaragücü maçı)
    2-1 (zaha, s. boey)

    çok fazla gol pozisyonuna girdiğimiz bir maçtı. takımın icardi'yi daha fazla topla buluşturması lazım.

    15-(bkz: 3 ekim 2023 manchester united galatasaray maçı)
    2-3 (zaha, k. aktürkoğlu, icardi)

    ne denilebilir ki? anlı şanlı galatasaray'ın unutulmaz bir başka avrupa zaferi. korkmadan, devamlı hücum pres yaptığımız, iki kez geriye düşüp, penaltı kaçırıp kazandığımız muhteşem maç. çok güzelsin galatasaray...

    16-(bkz: 7 ekim 2023 antalyaspor galatasaray maçı)
    0-2 (d. sanches, icardi)

    şampiyonlar ligi deplasman maçı sonrası çıktığımız, deplasman maçıydı. fikstürü dizayn(!) edenlere selamlar olsun. çok da iyi oynamadan, rahat bir galibiyet aldık. yıldız oyuncularımızın aidiyeti ve kötü oynasak bile motivasyonlarının üst düzey oluşu, çok ama çok önemli. özellikle icardi. böyle bir oyuncu grubuna sahip olduğumuz için çok şanslıyız.

    17-(bkz: 21 ekim 2023 galatasaray beşiktaş maçı)
    2-1 (icardi 2)

    rahat kazanacağımız ama zora soktuğumuz maç. hücumda, son işlerde daha dikkatli olmalıyız. (bu durum efsanemiz icardi için geçerli değildir.)

    18-(bkz: 24 ekim 2023 galatasaray bayern münih maçı)
    1-3 (icardi)

    iki büyük takımın maçıydı. muhteşem bir ilk yarı oynadık. bayern'in böyle bir hale düştüğü bir ilk yarı, tarihlerinde parmakla sayılıdır. ama böyle bir pres futbolu oynayıp, sonuç alınamazsa, maalesef sonrası iyi bitmez. 2. yarı 70. dakikadan sonra oyundan düştük. yine de bir galatasaraylı olarak, buruk bir gururla maçtan ayrıldım. takımımız ve teknik ekibimiz (ve elbette erden timur) çok büyük saygıyı hak ediyor.

    19-(bkz: 28 ekim 2023 çaykur rizespor galatasaray maçı)
    0-1 (s. oliveira)

    bu aşağılık ve birilerinin yancısı olmuş takıma karşı kazanmamız gerekiyordu ve kazandık! çok şükür bu pislik yuvasından sakat vermeden çıkabildik.

    20-(bkz: 3 kasım 2023 galatasaray kasımpaşa maçı)
    2-1 (zaha 2)

    kolay geçmemiz gereken ama zora soktuğumuz bir başka lig maçıydı. zaha biraz vasatına yaklaştığında neler yapabileceğini gösterdi.

    21-(bkz: 8 kasım 2023 bayern münih galatasaray maçı)
    2-1 (c. bakambu)

    maalesef ama maalesef kaybettiğimiz maç. dünyanın belki de en zor deplasmanında, bir an bile sinmeden, kendi oyunumuzu oynadık. münih ile gurur verici 2 maçımız oldu. tebrikler aslanlar.

    22-(bkz: 11 kasım 2023 hatayspor galatasaray maçı)
    2-1 (zaha)

    sezonun (lig) ilk yenilgisini aldığımız maç. takım oldukça yorgundu. icardi'nin, beşiktaş maçından beri sakat sakat oynamasının bedelini sonunda ödedik. yine de kazanabileceğimiz bir maçtı. son dakikalarda verilmeyen net penaltımız, medyayı, hakemleri, tff'yi etkisi altına alan ''zengin'' rakibimizin nasıl canhıraş çalıştığının göstergesiydi.

    23-(bkz: 25 kasım 2023 galatasaray alanyaspor maçı)
    4-0 (mertens 2, icardi, zaha)

    sonunda iç sahada fark atarak, rahat rahat kazandığımız maça kavuştuk. böyle tek cümlelik tanımlarla anlatabileceğimiz nice maçlara diyelim. çünkü şampiyon olmak için yapılabilecek her türlü kirli oyunu yapmaktan çekinmeyen bir rakip var.

    24-(bkz: 29 kasım 2023 galatasaray manchester united maçı)
    3-3 (h. ziyech 2, k. aktürkoğlu)

    galatasaray'ın yeri şampiyonlar ligidir.
    galatasaray'ın yeri şampiyonlar ligidir.
    galatasaray'ın yeri şampiyonlar ligidir.

    25-(bkz: 2 aralık 2023 pendikspor galatasaray maçı)
    0-2 (c. bakambu, h. ziyech)

    etkisiz bir ilk yarı oyandık. 2. yarı değişikliklerle biraz kıpırdandık ve şampiyonlar ligi dönüşü 5. deplasmanımızda (!) kazanmayı bildik. kerem demirbay'ın stoper, barış alper'in sol bek oynaması maça dair ilginç detaylardan biriydi.

    26-(bkz: 8 aralık 2023 galatasaray adana demirspor maçı)
    3-1 (s. boey, k. aktürkoğlu, icardi)

    bek oyuncularının ceza sahasına topsuz girip, gol ya da asist üretmelerini çok önemsiyorum. güzel hücum organizasyonları vardı bu maçta. şampiyonlar ligi son hafta mücadelesi öncesi, takımımız göz doldurdu. akıllar parken stadında.

    27-(bkz: 12 aralık 2023 kopenhag galatasaray maçı)
    1-0

    maalesef şampiyonlar ligine veda ettiğimiz maç oldu. maçla ilgili söylenecek çok şey var. kapanan takımlara karşı sezon başından beri yaşadığımız sorun ve hücum organizasyonunda bir türlü istediğimiz seviyeye gelememiş olmamızın faturası, sezonun en önemli maçında kesildi. 48 orta denediğimiz maç oldu. bu, galatasaray seviyesi için kabul edilemez. bundan sonraki maçlarda sahada mertens ya da ziyech'ten en az birinin neden olması gerektiğini gördük. bu maça çıkan 11 maalesef zaka gerektiren işlerde pek bir varlık gösteremedi. çok üzücü. tek teselli, uefa avrupa ligi'ne devam ediyor olmamız.

    28-(bkz: 20 aralık 2023 galatasaray karagümrük maçı)
    1-0 (k. aktürkoğlu)

    kötü oynadığımız bir başka iç saha maçımızdı. sezon başından beri doğru oyunu bir türlü bulamıyor olmak can sıkıcı. iyice cılkı çıkan türk spor ikliminde, çok daha dominant, güzel oynamamız gerekiyor. yoksa kuşlar gibi devamlı başkalarını suçlayan şizofrenlere benzeriz. güzel oyun gerekli...

    29-(bkz: 24 aralık 2023 fenerbahçe galatasaray maçı)
    0-0

    derbi tarihinin en vasat maçı olabilir. topun sahada kalma süresi inanılmaz düşüktü. yine de (görece) rakipten daha iyiydik. orta hakem ve var hakemi tek kelimeyle satılmıştı. kazanabilsek, can çekişen rakibimize son darbeyi vurmuş olacaktık. teşekkürler türk hakemleri.

    30-(bkz: 29 aralık 2023 galatasaray fenerbahçe maçı)
    ertelendi

    atatürk ve istiklal marşımıza hakaret eden suudiler yüzünden takımlarımızın sahaya çıkmadığı maç oldu. atatürk'ü pazarlık malzemesi haline getirenlere yazıklar olsun. vehhabilik nedir, neye yarar ilk elden görmüş olduk. takımımızın sahaya çıkmasına engel olup, onurumuzu koruyan kim varsa, saygımız sonsuzdur.

    31-(bkz: 7 ocak 2024 galatasaray konyaspor maçı)
    3-0 (a. bardakçı 2, zaha)

    birçok eksikle mücadele ettiğimiz ve ancak 2. yarı çözebildiğimiz bir maç oldu. söylenmese olmaz: sen bu kadar para eder misin abdülkerim bardakçı?

    32-(bkz: 11 ocak 2024 sivasspor galatasaray maçı)
    1-1 (k. demirbay)

    aleyhimize verilen hakem kararları öyle bir noktaya geldi ki, galatasaray maçlarını hakemleri anmadan anlatmak imkansız. seni anıyoruz zorbay küçük. seni çok anıyoruz!

    33-(bkz: 15 ocak 2024 galatasaray kayserispor maçı)
    2-1 (v. nelsson, d. mertens)

    yine farkı ikiye çıkarıp çözemediğimiz maç oldu. ama bunun sebebi, kötü oyun, eksikler, taktik sorunlar vs. değil, hakemdi. yine. atilla karaoğlan ve var ekibi, kötü inanlarsınız. düz kötü insanlarsınız.

    34-(bkz: 18 ocak 2024 galatasaray ümraniyespor maçı)
    4-1 (b. alper yılmaz, tete, a. bardakçı, h. dervişoğlu)

    kupa yolculuğumuzda sezonun ilk maçı. sonu kupa olsun.

    35-(bkz: 21 ocak 2024 trabzonspor galatasaray maçı)
    1-5 (zaha 2, k. kaan ayhan, k. aktürkoğlu 2)

    geçen sezon deplasmanda 7-0 kazandığımız başakşehir maçının bu sezonki karşılığı oldu. sanki takımımız, prangalarını parçalayıp attı. hakem kararlarının skandal boyutta devamlı aleyhimize oluşu, medyanın fb övgüsü, galatasaray yergisi, anadolu takımlarının tuhaf(!) fb maçları vs. ile oluşan karamsarlık havası bir anda dağıldı. 24. şampiyonluğumuzun hikayesindeki kırılma anı, bu maç olacak.

    36-(bkz: 25 ocak 2024 galatasaray istanbulspor maçı)
    3-1 (k. aktürkoğlu 2, icardi)

    geriye düştüğümüz, zaman zaman zorlandığımız maç oldu. kapanan takımlara karşı çözüm üretmekte hala zorlanıyoruz. yine de iç sahadaki serimiz devam ediyor.

    37-(bkz: 29 ocak 2024 galatasaray gaziantep fk maçı)
    2-1 (zaha, b. alper yılmaz)

    inanılmaz bir maçtı. rakip ceza sahasında tam 56 kez topla buluştuk. 4 şutumuz direkten döndü. ve tüm bunları orjinal bek oyuncularımız olmadan yaptık. şu ana kadar aldığımız en değerli 3 puan oldu. acilen transfer yapmamız gerekiyor. okan hoca bu maçla birlikte iç sahada 15 kez üst üste kazanan ilk türk teknik direktör oldu. bu kadar olumsuzluğa rağmen hala yarış içinde olmamızın birinci nedeni teknik ekibimiz.

    38-(bkz: 2 şubat 2024 samsunspor galatasaray maçı)
    0-2 (v. nelsson, b. alper yılmaz)

    maçın hemen başında bulduğumuz gollerle, rahat kazandığımız maç oldu. tam bir deplasman oyunuydu. şampiyonluk alametleri artmaya başladı artık.

    39- (bkz: 6 şubat 2024 galatasaray bandırmaspor maçı)
    4-2 (d. sanches, h. dervişoğlu, tete, c. vinicius)

    skor ve oyundan ziyade, bandırmaspor'un bjkli başkanının maç sonu tuhaf, saçma açıklamaları ile hatırlanacak maç.

    40-(bkz: 10 şubat 2024 galatasaray istanbul başakşehir maçı)
    2-0 (b. alper yılmaz, d. mertens)

    gol yemediğimiz, zorlanmadığımız, kontrolün tamamen bizde olduğu maçtı. oyunumuz her geçen gün güçleniyor. okan hocamız ve teknik ekibimiz tebriği hak ediyor. iyi yoldayız.

    41-(bkz: 15 şubat 2024 galatasaray sparta prag maçı)
    3-2 (k. demirbay, d. mertens, icardi)

    bir hayli zevkli ama zor bir maçtı. kazanmamıza rağmen, defolarımız çok aleniydi. kadromuz maalesef eksik. 0 (yazıyla sıfır) orjin bek oyuncusu ile avrupa'da ne kadar ilerlenebilir, bekleyip, göreceğiz. icardi'nin golü ustalık işiydi.

    42-(bkz: 18 şubat 2024 ankaragücü galatasaray maçı)
    0-3 (k. demirbay, d. sanches, icardi)

    tam bir şampiyon takım maçıydı. hafta boyunca zemin çok tartışıldı. ilk yarıda 19 şutumuz vardı. yaptığımız hücum pres ve kazanılan topların akıllı kullanımları çok etkileyiciydi. şampiyonluk bir adım daha yaklaştı.

    43-(bkz: 22 şubat 2024 sparta prag galatasaray maçı)
    4-1 (a. bardakçı)

    maalesef avrupa yolculuğumuzun bu sezonki son maçı oldu. yine orjin bek olmadan oynadığımız maçta, 10 kişi kalmamızla farklı sonuç geldi. söylenecek çok şey yok. umarım, bankalar birliği anlaşmasından çıkarız. çünkü bu mağlubiyetin belki de birincil sebebi buydu.

    44-(bkz: 26 şubat 2024 galatasaray antalyaspor maçı)
    2-1 (k. aktürkoğlu 2)

    standartlarımızın oldukça altında olduğumuz maçtı. yine de kazanmasını bildik. icardi'ye verilen haksız tek maçlık ceza, avrupa dönüşü fiziksel ve mental yorgunluk, şampiyonluk yolundaki rakibimizin tuhaf(!!!) maçları, açıklamalar, gerginlikler vs. kazanmamız önemliydi ve kazandık.

    45-(bkz: 29 şubat 2024 galatasaray fatih karagümrük maçı)
    0-2

    kötüydük. belki de okan buruk dönemindeki en kötü galatasaray'ı izledik. söylenecek çok fazla şey yok. ama ciddiyetimizi elden bırakmamamız lazım.

    46-(bkz: 3 mart 2024 beşiktaş galatasaray maçı)
    0-1 (kendi kalesine)

    sarı lacivert salıncakta sallanan kartal. inleyen nağmeler eşliğinde...

    47-(bkz: 8 mart 2024 galatasaray çaykur rizespor maçı)
    6-2 (d. köhn, l. torreira, k. demirbay 3, icardi)

    birilerinin arka bahçesi bir başka lig takımını ezdiğimiz, bir başka maç. atom karıncamız torreira'nın ilk galatasaray golü, icardi'nin penaltıyı kerem demirbay'a bırakması unutulmayacaktır.

    48-(bkz: 17 mart 2024 kasımpaşa galatasaray maçı)
    3-4 (mertens, icardi 2, c. vinicius)

    90 dakika boyunca kurucumuz ali sami yen'e küfreden, terör örgütü propagandası yapan, ne olduğu belirsiz, kansız ev sahibi taraftarlarının önünde, iki kez geriye düşüp, yine de kazandığımız maçtı. kim oldukları, kimin çocuğu oldukları belli olmayan, ama kimlerden mamalarını aldıkları belli olanların önünde, son dakika golüyle bile olsa kazanmak, bazı şeyleri kursaklarında bırakmak gerekliydi. ve bunu yaptık!

    49-(bkz: 2 nisan 2024 galatasaray hatayspor maçı)
    1-0 (icardi)

    tescilli, aleni fener yanlaması bu takıma karşı daha fazla gol bulmalıydık. milli aradan çok da iyi dönmedik. yine de skor yanıltmasın, net bir galibiyetti.

    50-(bkz: 7 nisan 2024 galatasaray fenerbahçe maçı)
    1-0 (icardi) (50 saniye sonucu)

    fenerbahçe'nin korkup, u 19 takımıyla çıktığı maçtı. evet, ezeli rakibimizin korkudan çocukları öne sürdüğü maçtı.

    51-(bkz: 15 nisan 2024 alanyaspor galatasaray maçı)
    0-4 (bay 2, h. ziyech, icardi)

    kalan maçlarımıza bakıldığında, rakibimizin en fazla umut yüklediği maçtı. çok fazla pozisyon bulamadığımız ama pozisyon da vermediğimiz ilk yarı sonrası, 2. yarı maçı çok rahat aldık. nelsson kusursuzdu, yine. okan hocamızın oyuna müdahalesi yine derslikti. barış alper yılmaz'ı galatasaray formasıyla muhtemelen son görüşlerimiz. kapasitesinin sınırı yok gibi duruyor ve hala gelişiyor aslan parçası. hakim ziyech için 'ah' demek dışında söylenebilecek başka bir şey yok. rakiplerimiz için umut kırıcı bir maçtı. az kaldı.

    52-(bkz: 21 nisan 2024 galatasaray pendikspor maçı)
    4-1 (icardi, a. bardakçı, mertens, k. aktürkoğlu)

    icardi'nin hem 8 numara, hem 10 numara, hem de 9 numara olduğu bir sekansta muhteşem bir gol bulduk. yine duran toptan gol attık. daha fazla gol atabilirdik. mertens büyük oynuyor. bu yaşta, böylesine bir efor ve zeka içim söylenebilecek bir övgü sözü yok. yürüyoruz...

    53-(bkz: 26 nisan 2024 adana demirspor galatasaray maçı)
    0-3 (ziyech, k. demirbay, icardi)

    kalan maçlar içinde en fazla ''acaba'' barındıran maçımızdı. ki maç da hızlı başladı. demirspor oldukça cesur ve etkili bir futbol ortaya koydu. ama kaptanımız, herhangi bir endişeye mahal vermedi. alanya deplasmanı gibi 2. yarı oyunu çözdük. net bir skorla, cuma gününden mesajımızı verdik. mertens yine doyumsuzdu. az kaldı...

    54-(bkz: 5 mayıs 2024 galatasaray sivasspor maçı)
    6-1 (ziyech 2, mertens 2, icardi 2)

    ve mayıs gelir...

    55-(bkz: 12 mayıs 2024 karagümrük galatasaray maçı)
    2-3 (bay, mertens, berkan kutlu)

    beklentilerin altında bir oyun oynadığımız maçtı. akılların sonraki hafta oynanacak derbide olduğu, sarı kart sınırında bulunan oyuncularımızın (doğal olarak) kendilerini bir nebze sakındığı, haliyle nispeten yumuşak kaldığımız maçta, barış alper gerçek bir yıldız performansı ortaya koydu. attığımız tüm gollerde insan üstü emeği vardı. barış'ın ulaştığı seviye gerçekten inanılmaz. mertensimiz de sahaya müthiş bir karakter koyuyor. övgü kelimelerinin yetmeyeceği oyuncularımız, teknik ekibimiz var. ne mutlu. son dakika golümüzü berkan'ın atmasıysa, eminim galatasaray sevdalılarını çok sevindirmiştir. berkan ilk lig golünü, böylesi bir maçta, son dakika golüyle kesinlikle hak etmişti.

    56-(bkz: 19 mayıs 2024 galatasaray fenerbahçe maçı)
    0-1

    kötüydük. tek kelimeyle kötüydük. bu maçı kaybetmemiz değil, hiçbir şeklide reaksiyon verememiş olmamız hepimizi çok üzdü. oyuncu, teknik ekip, taraftar, yönetim... akla gelecek her alanda kötüydük. sezonun nazar boncuğu olsun diyelim.

    57-(bkz: 26 mayıs 2024 konyaspor galatasaray maçı)
    1-3 (icardi 2, berkan)

    ilk düdükten itibaren kazanacağımızı ve şampiyon olacağımızı tüm taraftarlarımız hissetti. geçen hafta derbideki silik halimizden en küçük bir parça yoktu. rakibine saygı duyan ama kazanacağını her an hissettiren galatasaray'ı hemen görmek çok güzel şey. icardimizin her iki golü de enfesti. tebrikler galatasaray. tebrikler şampiyon.

    sezonun özeti

    sezon başında iyi bir transfer süreci geçirmedik. bonservisli oyuncu alamıyor olmamızın bunda etkisi vardı ama, uefa kupası son 16 maçına orijnal bek olmadan çıkmak, bizim seviyemizdeki bir takım için oldukça can sıkıcıydı.

    sezonu erken açtık. neyse ki ait olduğumuz yer olan şampiyonlar ligi'ne kalabildik. şampiyonlar ligi maceramız buruk ama gururlu geçti. özellikle bayern münih maçlarında, kaybeden taraf olsak da, oynadığımız futbol ve bu futbolun hayal ettirdikleri muhteşemdi. defolu kadromuzun handikaplarını avrupa maceramızda fazlasıyla yaşadık. daha iyisi olabilirdi. umarım seneye daha iyi olacağız.

    ve lig... iki takımın baştan sona rekabet ettiği, rekor puanlara ulaştığı bir sezondu. saha dışı olayları bir kenara bırakırsak, birkaç maç dışında, kusursuz sayılabilecek bir performans gösterdik. teknik ekibimiz ve futbolcularımız, belki de bir daha tekrarı olmayacak bir performans ortaya koydu. yine de, o veya bu şekilde, son maça kadar şampiyonluğumuzu ilan edemedik. 17 maçlık galibiyet serisi ve 102 puanlık rekorlar. muhteşemdik.
    saha dışına gelirsek, şımarık, kibirli, istediği her şeyi yapmakta ve söylemekte kendini serbest ve haklı gören, ülkenin en zengin ailesinin üyesi malum şahsın başkanı olduğu malum kulüple yarıştık. gücünü ve parasını pervasızca kullanan bu şahsın güdümündeki medya, kurullar, diğer anadolu takımları (beşiktaş dahil) ile mücadele ettik. tonlarca şey söyleyebiliriz. kötü bir insan ve onun kötülükleri karşısında ayakta kaldık. neşemizle, özgüvenimizle, gururla bitirdik. rekorlar kırarak şampiyon olduk.

    takım:

    muslera: kaptanımızın 7. şampiyonluğu. ligin en az gol yiyen takımıyız. bir çok maçta ayakta kalmamızın en temel sebebi gol yemememiz oldu.

    boey: münih'te bir aslan var. muhteşem bir gelişimi hep beraber izledik. yolun açık olsun.

    kaan: sezon boyu hep bek problemi yaşadık. asli pozisyonu olmamasına rağmen, sağ bek performansı güvenilirdi. orta sahada oynadığı maçlarda da çok iyiydi. gizli kahramanlarımızdan.

    abdülkerim bardakçı: geriden oyun kurmada kilit önemdeydi. attığı goller cabası. ve elbette: ''o kadar para edersin''

    nelsson: ''old school'' stoperimiz. yine müthiş bir sezon geçirdi.

    davinson sanchez: okan buruk'un (olumlu anlamda) en fazla zorlanmasının sebebi. birbirinden kıymetli 3 stoperimiz var. sanchez her forma giydiğinde muhteşem performanslar verdi. ankaragücü deplasmanındaki rolü ve oyunu unutulmazdı.

    angelino: ''bazı çiçekler bazı topraklarda yeşermez'' klasiği. maalesef olmadı.

    kazımcan: bir önceki sezon sonrası umutlu olduğumuz ama olmayan bir başka bekimiz.

    köhn: devre arası transferimiz. dileriz boey gelişimine benzer bir hikaye izletir bize.

    torreira: takımın en olmazsa olmazı. her maç her şeyini verdi. kadroya ilk yazılacak oyuncu. alıştırdığı oyun ve seviye korkunç.

    kerem demirbay: kronik bir başka sorunumuz olan 8 numara pozisyonunda iyi performanslar aldığımız oyuncumuz. dayı.

    ndombele: olma olasılığı çok düşüktü. tek kelimeyle de olmadı zaten.

    eyüp aydın: çok az süre aldı. önümüzdeki sezon kendisinden umutluyuz.

    berkan kutlu: zaten gitmemesi gerekiyordu. devre arası döndüğünde, çok kritik anlarda performans gösterdi. takımın en sevilen oyuncularından. boey transferinde etkin rol de oynamıştır. cimbombomun çocuğu.

    sergio oliveira: sakatlık sorunları yaşadı. teknik ekiple tartıştığına dair haberler düştü. yine de rize deplasmanında galibiyet golümüzü kaydetti.

    kerem aktürkoğlu: gol ve asist olarak son derece etkileyici katkı aldık. ama top kayıpları verisinde kötü rakamları var. sonrasında taraftarla arasında küskünlük oluştu. mental olarak daha güçlü olmalı. bu anlamda barış alper'den alacağı dersler olduğunu düşünüyorum.

    zaha: bazı dönemlerde önemli performanslar göstermiş olsa da, bir türlü takımla ve taraftarla sıkı bağlar kuramadı. yine de kritik zamanlarda takımı sırtladığı maçları var.

    barış alper yılmaz: ne mutlu bizlere ki, inanılmaz gelişimine tanık olduk. takım mühendisliğinde ciddi sıkıntılar yaşadığımız bu sezonda, 6 farklı mevkide performans gösterdi. ki bu performanslar üst düzeydi. içerdeki antep maçında attığı son dakika golü, unutulmayacak.

    mertens: ne desek, ne kadar anlatsak az kalacak. her zaman çok büyük özveri ve akıl koydu. saha dışında da takımın neşe kaynağıydı. olmasa, bu derece başarılı olabilir miydik? sanmıyorum.

    hakim ziyech: son virajda müthiş maçlar çıkarttı. hayal ettirdikleri çok başka seviyeler. ama, işte.

    tete: tutmadı.

    vinicius: kiralık, yedek santrforumuz. kasımpaşa deplasmanında son dakika golümüzü atıp, kostas'a selam çakmıştır.

    cedric bakambu: iyi futbolcuydu. zaman zaman katkı da aldık. ama icardi gibi bir figürün olduğu takımda, çok fazla şans bulamayacaktı. kısa zamanda para kazandırarak ayrıldı. her zaman güzel hatırlayacağız.

    icardi: sezonun nerdeyse tamamını yarı sakat ve form tutamadan geçirmesine rağmen, yine de gol kralı oldu. çok seviyoruz. ve bizi çok seviyor. gündemimizi takip etmesi gerçekten inanılmaz. en kritik anlarda, suyun karşı tarafına büyük mesajlar verdi. erden timur'u her fırsatta onore etti. inanılmaz. kesinlikle inanılmaz. övmelere doyulmaz.

    teknik ekip: başarının en büyük payesi onların. çok çalıştılar. böylesine zor bir takımda, forma dağılımını yapıp, performans aldılar ve bu durum tüm oyuncular tarafından kabul edildi. çok büyük başarı. tebrikler okan hocam.

    ciro mertens: 2 yaşında, 2. şampiyonluğuna ulaştı. üçlü çektirme performansı her geçen gün artıyor, ama kendini daha fazla geliştirmeli. burası galatasaray!
App Store'dan indirin Google Play'den alın