• 452
    takımın bugünün kurtarması gereken transferler yapıldı. bu oyuncular galatasaray'ı kurtaracak mı zaman gösterecek. abdülkerim bardakcı, leo dubois, lucas torreira, sergio oliveira, fredrik midtsjö, dries mertens ve haris seferovic gibi önemli oyuncular transfer edildi. ancak bu oyuncuların hepsi 25 yaşın üzerinde. sadece kazımcan karataş 25 yaşın altında transfer edilen oyuncuların içinde. artık iki bölgeye daha transfer ihtiyacı var takımın. kanat oyuncusu ve forvet. bu bölgelere alınacak oyuncular gelecek de düşünerek alınmalı. mümkünse 22 yaşın altında, olmuyorsa 25 yaşın altında oyuncularla takım takviye edilmelidir.
  • 453
    grillistch transfer süreci sonrasında türk basını kaynaklı haberler kesildi. bu yüzden son günlerde neler oluyor pek duyamıyoruz. yabancı basına yansıyan haberler var sadece.

    forvet alacağız gibi duruyor. belotti için yabancı kaynaklar roma'yı 31 ağustos'a kadar beklemeyeceğini söylüyordu. bu hafta sonuna kadar transfer olmazsa önümüzdeki hafta belotti haberlerini görebiliriz. bir yandan da icardi ile anlaşma zemini aranıyor. yansıyan diğer isimler de shamar ve piatek. forvet konusunda her halükarda 1 eylüle kadar bekleneceğini düşünüyorum. 5 büyük ligde transfer kapanınca bu isimler dışında da fırsat transferi çıkar mı diye bakılacaktır.

    kanat transferi için de muhtemelen fırsat düşüncesi var. bir yandan cengiz'e yoklama yapılıyordur muhtemelen yerli meselesinden de dolayı. ki mesela depay ihtimali doğarsa, juventus transferi sıkıştı, iki mevki için tek oyuncuya da gidilebilir.

    sol bek meselesinde de ballo-toure konuşuluyor ama haberi ortaya atan italyan muhabir 3. alternatif dedi, muhtemelen basına yansımayan isimler var.

    stoper konusu muallak bir ses çıkmıyor, luyindama giderse hamle gelir gibi.

    bir de yerli meselesi var, efecan, halil veya umut için de girişim olacaktır sonlara doğru.
  • 454
    bitmesine tam olarak 2 hafta kalmış olan dönem. avrupada ise 1 hafta sonra kapanıyor.

    victor nelsson için wolves iddiaları dolaşırken şöyle bir düşünceye-fantaziye giriştim:

    nelsson'u satıyoruz. yerine 1 yıllık kiralık olarak kaan ayhan getiriyoruz. biliyorum bu isim sözlükte çok sevilmiyor ama bundesliga'da bu pozisyonu oynamış adam türkiye'de de oynar. özellikle kiralık dedim çünkü seneye yabancı sınırı kalkacak gibi duruyor, büyük bir yatırıma gerek yok. sassuolo bunu kabul eder mi bilmiyorum ama kabul ederlerse defans'ta iki yerli yapmış oluruz, ki bu büyük avantaj. muslera yabancı olduğu için böyle bir şey şart.

    sacha boey'in talipleri varsa satmak veya piyasa yapacağı bir yere kiralamak lazım. çok iyi oynuyor ama dubois'a da varken iki tane iyi yabancı oyuncu lüks olur. dubois yedeği olarak da onur bulut çekeriz. rakamı max 1-1,5 m euro seviyelerinde tutarsak iyi olur.

    mertens'in 10 numarada oynamasındansa kanatta oynaması taraftarıyım. mertens - icardi - yunus akgün gibi bir ön üçlü düşüyorum. nelsson'dan gelecek paranın bir miktarı ile 10 numara çekeriz. bu isim evander olabilir.

    tabi bu senaryoda kerem aktürkoğlu yedek kalıyor. ama geçenlerde tansel taşanlar bir yayında, kerem için 7 milyon euro'luk bir teklif olduğunu söylemişti. açıkçası bu rakam 10 milyona çıkarsa net olarak kerem'i de satarım. kiralık olarak ya da düşük maliyetle her iki kanatta da oynayabilen pır pır bir yabancı kanat getiririm.

    luyindama'yı belçika'ya satıp makul maliyetle andreas hanche-olsen ayarında alternatif stoper getiririm.

    en son olarak yapabilirsem pva'dan çıkıp bir sol bek alırım ama o operasyon kolay durmuyor.

    özetle kafamdaki ilk 11 şu şekilde:

    muslera; dubois, kaan, abdülkerim, pva; torreira, oliviera(midtjö), evander, mertens, icardi, yunus.

    düşündüğüm takım ise şu:

    muslera - okan - jankat (kale)

    dubois - onur bulut (sağ bek)

    abdülkerim, kaan ayhan, luyindama veya hance-olsen, emin bayram, metehan (stoper)

    pva, kazımcan (sol bek)

    torreira, oliviera, berkan, midtjö, evander, emre akbaba, özgür baran, hamza (orta saha)

    mertens, yunus, hızlı pır pır kanat, barış alper, emre kılınç (kanat)

    icardi, seferovic, oğulcan (santrafor)
  • 455
    seneye galatasaray dışında birçok kulübü takip etmemizi ve başarılarını dilememizi sağlayacak transfer sezonu.

    mohamed, morutan ve şimdi de cicaldau.
    hepsi kulüplerine opsiyonlu kiralandılar.

    ya gelişip, özgüven kazanıp dönmeleri için ya da piyasalarını yükseltip para kazandırabilmeleri için fransa,italya ve birleşik arap emirlikleri’nde artık bir sezonluğuna tuttuğum takımlar olacak.
  • 456
    sergio oliviera haricinde fena gitmediğimiz iyi maliyetlerle iyi futbolcular aldığımız doğru mevkileri analiz ettiğimiz bir dönemdi.

    ancak son düzlükte forvet ve sol kanat oynamış mertens’i 10 numara kabul edip can havliyle forvet ve sol kanat arayışına girmemize anlam veremedim.

    seferovic şu an çok güçsüz. çok daha iyi olacaktır. beğenilmese de gomis çok tehlikeli bir yedek golcü rakipler için. sadece ligde olduğumuz bir sezonda en kötü mertens’i en uca çekersin. kanat problemi yaşarsan yine mertens’in orjinali sol kanat. kerem de 2020-2021 sezonunda ilk parladığı zamanlar sağ kanatta etkili oynamıştı. yunus-kerem, yunus-mertens, kerem-mertens ikilileri gayet iyidir yani.

    ama direk ofansif orta sahamız/10 numaramız yok. emre akbaba yine iyi bir yedek forvet arkası olur özgüvenini toplarsa.

    yani bir kanat oyuncusu bir de seferovic’in önüne forvet alacağımıza bir tane temiz 10 numara alsak kadro mühendisliğimiz daha iyi olacak. mertens’i iyi analiz ederek ne vereceğini bilerek son düzlükte ona göre bir hamle yapmamız gerekiyor.

    2 futbolcu alacağımıza bir futbolcu alsak daha dengeli bir kadromuz olacak enteresan olarak.

    farzedin ki toreira ile beraber aynı uçakta evander’i getirdik. ve şu an yedek kanat belki direk forvete ihtiyacımız var onun için de 35 yaşındaki mertensi aldık. gayet doğru geliyor. ama mertens’i 10 numara diye getirdik. şimdi de yedek kanat ve seferovic’i beğenmedik maliyetli bir forvet daha alalım dersen o iş sakat.
  • 459
    galatasaray futbol takımın olası transferlerine ilişkin olarak medyada bir dolu ismin döndüğü dönem: icardi, lucas moura, evander da silva ferreira, michail antonio, shamar nicholson vs.

    normal şartlarda icardi'ye, moura'ya falan kimse itiraz etmez de 3 yerli kuralını nasıl aşacağımızı kimse konuşmuyor. emre akbaba, emre kılınç, kazımcan, berkan, taylan, barış alper yılmaz, okan kocuk, emin bayram, ali turap derken görüntüde sürüsüyle yerli futbolcumuz var ama yunus, kerem ve abdülkerim'den herhangi bir tanesi sakat, cezalı, formsuz olsa gönül rahatlığıyla ilk 11'e yazacağımız adam yok, hepsinin çeşitli falsoları bulunuyor. örneğin moura geldi ve sağ kanatta yerini aldı diyelim, ilk 11'i nasıl kuracaksın?
  • 462
    yine hiçbir takımın planı programı olmadan tamamen menajer önerileriyle transfer yaptıkları sezon.
    kimin bir takımla adı geçse 10 gün sonra başka bir takıma öneriliyor.
    pedro için uğraşan galatasaray bir anda fenerbahçe'nin devreye girmesi yüzünden oyuncuyu kaybediyor.
    keza bu akşam maxi gomez'in trabzon'a transfer olması gibi.
    fenerbahçe ise yüksek ihtimal icardi'ye falan salça olur son günlerde.
    galatasaray ise yine yıllarca çekmiş olduğu oyuncu kaptırma ritüelini devam ettirdi.
    pedro ve umut bozok rakiplerle giderken yine fenerbahçe'nin ilgilendiği söylenilen oliviera ve seferoviç'i aldı.
    beşiktaş fenerbahçe'nin ilgilendiği wouth weghors'ta salça oldu ve elinden aldı yine beşiktaş galatasaray'ın ilgilendiği kaan ayhan ve denayer için girişimlerini sürdürmeye devam ediyor.
    trabzon fenerbahçe'nin ilgilendiği maxi gomez'i bir gecede bitirip galatasaray ile anlaşamayan umut bozok'u aldı.

    bir transfer dönemi yine 20 tane oyuncu havuzu içinde döndü. buna ekstra olarak geçen sezon 3 takımın ilgilendiği alioski gibi isimler 1 sene dolmadan yine gündeme gelip transfer edildi.

    eskiden heyecanla takip ettiğim içimi kıpır kıpır eden transfer sezonları artık midemi bulandırıyor.
  • 463
    kerem aktürkoğlu küsmesin diye kanat transferi yapılmayacak gibi bir hava aldığım transfer sezonu.

    bu kadar çılgın olamazlar diyordum ama 1-2 gündür pek iyi enerji almıyorum.

    ronaldo gibi olağanüstü futbolcuya bile yallah çekilen dönemde yapılan duygusallıklara, uğraştığımız mevzulara gülüyorum. şayet böyle bir şey yaşanır ve kerem/yunus ikilisinin insafına terk edilirsek klavyeyi kıra kıra entry gireceğim biiznillah. hele hele mayıs’ta falan dolmabahçe’de veya bağdat caddesi’nde şampiyonluk kutlaması görürsem buna sebep olanların kulaklarını öyle bir çınlatacağım ki ertesi gün ilk işleri kulak burun boğazdan randevu almak olacak.
  • 467
    hala genç ve potansiyelli bir oyuncuya yatırım yapmadığımız transfer dönemi. kasayı oyuncu satıp doldurmayacaksak 2 seneye sıkıntılar yaşamaya tekrar başlarız.

    genç oyuncu dışında yerli oyuncu, kanat rotasyonu ve forvet ile orta sahayı birbirine bağlayan 10 numara eksikliği henüz giderilebilmiş de değil.

    artık vites arttırma vakti geldi, geçiyor hızlanmamız gerekli transferlerde.
  • 470
    kulüp olarak gelenek haline getirdiğimiz üzere sınıfta kaldığımız bir başka transfer dönemidir. geçen seneyi 13.bitirmiş büyük bir kulübün bu kadar gevşek davranması işi yine son güne bırakması inanılır gibi değil.

    bu sezon özel bir sezon, kışın ortasına dünya kupası koydular. kasım başında zaten 40 günlük ara verilecek. eylülde yapacağın transferden ne hayır gelir allah aşkına yahu? onu da yılan hikayesine çevirmeden yapamıyorsunuz zaten.

    yarın adamı getirsen, takım arkadaşlarının adını öğrenene kadar dünya kupası arası girecek. dünya kupası bitecek, tekrar lig başlayıp alışana kadar şubat mart gelecek. o transferden hayır bekle ondan sonra. hayır alacağın adam bir de kiralık.

    akıl fikir transfer etsek hepsinden iyi.
  • 472
    en karın ağrısı bölgemiz olan orta sahaya iyi denebilecek 3 oyuncu transfer edilmiş, ligde alabileceğimiz en iyi yerli savunma oyuncularından birini transfer etmişiz, değil yedek, yedeğin de yedeği bir takımla oynasalar yine kupalarda favori olabilecek olan fransa milli takımının rotasyonunda kullanılan bek oyuncusunu almışız, hala daha ağlıyoruz. takım hakkında bilgisi olmayan biri burayı okusa, inamoto, tolga seyhan, carrusca’yı falan aldık zanneder.

    (bkz: abi hadi ya)
  • 473
    kanat, santrfor ve stoper bölgelerinde eksikler bırakarak tamamlamaya yaklaştığımız dönem. gelenler seferoviç dışında doğru hamlelerdi. gidenler ise morutan ve kısmen momo dışında doğruydu.

    kerem ve yunus'un yanına (arkasına değil), onlara yakın kalitede ama daha süratli yapıda bir kanat oyuncusu gelmeliydi. umarım gelir.

    forvete seferoviç hiç gelmemeliydi. mertens-gomis-mostafa/diagne ile bile daha güçlü olurduk. mertens'i o bölgede mecbur kalmadıkça kullanmayacak gibiyiz, o yüzden seferoviç'in yerine direkt ilk on bire transfer yapmak zorundayız. sefer'i de devre arası postalasak harika olur.

    stopere yerli bir derinlik takviyesi iyi olurdu.

    kısacası şikayetler hiç de haksız değil. geçen sezonu 13. bitiren bir galatasaray'dan bahsediyoruz. elbette orta sahaya üst düzey isimler gelecekti. elbette marcao'nun satışı sonrası takviye yapılacaktı. bunlar zaten olmazsa olmaz transferlerdi. yangın yapacak bir durum yok, ama bu kadro henüz tamam değil, eldeki oyuncular yeter deyip bu takımdan şampiyonluk beklemek gerçekçi olmaz. bugün 4 büyükler içinde en dar rotasyon bizde.
  • 474
    oyuncu transferlerinden önce yönetimin mümkünse yan hakem olmuyorsa hakemleri değerlendireceğini iddia ettikleri komiteyi transfer etmeleri gereken kişilerdir. terazi iyice şaşmış durumda ve iki üç haftadır tek bir tepki bile yok. bu şekilde giderse zaten feneri elbirliği ile şampiyon yapıp bizi sezonun ilk yarısı itibarıyla dışarda tutacaklar zaten. 3 eylül 2022 fenerbahce kayaerispor maçı da gosteriyor ki biraz hızlı bir aksiyon gerekiyor...
App Store'dan indirin Google Play'den alın