• 351
    6 numara transferinde büyük isimleri hedefleyip her biriyle en az 4-5 gün uğraștıktan sonra pahalıymıș diyip vazgeçtiğimiz dönem. doğru dürüst çalıșan profesyonel futbol organizasyonu olan kulüpler böyle anlamsız sürprizler ve zaman kayıpları yașamıyor. gerçekçi olmayan hedeflerle 1 aydan uzun bir zaman kaybettik, 2 hafta sonra da lig bașlıyor. nereye varacak bu iș merakla bekliyorum.
  • 352
    gitmesi gerekenler:

    ismail çipe
    luyindama
    emre taşdemir
    taylan antalyalı
    sacha boey
    aytaç kara
    jesse sekidika

    transfer ihtiyacı olan mevkiler:

    as ön libero
    as orta saha
    yedek orta saha
    yedek kanat
    yedek forvet

    bir aydan fazla süre var. gitmesi gerekip gönderilemeyecek futbolcu yok. 5 transfer daha yapmamız lazım. as ön libero ve yedek forvet haricinde zorlanılacak mevkiler değil.

    bence enseyi karartmak için çok erken. d.a.ö.'ye güvenmesek de dümende erden timur var belli ki. dubois, seferovic ve sergio üçlüsü de hiç kolay transferler değildi. üçünün ortak noktası da dünya kupasında olmak istiyorlarsa mükemmel bir üç aya ihtiyaçları olacak. bu üçünün kalitesinde 2 transfer daha yapsak takımın çehresi değişecek.

    not: ömer bayram da gitmeli ama belli ki gitmeyecek. boşa yer işgal etmesin diye yazmadım. taylan da gitmeyecek ama her maç ilk on bir de çıksa benim için her oynadığı maç son maçı olarak kabul edilecek. kendisine başka türlü katlanamıyorum. tek başına galatasaray maçlarından soğuttu beni.
  • 359
    bizim için yaz değil kaz transfer dönemidir. maşallah yöneticilerimiz sağolsun yolunmadık tarafımız kalmadı. diagne ve mustafa’yı peşkeş çekerek gönderdik. akıl tutulması resmen. erden timur evlerini 100 yıl boş bırakır da komik fiyatlara satmaz. konu galatasaray olunca bu oyuncuları üstüne para vererek göndermekten kimse imtina etmiyor. geçen sezonu sakat geçiren adamı benfica’dan almak için kırk takla attık. adamlar kuruş kuruş hesap kitap yapıp öyle gönderdi oyuncusunu. biz neden yapmıyoruz böyle? erden timur da burak elmas v2 olma yolunda ilerliyor. yolu yol değil. bir an önce ayaklarının yere basması lazım. sorumluluk onda değilse de çıkıp transfer konularında karar merci ben değilim demesi gerekir ki taraftarın gazabı onun üstünde olmasın.
  • 360
    cüzdan sallama ile başlayıp, yancılara sızdırılan öyle isimler var ki lakırdıları, daha en 5 tane transfer yalanları sonrası sergilediğimiz dik duruş derken menajer kucağına düşüp olmadık paraları ödeyeceğimiz ve yetersiz kadronun paniğini okan hocamıza güveniyoruz şenlikleriyle kapatacağımız dönem.

    yönetimler değişse de galatasaray taraftarının makus talihi değişmiyor.
    en temel önceliğimiz orta saha, hatta 6 numara diye başladığımız transfer döneminde daha 6 alamadık, oliviera dışında da takviye yok. gelenler olmadığı gibi takımdan gönderilen oyuncular da inanılmaz beceriksiz bir şekilde gönderiliyor.

    kişisel ego ve şovlarını galatasaray menafaatlerinin önüne koyan bir yönetim profili olmayacak maalesef ve bunun acı reçetelerini hep galatasaray ödeyecek.
  • 361
    şu ana kadar yapılan transferler çok iyi olmasa da lig için fena sayılmaz ama bu hızla devam edersek takımı oturtmaya zamanımız kalmayacak. bu takıma yapılması gereken 5 transfer daha var ama tahminim 2 transfer daha yapıp tahtayı kapatacaklar. biri 6 numara biri de forvet olmak üzere 2 takviye daha yaptığımız durumda dahi vasatın bir tık üstü bir kadromuz olacak. hedefimiz ligde ilk 3'e girmekse eğer kalan 5 transferi de tamamlamamız lazım. yoksa geçen seneki gibi olmasa da orta sıralara oynarız.
  • 362
    mevcut kadroda sezon içinde 3 yerli rotasyonunu tüm mevkilere yaymamız gerekiyor. bu mecburiyet oyuncuların form durumlarını da olumsuz etkiliyor ve oyun istikrarsızlığına yol açıyor.

    mevcut durumda tablo şöyle;

    1- muslera / okan koçuk - batuhan (geri çağırmalı kiralık)
    2- nelsson / emin bayram
    3- abdülkerim / ozan kabak - metehan (kiralık gidebilir
    4- aanholt / kazımcan* (kazımcan'dan emin değilim)
    5- leo duboıs / ali turap - omar
    6- transfer* / transfer* - taylan
    7- yunus / transfer* - morutan (kiralık)
    8- sergıo / hamza - berkan - cica
    9- seferovıc / gomis - yerli transfer - eren aydın (kiralık)
    10- transfer* / e.akbaba
    11- kerem / transfer*

    böyle bakınca nerelere yerli-yabancı takviye lazım görülüyor çok net.

    kadroda fazlalıklar;

    ömer bayram - emre kılınç - oğulcan - barış alper - aytaç kara - sekidika - luyindama
  • 364
    maliyet, sakatlık geçmişi vs.. den bağımsız olarak, ben yapılan transferlerin üçünde de -sergio, seferoviç, leo hatta bardakçı'yı da bu kategoriye dahil edebiliriz- ortaya karakter koyan, liderlik vasıflarına sahip, kritik eşiklerde sorumluluk alabilen büyük takım oyuncuları olduklarını düşünüyorum .geçen sene sahada sorumluluk almayan, büyük takım oyuncusu olarak sahada ne yapacağını kestiremeyen oyuncuları hatırladıkça bu tercihlerin bilinçli ve yerinde olarak görüyorum.
  • 365
    en ufak hazırlığı dahi olmayan transfer dönemi. bu anlamda okan hoca bende hayal kırıklığı yarattı. listesi olmadığı belli. oyuncuları değerinde elden çıkaramıyoruz ya da sorunluları da ücretsiz çıkaramıyoruz. bir milyon oyuncunun arasında hala yıllık ücreti kallavi yaşı yüksek oyuncular peşindeyiz. işe yaramaz scout ekibi de yerli yerinde duruyor. kiralıklardan haber yok, hala kadrodalar . tadı tuzu olmayan bir dönem. elzem olan bas bas bağıran orta sahaya 3 tane oyuncu bulup getiremeyip, elzem olmayan bölgelere takviye yapılmaya çalışılan bir dönem.
  • 366
    konya'nın bu sezonki transferleri yine çok göze batacak. burada ilhan palut'un payı nedir çok merak ediyorum. özellikle bu yıl aldıkları sol stoper francisco calvo'yu da ayağına hakimiyet açısından beğendim. marcao gibi topla mesafe de kat edebilen, pas kanallarını da kullanabilen bir oyuncu gibi görünüyor. abd'den transfer edilmiş, 29 yaşında ama bir sezon iyi performans ile sol stoper arayan büyüklere satılmalık görünüyor. oynadıkları sistem onu ve diğer orta saha oyuncularını daha da parlatacaktır.

    türkiye'de teknik direktörlerin bazı scouting firmalarından danışmanlık alarak oynatmayı planladıkları oyunlar için kilit durumdaki rollere yönelik bazı oyuncuların tespiti ve keşfini istemeleri ve gittikleri takımlarda bu oyuncuların transferine ön ayak olmalaı gerekiyor. her ne kadar bu iş teknik direktörün işi değilse de ülkemiz gerçeğinde hem ilerlemek hem de oyuncu parlatan teknik direktör olabilmek için buna adım atmaları lazım. örneğin, okan hoca'dan açıkçaı bunu beklerdim. uzun süredir galatasaray'ı bekliyor. başına gelip gelmeyeceği belli değil, ancak net bir potansiyel transfer listesi elinde olmalı ve bunların arasında 30'larında kontratının sonuna gelebilecek oyuncular olduğu gibi genç oyuncular da olmalı. ancak gördüğümüz kadarıyla kendisi biraz hamza hamzaoğlu modunda şu an ki bu kendisi için iyi bir durum değil.
  • 369
    gayet iyi bulduğum transfer dönemidir. alınan oyuncuların takıma cuk diye oturacağını düşünüyorum. isteyip de alamayacağımız, başka kulüplere kaptıracağımız, transfer çalımı yiyeceğimiz oyuncular olacaktır tabi. sanki her sene temmuz 12’de transferleri bitirip sezonu açıyoruz da bi bu sene böyle oldu. bizim genlerimizde var bu. son dakikaya kadar bekleyeceğiz el mahkum. etimiz ne budumuz ne sonuçta.

    giden oyuncuların maliyetleri açısından memnun değilim ama gelen oyunculardan memnunum. daha vaktimiz var. 6. haftada bitmeyecek lig. 36 hafta oynanacak. zaten avrupa’da yokuz. acele etmeye gerek yok. gelsin de son dakika gelsin önemli değil. trendyol kuryesiyle futbolcu evraklarını son dakika tff’ye yetiştiren beşiktaş o sene şampiyon oldu. bu kadar yangını anlamıyorum ben gerçekten.
  • 371
    ilk yapmamız gereken hamleyi (ön libero transferi) ligin başlamasına 15 gün kalmasına rağmen hala yapmadığımız ve kendimiz taylan'a muhtaç bıraktığımız dönem olmakta.

    bunun dışında muhammed ve diagne'nin takımdan ayrılması bize çok bir şey kaybettirmeyecek diye düşünsem de tek eleştirebileceğimiz nokta gitme şekilleri. diagne gibi skor potansiyeli yüksek bir adamı gelir elde edemeden göndermek ve muhammed'i yalnızca 250 bin euro karşılığında göndermek büyük iş bilmezlik.

    gelen oyunculara dair kısaca değinmek gerekirse de sergio oliveira ve seferovic direkt katkı verebilecek oyuncular. dubois ve kazımcan karataş da sürpriz katkı vererek fark yaratan oyuncu olabilirler. ama bana göre en büyük transferimiz yuvaya bomba gibi dönen yunus akgün olacak. yerli griezmann kardeşimizin performansını büyük sabırsızlıkla bekliyorum ve griezmann'ın en az prime dönemindeki (barça transferi öncesi atletico yılları) performansını gösterecek diye umuyorum.

    tabii şu an eldekilerle harika bir yemek yapabilmemiz için en büyük eksik malzememiz 6 numara, o da tamam olursa gerisi şef aşçımız okan buruk'ta.
App Store'dan indirin Google Play'den alın