• 251
    zaniolo ve mertens'in de gerektiğinde forvet oynayabilmeleri takımımız için avantaj. icardi'ye yedek olması açısından haji wright ismi geçtiğinde niye andreas cornelius düşünülmüyor diye sormuştum. gelinen noktada haji wright da olur. hem zaman kalmadı hem de gomis artık tükenme sinyalleri vermeye başladı. okan buruk'un yedek kaleci istediğine dair söylentiler okudum. hayırlısı olsun. ben bu dönemi verimli geçirdiğimizi düşünüyorum.
  • 255
    gereksiz yere sakız gibi uzamıştır. 8 şubat'ta bitecek dönemi hadi deprem nedeniyle 10 gün daha uzatsan 18'inde biterdi. sonuçta deprem transferin son günlerinde oldu zaten çoğu görüşme bitmek üzereydi. her kulüpte profesyoneller de verilen bu 10 günlük bonus süreyi idare edebilirdi. neredeyse yaz transfer sezonu ile birleştirildi. ülkede tüm kurumları tepeden aşağıya rezil, bilgiye ve akla düşman, ben yaptım oldum'cu kör bir zihniyet yönetiyor. utanç verici.
  • 257
    5 mart tarihini geride bıraktığımıza göre sona ermiş olan dönemdir.

    zaniolo, kaan ayhan ve adekugbe transferleriyle bu dönemi bitirdik. seferovic ve aanholt kiralık gönderildi. bunun dışında başka bir aksiyonumuz oldu mu bu dönemde hiç aklıma gelmiyor. deprem nedeniyle hiç önemseyemedik bile bu dönemi. deprem nedeniyle her şey boş ve anlamsız geldi hepimize.

    eminim çoğumuz transfer döneminin bittiğinin bile farkında değildir.
  • 258
    gelenleriyle gidenleriyle beklediğimden çok daha iyi bir transfer dönemi geçirdik. emeği geçen herkese teşekkürler öncelikle.

    ilk hamlemiz dar olan türk futbolcu havuzumuzu genişletmek adına bence çok kritikti. stoper, ön libero ve sağ bek pozisyonlarında hemen hemen aynı derecede iyi performans veren, almanya ve italya liglerinde tecrübesi olan, türk milli takımı havuzundan aktif olarak bulunan kaan ayhan transferiyle başladık ara döneme. bir anlamda eylül 2022'de yarım kalan transfer operasyonu bitirilmiş oldu. ben bu transferi haziran 2022'den yapılan abdülkerim bardakcı hamlesine benzetiyorum. abdülkerim'e benzer şekilde kaan'ın bizim kadromuzda olması galatasaray'a fayda sağlayacağı gibi, bu futbolcunun bizde olması rakiplerin de saha içi türk futbolcu dağılımına ve aritmetiğine zarar verecek. iki taraflı bir kazanım galatasaray için. beşiktaş dün oyun içerisinde sahaya türk futbolcu atma konusunda net olarak sorun yaşadı örneğin. biz ise kaan'ı ilk 11 oynatabileceğimiz gibi, oyuna bir müdahale gerektiği zaman 3 farklı pozisyon için tereddüt etmeden oyuncuyu sahaya atabiliriz. hiç de sırıtmaz. ikinci transferimiz olan zaniolo hakkında uzun uzun konuşmaya veya analiz yapmaya gerek yok. hücum hattımıza potansiyeli elimizdekilerden çok daha yüksek bir oyuncu transfer ettik. hayal bile edilmesi bu ekonomik şartlarda galatasaray için zor olan bir futbolcu, hayalden gerçeğe dönüştü. diyebilecek başka bir sözüm yok; zaniolo'dan bahsediyoruz. üçüncü transferimiz de kaan kadar olmasa da önemli bir hamleydi. emre taşdemir'in ümraniyespor maçında hepimize bir kez daha gösterdiği yetersiz performansından sonra yedek bir türk sol bek şarttı. kazımcan'ın sakatlığa yatkın bir sezon geçirdiği göz önüne alınırsa, bu hamle kritikti. türk olmayan ancak mevcut durumda yabancı da sayılmayan sam adekugbe'yi çok uygun bir opsiyon maddesiyle transfer ettik. 1992 doğumlu uğur çiftçi için 1 milyon euro bonservis ödemek yerine, 1995 doğumlu adekugbe'yi 1 milyon euro ödeyip satın alma hakkıyla beraber kiraladık. temiz iş. akarı yok kokarı yok. kazımcan ile forma rekabeti içerisinde olsun, oynaması gerektiğinde akıllı işler yapsın sahada bize yeter. kaan ve zaniolo transferlerine benzer şekilde adekugbe de vatandaşı olduğu ülkenin milli takım oyuncusu. üç transferimizin de ülkelerinin milli takımlarında yer alıyor olması da uluslararası tecrübe açısından galatasaray gibi bir kulüp için önemli.

    gidenlere gelince. seferovic'ten kesin olarak ayrıldık. "neden böyle oldu?" şeklinde bir soru yöneltecek bir galatasaraylı olduğunu sanmıyorum. van aanholt hiç yabancısı olmadığı bir lige sezon sonuna kadar kiralandı ki birçok galatasaraylı'nın psv kulübünden umudu sezon sonuna kalmadan van aaanholt'un bonservisini alması. metehan tecrübe kazanması ve oynaması adına manisa fk'ne kiralandı, bu hamleye de bir itiraz olacağını sanmıyorum. sonuç olarak geleniyle gideniyle çok güzel ve mantıklı bir transfer dönemi geçirildiği hususunda galatasaraylılar arasında bir fikir birliği olduğunu düşünüyorum. başka hamleler de olabilirdi mutlaka. midtsjö'den çıkıp, orta sahaya hadziahmetovic veya zakharyan şeklinde bir transfer hamlesi gelseydi iyi olur muydu mesela? evet olurdu. santrafor için uygun bir maliyetle haji wright veya farklı bir oyuncu transfer edilse nasıl olurdu? o da iyi olurdu. ama bu hamleler bu transfer dönemi için çok da önemli değildi bence. "neden bir orta saha almadık?" veya "neden bir forvet transferi yapılmadı?" sorusunu soracağımızı düşünmüyorum sezonun kalanında. orta sahaya ihtiyaç olduğunda kaan'ı, forvete ihtiyaç olduğunda barış alper'i rahatlıkla kullanabiliriz. bu oyunculardan bu pozisyonlarda okan buruk'un iyi verim aldığını hepimiz gördük.

    transfer döneminin artık kapanmış olması iyi oldu. alkışı hak eden bir ara transfer dönemi sonrası artık tamamlanmış kadromuzla beraber ligte ve kupada kalan maçlara ve sezonu iki kupayla bitirme hedefine odaklanma zamanı. bu yolda allah yardımcımız olsun.
  • 260
    6 şubat 2023 depremi ve sonrasındaki gündem sebebiyle birçoğumuzun yakından takip edemediği transfer sezonu olmuştur. şahsen en son askerden döndüğümde stoperde marcao-luyindama ikilisini görünce bu kadar afallamıştım. her takımda "lan bu ne ara buraya gitti" dediğim 1-2 oyuncu var. gaziantep fk ve hatayspor'lu oyuncuların diğer kulüplere dağılması bunda tabi ki en büyük etken oldu ama beşiktaş'ın colley ve onur bulut'u aldığından da haberim yoktu örneğin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın