• 231
    kimse kusura bakmasın ama yine çok şeyler bekleyip hayal kırıklığına uğrayacağımız bir transfer dönemi olacak. kendisini ne kadar sevsem de abdurrahim albayrak’ın transfer işleri ile uğraştığı bir takımdan çok şeyler beklememek gerek,acaba hangi planlar yaptı beyimiz bilen yok fatih hocanın istediği oyuncuları alacak ne tecrübe ne onu yaratacak maddi zeka yok, maddi zekadan kastım misal belhanda olayı, kesin eylülde anca çözülür bu mesele en son bonservisini eline verip yollarız avrupa’da fizik kondisyon dip yapmış bir kaç popüler oyuncu kiralayıp onların form tutma sürecinde 10 puan geriye düşüp 8’de kapanır 18’de deyip fatih hocayı çabalatırız cidden hocam çok sabırlı adam kendisini bu özelliğinden ötürü ayrıca takdir ediyorum, konu biraz sapacak ama ne hakem hatasına konuşan bir yönetim ne ne galatasaray imajını protokol tribünüde yansıtan bir yönetim ne de transfer alım satım işlerinde bu kadar kötü bir yönetim görmemiştir herhalde çalıştığı sezonlarda neyse fazla uzatmadan son iki sezon nasıl bir transfer sezonu geçirdiysek bu sezonda aynısı olur.
  • 233
    benim kırmızı çizgim marcao, luyindama ikilisinin korunmasıdır öncelikle.

    bir takımın gençleşmesi, yeniden yapılanması 15 adam gönderip yerine 15 genç transfer ederek olmaz. zaten bunu deneyen hiçbir takım da başarıya ulaşamamıştır. önemli olan senin sorunsuz çalışan parçalarını muhafaza etmek ve etraflarına potansiyelli gençleri dizmektir. gönül siter ki imkanlar olsun ve aksayan parçaları ileride aksamaaycağı umulan potansiyeli yüksek gençler yerine direkt oraya cuk oturacak adamlarla değiştir ama ona maddi gücün yetmez. mademki yeni kurallar ve ekonomik şartlar dahilinde yeniden yapılanacaksın o zaman yaş ortalaması 24 olan ve muazzam şekilde de tutmuş, şampiyonlar ligi için bile sırıtmamış bir tandemi bozmak bence aptallık olur. biri çıkarıp da luyindama ya da marcao için 30 milyon euro koyuyorsa masaya tamam sat da 10 15 milyon euroya bu adamlardan birini sattığında yerine zaten ona benzer bir adamı koymak için 5 6 milyon euro harcayacaksın yine.

    telles gitti, hala sol bek arıyoruz, telles bugün 30 milyon euro. sende kalsaydı 30 olmazdı ama 20 olurdu yine. kaldı ki bizim taraftar denayer'e ozan kabak'a sabretmemiş, bu sözlükte bile bu admalar için abuk sabuk nedenelrle stoper olamazlar denmiş, ahmet'e mehmet'e kimse sabretmez. ozan'ın, ahmet mehmet'ten farkı şu; ozan denayer gibi adamlar sahaya çıktıklarında, rakiple karşı karşıya kaldıklarında ya da topu ayaklarına aldıklarında ben futbolcuyum diye bağırıyorlardı zaten. denayer sana gelmeden önce zaten iskoçya'da kendini ispatlamıştı, ozan 16 yaşından itibaren zaten konuşulan bir çocuktu. bunlara sabredemeyen, bunlara gömen taraftar ptt ligden gelen adamları linç eder. ama sen iyi bir takımın içine, işleyen bir sistemin içine o ptt'den gelen adamı monte edersin işte. luyindama'nın sağına koy burak kapacak'ı, burak adamını kaçırsın mesela ya da kötü bir çalım yesin vs. luyindama gider o sol açığı yer çizgide. ama orada oynayan emin gidip de bir de burak'ın açıklarını kapatamaz. ya da marcao'nun yanına emin'i koy, marcao ondan topları alır emin'e baskı gelirse, ileri oynar. ama emin'in yanında bir emin daha olursa adamlar kendileri daha tam hazır değiller ki birbirlerine yardımcı olabilsinler.

    ben de genç oyuncular oynasın istiyorum, çok istiyorum ama bizim genç oyuncuların kiralık gittikleri takımlardaki halleri de ortada. bir bilemedin iki tanesi hariç kendini 2. ligde bile kabul ettiremeyen adam galatasaray'da nasıl oyansın?

    özetle, mecburen gidenler gelenler olacak ama umarım luyindama, marcao gibi ilk 11'in banko oyuncusu olan, yıllık maliyeti düşük olan ve yaşları da genç olan adamları satmaya kalkmayız ki zaten bu ikisinden başka öyle bir adamımız da yok.

    zamanında keita'yı satıp yerinin pino ile doldurmaya da kalkmıştık mesela, onu da unutmayalım.
  • 234
    zaten sezonun büyük bir bölümünde muslera’ dan yararlanamayacağız. onun için marcao ve luyindama kesinlikle takımda tutulmalı. (tabi kendileri gitmek isterse orası ayrı) muslera olmayınca ve bir de savunma kötü olunca halimiz ortada. iki gün sonra milletin dilinde ne emin kalır ne süleyman.
    belhanda, feghouli, falcao, babel, maicon, mariano gibi maaşı yüksek oyunculardan kurtulmalıyız. bu adamlardan 15 milyon euro gibi bir bonservis elde edersek kaymak gibi olur. aslında daha fazla kazanmalıyız ama oyuncu satmakta üstümüze yok. 10 liralık adamı ancak 2 veya 3 liraya satabiliyoruz. onun için 15 mükemmel rakam bizim için. eğer satamayacaksak adam gibi bir kondisyoner getirip tonla para kazanan bu efendileri lige bomba gibi hazırlamalıyız.
    benim yönetimden öyle ahım şahım yabancı transferi beklentim yok. adam gibi bir kanat ve bir orta saha bulsunlar. genç, maaşı düşük ve ileride bize getirisi olabilecek oyuncular. 30 yaşını aşmış ve emeklilik ikramiyesi almaya gelen adamları görmekten bıktım artık. efendilerin kahrını çekiyoruz oynasınlar diye.
    sanırım hepimizin beklentisi kaliteli yerli rotasyonu yabancı sınırının gelmesinden dolayı. umarım yurtiçi transferini güzel geçiririz. sınırlamadan dolayı 500 bin euro’luk oyunculara 1 milyon verebiliriz. önce buna hazırlıklı olalım ve yönetime kızmayalım.
    şunları yazarken kafayı yiyorum. bu sınırlamayı getirenleri allah nasıl biliyorsa öyle yapsın.
  • 235
    hayaller;
    diagne 10 m euro
    belhanda 8 m euro
    feghuli 5 m euro
    maicon 3 m euro
    falcao 5 m euro
    ahmet ç. 1 m euro
    mariano vedalaş
    babel feshet
    selçuk kovala
    şener gönder
    jimmy durmaz feshet
    bu şekilde elden çıkarıp yerlerine;
    emre kılıç
    mehmet özcan
    kaan ayhan
    danylo sıkan
    diego lainez
    thiago almada
    hamed junior traore
    karamoko dembele
    enes ünal
    oğulcan çağlayan
    abdulkadirlerin parmak olanı (temasa geç, ayart bir şekilde)
    max aarons
    sebastian walukiewicz
    umut meraş (yerli olması hasebiyle)
    ravil tahir
    wonderkid bir yerli kaleci
    brumagillerden bir kanat
    (hayal sonuçta)
    bunları bir şekilde al takıma bak keyfine, seneye şampiyon olmasak ta olur; şampiyonluk diyenin maskesi düşsün.
    gerçekler;
    falcao istanbul çok güzel
    belhanda al bağsur transferden vazgeçti
    feghuli hoca onay vermedi
    diagne bro hepinizin...
    babel kanalıma hoşgeldiniz bugün beşiktaş'a sekiztaş
    maicon araplar çok memnun ama almak istemiyorlar
    ahmet ç.' ye kalması için kaptanlık sözü ve maaşta zam
    şener'e forma garantisi
    jimmy takıl burda işte gidip napcan
    selçuk evladım benim
    arda gelirken seri köz getir (ben arda onu yaptı bunu dedi falan bunlara takmam. bu ülkede kimler ne rezilliklere rağmen hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam ediyor. ama arda performans veremez artık, takım da iyice veteranlara döner. bu yüzden istemiyorum.)
    üstüne caner falan...
    böyle ömür mü geçer? kanser olacağız yine...
App Store'dan indirin Google Play'den alın