• 4
    deandre ayton, luka doncic, marvin bagley, michael porter ve jaren jackson jr ilk 5 seçiminden seçilmesine kesin gözüyle bakılan oyuncular. ilk seçiminin suns'a gitmesi ve ayton'u almaları muhtemel. diğer seçimler hala belli değil.

    collin sexton, trae young, mohamed bamba, wendell carter jr, shai gilgeous-alexander, kevin knox ve mikal bridges diğer öne çıkan isimler.

    dzanan musa, elie ekobo, goga bitadze, arnoldas kulboka avrupa'dan seçilmesi beklenen oyuncular.

    donte divincenzo* ve moritz wagner ncaa'de gösterdikleri performansla sürpriz seçimler olması beklenen oyuncular.

    ömer faruk yurtseven ise bu seneyi de pas geçebilir. aslında kendisi sene içinde, tahminlerde 25. sıraya kadar çıktı ama son maçlarında biraz hayal kırıklığı yarattı ve 2. tura kadar geriledi. okulundan izin aldı ve başka bir okul ile anlaşabilecek durumda şu an. ya başka bir okula geçecek ya da profesyonel olacak. karar kendisinin.
  • 5
    daha önce los angeles lakers arka sıralardan iyi oyuncular çaldı:

    -2017-
    27. sıradan kyle kuzma
    30. sıradan josh hart
    -2015-
    27. sıradan larry nance jr
    -2014-
    46. sıradan jordan clarkson

    ki görünen köy kılavuz istemez bu isimler öyle küçümsenecek isimler de değil. los angeles lakers iyi takip ediyor ncaa den gelen drafta giren oyuncuları ve arka sıradan yaptığı seçimleri inanılmaz derece de doğru kullanıyor.
    şimdi gelelim bu sene ki draft sıralarına, normal şartlarda 1. tur draft hakkını takasla kaybetmişti ancak jordan clarkson ve larry nance jr'ı cavs'e yollayınca karşılığında 1. tur draft hakkı aldı. cavs tarafından gelen 1. tur draf hakkı sonucu ilk tur 25. sıradan bir seçim yapacak ki bu lakers'ın seçim sihirbazlığıyla iyi bir oyuncu çalabileceği sıralardan bir tanesi. 2 tur draft hakkı ise denver tarafından geliyor ve bu sıra 44, çokta geride değil kısacası. bu seneki draft haklarına bakarsak iyi oyuncular çıkarabileceği sıralar hep. zaten ellerinde genç bir jenerasyon var tek eksikleri uzun ve yetenekli bir genç. bunun yanında benchten gelebilecek skora ve oyuna katkı verebilecek bir genç hem rotasyonu güçlendirir hem de daha tehlikeli bir takım haline getirir lakers'ı. tabi bu iki draft hakkını takasta verip daha ön sıralardan oyuncu seçme ihtimallerini de bir kenara atmamak lazım.

    kısacası yetenekli ve skorer bir genç lakers için yeterli olacaktır.
  • 8
    ülkemiz için 21 haziran'ı 22 haziran'a bağlayan gece saat 2'de gerçekleşecek drafttır.

    şu aralar ortalık kaynamış durumda. sadece deandre ayton'ın 1. sıra seçimi olmasına kesin gözle bakılırken en iyi gösterilen ilk 6 oyuncudan geri kalanların nasıl bir sırayla seçecekleri tamamen muamma. takımlar şu an birbirlerine fake atmakla meşguller. 4. sıradan seçim yapacak olan memphis grizzlies'in 4. sırayı satılığa çıkardığı ama yanında berbat kontratı ile birlikte chandler parsons'ı da paketlemek istediği konuşuluyor. diğer yandan boston celtics parlattığı jaylen brown'ı takasta kullanarak ilk 6'ya sızmaya çalışıyor.

    orlando magic'in guard ihtiyacı olduğunu cümle alem biliyor ama öndeki takımların hiçbiri guard ihtiyacı duymadığı için kafa rahat ve trade back yapabilir miyim diye bakınıyor.

    michael porter jr diye bir adam var ki yeni nesil kevin durant-klay thompson karışımı. ama liseden ciddi bir sırt sakatlığı var. yani bir anlamda (liseliler bilmeyebilir) güncel bir brandon roy vakası olabilir. o yüzden bu adam 2. sıradan da seçilebilir 7. sıradaki (onu çok isteyen) chicago bulls'a da kalabilir.

    önümüzdeki 2 sene hem draft sistemi değişeceği hem de kaliteli draft sınıfları beklenmediği için bu draft takımlar için çok çok çok önemli.

    heyecanla bekliyorum.
  • 9
    nba'de taraftarı olduğum new york knicks'in 9. sıradan evladım collin sexton'ı seçmesini beklediğim draft. ömer faruk yurtseven'in de çekilip şansını önümüzdeki sene denemeye karar vermesinin ardından hiçbir türk oyuncunun seçilmesini beklemiyorum. resmi olarak katılacağını açıklayan türk oyuncu var mı ondan da emin değilim şu an ama galiba yok. luka doncic ve dzanan musa gibi uzun süredir takip ettiğimiz avrupalı oyuncuların kaçıncı sıradan seçileceğini merakla bekliyorum. bunun yanı sıra bu drafta katılacak olan diğer oyunculardan deandre ayton,trae young ve mohamed bamba gelişimlerini ve nba'de ne yapacaklarını merak ettiğim, en yüksek potansiyele sahip olduğunu düşündüğüm oyuncular.
  • 11
    heyecanla beklediğim draft.

    uzun süredir çok okuyorum, çok izliyorum ve oyuncuları değerlendirmeye çalışıyorum. bu draftın bence 8 yıldızı var ve bence bunların üçü franchise player potansiyeline sahip ve hiçbiri de ilk üç sıradan seçilmeyecek.

    (bkz: jaren jackson)
    (bkz: mo bamba)
    (bkz: wendell carter)

    bence en büyük balon özellikle de sacramento kings seçerse marvin bagley olacak. phoenix sistemi içerisinde deandre ayton da sadece hücumu olan ve defansta çok aksayan bir pivot olacak. luka doncic ise müthiş bir basketbol zekasına sahip ama fiziksel olarak ne kadar nba oyuncusu olabilir, fazlasıyla muamma.

    ama yukarıda saydığım 3 oyuncu günümüz basketboluna daha uyumlu ve oyunu iki taraflı oynayan oyuncular.

    tabi bir de gariban michael porter jr var. en iyi 6 oyuncu arasında açık ara en iyi şutör ve sakatlığı olmasa bence en iyi oyuncu. ama onun da kariyeri çok kısa sürede de bitebilir. zamanında kevin durant'ten önce sakatlığına rağmen seçilmiş bir greg oden örneği var ki takımların yoğurdu bile üfleyerek yemesine neden oluyor.

    memphis'in takas konusunda ne yapacağı da çok önemli. az kaldı bakalım neler olacak.
  • 13
    öncelikle (bkz: dallas mavericks/#2448586) son paragrafı okumanız yeterli :)

    bana keyif sigarası yaktıracak draft oldu ama çok şükür ki sigara içmiyorum o yüzden bir adet soğan ve patates ile bu saatte kutlamamı yaptım.

    luka doncic 'in artık bir dallas mavericks oyuncusu olduğunu gösteren draft olmuştur. şimdi sözlükteki kararsız nba takipçilerini şu başlığa alalım.

    (bkz: sözlükteki dallas mavericks sempatizanları)

    veliaht geldi. dirk nowitzki ısrarla doncic'i istiyordu ve bu franchise'a şampiyonluk getirmiş bu adamı yönetim kırmadı ve ilk 5 sırası korumalı bir ileriki ilk tur seçim hakkı karşılığında 3. sıradan seçme hakkı olan atlanta hawks ile takas yapılarak doncic mavericks'e kazandırılmış oldu.
  • 14
    ilk 10 sıra şu şekilde olmuştur.

    1. phoenix suns - deandre ayton
    2. sacramento kings - marvin bagley iii
    3. dallas mavericks - luka doncic
    4. memphis grizzlies - jaren jackson jr
    5. atlanta hawks - trae young
    6. orlando magic - mohamed bamba
    7. chicago bulls - wendell carter jr
    8. cleveland cavaliers - colin sexton
    9. new york knicks - kevin knox
    10. philadelphia 76'ers - mikal bridges

    ilk 10 içerisinde marketing ve ruh kazanma açısında kazanan dallas mavericks; oyuncu ve takım yeteneği açısından da kazanan bence chicago bulls ve kesinlikle philadelphia 76'ers olmuştur.
  • 16
    2003 nba draftı nba draft tarihinin en üst düzey olayıydı büyük ihtimalle. organizasyona aynı gün lebron'u, carmelo'yu, bosh'u ve wade'i sokuyorsunuz, daha ne olsun (milicic bela/kaza/sakatlık paratoneri olarak görev aldı, pistons nba'in bekası için kendini feda etti, bilmüsünüz ühüh). 2003 sonrası 2017 nba draftı ise tarihin en sükseli ikinci draft sınıfıydı muhtemelen. benzer şey bu draft için de dillendirildi hep. zaten kendimi bildim bileli her draft serüveninde bu tarz veya bu tarza yakın yakıştırmalar hep yapılır o seneki draft için. 2018 de benzer şekilde tatlandırıldı nitekim.

    peki bu pohpohu hak etti mi?

    kağıt üstünde gayet büyük şeyler vadeden bir akşamdı bana kalırsa. tabii bana kalırsa... biri çıkar da "ne alaka olm yae, orta şekerli bi' seçim şeysi oldu işte" der ise ona da eyvallah. :( özelliği; ilk 6 - 7 sırada seçilen isimleri son 6 - 7 yılki draftlara dağıtırsak uygun şekilde, her ismin o draft senesinde ilk 3 içerisinde seçilebilecek potansiyeller oluşu. burada bir şeyi belirtmem lazım; entariye dalmadan önce ekşi'de, forumlarda vs. dolaşırken benzer şeyi söyleyen/yazan başka insanların olduğunu da gördüm. yani olur da denk gelirseniz demeyin "bu ocgunsson da fikir hırsızı çıktı rıza baba" diye, tamam mı? :( konuya dönüyorum; bir diğer vurgu da şu ki, 2018 draftının handikapı kısmen seyreltik çözeltiden hallice oluşu (back to chemistry pls). bunu "derinlik" eksikliği olarak da adlandırabilirim kendimce. yani ilk sıralardaki isimler müthiş yetenekler fakat sonrası:

    http://gss.gs/xyH

    daha da uzatmadan ilk 8 sıraya dalıyorum.

    1. deandre ayton

    açılın, organizasyon yeni bir "ilk sıra seçimi pivot" kazandı. nedense bir pivotun ilk sırada seçilmiş oluşu bana daima greg oden'ı hatırlatıyor. abimiz öyle büyük yaralar açtı ki nba takipçilerinde (özellikle şanlı portland'lılarda), bir türlü çıkaramıyorum bu detayı aklımdan. neyse; arkadaş kısaca "dev". boy 217, kanat açıklığı ise 227 cm. 113 kg'lık bu elemanı iyi bitirici ve iyi rebounder olarak tanımlamak nokta atış olur. oyun içi aklı zayıf ve pota altı post up'larında bolca hatalı yürüme yapıyor (yapmış) olsa da güzel şeyler bekliyor kendisini, aynı zamanda kendisini izleyecek olan bizleri. savunması da fena değil aslında da kötü olsa bile nba antrenörleri kömürü elmasa çevirebilen tipler olduklarından (istisnalar dışında) çok da üzerinde durulacak bir mevzu değil işin difens kısmı, halledilir.

    https://youtu.be/rJ8hEttrFco

    2. marvin bagley

    212 cm'lik kısa buçuk - uzun forvet. kanat açıklığı ise 215 cm. galatasaray erkek basketbol takımı bu sezon kadroya zach auguste'yi ("agust" da diyen var, "aguste" de diyen var) dahil etti. kendisi rebound monster olarak tasvir edildi şu zamana kadar. işte, bagley kardeşimiz de ribaund psikopatı tayfadan. inanılmaz bir ribaund sezgisi var. ribaund olayının temelinde "sezgi" yatar. oyunu istediğiniz kadar iyi takip edin, sizde bu ribaund sezgisi denen şey pek yoksa hiçbir zaman istenen verimi elde edemezsiniz. bagley bu noktada doğuştan donanımlı bir kardeşimiz. bu özelliğiyle pota dibinde fırtınalar estirebiliyor ki gayet de iyi bir bitirici. eksisi yok mu? olma mı... abicim (yazar burada bagley'e diss atıyor), bak sana dolar kurunun 6 tl olduğu bir memleketten sesleniyorum; o şut mekaniğini değiştir! işin savunma kısmı için ayton hakkında ne yazdıysam kendisi için de aynı şeyi yazıyorum, "difens kısmı halledilir".

    https://youtu.be/LUYwt0yMncM

    3. luka doncic

    hiç uzatmıyorum, kendisi benim gözümde 2018 nba draftı #1 (sözlüğün ilk entry'sine yönlenmesi konusunda elimden bir şey gelmiyor ahali, hagi'ye bi' "on" çakıverin). avrupa basketbolumania'nın sevdalılarından biri olduğum için kendisine kısmen kıyak geçtiğim doğru fakat draft öncesi öngörülerde, tahminlerde vs. doncic'i 1 numaraya yazan birleşik devletler vatandaşı yazarlar olmuştu. sayıca çok fazla değillerdi lakin olmuştu yani, vallahi. dallas'ın bu seçimi hakkında uzun uzadıya bir şeyler çiziktirmeye gerek görmüyorum zira her birimiz kendisini az çok tanıyoruz. şunu ekleyebilirim yalnızca; dirk nowitzki kendisine (oyununa tabii ki, baby face tipine değil, yani öyle tahmin ediyorum?) olan hayranlığını her fırsatta dillendiriyor. dirk'ün olumlu referansı bile başlı başına bir şey sonuçta.

    https://youtu.be/vUF-kH7CvWQ

    4. jaren jackson jr

    "eeeh ama hadi ya, yine mi uzun, gard madeni birleşik devletler'den nba draftının ilk sıraları için bir allah'ın gardı çıkmaz mı" diyor musunuz? demiyorsanız da seslendirin bence çünkü karşınızda bir başka uzun seçimi. bagley'le aynı boyda, 212 cm. kanat genişliği konusunda ise bagley'e göre daha avantajlı, 225 cm. jj jr'ı kafanızda canlandırabilmek için gözlerinizin önüne biraz anthony randolph'u, biraz da ekpe udoh'u getirin. randolph'un hücumundan dış şutunu ve atletizm kokulu içeri devrilişlerini çekerken, ekpe'nin savunmasından da takip bloklarını ve üst düzey savunma katkısını alın. buyrun size jj jr.

    https://youtu.be/A7yQ7wmPzC0

    5. trae young

    nihayet! zenci bir gard! boşverin fiziksel dezavantajlarını falan, gard olm gard!

    boşvermeyin tabii. :( açıkçası kendisinin nba basketboluna %100 uyum sağlayabileceğine inanmıyorum. en azından fiziğine ciddi şekilde bir şeyler koyana kadar. zira o ince kollarla, o tiniminihanım omuzlarla ı ıh. bakın bu yazdıklarım tamamen şu anki fiziksel durumuyla alakalı. bundan 1 sene sonra vücudunu acayip bir seviyeye çıkartırsa iş değişir.

    stephen curry'nin şut mekaniğine çok benzeyen bir şut stili var kendisinin. aniden o topu çıkarması falan, andırıyor fazlasıyla. iyi de şutu var keratanın yalnız isolation aşığı, gereğinden fazla ayzoleyşınkolik. her eline gelen topla 1 on 1 oynamaya kalkarsa nba'de de, kan alırlar popisinden kan. ayrıca savunmanın s'siyle alakası yok. önceki paragraflarda "difens halledilir" falan dedim de, young için bilemiyorum...

    https://youtu.be/B_4PP_KVzus

    6. mohamed bamba ya da daha bilinen haliyle "mo bamba"

    241 cm. bu neyin ölçüsü biliyorsunuz mu? bu, mamba'nın kanat genişliği, iki yüz kırk bir santimetre. bu sınıfın fizik olarak en büyük gelişme kaydedecek olan ismi bana kalırsa, acayip bir yatkınlık var anatomik olarak (dış görünüş itibarıyla elbette). pota dibinin, daha doğru tabirle boyalı alanın karartılması kendisinden sorulacak ileriki yıllarda büyük sakatlıklar ya da saçma düşüşler yaşamazsa. yeni nesil ben wallace?

    https://youtu.be/nfLBnJLHjSw

    7. wendell carter jr

    pivot. bulls'un lauri markkanen - wc jr gibi hem genç hem de potansiyelli bir ikilisi oldu pota altında.

    bence bu draftın en temiz hamlesi, ismi. o kadar çok yönlü bir arkadaş ki; difens ✓ hustle ✓ oyun görüşü ✓ post up ✓ şut ✓ daha ne vereyim abime? gayet de istikrarlı bir arkadaş. her maç ne vereceği belli tayfasından. merakla bekliyorum kendisini.

    https://youtu.be/-NTh4Kd5WRo

    8. collin sexton

    ismi çok seksi (ehe, kelime şakacığı yaptım). valla beyler, lige irving - rose - westbrook kırması bir arkadaş geliyor, yoruma gerek var mı? görüyorsunuz. :( "hangisinden daha çok be gardaş" diye soracak olursanız oy hakkımı rose'dan yana kullanırım. müthiş agresif bir gard her şeyden önce. içeri drive'ları olsun, geçiş hücumlarındaki ritmi olsun rose'un kopyası bana kalırsa. irving kadar güçlü bir ball handling'i yok belki ama yakın, irving'e yakın. işin savunma kısmında da bu draft sınıfının en iyi gardlarından biri. daha üst sıralarda kendine yer bulmuş olsaydı hiç şaşırmazdım açıkçası. cedi osman'ın takım arkadaşı olacak oluşu da ayrı bir şuku. takip edilesi.

    https://youtu.be/7tCD_aMCOK8

    entry bitti. daha fazla yardırasım vardı aslında ama en çok ön planda olan isimler üzerinde gitmek daha mantıklı geldi sonradan. ha bir de bu içeriği daha önceki bir tarihte hazırlamak gibi bir niyetim olmuştu lakin niyet fırsata dönüşmemişti bir türlü. neyse, okuyun bakalım.

    http://gss.gs/aje
App Store'dan indirin Google Play'den alın