• 14
    3 numaralı seri başı bulgar grigor dimitrov ile amerikalı dünya 186 numarası mackenzie mcdonald arasında oynanan 2. tur maçı eurosport ekranlarında devam etmekte.

    4-6 / 6-2 / 6-4 / 0-6 ile geçildi ilk 4 set.
    5. sette dimitrov 3-2 önde an itibarıyla...

    edit: maraton maçın final setinde durum 5-5'e geldi...

    edit: nefis! 5. setin 12. oyununda 0-30 geri düşmesine, baskıyı maçın bu noktasında sonuna kadar hissetmesine rağmen hiç ama hiç ellerini titretmeden agresif oyununa devam etti 22 yaşındaki mcdonald ve oyun içinde geri dönüşü yaparak durumu 6-6'ya getirdi.

    grigor dimitrov kendi servisine çok rahat tutundu ve sette durum 7-6'ya geldi. aradan sonra mcdonald servisi ile devam edecek maç...

    ovvv! grigor dimitrov zor topa nefis hareketlendi ve forehand passing shot'la ilk puanı aldı yine mcdonald servisinden.
    2. puan da dimitrova gitti 0-30.
    mcdonald devam ediyor köşelere çok sert strokelarla koşturdu dimitrov'u 15-30.
    dimitrov'dan hata 30-30.
    mcdonald forehand voleyi müthiş aldı ve dimitrov fileye takıldı 40-30.
    dimitrov'dan bir passing shot daha 40-40.
    mcdonald çift hata yaptı! maç puanı dimitrov...
    ikinci servise kaldı... dimitrov'un return'ünü fileye taktı mcdonald ve grigor dimitrov son seti 8-6 maçı da 3-2 kazanarak 3. tura yükseldi.

    dimitrov'un 3. turdaki rakibi; ilk turda david ferrer'i 3-2, 2. turda da marcos baghdatis'i 3-0'la geçen dünya 32 numarası, 30 numaralı seri başı 20 yaşındaki rus raket andrey rublev.
  • 21
    4. günün en iyi eşleşmelerinden birinde novak djokovic gael monfils'i 4-6, 6-3, 6-1 ve 6-3 ile geçti. monfils ilk seti aldıktan sonra 2. setin ortalarına kadar gayet diri gözüküyordu ama dizinden yaşadığı problem sonrasında, kendisinin de maçtan sonra ifade ettiği gibi, 45 dakika adeta kortta yok oldu. bu arada djokovic aldı götürdü ve maçı da kazandı. bugün melbourne'de hava sıcaklığı 39 dereceler civarında seyretti. monfils (dün nadal çatının üstünün kapanması gerektiğini söylemişti) çatının üstünü kapamaktansa oyun aralarının daha uzun tutulabileceğini söyledi. gerçekten de bugün hava inanılmaz sıcaktı. del potro da iyi götürdüğü maçta 4. sette servis kırıp maça iyice yaklaştıktan sonra quadriceps bölgesinden problem yaşadı ve medikal mola almak zorunda kaldı. oyuncuların bu gibi şartlarda sıvı ve mineral takviyesi yapması da zorlaşıyor.

    wawrinka sakatlıktan yeni çıkmış ve koçsuz halde geldiği aus open'da pek direnemedi. benzer şekilde muguruza 32'lik su-wei hsieh tarafından turnuva dışına itildi. 1 numara halep bouchard'a sadece 4 oyun verdi ve 3. tura çıktı. 7 numara goffin 4. setinde geri dönüş yapmasına karşın benetteau karşısında tie-breakte yıkıldı ve elendi. marton fucsovics ve nicolas kicker adeta rüyalarını yaşayarak kariyerlerinde ilk kez slam 3. turu görerek birbirleriyle eşleştiler. buradan galip gelecek isim 4. turda roger federer-richard gasquet galibi ile eşleşecek.

    erkeklerde 3. turda:

    nick kyrgios-jo-wilfried tsonga
    tomas berdych-juan martin del potro

    kadınlarda 3. turda:

    angelique kerber-maria sharapova
    lucie safarova-karolina pliskova

    gibi çok güzel eşleşmeler oluştu. özellikle berdych'de yükselme var. del potro'nun probleminin günlük olduğunu düşünürsek oradaki maçın 3 sette bitme olasılığı %10'dan fazla değil. tsonga ikinci turda ölüp ölüp dirilmişti, ev sahibi kyrgios karşısında yine çok entresan bir maça çıkacaktır. kadınlarda kerber-sharapova eşleşmesini anlatmaya pek gerek yok sanırım. safarova sert zeminlerde harikalar yaratabilen bir oyuncu değil. aynı zamanda çiftlerde de oynuyor ancak turnuvaya iyi girdi ve gayet fit gözüktü. pliskova karşısında yine iyi bir maç oynayacaktır.
  • 9
    geçen senenin roland garros şampiyonu 20 yaşındaki jelena ostapenko, kendisinden 17 yaş büyük 2010 roland garros şampiyonu francesca schiavone'yi ikinci sette bir miktar zorlanmasına rağmen 6-1 / 6-4 ile geçmeyi başardı.

    ikinci sette ostapenko ritmini kaybederek 1-4 geri düştü fakat kendini toparlayarak, agresif oyunuyla üst üste 5 oyun kazandı ve maçı kazanmayı bildi.

    ostapenko maç boyunca 28 winner üretirken schiavone yalnızca 4 winner bulabildi.

    izleyebildiğim ve az önce sonlanan diğer maçta ise rafael nadal çok rahat bir şekilde victor estrella burgos'u 6-1 / 6-1 / 6-1 ile geçerek ve maçı 3-0 kazanarak adını 2. tura yazdırdı.

    hiçbir sakatlık emaresi göstermedi rafa, aksine inanılmaz formda göründü. burgos'la alakalı yazacak bi' şey bırakmadı hatta öyle bir oyun oynadı.
  • 11
    16 ocak 2018, 2. gün eurosport yayın akışı...

    03:00'ten itibaren

    eurosport

    * carina witthöft - caroline garcia
    * tatjana maria - maria sharapova
    * novak djokovic - donald young
    * ricardas berankis - stan wawrinka veya * krystina pliskova - agnieszka radwanska

    akşam seansı

    * aljaz bedene - roger federer
    * frances tiafoe - juan martin del potro

    eurosport 2

    * veronia cepede royg - karolina pliskova
    * thomas fabbiano - alexander zverev
    * angelique kerber - anna lena friedsam ve * simona halep - destanee aiava (dönüşümlü)

    akşam seansı

    * thomas berdych - alex de minaur
    * ashleigh barty - aryna sabalenka

    kaynak: https://twitter.com/...s/952970746829197312

    alex de minaur avustralya açık'tan hemen önce düzenlenen brisbane international'a wild card ile katıldı ve sırasıyla steve johnson, milos raonic, michael mmoh'u eleyip yarı finalde ryan harrison'a kaybetti. böylelikle 10 yıllık turnuva tarihinde yarı finale ulaşan en genç ve en düşük sıralamaya sahip tenisçi ünvanını aldı 18 yaşındaki avustralyalı.

    ardından sydney international'a da katılan de minaur, burada, fernando verdasco, damir džumhur ve feliciano lópez'i eledi. böylelikle atp tur'da 1 hafta arayla ve üst üste, 2. kez yarı finale kalmayı başaran alex de minaur bunu başaran en genç tenisçi oldu. rafa nadal 2005'ten bu yana elinde bulundurmaktaydı bu rekoru. yarı finalde de benoît paire'i geçti alex. finalde ise daniil medvedev karşısında ilk seti almasına rağmen maçı 1-2 kaybetti.

    kaynak: wikipedia

    avustralya açık'a da wild card ile katıldı alex de minaur, çek yıldız thomas berdych karşısında neler yapabilecek? günün en dikkatimi çeken maçı bu açıkçası.

    bir de; novak djokovic, donald young'ı geçer, gael monfils de 20 yaşındaki ispanyol jaume munar'ı elerse 2. turda nefis bir maç bizleri bekliyor olacak.

    edit: kaynak
  • 28
    az önce sonlanan maçta anett kontaveit karşısında carla suarez navarro nefis bir geri dönüş yaparak maçı 1-2 kazanmayı başardı.

    maç uzun ve kaliteli rallylerle çok keyifli başladı. kontaveit de keza...
    ilk seti 6-4 kazandıktan sonra 2. sette de 4-1 öne geçti kontaveit fakat öylesine bir düşüş yaşamaya başladı ki bu noktadan sonra, inanılmaz basit hatalar birbirini takip etti. maçı buraya getiren o müthiş groundstrokeları adeta toz olup havaya karıştı. navarro da rakibinin bu denli düşüşünden çok iyi yararlandı ve üst üste 5 oyun kazanarak seti 4-6 hanesine yazdırdı.

    final seti kafa kafaya gitti çok uzun bir süre. kontaveit, skor 4-4 iken, ikinci setin başındaki o inanılmaz oyunundan bölümler sergileyerek navarro'nun servisini kırdı. kendi servisine de tutunsa kariyerinde ilk kez bir grand slam'de adını çeyrek finale yazdıracaktı fakat yine basit hata laneti yakasına yapışınca servisini kırdırdı. sette skor 6-6'ya geldi. navarro servisine tutunarak 6-7 öne geçti ardından da servis kırarak seti 6-8 maçı da 1-2 kazanmayı başardı.

    carla suarez navarro; şu an başlayan ve eurosport'tan canlı yayınlanan magdalena rybarikova - caroline wozniacki maçının galibi ile çeyrek finalde eşleşecek.

    edit: wozniacki 3-6 / 0-6'lık setler sonrasında rybarikova'yı nefis bir performansla ve çok rahat geçerek carlo suarrez navarro ile çeyrek finalde eşleşti.

    az sonra rafa nadal korta çıkacak.
  • 8
    sabahın çok erken saatlerinde belinda bencic abla williams'ı müthiş maçta 6-3 ve 7-5 ile geçti. şu ana kadar 4 kere karşılaşmışlardı ve bencic set dahi alamamıştı. bu sefer dünya 98 numarası olarak geldi aus open 1. turunda 5 numaralı seribaşı venus'ü elemeyi başardı. bu sezon teklerde hiç maça çıkmamıştı ancak hatırlarsınız fedo ile çiftlerde hopman cup'da mücadele edip kazanmışlardı. 2017'de sakatlıklarla boğuştuktan sonra bu sezon başında oldukça iyi göründü. haydi kopar bir çeyrek final diyorum.

    not: #unfarda başlığını açıp değer veren ama böyle bir turnuvanın en önemli maçlarına başlık açmayan zihniyete selam olsun.
  • 3
    tenis sezonuna yeniden merhaba dediğimiz, avustralya'nın melbourne şehrinde oynanan ve bu gece tsi 03:00'te başlayacak olan turnuva.

    turnuva favorileri; bir numaralı seribaşı rafael nadal ve iki numaralı seribaşı roger federer olarak gösteriliyor.

    uzun bir süredir sakatlığı sebebiyle kortlarda olmayan novak djokovic ve stanislas wawrinka'nın ise ne yapacağı merak konusu.

    iskoç andy murray, ameliyat olduğu için turnuvada yer almayacak.

    maçlar eurosport 1 ve eurosport 2 ekranlarından naklen yayınlanacak.
  • 6
    15 ocak 2018, eurosport ve eurosport 2'de, ilk gün programının yayın akışı...

    --- alıntı ---

    avustralya açık 1. gün eurosport yayın programı;

    eurosport 1 (03.00'ten itibaren)

    jelena ostapenko - francesca schiavone

    venüs williams - belinda bencic

    grigor dimitov - denis novak

    rafael nadal - v. estrella burgos

    jo tsonga - kevin king

    eurosport 2 (03.00'ten itibaren)

    monica niculescu - mona barthel

    david ferrer - andrey rublev

    vasek pospisil - marin cilic

    elina svitolina - ivana jorovic

    caroline wozniacki - mihaela buzarnescu

    daria gavrilova - irina falconi

    --- alıntı ---

    https://twitter.com/...s/952617540345212928

    edit: tarih, bakınız.
  • 13
    sabah ivo karlovic-yuichi sugita maçını izliyordum. sugita 4. set ve 5. setin başlarındaki görüntüsüyle maçı kazandım havası verdi ama yaşlı kurt maraton maçta son seti 12-10 kazanarak 2012 yılından sonra ilk kez avustralya açık'ta 3. tura çıktı. 3. turda da seppi ile oynayacak. yalnız tablonun o tarafı oldukça rahat. yani seppi yaşlı kurt karşısında favori taraf. 4. turda da karşısına muhtemelen edmund gelecek. seppi bir anda kendini çeyrek finalde bulabilir ki seppi'nin şu ana kadar hiçbir slamde çeyreği yok. oldukça güzel bir kura çekmiş.

    şu anda da rafa nadal kortta. ben vücut dilini oldukça olumlu buldum. mutlaka vites de arttıracaktır. kolsuz outfit'i de onu 10 yıl öncesine götürmüş :d karşısındaki mayer 1 puanı top 10 oyuncusu gibi oynarken 3 puanı wild card ile katılan dünya 300 numarası gibi oynuyor. rallilerdeki top spinli topları oldukça cılız ama dönem dönem parlaması nadal açısından iyi test oluyor. rafa 3. seti de 7-5 gibi bir skor ile kazanıp turlayacaktır gibi gözüküyor. 3. turdaki rakibi dzumhur olacak.

    kadınlarda bencic kumkhum karşısında varlık gösteremedi 6-1 ve 6-3 ile 2 sette elendi. woz inanılmaz maçta final setinde 1-5 ve 7. oyunda da 15-40 gerideyken geri geldi ve seti 7-5 kazanarak 3. tura çıktı. ayrıca svitolina da 3 sette turladı

    not: karlovic maçından önce tsonga'nın maçının son oyunlarına denk geldim. orada da maraton maç olmuş. son oyunlarda shapovalov acayip hatalar yaptı 5-2 önde olduğu final setini 7-5 ile kaybetti.

    edit: ekleme

    edit 2: 1. ve 2. seti 6-3 ve 6-4 ile kazanan nadal son seti de 7-6 (4) ile aldı ve 3. tura yükseldi.
  • 24
    nihayet haftasonuna geldik ve maçları rahat rahat izleyebileceğiz. cumayı cumartesiye bağlayan gece çok güzel maçlar var, programın açıklanmasını 4 gözle bekliyorum.

    tek erkeklerde zverev - chung, thiem - mannarino maçları güzel olacak aynı zamanda federer ve djokovic korta çıkacak.

    asıl beklediğim karşılaşma ise tek kadınlarda; sharapova - kerber. müthiş bir kapışma bekliyorum; kerber 2018'e fırtına gibi başladı masha'da gönlümüz masha'da. kadınlarda radwanska, halep ve pliskova'da korta çıkıyor.

    güzel bir tenis günü olmasını diliyorum, bahis oynayan arkadaşlara bol şans :)
  • 27
    eveeet hazır 20 ocak 2018 galatasaray seçimli olağanüstü genel kurulu hemen hemen hepimizin istediği şekilde sonuçlandı, turnuvayı yazmaya geri dönebiliriz (u: çok mutluyum olm (:) ...

    erkeklerde son 16 şu şekilde oluştu *;

    rafael nadal - diego schwartzman
    pablo carrena busta - marin cilic
    grigor dimitrov - nick kyrigos
    kyle edmund - andreas seppi
    dominic thiem - tennys sandgren
    novak djokovic - hyeon chung
    fabio fognini - tomas berdych
    marton fucsovics - roger federer

    tüm maçlar büyük keyif verecektir muhtemelen ama dimitrov - kyrigos ve djokovic - chung maçları bir miktar daha fazla ilgimi çekmekte.

    novak tabii favori fakat 21 yaşındaki dünya 58 numarası güney koreli chung, son maçında dünya 4 numarası alexander zverev'i 5 sette geçmeyi başardı hatta son seti bagel ile aldı. özgüveni de çok yüksek göründü kazanırken, nefis oynadı.
    maçın kazananı muhtemelen dominic thiem ile eşlecektir ki o da çok formda göründü turnuva boyunca.

    federer, rafa ve berdych'in rakiplerini rahat geçeceğini düşünüyorum. hatta marin cilic'i de ekleyebilirim. kyle edmund'un da seppi'ye üstünlük sağlayacağını düşünüyorum fakat çok zor bir maç olacak muhtemelen. çeyrek final eşleşmeleri ise tam anlamıyla mükemmel olacak.

    kadınlarda ise son 16 şu şekilde;

    simona halep - naomi osaka
    barbara strycova - karolina pliskova
    su-wei hsieh - angelique kerber
    madison keys - caroline garcia
    petra martic - elise mertens
    denisa allertova - elina svitolina
    anett kontaveit - carla suarez navarro
    magdalena rybarikova - caroline wozniacki

    işin içerisinde serena yok ise kadın tenisinde kağıt üzerinde favori kim olursa olsun tahminde bulunmak çok çok zor son zamanlarda.

    dikkatimi çeken tayvanlı oyuncu su-wei hsieh oldu. şöyle; ilk kez 2. tur rakibi garbine muguruza karşısında izledim hsieh'yi. tıpkı emekli tenisçi marion bartoli gibi ilginç bir şekilde forehand'ini de çift elle vuruyor. muguruza maçında spiker, hsieh'nin forehand'iyle kazandığı birçok puanda "görüyorsunuz nefis bir backhand" şeklinde söyleyerek hataya düştü *. 32 yaşındaki hsieh 3. turda da agnieszka radwanska'yı eledi bu arada.

    keys, olmadı kerber'in kazanmasını isterim ki çeyrek finalde eşleşme olasılıkları var. kerber, hsieh'yi geçecektir fakat keys'in işi caroline garcia karşısında kolay değil.

    edit: bartoli için emekli demiştim fakat bakınıza tıklayıp başlığına gittiğimde (bkz: marion bartoli/@missgese) bunu gördüm. instagram hesabından geçtiğimiz aralık ayında, twitter hesabından ise ocak ortasında yaptığı paylaşımlarla tenise geri döneceğini söylemiş bartoli...

    https://twitter.com/...s/952967433811197952

    https://twitter.com/...s/952458261172662272
App Store'dan indirin Google Play'den alın