• 78
    scout ekibine stephen hawking ve carl saganin gelmesi bile bizi umutlandirmayacak transfer sezonudur. acilisi ibrahimovicle yapip umut bulutla devam ettigimiz ve sonrasinda ikame bile sayilamayacak birtek macta bile gorev almadan gonderdigimiz adamlari dusunuyorumda(kevin gr. kolbein s.) kesinlikle kanser edecek 3. transfer sezonudur. oncelik alacaklarimiz degil gondereceklerimizdir. ornek vermek gerekirse atibadan neredeyse daha fazla para kazanan tolga cigerciyi hangi takima satabilirsin ki? rodriguezim var brumayi 15 e okutup 2 orta saha alirim mantigi bizi kurtaramaz. oncelik; yillik maaslarin yarisini bile haketmeyen vasat çöpleri gondermek ve mümkünse(ki imkansiz) umutlandiran transfer haberlerinden sonra superligden adam almamak. cok mu zor fransa liginden dogarken annesini yemis stoper almak? veya bu copleri temizleyip 10m euroya en az 4 sene icimizi ferah tutacak ortaha almak.
  • 81
    bizim boşa avundugumuz transfer sezonu olacaktır... malesef ne başkan ne yönetim ne de teknik ekip olarak yeterli değiliz bu nedenle gene saç baş yolduracak durumdur.

    dışardan bu sözlükten bir ekip kurulsa muazzam umut beslerdim... ne yazık ki kadroya ilk 11 olarak rahatlıkla 7 8 isim alınmalıdır. bunların çoğu dinamizmi yüksek ve tempolu oyunu oynayacak ve gelişime açık oyuncu olmalıdır. stopere 2 isim şart fakat 2'si de ciddi şekilde lider vasıflı olmalıdır.

    semih serdar çalık koray balta of of ! hayırlısı olsun bakalım önce transfer etmemiz gereken bölge başkan ve yönetimdir. gerisi gelir.
  • 83
    yeni transfer sezonu ve lig için en iyi transfer, mevcut yönetimin istifası ve aklı başında, genç bir yönetimin kulübün başına gelmesi olacaktır. tabi bu ihtimal halen pek mümkün görünmüyor, zira -ne yazık ki- istifa orta doğu ülkelerine ve toplumlarına özgü bir tavır değil.
    kulübün mevcut mali durumunu da göz önünde bulundurursak maliyetli transferler beklemek biraz hayalcilik olur.
    bu yüzden öncelik eldeki yerli ve yabancı maliyetli oyunculardan kurtulmak olmalı. selçuk inan ve sneijder'e teşekkür edilip, makul bir şekilde yollar ayrılmalı. de jong'a teşekkür etmeden de yollayabiliriz. en basiretsiz yönetim bile bu üç oyuncudan yaklaşık 10 milyon euro bonservis elde edebilir. ama iş bizim yönetime gelince 6-7 milyon euro da fena bir kazanç sayılmaz.
    kuzeyden thomas delaney muadili genç bir cm, fransa liginden de yine genç, kante muadili bir (d)mc hiç fena olmaz.
    forvet için en mantıklı aday bence konate. ayrıca güney amerika'dan da iki bek bulabilirsek bence oldukça iyi iş çıkarmış oluruz.
    diğer taraftan yönetimin radikal bir karar alıp bundan sonra yerli yabancı bütün oyuncular ile tl üzerinden anlaşması gerekiyor. hem bulunduğumuz coğrafya hem de hemen hemen bütün dünya siyasi olarak büyük belirsizliklere girmişken, ve döviz kurları bu siyasi belirsizlikten oldukça etkilenirken dolar ve euro üzerinden sözleşme yapmak hiç akıllıca olmaz. bu konuda mızmızlanan, sözleşme yapmak istemeyen oyuncu olursa da bi' zahmet giymesin bu formayı. gelen oyuncu tayland 3. ligindeki alelade bir takımın formasını giymeyecek, galatasaray forması bu.
    artık umarım bu transfer dönemimde altyapımızdan da birkaç oyuncuyu a takıma monte edebiliriz.
    bizim altyapımıza ne olduğunu gerçekten merak ediyorum!
  • 84
    öncelikle şunu belirteyim ben sağlam bir yapılanma ile en az 5 senelik takım oluşturulması taraftarıyım.. yalnız içinde bulunduğumuz durum dolayısıyla başka bir alternatif daha var bence.. yani şöyle; kalecimiz zaten çok iyi, önüne terry transfer edilse 1 sezon oynayacak şekilde. onun önüne sözleşmesi sezon sonu bitecek lucas leiva 2 yıllık sözleşme ile transfer edilse, wes zaten 1 sezon daha bizimle olacak.. en uca da mesela bony kiralansa 1 yıllığına.. sağlam bir omurgamız olmuş olur. kanatlarda zaten sıkıntı yok, bence linnes sağ bek için yeterli, carole'ü satıp bir sol bek alırız. önümüzde ki sezonu böyle geçirip, kalıcı takım için çalışma yapılabilir. tabii bu yazdığım şeyleri akıl edebilecek bir beyin yok bizin kulüpte:)
  • 85
    2016 - 2017 sezonu itibarı ile uefa kupasına katılacağımızı düşünerek uefa kupası - süper lig ve türkiye kupası için ciddi anlamda yeniden kadro yapılanmasına ihtiyacımız olan transfer dönemi.

    öncelikle kadroyu analiz etmek gerekli ki eksiklerimizi görelim.
    dünyada şu anda en geçerli taktiksel sistemin 4-2-3-1 yada 4-3-3 şeklinde sahaya yayılmak olduğu düşüncesinden yola çıkarak bu taktiksel planların üzerinde bir yapılanma gereklidir. ve buna göre kadrodaki oyuncularımızı incelersek;
    (forma numarası sıralamasına göre inceleme yapılacaktır)

    1 - fernando muslera: zaten söylenmesi gereken ekstra bir şey yok. geldiği ilk günden beridir ülkenin en iyi kalecisidir ve gidene kadar da öyle kalacaktır. bu yüzden bir düşünce içerisine girilmesine gerek yok.
    3 - ahmet yılmaz çalık: yanında tecrübeli bir stoperle iş yapabilir belki ancak bunu riske etmek anlamsız olacaktır. 3 kulvarda gitmeyi düşüneceksek eğer kadroda kalması yapılanma anlamında doğru olacaktır. ligde - kupada kendisini gösterebilirse avrupa'da da oynayabilir.
    4 - serdar aziz: kendisine bakması şart. ancak bunu başarmadığı da ortada. kendisine bakan bir oyuncu bir sezonda 5 buçuktan 6 (altı) maç oynayarak sezonu kapatmaz. ancak sözleşmesi demir leblebi. bu yüzden serdar'ın da yapılanma içerisinde kalması şart. ancak kesinlikle 11 için düşünülemez. ahmet çalık gibi yedek düşünülmeli.
    7 - yasin öztekin: şu andaki maaşının daha altına bir sözleşme yapılabilirse yedekte işimize yarayabilir. kulübe zenginliği açısından tutulabilir. eğer ki zam ister, oynamak ister vb. düşüncelere girerse gönderilmesi gerekmektedir.
    8 - selçuk inan: çin- katar - abd vb. neresi olursa menajerler aracılığı ile önerilmeli ve gönderilmeli. çünkü kulüpte kalsa oynadığında zarar. oynamadığında yaratacağı huzursuzluk ayrı zarar. bu ikilemde kalmamak için kesinlikle satılmalı.
    9 - eren derdiyok: kesinlikle ilk 11 forveti olamaz. ne 4-2-3-1'de ne de 4-3-3'te. kenardan kullanılabilir mi? olabilir, maç içerisinde zaman zaman çift santraforlu sisteme dönülecekse. onun dışında kupada ve ligde avrupa dönüşü belki işe yarayabilir.
    10 - wesley sneijder: bana kalırsa 10 numara olarak (takımın beyni) kalmalı. ancak yaşı da bir etmen. gerçi dün valbuena'nın beşiktaş'ı nasıl savurduğunu defalarca izleyince yaşı o kadar önemli değil. arkasında kurulacak destek, verilecek rahatlık ile çok büyük iş başarabilir. kalmalı ama teklif gelirse ve kendisi de isterse gidebilir de.
    14 - martin linnes: kalabilir. 11 yada yedek değerlendirilebilir. sol bek - sağ bek her ikisini de yedeklemesi önemli bir unsur. kalması faydalı olur.
    16 - garry mendes rodrigues: kalmalı. sağ açıkta iş yapar.
    18 - sinan gümüş: kira ancak avrupa'ya kira. almanya olur. ispanya olur. oynayabileceği gerekirse küme düşeceği garanti bir takıma kiralanması şart. kira sonunda kendisinden bir şey çıkar mı bilemem, potansiyeli büyük ama nedense gösteremiyor bu sene.
    19 - cenk gönen: bence gönderilmeli. türkiye kupası maçlarında yediği goller bile akıllara zarar. herhangi bir altyapı kalecimiz de cenk kadar iş yapar. bu yüzden kadroda tutulmasının bir anlamı yok.
    20 - armindo tue na bangna bruma: kalmalı. ancak kendisinde gerileme var, çok açık belirgin. aynı zamanda %100 gibi bir zam istediği de söyleniyor. bunlar doğru ise satılabilir de. yeniden yapılanılacak sezonda kasaya nakit girişi için önemli bir unsur da olur. düşünülebilir satılması.
    21 - aurelien bayard chedjou fongang: zaten sözleşmesi bitiyor, takımda tutulmaması gerek.
    22 - hakan balta: sezonun son maçını kendisinin jübile maçı yaparak futbolu bırakıp altyapıdan antrenörlüğe geçişi sağlanmalı.
    23 - lionel jules carole: satılmalı. bu sezon arkaya kaçırdığı adamlardan fazlasıyla çektik ki sadece elimizde lig varken. önümüzdeki sezon bir de avrupa olacağı için carole bizim alternatifimiz değil. sadece lig yada kupa için yabancı oyuncu tutma taraftarı değilim çok fazla. ayrıca kendisiyle ilgilenen takımlar da vardı, eminim ki göndermek istesek talipleri çıkacaktır.
    26 - semih kaya: iki ucu çoklu denklem. şimdi göndersen, kulüpte yetişmiş oyuncu sayın yeterli değil. tutsan, illa ki oynatacaksın bu sefer de yapacağı hataların nelere mal olacağını önceden kestiremezsin. tutulsun, kupa'da yada çok acil durumlarda kullanılsın derim. ki zaten selçuk gibi bir yeniçeri ağası olmadan kendisinin de yapılmasına izin verilmezse belki düzelme bile olabilir.
    27 - tolga ciğerci: sakatlanmadan önceki haline dönecekse kalsın kadroda. yok sakatlıktan sonraki hali gibi olacaksa en iyi olasılık kupa'da oynayabilir. ki o da en iyi olasılık.
    28 - koray günter: kiralanmalı sinan gümüş gibi.
    30 - josue filipe soares pesqueira: zaten kiralık. uzatmanın da bir anlamı yok, verdiği bir şey göremedim ben tüm sezon boyunca.
    34 - nigel de jong: eski halinden fersah fersah uzakta. kadroda düşünülmemeli ancak satılması gibi bir alternatif yoksa kalabilir.
    39 - luis pedro cavanda: bir şey derdim de şimdi, ceza alırım susuyorum. florya'nın istediği kapısından çıkabilir.
    55 - sabri sarıoğlu: cavanda için ne demek isteyip de demediysem aynıları geçerli. florya'nın kapıları da dahil.
    67 - eray işcan: koyunun bulunmadığı yerde keçi olmuştur, abdurrahman çelebi demek düşer bize.

    tüm kadromuz bu kadar. diğer altyapıdan çıkan gençler aynı şekilde kadro kayıt uygunluğu nedeni ile tutulabilir, kupada değerlendirilmeliler ancak. böylelikle elde kalanlara bakarsak, muslera - ahmet - serdar - yasin (?) - eren - wesley (?) - linnes - garry - bruma (?) - tolga (?) - nigel - eray. 12 oyuncu kaldı. bunlara artı olarak gençleri de eklersek berk ismail - kerem - gökay - birhan toplamda 16 oluyor.

    pozisyonlara göre bakarsak bu tabloya;

    2 kaleci - 2 stoper - 1 bek - 2 orta saha - 3 kanat - 1 on numara - 1 forvet. takım olamadığımız aşikar bu halimizle.

    peki 4-2-3-1 için ne lazım?

    2 sağ bek - 4 stoper - 2 sol bek - 4 orta saha (en az) - 4 kanat - 2 on numara - 3 forvet yeterli.

    1. sağ bek - transfer
    2. sağ bek - linnes
    1. stoper - transfer
    2. stoper - transfer
    3. stoper - ahmet çalık
    4. stoper - serdar aziz
    1. sol bek - transfer
    2. sol bek - transfer
    1. orta saha - transfer
    2. orta saha - transfer
    3. orta saha - nigel
    4. orta saha - tolga
    1. sağ açık - garry
    2. sağ açık - yasin
    1. sol açık - bruma
    2. sol açık - transfer
    1. on numara - wesley
    2. on numara - transfer
    1. forvet - transfer
    2. forvet - transfer
    3. forvet - eren

    21 kişi. 4 genç 25. uefa'nın listesi için tam sayıyı tutturmuş oluyoruz böylelikle. ihtiyaçlara gelecek olursak;

    sağ bek transfer: eboue'nin ilk geldiği sezonki etkiyi yapacak bir isim olmalı. yaşı 24 - 27 aralığında.
    stoper transfer: lider özellikli. ujfalusi olabilir. ilk geldiği zamanki chedjou olabilir. yaşı 25'ten büyük olduğu sürece önemli değil. 32'ye kadar yolu var.
    stoper transfer: genç, gelecekte lider olabilecek ve liderden öğrenecek bir stoper. keşke mümkün olsa da mouctar diakhaby diyebilsek. tam ismi olur.
    sol bek transfer: riera'nın sol beke geçtiği zaman yada alex telles tarzı. sağ bek gibi 24 - 27 yaş aralığında.
    sol bek transfer: daha defansif özelliği yoğun bir isim ve genç olması gerekli. 18 - 25 yaş aralığı uygundur.
    orta saha transfer: adam yiyici. melo. daha fazlasını açıklamaya gerek yok diye düşünüyorum.
    orta saha transfer: iki yönlü oyunu oynayabilecek, tüm takımın hücum - savunma organizasyonunu sağlayabilecek bir isim.
    sol açık transfer: genç. gelişim gösterebilecek potansiyeli yüksek bir isim.
    on numara transfer: sneijder'den öğrenmeye aç, tekniği yüksek ve oyun zekası üst düzey bir genç.
    forvet transfer: elmander benzeri. çok zor ama ihtiyaç olan 1. forvet tarzı bu, başka türlü açıklanamaz.
    forvet transfer: ara toplara iyi hareketlenecek, ofsayt tuzağını rahatlıkla bozabilecek bir forvet.

    üç kulvarda da gitmek ve başarılı olmak için yapılması gereken hamleler bunlar transfer döneminde. ancak bu hamlelerin tümünü bir transfer döneminde yapabilmek için en kötü ihtimalle 40 - 50 milyon euro arasında bütçe gerekir. şu andaki gelir durumumuzla bu hamleler yapılamayacaktır. nasıl geçer bilmiyorum ancak verimli geçmesi temennim.
  • 89
    eray, sabri, cavanda, semih, çalık, serdar, balta, carole, de jong, selçuk, josue, donk, yasin, sinan, eren.

    şimdi bu listede "işe yarar yedekte oturur" diyebileceğimiz 3 tane adam var gerisi çöp.

    bu listedeki adamları toplam 10 milyon euro'ya satamazsın öyle leş bir kadro. olacağı söyleyelim bu 15 kişiden maksimum 3-4 kişiyle yollar ayrılır geri kalan aynen devam.

    o 3-4 kişinin yerine de yeni çöpler katılır.
  • 93
    ne kadar çok transfer yaparsak, takımdaki çöp sayısının aynı oranda artacağı transfer sezonu olacaktır.

    başımızdaki yönetimden sağlıklı, mantıklı transfer bekleyen yoktur herhalde. olması gereken de bu zaten. 4 transfer sezonu yaşadık, heriflerin icraatleri ortada. arena'daki fenerbahçe maçında bile bizleri umutlandırmayan bir oyuncu grubu oluşturdular.

    0 transfer, 0 zarar. nolursunuz lan. hem kendinizi de yormamış olursunuz. sıfır sıkıntı.
  • 94
    yine vasat oyuncu çöplüğüne dönecek takım. bakın görürsünüz bu adamlar gidip nerde vasat oyuncu varsa bulacaklar, buradaki taraftarın büyük kısmı zevkten dört dönecek az kalan kısım ise vasatlara çıldıracak. sene ortası gelmeden havlu attığımızda yine küfür kıyamet.

    yaşadık çünkü bunları. bana göre en az 8 adam lazım. ama 4-5 tane alınacak. eldekileri göndermek lazım denecek, acelemiz yok denecek kampı bekliyoruz, hocanın raporunu bekliyoruz diyecekler yine bu seneyi de çöp edecekler. valla unutmayın bunları bak. çünkü senelerdir aynı tiyatro.
  • 96
    medyada dönen haberlere ve dursun'un açıklamalarına bakacak olursak bu sene sağlam para akıtılacak, hareketli bir transfer sezonu olacak. yani kısacası riva ve florya'dan gelecek paralara güvenip bu paraları yiyecekler. aslında olması gereken bu, baştan takım kurulmalı ama menajer kazıkları, yönetimin scout ekibine güvenmeyip mehmet özbek denen kisinin hangi bilgisiyle bu transferlere karışması ister istemez yine bu paraların çarçur edileceği anlamını taşıyor.

    umarım isabetli transferler olur ve paralar boşa gitmez, ayrıca saçma sapan maaşlar ve bonservisler ödenmez, scout ekibine güvenilir diye iyi dilekler dilemekten başka diyebileceğimiz bir şey yok. adamı gönderemiyoruz zaten.

    ayrıca bana göre kesinlikle semih, hakan, chedjou, sabri, cavanda, selçuk, de jong, sneijder gönderilmelidir. carole ve yasin de olabilir. poldi de gitti zaten.

    biliyorum hepsi gönderilemeyecek ancak bu isimlerden ne kadarını gönderebilirlerse kârdır.
  • 99
    şimdi rüyalar:

    valere germain
    jordan ferri
    vitor hugo
    deniz türüç
    gael clichy (sözleşme sonu)
    freddy guarin (sözleşme sonu)
    rachid ghezzal (sözleşme sonu)
    lucas leiva (sözleşme sonu)
    choupo-moting (sözleşme sonu)
    evgen kracheridi (sözleşme sonu)

    --------------------------------------------------muslera-------------------------------------------------------------

    ----linnes----------------------kracheridi-------------------------hugo----------------------------------clichy----

    ---------------------------------------------------leiva----------------------------------------------------------------

    ------------------------------------ferri--------------------guarin----------------------------------------------------

    ----ghezzal------------------------------------germain----------------------------------------------------garry----

    cenk
    ahmet
    serdar
    koray
    hakan
    tolga
    deniz türüç
    sinan
    eren
    choupo-moting
    carole

    gidecekler:

    sneijder
    podolski
    bruma
    chedjou
    cavanda
    de jong
    sabri
    semih
    selçuk
    yasin
App Store'dan indirin Google Play'den alın