• 703
    gomis, belhanda ve maicon'dan sonra transfer etmek istediğimiz ve daha önceden türk takımlarının gündemine gelmiş başka bir oyuncunun da feghouli olduğu sezon.

    (bkz: #2205761)

    üstelik yukarıdaki entryden transferinin tuzlu olacağını çıkardım. ki zaten kendisinden önceki diğer üç transferimiz de gerçekten maliyetli oyuncular. kalitelerine lafım yok tabii orası ayrı.

    ama merak ediyorum bu bir tesadüf mü yani? yoksa yönetimin kasten yaptığı bir şey mi? hani taraftarın gazını almak için yani. "bakın rakiplerimizin alamadığı adamları alıyoruz" demek için. ya da transfer komitemiz ve scout ekibimiz hiç çalışmadığı için yıllardır gündemde olan futbolculardan liste mi yaptık? bu durum bana çok enteresan geliyor.

    yani dünyada bu adamların mevkiinde oynayan tonla adam varken neden ısrarla bu adamların peşinde koşuluyor? mesela gomis gündemimizi neredeyse 1.5 ay boyunca işgal etti ve bu süreçte neredeyse bir tane bile alternatif forvet ismi gündemimize gelmedi. bir tek bacca vardı bir ara. sonra gomis transferinden sonra da calleri ismi geldi. başka da futbolcu hatırlamıyorum. dünyada başka futbolcu yokmuş gibi gomis'in peşinden koştuk durduk.

    diğer futbolcular da öyle. maicon konusunda bir tek acerbi gündeme geldi. belhanda'nın ise gündemimize girmesiyle bize transfer olması bir oldu neredeyse.

    bu transfer döneminde içime sinen tek transfer mariano oldu açıkçası. kalitesinden dolayı değil tabii. transfer edilme şeklinden dolayı. tete'sinden kaderabek'ine corchia'sından lichsteiner'ine kadar pek çok alternatif gündeme geldi ve en nihayetinde kendisi gibi kaliteli bir oyuncu katıldı takımımıza. yani daha genç olan kaliteli futbolculara da gidildi ama adamlar gelmek istemedi yapacak bir şey yok.

    işin özü yönetimin ya taraftarın gazını almak için ya da menajerlerin kucağına oturdukları için kaliteli futbolcuları çok yüksek maliyetlerle takıma kattığı ve olmayacak hayallerin peşinde koşulduğu için hala doğru düzgün bir ortasaha oyuncumuzun olmadığı transfer sezonu.
  • 707
    bir orta noktayı bulmamız lazım. zira herkesin hayalleri var. ama hayaller ve gerçekler uyuşmuyor.

    ben de istiyorum 25-26 yaşında böyle über süper 2 orta saha alalım. alamayız. çok net. ne paramız ne de gücümüz yeter. bir kere bunun adını koyalım.

    ikincisi "genç" sevdası bir süre sonra boka sarıyor. linnes ve carole genç işte. ne oldu? itin göbeğine sokuyoruz. açın transfer piyasasını bakın allah aşkına. hem genç hem de kaliteli futbolculara ne bonservisler ödenmiş? epl piyasayı uçurdu. italya da yavaş yavaş topa girmeye başladı.

    kendimiz kandırmayalım. kimse 4 sene 5 sene tahammül etmez. fm'de 4 sene 2 haftada geçebiliyor. herkes ondan atıp tutuyor "genç alalım, sabredelim" diye. öyle olmuyor o işler. 5 tane genç alsak 6 ay sonra "kim aldı bu çöpleri" denir. bu iş böyle.

    o zaman olmuş adama gideceğiz. olmuş adam da ya son dönemlerinde formsuz olacak ya da çok çok büyük bir oyuncu olmayacak. bugün istesek 36 yaşındaki yaya toure'yi bile getiremeyiz. makul olmak lazım.

    yapmamız gereken 27-31 arasında oyunculara yönelmek. olan da bu. isimler doğrudur, yanlıştır; tartışılır. ama belirli bir tecrübeye sahip, en azından ne alacağımızı bileceğimiz adamlar gerekli.

    misal fernando. tam aradığımız adam. her şeyiyle. epl tecrübesinin yanında porto'daki oyunu ile de tam istediğimiz adam. yaşı 30, evet. ama zaten 28 olduğunda city'de oynuyordu. yaşı 30 olmasa, formu düşmese ve city seviyesinde olmasa zaten bizde işi ne? fernandinho 32 yaşında. istesek alabilir miyiz? isteyemeyiz bile.

    imbula mesela. canavar gibi adam. stoke city'de oynayamadı diye ortalık yıkılıyor. adam marsilya'da harikaydı. yaşı da genç epl'de tutunamayabilir. ilk sezonuydu. tam aradığımız bir diğer adam. hücumda iyi. defans da yapabiliyor. genç ve tempolu. ayaklarına hakim. bir de uzun boylu. bunun dahası nedir? kimdir? ne kadardır?

    ben de istemiyorum dedeleri dolduralım takıma. ama doldurmadık da zaten. bakın kimler alınmış:

    maicon - 29
    belhanda - 27
    gomis - 32
    mariano - 31

    hangi isimler geçiyor bir de onlara bakalım:

    feghouli - 28
    imbula - 24
    fernando - 30
    vainqueur - 29

    oldukça normal değil mi? takımı komple 22-23 yaşında adamlarla mı dolduralım? bırakın lütfen "14 sene şampiyonluk görmeyen..." masallarını. 2017'nin yarısı bitti. lütfen günümüz gerçekleriyle konuşalım.

    herkes "porto olalım, ajax olalım, dortmund olalım" diyor. kaç kez söyledim. sen önce portekiz, hollanda ve almanya olacaksın ki ancak sonra porto, ajax ve dortmund olasın. ama türk zihniyeti işte. benzer sistemi kopyalayınca olacak zannediyor. yahu kültürlerimizin bile uzaktan yakından alakası yok bu ülkelerle. nasıl olacaksın sen onlar gibi? sıfırdan sistem üretmen lazım. bu sadece galatasaray'ın başarabileceği bir iş değil ki. bu düşüncenin "yabancı oyuncuyu sınırlayalım da türkler oynasın" diyerek türk futbolunu başarılı yapmaya çalışmaktan hiçbir farkı yok. kusura bakmayın.

    galatasaray 2 sezondur rezil bir durumda. çok kötüyüz. adnan polat döneminden bile kötüyüz. sıralamalar, rakamlar, ekonomi her şey bunu gösteriyor. bu son şansımız. bu sezonu almak zorundayız. öyle ya da böyle. bu nedenle sabretme lüksümüz yok. gelen adam işini yapacak adam olmalı. zaten uçup kaçmasına gerek yok. sadece işini iyi yapsa yeter bu ligde.

    ben imbula ve fernando'nun aynı anda gelmesini herhangi bir tanesinin bile alınabileceğini zannetmiyorum. zaten tudor varken kim gelirse gelsin bu takım hiçbir şey yapamaz.
  • 709
    galatasaray tarihinin kağıt üzerinde en iyi transfer sezonlarından bir tanesi. keşke daha iyi bir yönetim ve üzerinde soru işareti olmayan bir teknik direktörle geçirilseydi.
    sneijder dışında taraftarın üzerinde spekülasyon yaptığı bir transfer olmadı. uzun süredir kangren olmuş birçok futbolcuyla yollar ayrıldı, gelen futbolcular ve medyada adı geçen diğer isimlerin hepsi belli bir kalitenin üzerinde galatasaray 11ine uygun oyuncular gibi. cenk ergün'ü bu dönem için tebrik etmek gerekir. son 2 yıla baktığımızda dursun özbek ve ekibinin vizyonu serdar aziz ve cavandadan oluşuyordu. en azından yurt dışında da futbolcular olduğunu anladılar.
    bu dönemde ali dürüst başkan, lucescu teknik direktör olsaydı seyirci inanılmaz bir motivasyon yakalardı.
  • 710
    futbolcunun yaşı önemli değildir. bonservis ödeyerek satın aldığın futbolcuyu bir başka kulübe satma ihtimalin var mı yok mu önemli olan budur. bu transfer döneminde en azından verdiğimiz bonservisin bir kısmını geri alabileceğimiz futbolculara yöneldiğimizi görüyorum. uygun davranış şekli bence budur. mariano 2 3 sene sonra bile satılabilecek bir futbolcudur kanımca. hatta gomis bile 1 buçuk 2 sene sonra 1-2 milyon euro gibi bir fiyata satılabilir. bu 2 futbolcuyla belki yollarımızı ayırmak bile istemeyebiliriz. yalnız belhanda daha genç ve star gibi görünsede bir sonraki satışında baya zorlacağımızı düşünüyorum. elimizde patlaması en yüksek futbolcu bence belhandadır. yüksek maliyetli futbolcuları gönderin demiştik biz ne alacağını bilemediğin futbolculara servet verin dememiştik. belhandaya gelene kadar 2 tane orta saha bir tane bek alırdık. maicon transferi de belhanda kadar olmasa da bir muamma. futbolcuyu hiç izlemediğim için emin olamıyorum ama beğenmez göndermeye çalışırsak epey bir zarara gireceğimiz kesin. olumlu yönünden bakmak gerekirse de maaşı istenmediği yerde durmaya diretecek kadar yüksek değil.

    alınanlar arasından sonuna kadar kefil olacağım 2 tane isim var. mariano ve gomis bu ligin üstünde futbolculardır. iş ahlakları,çalışkanlıkları,fizik yapıları galatasaray kalitesindedir. başarılı olacaklarını canı gönülden inanıyorum. umarım yanıltmazlar ve başarılı olurlar. geleceği konuşulan futbolculardan imbulayı menejerlik serilerinden tanıyorum ama hiç alıcı gözle izlediğimi hatırlamıyorum. orta saha ile ilgilli en büyük problem kaç adet orta sahaya ihtiyacımız olduğunun farkında olmamamız. de jong ve donk gidecekse- selçuğun neden ve nasılsa gönderilmeyeceğinden hepimiz eminiz- en az 3 adet orta sahaya ihtiyacımız var. bir adet 6 2 adet 8 alınmalı ve 10 numara oynatmadan-belhandayı sol tarafta oyun kurucu olarak kullanarak- orta saha transferini kapatmalıyız.

    yaklaşık şöyle bir 11 olmalı naçizane: muslera-maicon serdar linnes mariano- transfer(6) transfer(8) tranfer(8) ( yedekleri tolga ve selçuk) - belhanda transfer (garry) gomis(eren)

    sol bek alınmasa bile türk yedek kaleci(hayrullah akyüz),bir kanat,3 orta saha,bence bir stoper (kiralık denenebilir), yasin veya sinandan biri ya da 2si de giderse ki 1i bile gitmeyebilir o zaman da yine kiralık bir hücumcu kanat denenebilir. belhanda solda oynayacaksa ki sanıyorum 10 numara oynatacaklar sağ kanada net bir kanat oyuncusu almak lazım. galatasarayda şu anda 0 adet kanat oyuncusu var. kanat forvetlerimizden aldığımız verim ortada. hamzalı sezonda yasin çok iş yapmıştı bir de bruma elbette.

    10 numaralı diziliş sevdasına girmeden bir takım kurarsak başarılı olma ihtimalimiz bence daha yüksek. 4-dmc-2(2 adet 8)-2(1i kanat öbürü belhanda)-1 dizilişi şu an için daha uygun. avrupadan elenme durumu gerçekleşirse orta saha 2ye düşürülebilir. stoper devre arasına bırakılır. kanat oyuncusunun kalitesi bir tık düşürülüp daha uygun bir isime yönelebiliriz. feghouli quakerboyun dediğine göre epey yüksek maliyetle gelecek ki bence avrupada olmayan bir galatasaray bu transferi asla yapmamalıdır. bin tane kiralık genç kanat var,hiçbir şey beceremiyorsan lens e falan teklif götür. onu da istemiyorum ayrıca belirteyim.

    umuyorum her şey galatasarayın uzun vadede lehine gelişir. bu sene şampiyon olamasak bile çatısını sağlam kurmuş bir takım olabilirsek gelecek senelerdeki başarı çok da zor olmayacaktır.
  • 711
    iyi transferlerin yapılması sahada iyi bir takım olacak anlamına gelmez. bu transferlerden kaçından randıman alacağız, hep beraber yakında göreceğiz. ben hala geçtiğimiz sezonun gerisinde görüyorum galatasaray'ı.

    durson ve tudor gitmeden messi gelse sevinmem ve bu ikisi gitmeden galatasaray başarılı olamaz. zaten şahsen başarılı olmasını istemiyorum da.

    sonuç olarak beklenen iyi transferleri hala yapmamış takımdır galatasaray. taraftar istediği kadar beklesin dursun bakalım. şunu iyi öğrendim ki galatasaray'ın yapacağı en iyi transfer ancak iyi bir yönetim ve kaliteli bir teknik direktör olabilir.
  • 712
    bu transfer döneminde kadroda yer alıp da hiç bir katkısı olmayan ve katkı sağlayabilmesi konusunda ümidimizin de olmadığı oyuncuların da bir an önce takımla ilişiğinin kesilmesi gerektiğinidüşünüyorum.

    - ismail çipe
    - volkan pala
    - oguzhan kayar
    - umut gündoğan
    - eray işcan
    - hakan balta
    - cenk gönen (umarım bir an önce malaga ile sözleşme imzalar)
    - tarık çamdal
    - koray günter,
    - cavanda
    - nigel de jong
    - ryan donk

    ee bu kadar adamı gönderince, kim oynayacak dediğinizi duyar gibiyim.
    bu yüzden de kaliteli transferler yapmaya ihtiyacımız var.

    ilaveten alt yapıdan gelen muhammed ozan kabak, gibi oyunculara şans vermeli ve kadroya dahil etmeliyiz.
    kendini geliştirebilenler kadroda kalır, diğerleri gider.

    sonuç : kaliteli en az 4-5 transfer şart.
  • 717
    sneijder'in gönderilip yerine daha maliyetli belhanda'nın alınması aklıma geldikçe çıldırdığım transfer sezonu.

    ayrıca, yanlışım varsa düzeltin :
    http://www.galatasaray.org/...smesi-uzatildi/29903

    linkte de görüleceği üzere sneijder'in maaşı net 3.200.000 euro. 1.300.000 euro da imza parası var. imza parası çoktan verilmiş durumda, yani bu seneyi ilgilendiren bir maliyet değildi. evet bonuslar vs. var fakat bu paraları alan her oyuncunun bonusları da var. ayrıca küçük bir hesap yapacağım için ayrıntısına girmiyorum şimdi.

    bir de belhanda'nın maliyetine bakalım:
    net transfer ücreti: 8.000.000 euro (bonusları eklemiyorum ki eklendiğinde sneijder'in alacağı bonusları aşan bir meblağ)
    net yıllık ücret: 3.350.000 euro

    yani sneijder'i yollayıp belhanda'yı almak için ortalama 8.000.000 euro zarara girmiş bulunmaktayız. bize sorsalardı yüzde kaçımız sadece iki futbolcuyu takas ederdik? yüzde 99 takas dahi etmezdik! bir de üstüne 8.000.000 euro kaybımız var. vallahi rezillik, kepazelik, enayilik!

    soruyorum şimdi, bu harcanan 8.000.000 euro ihtiyaç duyduğumuz bir bölgeye harcansa olmaz mıydı? halihazirda zaten problemimiz olmayan hatta kadromuzun en kaliteli bölgelerinden biri olan mevkiyi, daha düşük seviye bir futbolcuyla doldurmak için bu parayı harcamaya gerek var mıydı?

    a) konplyanka(veya bir başka kaliteli isim)-sneijder
    b) garry rodrigues-belhanda

    hangi şıkkı seçerdiniz?
    çıldırmamak elde mi?

    edit: sağolsun arkadaşlar uyardı. imza parası her yıl veriliyormuş. yani evet yıllık 4.500.000 euro ya tekabul ediyor maliyeti. yanlış bilgi verdiğim için özür dilerim. entry'de de belirttiğim 8.000.000 euroluk farkı 7.000.000 euro olarak kabul edebiliriz. sonuç olarak yönetimin enayiliğinde bir değişiklik söz konusu değil.
  • 720
    ilk on birden selçuk'un da kesileceği muhtemel gözüküyor, son günlerdeki gelişmeler bu şekilde. yani 10 yabancı ile 11 kuracağız ve 1 tane kulübede oturabilecek. bu isim de bence linnes olmalıdır, carole değil. donk'tan filan hiç bahsetmiyorum zaten.

    carole satılmalı ve ilk on bire tıpkı sağ tarafa olduğu gibi iyi ve risksiz bir hamle yapılmalı. sol bek yedeği de mathias olivera olsun. zaten u-21 maçlarına düzenli olarak çıkacak muhtemelen, a takımda da türkiye kupası ve iç saha maçı vs. 10 maç oynasa yeterlidir.

    sol bek için ismi geçen oyuncu strinic dışında yok gibi bir şey. o da ehh işte denilecek bir oyuncu.
  • 722
    denayer gelecekmiş. kendi de gelse, sol beke marcelo da gelse fark etmez. hala orta saha almadık. ostersunds mudur nedir o takıma karşı servet ve gokhan zan'ı dahi çıkarsan yenersin. tabii orta sahada 1 tane beyinsizle oynamazsan. (leşi saymıyorum yok hükmünde benim için)

    denayer'i hepimiz çok sevdik. umarım da gelir. çok oldu böyle atletik stoper izlemeyeli. ama biz orta saha dedikçe kanat, bek ve stoper haberi geliyor. transferin başından beri yok imbula, asamoah, lemina, veinqueur falan konuşuluyor gelen giden yok. yahu takım ileride top kapamıyor, orta sahada pres yok, oyun kurma yok hiçbir şey yok. ostersunds bile bize karşı ataklarını sonlandırıyor, mesele o. yoksa tabii ki denayer de sol bek de gelsin.

    modric ile vidal'i getirse yine ölmesini isterim dursun'un. ama armaya dayanamıyoruz işte orta saha alın aq yeter. bi kere de o bölge için kap gelsin.
  • 724
    bugün itibariyle tamamlamamız gereken sezon.

    olası bir 20 temmuz 2017 galatasaray östersunds fk maçı faciasında bütün teklif götürdüğümüz oyuncular geri vites yapacaktır. avrupa ligi de olsa alacağımız oyuncular avrupa'da boy göstermek isteyecek. kimse sikimsonik türkiye ligine bağlı kalmak istemez. belki de alacağımız oyuncular da yarın alacağımız sonucun akibetine göre kararlarını netleştirecekler. ne yapın edin bugün şu imzaları attırın, yarın çok geç olacak. en azından şu önlibero transferlerini bitirin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın