• 3
    kulüp tarihimizin en önemli şampiyonluklarından bir tanesine ev sahipliği yapmış turnuvadır. "kadın basketboluna biraz yatırım yapınca zaten şampiyon olursun." yaklaşımından çok daha zor bir hikayesi vardır, şöyle ki;

    turnuva rusya'nın ekaterinburg şehrinde düzenlenmiş olup, ev sahibi ummc ekaterinburg takımı o dönemin basketbol ortamında avrupa'nın en güçlü kadrolarından bir tanesine sahiptir. bunun yanı sıra spartak moskova ve nadezhda orenburg gibi rus takımları da 8'li finalde hazır bulunmaktaydı. rusların üzerinde bu kadar durmamın sebebi hiç şüphesiz, hem erkek, hem kadın basketbolunda 1 numaralı kupalarda hem sovyetler birliği hem rusya etiketiyle bariz ve açık ara üstünlüğü bulunmasıdır. sovyetler birliği döneminde 18 kez, rusya döneminde ise 9 kez kazanmışlardır bu kupayı, en yakın takipçileri italya'nın ise şampiyonluk sayısı 11 dir. aradaki uçurumun resmi budur.

    işte böyle bir ortamda, rusya gibi bu kupanın 1 numarası olan bir ülkenin, o dönem en güçlü takımı ekaterinburg'un sahasında düzenlenen bir turnuvada, önce ruslar'ı, sonrasında ise belki de hiç bir takıma nasip olmayacak şekilde finalde ezeli rakibini yenerek şampiyon olmak, olsa olsa galatasaray'ın başaracağı bir şeydir. öyle de oldu zaten. yarı finalde ummc ekaterinburg, finalde ise fenerbahçe diz çöktü önümüzde.

    sonra bir başka takımı daha selam çaktı ölümsüz başkana, aynen dediğin gibi yapıyoruz, türk olmayanları yeniyoruz diyerekten.
App Store'dan indirin Google Play'den alın