• 1
    sıralama turlarının galibi jenson button oldu. böylece mclaren mercedes'teki ilk pole pozisyonunu aldı. "şov yaptı" desek yeri. bir ara mekanikerler arka kanadında birtakım ayarlar yaptı. herhâlde bunun etkisi araca ve tur performansına yansıdı. yarınki yarışta arkasında iki kamikaze olacak, neler yapacak bakalım.

    lewis hamilton resmen üvey evlat muamelesi gördü. button'un arka kanadında yapılan ayar, aynı şekilde hamilton'a yapılmadı. resmi twitter hesabından bunu sert bir dille eleştirdi. gönderdiği tweeti silmiş ama bizden kaçmaz.* özetle "ben de eski arka kanat vardı" diye serzenişte bulundu.
    işte o tweet: http://ballsdot.wpengine.netdna-cdn.com/.../A1t2aAGCMAAjjvx.jpg

    şampiyona lideri fernando alonso sabah antrenmanındaki ilk ve son sektörde düzlük hızı avantajını iyi kullanarak lider olmuştu, fakat bunu sıralama turlarına taşıyamayınca 6.sırada kaldı.* felipe massa ise 14.sırada kendine yer buldu.

    spa, yağmur üstatlarının yarışına dönüşebilir. burada hava şartları her daim sürprizlerle doludur. yağmurlu yarışlarda diğerlerine göre ferrari'nin üstün olduğunu belirtelim.

    sıralama turları sonucu şu şekilde meydana geldi;
    http://i.imgur.com/Gzlfd.jpg

    ayrıca unutmadan; mark webber ve nico rosberg, vites kutusu değişimi nedeniyle 5'er sıra geriye düşecekler. pastor maldonado da q1'de nico hulkenberg'i engellediği için 3 sıra geriye düşme cezası aldı. son olarak, kimi raikkonen'in şikan kesip kendine avantaj sağlaması hasebiyle ceza alacağı konuşuluyordu fakat gerek görülmemiş.
  • 2
    jenson button yerini hiç kaybetmeden rahatlıkla yarışı kazandı. önde ve gününde olduğu zaman alıp başını gidiyor. ilerleyen yarışlarda podyumda olmaya devam ederse şampiyon adaylarından biri olur. yeni arka kanat, aracını kanatlandırmış resmen.*

    günün en kârlı ismi sebastian vettel idi. 10.sırada start aldığı yarışı 2.sırada bitirerek hem sürücüler klasmanında 2.sıraya yükseldi, hem de spa'da yarış dışı kalan fernando alonso ile arasındaki puan farkını 24'e indirdi. böylece şampiyonaya geri dönmüş oldu. şampiyon olur veya olmaz bilemem, fakat belli ki bu sezon da son ana kadar zirveyi kovalayacak gibi gözüküyor.

    alonso ve lewis hamilton'un olmayışı özellikle button'un rahat yarış çıkarmasını sağladı. bu ikili yarışın henüz başında kaza yapıp yarış dışı kalmasa belki daha heyecanlı bir yarış izleyebilirdik. gerçi bayağı zevkli yarış oldu. en azından podyumun diğer basamakları için müthiş bir savaş izlerdik. yarışın sonlarına doğru, sezon başından beri mental seviyesi iyice dibe vuran felipe massa'nın mark webber'i geçişi kendi adıma sürpriz bir gelişmeydi. bu hamlesiyle şampiyonluğa oynayan takım arkadaşı alonso'yu sevindirmiştir kesin.** ferrari'nin sezonun ikinci yarısında massa'ya çok ihtiyacı olacak.

    kimi raikkonen 3.sırada başladığı yarışı yine 3.sırada bitirdi. son turlara doğru telsizden "zorlamalısın" dediler. kimi de "daha fazla güç verin de zorlayalım" diyerek atarlandı biraz.* güzel bir diyalogdu. not olarak geçelim.

    romain grosjean starttaki kazanın baş sorumlusu olabilir. zira bariz şekilde hamilton'un üzerine manevra yapıyor ve akabinde arka lastiği hamilton'un ön lastiğine sürterek zincirleme kaza gerçekleşiyor. lotus aracı az daha alonso'nun kafasını alıp gidecekti. araçla alonso'nun kafası arasında 60 cm'lik bir mesafe varmış. allah korumuş kendisini. üstelik grosjean'ın yaptığı bu kaza bir değil, iki değil... kaçıncı oldu bu sayamadım. fia tarafından ciddi yaptırımlar uygulanmalı.

    ilgili kazaya buradan ulaşılabilir;
    http://www.youtube.com/watch?v=-VzF5Nkq1bg

    spa yarış sonuçları şu şekilde oluştu;
    http://i.imgur.com/1kTTJ.jpg

    haftaya* italya'da monza gp'i koşulacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın