• 426
    olcan adın ve mustafa pektemek' i rakiplerimize kaptırdığımız transfer sezonudur.

    bariz olarak kanat oyunlarımız istenilen performansı veremiyor. olcan adın, özellikle sol kandımız için gerekliydi. hedefe - cl de - götürebileceğinden şüpheliyim ama bu sezon yaşadığımız geçiş dönemi için çok uygundu. bu sezon - 2011 2012- için ligde istediğimiz performansı sağlayabilirdi. sezon sonu da biraz paraya kıyıp cl' yi götürebilecek birisi transfer edilebilirdi. böylece olcan hem çok iyi bir yedek olurdu. 2-3 kulvarda yarışan takımda hedef maçı ya da kendi sahamızda oynayacağımız zorluk derecesi düşük bir maçta tereddütsüz olarak 11 e koyulabilirdi. yerine alınacak oyuncunun da formsuz dönemlerinde korkusuzca oynatılabilecek bir futbolcu olduğu aşikar. fakat olcan' ı alamadık; yerine albert riera alındı. riera' dan aldığımız performans ve verdiğimiz para malumunuz. unutmadan bir de yiğit gökoğlan' ı ara transferde aldık. yiğit için ödenen parayla olcan' ın bonservisi arasında da büyük fark yok. şu anki durumda hazır olcan varken, olmasını beklememiz gereken yiğit' i almak pek akıllıca değildi.

    mustafa pektemek, baros' tan mahrum kaldığımız şu dönemde sercan yıldırım' ın yerine sahada olması gereken futbolcuydu. ama onu da alamadık. sercan yıldırım ve mustafa pektemek' in maliyetleri arasında büyük farklar yok. fakat olay oyuncudan alınan performansa gelince mustafa pektemek sercan' ı katlıyor.

    bir de defansa alamadığımız futbolcular var: orhan şam ve serdar kesimal. orhan şam, eboue' nin afrika kupasında olduğu, sabri' nin formsuz olduğu şı dönemde faydalı olabilirdi. serdar kesimal de stoper için iyi bir seçenek olurdu.- gerçi serdar' ı sezon başında alsaydık semih kaya' dan mahrum kalırdık.- ayrıca, ujfalusi' nin yaşından ötürü defansımızın ujfa' dan sonraki lideri olabilirdi.
  • 428
    bu transfer sezonunda el attığımız futbolcuların kısmeti açıldı resmen; önce lucas podolski'ye el attık, adam arsenal'a transfer oldu. sonra didier drogba'ya el attık fc barcelona'ya transfer olacağı söyleniyor şu anda. en sonunda devre arasında xherdan shaqiri'ye el attık haftasına kalmadı bayern münih kaptı adamı. bu işte bir terslik var ama hayırlısı.
  • 429
    ben bu başlığa bir entry yazdım. 2011 tarihinde. kendisi farklı tarihlerde olmak üzere 4 kere haftanın en ofsayt entry'leri listesine girdi. haftaya da beyaz show'a çıkacak :(

    (bkz: #656537)

    ağlamak değil lan amacım. onu düşünen bir adam olsam 2011 kere silmiştim zaten entry'i. ama garip. o sezon* samsunspor da küme düştü ama en çok zararı ben gördüm arkadaşlar :( halkın çok sevdiği sanatçıları bünyesine katıp, parti imajını yükselten siyasi parti ve liderleri vardır ya. ben de yarın entry'i editleyip okay yokuşlu'nun yerine sneijder'i yazacağım. hatta entiriyi de cabau yengemizin fotoğraflarıyla bitireceğim. kurtarırsa sneijder kurtarır çünkü bu entiriyi..

    ayrıca kadro da bir iki takviyeyle şampiyon olur lan :(
  • 434
    galatasaray'ın yaptığı yabancı transferler;

    fernando muslera: 12 yıldır kesintisiz kaleyi koruyor. bay haksız rekabet diye de anılacak performansları olan muslera galatasarayla 6 şampiyonluk yaşarken 1 tane de averajla kaybetti. müthiş bir transfer.

    emmanuel eboue: 2011-12, 2012-13 ve 2013-14 sezonlarında iyi performanslarla oynadı. sağ bek nasıl olunur taraftara tekrar hatırlattı. 2014-15'te yabancı sınırı nedeniyle kadro dışı kalıp hiç oynamadı. 2015'te takımdan ayrıldı.

    albert riera: arda turan'ın atletico'ya transferinden sonra boşluğunu doldurmak için apar topar getirilen riera, tutuk başladığı galatasaray serüveninde iyi bir sol beke evrildi. 2013-2014'ün devre arasında 6+0+4 nedeniyle galatasaray'dan ayrılmak durumunda kaldı. daima güzel hatırlanıyor.

    tomas ujfalusi: tecrübeli bir stoper olarak geldiği galatasaray'daki ilk yılı olan 2011-12'de tüm sezon boyunca kusursuz bir performans sergiledi. şampiyonluğun kaptanı oldu. 2012-13'te sakatlanıp hiç oynayamasa da taraftarda güzel izler bıraktı. 2012-13'ün sonunda 6+0+4 kuralı nedeniyle ayrıldı. kısa bir süre sonra da futbola veda etti. oynadığı tek sezonda gösterdiği performansın tadı damağımızda kaldığından yolumuz kesişen her stoperde kendisini aradığımız bir gerçek.

    johan elmander: adnan polat'ın giderken hediye bıraktığı isveçli forvet görev aldığı süreler boyunca takımı adeta 1 kişi fazla oynatmanın ne demek olduğuna dair resitaller verdi. 2011-12'deki efsane sampiyonluğumuzun mimarlarlarından olurken 2012-13'te drogba ve burak'ın gölgesinde kalsa da her zaman güven adamıydı. 2012-13 sezonunun sonunda 6+0+4 kuralı nedeniyle ayrıldı. galatasarayla gönül bağı hiç kopmadı.

    felipe melo: gerek 2010'da brezilya ile gerek 2010-11'de juventus'la geçirdiği olumsuz dönemlerde istenmeyen adam ilan edilen italya'nın altın bidonu felipe melo aradığı ilgi ve şefkati galatasaray taraftarından gördü. takımın en unutulmaz ve en kudurtma makinesi olarak görev yapan adamı olan melo 2011-2015 arasında kesintisiz 4 yıl forma giydi, 3 şampiyonluk yaşadı. unutulmazlar arasına girdi. bugün ne melo ne de galatasaray birbirinden kopmuş değil. türk futboluna melo tarzı orta saha tabirini kazandırmış brezilyalı bir ikon haline geleli yıllar oluyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın